Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Analóg fényképezés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrojDtroll #40998 üzenetére
Innentől kezdve akkor így látatlanban elég nehéz kitalálni, hogy mi baja lehet...igaziból bármi...
de az szinte biztos hogy valamiylen hardver hibája tuti hogy van...
egy külső monitorral kéne megnézni, bár az elég cinkes, mert ha ez egy 286-os noti, nagy valószínűségel nem VGA szabványt támogat, gondolom EGA/CGA monitorod nincsPróbáld nyomkodni a caps lock-num lock gombot és nézd meg hogy a visszajelző LED-je fel/le gyullad?! ha igen akkor némi életjelet még tud adni, de ha arra sem reagál akkor szét kéne kapni, megnézni hogy az elmúlt 25 év milyen károkat tett benne
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Sanchez638 #40995 üzenetére
Nálunk ilyen gond nincs. Ezt néztük erre emlékszem.
-
Sanchez638
addikt
Lehet valami olyasmi megoldást találni, hogy egy központi szervert csináljak a régi gépeknek? Az lenne a fontos, hogy a "digitalizált" image fájlokat fel tudjam csatolni hálózatról bármikor és bármelyik gépen, ez kb azt jelentené, hogy Win 98/Me lenne. Programok, játékok meg ilyesmiknek kéne egy központi tároló amit szinte minden felismer..
A mini szerver is egész retro már, ezt támogatom meg 120/160gb lemezzel(amelyiket bírja) és egy mini itx házzal, amibe már benne is van:
-
arn
félisten
hja, ezert volt az elso retro gepem mmx
de melyik jatekokkal van gondja? nem remlik mar.
demoknal emlekszem, hogy idozitesi gondja volt a pascalban irt cuccoknak - az idoziteshez szant ciklusokat pillanat alatt leporgette, es osszeomlott a program. erre volt egy kis util, amivel futtathatova valt. mar asszem cyrix 6xnel is gondot jelenett.
a cirrusbol melyik jo? sose hasznaltam (wd, s3, tseng volt akkoriban a 3d bummig), mert nem voltak tul sebesek a tsenghez kepest. a tsenge sem volt rossz, mar nem emlekszem, hogy swes vbet hasznaltam, vagy a bioset. viszont volt benne egy scroll bug (vgan is), hogy rangatott a kep. nvidiakkal nem volt ilyen problema, a demok is flottul mentek rajta, pedig ott aztan hasznaltak mindenfele fake modot.
ilyen szempontbol az s3 sem volt rossz - nem voltak gyorsak, de vbevel ment rajta minden, annyira elterjedt volt.
az utolso demoshow configjat pontosan tudom
gf2gts, gravis, coppermine celeron, minden frankon futott.
-
válasz
DrojDtroll #40991 üzenetére
oké, akkor a táp hibát kilőhetjük, delej akkor van
LED-ek villognak, HDD felpörög? tehát hangra egészséges hangot ad ki?
ha ezek is pipák, nézd már meg a fényerő/kontraszt csúszkát, nem-e cska az a gond hogy le van húzva -
Fenyő
őstag
-
arn
félisten
nem csoda, hogy hianyerzetem van a 90es evek ota hw tekinteteben
osszeirtam a top procikat intel oldalrol:
1992 486DX2 66
1993 Pentium P5 66
1994 Pentium P54 100
1995 Pentium Pro 200
1996 Pentium Pro 200
1997 Pentium II Klamath 300
1998 Pentium II Deschutes 450
1999 Pentium III Coppermine 8007ev, evente boduletes ugrasok - p3nal pl volt, hogy ev elejen megjelent a katmai, fel ev mulva meg a coppermine. te jo eg, hol vagyunk ettol?
lehet felveszem 99et is a listara
vmi bekebeli 440bx chipsettel. az egy izgalmas idoszak volt - raadasul pl az nvidiak akkor egeszen kituno vesa biossal rendekeztek, siman nyomtuk rola a dosos demokat. isa slot sem halt ki meg akkor.
-
válasz
DrojDtroll #40989 üzenetére
szia!
Mit értesz az alat, hogy nem volt hajlandó bekapcsolni? tehát a bekapcsoló gomb megnyomására semmi sem történt, vagy pedig elindult maga a gép csak képet nem adott? -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Egy GEA Persona GLT-216A laptop akadt a kezeim közzé. Amikor megláttam egyből tudtam, hogy ezt be kell indítanom. Sajnos első indulásra nem volt hajlandó bekapcsolni.
Ha tudtok segíteni leírom, hogy mit tapasztalok induláskor.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #40976 üzenetére
Atzongorazom megegyszer az evjaratokat... Ha szigoruan a dost nezem, ket isa slot kell hozza, meg vesas kartya. Ez pedig megvolt meg a p3as korszakban is. Sot, anno a gus miatt vettem olyan socketes athlonos lapot, amin meg volt egy isa slot. Utana bucsuztunk el, es koltozott a masik gepbe. Minel kesobbi evjarat, annal egyszerubb a dolog.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638 #40982 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mit várhatok a DSTN-től, ilyen kijelzős 386-os noti volt az első itthoni számítógépünk. A hányinger igencsak erős túlzás, én egyáltalán nem voltam/vagyok érzékeny rá.
A szóban forgó laposnak is többé-kevésbé jó a kijelzője, csak a tetején lévő kb. fél centis sáv szar + az ugyanebbe a sávba eső sarkon van egy törés + megfolyás.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638 #40979 üzenetére
Tudom. És?
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638 #40973 üzenetére
Miért is?
-
Tim82
félisten
Van tippje valakinek Thinkpad 340X-be való kijelző (monokróm, DSTN, 9,4", ha minden igaz) beszerzési forrására?
-
Sima AT házat már nem könnyű találni. Korabeli vinyókból sok működő példány maradt fenn. HX- es lap ritka tényleg, inkább a VX és TX- ek találhatók meg kis utánajárással. Érdemesebb SD ramost választani mert az EDO is már nehezebben szerezhető be.
Érdekes egyezés, az egyik gépem detto ilyen házban van, csak az enyémben egyel kevesebb az 5.25- ös hely [link]
-
törölt tag
Urak, Mercury KOB 693a FCSX lapban működne tualatin piii cpu?
-
Sanchez638
addikt
Van egy Asus k7m ugye 768MB memóriát fogad, de a Graphics aperture size 1GB. Ez most hogyan ?
-
arn
félisten
(#40959) Yutani: jo cikk a temaban... [link]
(#40960) Fenyő: ez nekem nem szukseglet, vagy ilyesmi
csak at szeretnem elni a fiatalkorom egy szeletet megint. nem arrol van szo, hogy programokat szeretnek csak futtatni, hanem epiteni egy korhu masinat bizonyos szempontok szerint, parevente beinditani, nosztalgiazni egyet. teljesen mindegy, hogy ket ev alatt sikerul beszerezni hozza a cuccokat. kesobb megmutatni a fiamnak, hogy apad meg egy hasonlo elott toltotte a szabad idejenek nagy reszet.
lehet meg ilyet venni?
ez a turbo gomb, meg mhz kijelzes elinditotta bennem a 486os vezerhangyat is.
-
Fenyő
őstag
Persze az SS7 drágább, mint a sima S7/S5, azt gyak utánad vágják, mondjuk javarészük VX vagy TX chipsetes, HX sem különösebben drágább, csak sokkal ritkább, TX-nél meg nem is biztos, hogy gyorsabb, főleg, hogy Dos alá úgysem tudsz 64 megánál többet berakni (gyakran még az is problémás, 32 a biztos) ahol esetleg kijönne a HX előnye, nameg Dos alatt azt néhány % ide vagy odát úgysem éreznéd meg.
SB16-okknál az opl chipek voltak különbözőek, de megmondom őszintén én nem vagyok olyan vájt fülű, hogy olyan hatalmas különbséget fedezzek fel közöttük, esetleg néhol a kompatibilitás miatt számít, hogy pontosan milyen hangkészlete van, hogy ne szóljon furán.
Quantum Fireballból volt egy rossz széria, de igazából, amelyik vinyó még él ezek közül nagy baja nem lehet, Quantum, Conner, Seagate, WD kb mindegy, bár ilyen 2-4Gb körüli vinyókból is van egy kisebb pakkom, azoknak a java része is 100%-os kondijú, ha nagyon nem találsz adok egyet. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638 #40957 üzenetére
Seagate-em nem nagyon volt, viszont nem olyan nívós márka a Maxtor, ellenben sztem sokat kibírtak.
IBM-ek is szóba jöhet még. -
arn
félisten
Which One to Buy
The least hassle of the SB16s are the CT1740 and CT1750, which along with the CT1770 were the first retail Sound Blaster 16s. With a 4.05 or lower DSP they will not have the hanging notes midi bug, will output genuine FM, require no software initialization and will not take up extra resources. However, they have the nickname "Noise Blaster" and it is deserved. Everything will sound noisy on the card, moreso than its predecessor the Sound Blaster Pro 2.0. The Waveblaster output is affected and I found the sound from a SCB-55 to be comparatively muffled compared to the same daughterboard on a MPU-401AT. If you can live with the potential hanging notes midi bug, look for the CT2750, which is silkscreened the Sound Blaster 16 EASY, and it has no CD interfaces on it.
If you want the freedom to choose your IRQs and DMAs in software, you could try the CT2230 with jumpers to disable the proprietary CD interfaces or the CT2770 which only has the Panasonic interface. Be wary of SB16s with an IDE port, as the port may not be able to be disabled. Some cards of the same model number have the ports while others only have silkscreening for the header and glue logic.
If you want the least noisiest cards of the bunch, look for the CT2940 or CT2980 with a Yamaha YMF chip. These have the CT2502 (ViBRA) chips and are ISA PNP.
If you look at other ViBRA cards, you could try the CT2800 or CT2900 which have Yamaha chips, software selectable IRQ and DMAs and a disable IDE jumper setting.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #40952 üzenetére
marmint dell, compaq, stb gepekre gondolsz? nincsenek azok teli egyedi megoldasokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkoholista nevelde
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest