- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
Most sem ment fel az XP a dual Pentiumra.
-
sajna ezek még forrasztva voltak
de lehet őket tuningolni kis forrasztgatással, pár áramkört rövidre kel lszárni "mintha jumperelnél" bár már az ilyen régi notikhoz a leírás szint emind eltűnt a netről
nekem a kis toshiba libretto-hoz megvan a leírás, akár 266MHz-ig is fel lehet húzni csak még nem mertem megcsinálni mert ha nem bírja akkor kuka -
-
-
válasz
#95904256 #2680 üzenetére
hát mostmár rakd fel banyek ha ennyit küzdöttél vele, ha másnem egy próba erejéig
én anno 233MMX 96MB RAM kombó-n használtam egy compaq armada 1592DT notin, húú imádtam azt a gépet, és elég jól ment, csak nem kellett tele szemetelni, ilyenek hogy winamp meg total commander, minek rá, s megmaradt a sebessége aránylag -
-
törölt tag
Igen, MMX-esek.
A hivatalos Windows XP Professional System Requirements-ben az alábbiak szerepelnek:
233 MHz minimum reqired;
Intel Pentium/Celeron or AMD K6/Athlon/Duron;
64MB minimum supported;
1.5GB of available hard disk space;
Super VGA (800x600);
CD-ROM drive;
Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing deviceNálam a 2x200MHz, 4x64MB RAM, 2+GB HDD, 1280x1024 VGA, stb... adott.
-
-
törölt tag
Továbbra sem sikerült operációs rendszert rakni a dual Pentium-ra. Valószínűleg az IDE vezérlővel van valami gond. A legjobb eset a WinXP telepítése közben történt. Kb. 5 órányi telepedés után a fájlok 99%-át már átmásolta, aztán ott megállt a dolog...
Most kezdem újra az XP-vel, hátha a második menetben sikeresebb lesz.
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2671 üzenetére
Az XP nálam is gyors.
De a Vista már egy HDSentinel-től instabil lett.
-
Alister71
nagyúr
Úgy érzem mintha kicsit már gyorsult volna a 7 a friss telepítés után, kezd beállni a rendszer. Pár nap kell neki mire eléri a "csúcssebességét", amire a Vistának 2 hétre volt szüksége. Ha így folytatja marad, nem rakom vissza az XP-t.
Persze ramot jó lenne még venni bele, az sokat dobna még rajta. -
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever #2666 üzenetére
Igen SpinPoint P80, és az 500-as is Samsung, bár az még majdnem új.
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2666 üzenetére
Enyém is az, de sztem így is nagyon jó példányom van.
Több ismerősömnek 1 éves Samsungok működésképtelenek már.Link.
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2663 üzenetére
Igen, elég érdekes.
Lord Vader, akkor te lehet hogy szerencsésebb példányt fogtál ki, bár én az enyémmel is teljes mértékig meg vagyok elégedve. -
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2661 üzenetére
A WD az a legjobb minőség. Van egy SAMSUNG-om, és egy Seagate-m is, a Samsung-ban van 308 nap, a WD-ben 50, a Seagate-ben 40 nap, a Samsung kivételével mindegyik hibátlan, ezen sajnos van egy hibás szektor. De egy vicc hogy mikor keletkezett rajta. Pont a vásárlástól számított 3 év után. Pont néztem hogy ha vmi most tönkremegy a gépemben, már nincs rá garancia, estére lett egy BAD szektorom.
De most így egy évvel utána is csak ez az egy van.
-
Badman 4ever
őstag
Akkor az se mai gyártmány.
A nagygépben 82 napos 160 GB-os ATA-s Samsung van és két 350 nap körüli winyó még a 40-GB-os WD Blue és a 10 GB-os Fireball. Mindhárom 100%-os minden tekintetben!
Egy másik gépben viszont van két Maxtor egy 10 és egy 40 GB-os és mindkettő szörnyű állapotban tenyészik, most midkettő 75% körül van: bad sector, átviteli hibák, túlmelegedés és nagy zaj amit produkálnak. Ezt a 75%-ot is csak egy program általi fixálással értem el, előtte az egyik 17%-os kondícióban volt és a HDD Sentinel 20 nap hátralevő időt jósolt neki. A másikkal is hasonló volt a helyzet, ott 50%-on állt a fix előtt a merevtányéros (egy rokonnál is van pont ugyanebből a tipusból 40 GB-os Maxtor és az is ugyanilyen állapotú). Szóval nem mindegy milyen HDD-je van az embernek. -
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2659 üzenetére
Áhh. Ez nagyon komoly.
De nem csak a HDD részéről, hanem az összes többi alkatrész részéről. Enyémben 308 nap van.
-
Badman 4ever
őstag
Van benne csökkentett mód, nekem is kellett használni, miután 2 Win 7-et totálkárossá tettem.
Amúgy felraktam a HD Sentinelt a kis Compaqra és meglepett amit láttam a '98-as 6GB-os Fujitsu lemezzel kapcsolatban:
A winyó 100%-os és több, mint 9 és fél év működés van benne....
Na ezt érje utól egy jelenlegi SSD is! -
-
válasz
Badman 4ever #2653 üzenetére
ezeket játszottuk meg akosf-al, de nem jött össze
Megvan a teszt, 133MHz-en 256MB rammal indult el, ezalá nem tudtunk menni...
Majd jövő héten felrakom a logoutra
ez lenne a címe: "Windows7: határok nélkül"
nyah szerintetek megfelel? -
Badman 4ever
őstag
-
-
-
Néha micsoda kincsekhez jut az ember véletlenül...
Sógorom szokott hozni nekem régi cuccokat, amiket itt-ott bont, vagy ismerőse által jut el hozzá. Múltkor a névnapomra néhány alaplappal és egy régi géppel lepett meg, ami valami régi P3, azt mondta. Ma kicsitottam, és mi volt benne? Egy 750-es SlotA Athlon, Pluto maggal, azaz 0,18 mikronon és fél mega cache-sel. Az alaplap egy Epox 7KXA lap, ami a tipikus Epox és Abit nyavajától szenved, azaz kondis.
A prociról lepattintottam a bordát, és azt látom, hogy a hőátadó lemez és a hűtőborda között NINCS paszta, még át is lehetett látni a kettő között. Na ez a komoly! Csoda, ha nem sült meg szegény Pluto...
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Alister71 #2633 üzenetére
Kell neki a Gigia Ram legalább hanem kettő. Lehet, hogy jobb a memóriakezelője, és gyorsabb is a legtöbb esetben nem vitatom. Az Xp szerintem így megérzésre mondom (nem szokott tévedni
) ha háttérben 4-5 alkalmázás szaladgál vagy több, simában dolgozik , ezt ki is lehetne mérni valahogy, nem lenne rossz. Habár jön a költséghatékony Windows azon úgysem lehet aszem 3 -nál több alkalmazást használni egyidőben, úgyhogy mindegy. Szerintem már a vérpistike is a PC -jén min. 3 progit futtat manapság.
-
-
akosf! képzeld, most csak 384MB ram van a win7-nek, még aránylag így is használható, deee érdekes, hogy a cpu-z 512MB-ot lát!
a többieknek mondom, tegnap mikor 512MB ram volt a gépben akkor meg 640MB-ot látott az a hülye program, nem tudtuk miért...
mondjuk nincs nagy jelentősége -
válasz
#95904256 #2628 üzenetére
szóval optikai meghajtórol nem bootol ilyenkor sem...
meg kéne próbálni rendesen flopy-ról elindítani, majdúgy partícionálni a hdd-t majd formázni...
Az ilyen régi vasak nekem is sokszor csináltak olyant, hogy csak akkor bootoltak hdd-ről ha abban a gépben lett leformázva...
vagy pedig szimplán szar az IDE vezérlő
más: most esek neki a K6-nak s letesztelem win7-et rajta -
Alister71
nagyúr
Íme a P3-as Windows 7 értékelése. Az aero felület eléggé lefárassza, az egyszerű megjelenéssel viszont egész jól megy.
-
törölt tag
Szóval, úgy nem indul el a cucc ha másik gépen telepítem fel az operációs rendszert. A merevlemezről való bootoláskor egyszerűen újraindul a gép...
-
-
törölt tag
Nincs floppy lemezem...
Másik CD meghajtót és lemezt már próbáltam. Ugyanaz a probléma.
Az 1.FD System Type(00) kiírás gondolom azt jelzi hogy talált a lemezen egy floppy disk boot szekciót ( ha jól tudom a boot CD-k először floppy-ként indulnak, aztán az onnan betöltött loader töltegeti a többi dolgot a CD-ről... ) vagyis felismeri a meghajtót, a lemezt is, a boot szektort is, mégsem megy... Azt hittem hogy csak valami gombot kellene nyomni ( "1", enter, nyilak, stb... ) de nem működik.szerk.: A hibaüzenet a merevlemezről jön. ( CD nélkül is jön )
-
törölt tag
Sziasztok!
Próbálok feléleszteni egy Tyan S1562-PCB-04 dual Pentium alaplapot, de olyan problémám van hogy a BIOS POST lefutása után a CD-ROM-ról nem akar bootolni. Csak annyi üzenetet kapok hogy:
Boot from ATAPI CD-ROM :
1. FD System Type(00)Lemezolvasási hiba történt
0jraindítás: Ctr+Alt+DelGondolom a lemezolvasási hiba már a Quantum Fireball-ról jött. Mit lehetne tenni? A BIOS automatikusan felismerte a merevlemezt és a CD-ROM-ot. Esetleg ha van valakinek doksija ehhez a laphoz... ( Tyan oldalán nem találtam. )
-
neduddki
nagyúr
HI!
a sima 3.4et kaptam prescott bordaval a 3.2n meg egy vastag rezbetestes nw bordam vot, egeyteln prescottam volt, de mikor a 3.0as prescpot siman hozta irodaban a 3.4+-os 754es sempron, mikozben a egyb jelmezoiben messze folotte vot:- ) amugy a 3.4es sempron egy diszno proci vot gw03alatt siman legylazta a 3.2es venicet:- )))
udv
neduddki
-
peti_s
addikt
válasz
neduddki #2616 üzenetére
Az lehet hogy kazánház, de egy 4000 FT-os HyperTX2 nem engedi 52-56 °C fölé, terhelés nélkűl pedig 42 fokra áll be. A CedarMill pedig egy fokkal azért jobb.
Nekem a 478-nak maga a tokozása sem tetszik, olyan kicsi, meg ha a gyári Prescott-hoz mellékelt hűtőt tettem rá, a sarkait megnyomta a CPU-nak, amitől sztem ronda lett.
Mert abban volt egy kerek alakú rézhenger.
Badman 4ever, jó az a net.
És gondolom feltölteni is jó vele.
-
Badman 4ever
őstag
Vannak még ilyenek is, hogy A modern játékok gyors memóriát (DDR SDRAM/RDRAM) igényelnek meg, hogy a modern játékok 1GHz-nél gyorsabb processzort igényelnek... Komolyan milyen modern játékot terveznek minimum 1GHz-es prockóra?
(#2592) neduddki: Én is az ASUS drivereket használom.
Szerk.:
(#2569) peti_s: Én nekem a TvNetwork tetszik ami most van, ugyanis a 10/10-es csomagot megemelték 20/20-ra és így álom letölteni. -
IC7-MAX3 viszont S478as, és így faja, AGP+DDR1+P4.. a PCIE+DDR2+LGAp4 kombó az olyan nonszensz
más: akosf kolléga itt volt nálunk és nekiestünk a Win7 projectnek, 133MHZ-en K6-III+ procival szépen duruzsolt a rendszermajd most a ramot veszem lejjebb 80MB-ra továbbá a procit cserélem K6-2-re... oszt meglátjuk
-
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
tegnap dobram ossze gaussianozni a vewgyszlyanyoknak egy d865perl 3.4nw parost linux alapra:- )
ugy nez ki a park p4es resze: 2x (i875pbz 3.4EE-vel/ meg most ez,
az eddig a d865perl-ben levo 3.2nw megm ment a polcra, ha visszagyun garbol a foxconn 875 akkor az meg abba:- )udv
neduddki
-
törölt tag
Na, sikerült DVD szereznem. Mint kiderült idehaza nem használok ilyesmit.
Mindjárt megpörkölöm a Win7 DVD-t, aztán kezdődik a móka...
-
-
-
peti_s
addikt
Remélem hamarosan annak a képét tudom ide feltölteni, bármilyen neve is legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest