Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

No, kész a 775-ös gépem végre. :)

Ház: Fractal Design Core 2300
    Táp: be quiet! Pure Power 11 400W Gold
    Alaplap: ASUS P5Q Deluxe
    Memória: Geil DDR2 PC8500 1066MHz 4GB ULTRA CL5 @ 1.8V 1066MHz CL5-5-5-15
    CPU: Intel C2Q 9650 @ 3600MHz (9*400) 1.21V
    GPU: ASUS GTX670 DirectCU II 2GB
    Cooler: Arctic cooling Freezer 7 Pro Rev 2 (ventikeret sarka lecsapva, mint régrn)
    SSD: -
    ODD: -
    FDD: -
    HDD: 300GB Velociraptor

Csak procit akartam venni a HP Elite Towerbe az E8400 helyett. A C2Q-m 10. évfordulójára. Akkoriban még racionálisan gondolkodtam és a Q9450-et vettem. 55e Ft kifogtam, majd kb. 3 hónap és Intel törölte is a kínálatból ezt a csúcs érték/ár arányú CPU-t...
    A keresés közben megláttam a lapot a RAM-okkal... :)

Ki akartam próbálni, de AGP-nél újabb VGA nem volt itthon. Úgyhogy S3 trio64-el próbáltam (elindult de szemetelt a BIOS) majd egy ATI Mach64 2MB-vel telepítettem a Windows 7-et. Próbáltam Riva 128 PCI-t is, de a Mach64 volt a legjobb. Ezzel lehetett böngészni rendesen, még a YouTube videók is mentek rendesen. Standard VGA módban 800x600 ránézésre hicolor.
    Tehát vadásztam egy MSI GTX660 Twin Frozr-t, olyanom volt a C2Q hoz a vége fele. Az egyetlen ami vállalható volt, dobozos, komplett, szép ott az eladó "helyben akarom intézni ember volt". Nem erőlködtem vele, pedig simán érte küldtem volna a futárt, "helyben" jött volna létre a biznisz, mehetett volna a "helyi bankfiókba felvenni a pénzt".
    Végül is pár ezressel többért lett egy jobb kártya.
    Ja táp is kellett, mert ez a VGA 2x6 pint kér. Nem volt jó hozzá se az FSP se az Enermax, se a Chieftec, amiből van pár...

HDD az volt itthon a gyűjteményben.

A gép hangjával nincs probléma. Passzív chipset hűtés. Quiet ventiprofil.
    A VGA gyárilag is konzervatív. 72 fokon áll be játék közben, de ott még nem hallani a hangját. Alapjáraton meg pláne :)
    Proci nem melegszik, nincs szükség nagyobb hűtőre (pedig van).
    A táp , így hogy kívülről veszi a levegőt, csúcs terhelésen is hidegen lehel, meg se emelkedik a ventilátor fordulatszáma.
    Vasárnap délelőtt összeállt, délután meg este ment a Crysis 3.

Még egy USB3 kártyát fogok tenni bele, hogy az előlapi USB3 is értelmet nyerjen és ne 35MB/s-el kelljen telepíteni külső HDD-ről.

Új hozzászólás Aktív témák