Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanash
senior tag
válasz
ViZion #27189 üzenetére
A hangszigetelés volt a cél viszont olvasta Shell oldalán, hogy melegebb is mint a C3000.A C3000 -nél egy kicsit visszatartó erő amit olvastam, hogy nem minden csavarhely van jó helyen, alaplapi távtartókat nem lehet rendesen becsavarni.
foka (#27193)
Köszönöm de nem tetszik. Az egyszerübb letisztult formát szeretem. És ha lehet mostmár egy jó házat vennék.Ribi (#27190)
Ezt csak most vettem észre. De megnéze otthon majd, hogy mi lehet.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
válasz
Malibutomi #27192 üzenetére
Mondjuk a proci elvan, egy "kis" BF3 multi után 32 fokos szobahő mellett 64 fokos volt. Na a VGA, az belenyalt néh a 79-80 fokba. Asszem oldara is meg két venti a házba, mert ez a nyár így durva lesz.
-
-
asdf2
tag
Nálunk külön fázisra kellett kötni a klímát, meg a gépet, mert nagyon birkóztak...
-
=WiNTeR=
senior tag
Másnak is csinálta a CoreTemp (rc5), hogy indítás után instant BSOD?
-
Kocska89
tag
válasz
Malibutomi #27178 üzenetére
Jelenleg csak a nagyobbik ventilátor van bent középen. Nálad, hogy vannak elrendezve a ventik ?
-
Kocska89
tag
Uraim ez az eredmény milyennek számít ?
Itt azért már csipeget a rendszer (ebből a monitor km 65W a hangrendszer 25W) :
70 fok nem sok? A szoba levegője 32 fokos.. Egy ventit még tudok akasztani a K2 re.
-
X Factor
addikt
válasz
DeadMeat #27161 üzenetére
Én is néztem. Egy barátomnak most raktunk össze fx 8350+ 990fx ud7.
Biosba 1.425 van beállítva, terhelés alatt 1.400 és így megy ragyogóan 4.6-on (23*200).
Oda voltam h. ez milyen remek eredmény, és h. teszt erejéig akár 5g is kiférhet, amennyiben a noctua bírja a hűtést.De 1.3-al ?
-
kungzi
veterán
azt hogy is tudom megnézni, hogy mennyi a procinak az alapfesze?
-
=HG=
addikt
válasz
DeadMeat #27161 üzenetére
Az elég nagy különbség! Egyébként ha mindent alapon hagyok, tehát bios alap beállítással, 10-15 fokkal melegebb a proci, mint a mostani beállítással.. Valószínű ez egy jobb példány...( 5 Ghz-en is indul 1,42V-al, de nem tudom stabilizálni akkor sem, ha több feszt adok neki...)
-
Joachim21
őstag
Steamroller-ről van valam friss ihír, várható idén, hogy megjelenik? AM3+-ba jön még egyáltalán processzor, ami nem az OEM-eknek készül?
-
d3lete
aktív tag
NB órajelét miért nem tudom emelni?
-
=WiNTeR=
senior tag
Fúú gyerekek, az LLC-t ha maxra álllítom akkor mi is történik? Már nem emlékszem rá, pedig folytatni akarom az OC-t.
asdf2:
Ja, nem úgy, csak a vcore drop-ok miatt szokott előjönni az LLC, csak azt nem tudom, hogy ha kilövöm, akkor az elősegíti a droppolást vagy éppen ellenkezőleg.
-
=HG=
addikt
válasz
DeadMeat #27148 üzenetére
Most másik gépnél vagyok, de ami lényeg: (előhalásztam privik közül, valakinek leírtam egyszer)
22,5x200 ez ugye 4,5 Ghz... CPU fesz: tedd manual-ra, és 1,3V-ot állíts be. Turbo off!
Utána bemész a DigiVRM menübe, és ott :
Cpu power Responce: Fast
Cpu power Thermal C : 135C
Cpu/NB power res : Fast
Cpu LLC : Ultra High
Cpu/NB LLC: extreme
Cpu current capability: 140%
Cpu/NB current cap : 120 %(mindenkinek csak saját felelősségre !!
)
(#27149) Pug : Mit nem is ? ( kételkedés?)
-
törölt tag
Nem igazán vágom, h. ezzel mire akarsz kilyukadni, v. mi köze az adott oprendszer alatti teljesítményhez...
Talán nézz meg pár tesztet, mondjuk Phoronix.com-on v. a Primatelabs.com-on...
De akár nekem is hihetsz, 2001 óta kizárólag Linuxot használok, kizárólag AMD-vel...
És ne LiveCD-vel mérj teljesítményt... -
d3lete
aktív tag
FX6300 natúr
gtx470
4gb ramCrysis 3 ban átlag 40 fps jó? a proci játék közben változó de átlagosan 46%osan van használva.
A GPU max 99 átlagosan 90%élsimétás FX és minden teljesen max.
előzőleg egy phenim II x3 volt 3.5 ghz en. akkor átlagosan 30 fps em volt. ugyan így.
-
asdf2
tag
1,5-nél nem. Legalábbis, ha az összes modul be van kapcsolva. De 70 alatt van bőven... (És A 'nagy külföldi' fx topicocban 72 fokot írnak maximumra... Azt, hogy miért nem mondjuk 70 kereken nem tudom, picit fura, de én ezt olvastam.) Mondjuk azért a TR Silver Arrow SB-E Extreme elég jól tud hűteni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
dergander #27139 üzenetére
Igen, főleg tuningnál jön ki a lényeg, nekem pl 4,5ghz-en melegszik annyira, mint anno a 8120 4ghz-en.
A legtöbb tesztben ezt a kb 10%-ot mérték, ami nem tűnik nagyon soknak, de így a vishera jó 300mhz előnyben van.
Persze a legtöbb játékban ahol a videókártya limitál pont tök mindegy. -
Tomko78
őstag
válasz
Rypejakten #27135 üzenetére
Mert ismerem
Anno állandoan azt mondta így az intel meg úgy , én akkor is mondtam lesz neked még AMD cpud , és lön világosság
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #27126 üzenetére
Halottam hogy javult az egymagos játékteljesítménye,de eget verő különbség nincs a kettő közt,bár itt előtérbe kerül a tunning ami igencsak a 8320ra hajtja a malmot...
De ahogy olvasni lehet hamarosan jön a 9000es széria ami igencsak odaver a gigaherzeknek
-
Casanova*
veterán
válasz
Tomko78 #27134 üzenetére
majd FX-et fogok venni. FX-ekről sokat olvasgatok magyar és külföldi fórumokon...
(#27135) Rypejakten: intel pc gépem volt,most i3-as laptopom van. anno intel fan voltam. rájöttem az intel sz@passa a népet.
túl drága az intel, nem ér annyit.
pl. az nvidiánál.. 100 ezer ft-os vga-k 2 gb memóriával. mekkora sz@pás
aki megveszi,az megszívja rendesen.
a mostani multi játékok közel 2 gb memóriát zabálnak.
-
Rypejakten
addikt
honnan szurted le, hogy Intel fan a srac?
-
=HG=
addikt
válasz
lotTóni #27129 üzenetére
Szerintem az 1,5V egy kicsit sok. Olvasgattam a tuning eredményeket, valamint saját tapasztalat, hogy ilyen magas fesz-el nem lesz stabil a proci senkinek ( max fagyasztva). Az én 8320-am stabilan megy 1,3V körül 4,5 Ghz-en, 4,7-hez 1,33-at kér, viszont 5 Ghz-en csak 1,41-el indul, de nem stabil. Erre is alapozva, szerintem az FX 83xx szériának 4,7-4,8 Ghz a vége.Csak kevés megy ez felett stabilan...
-
lotTóni
tag
válasz
simlisgumis #27128 üzenetére
Ezért gondoltam többre (4.8-5ghz), de az már most biztos,hogy nem ezzel a rendszerrel lesz CF-em.4.7-nél is crash van,szóval megy vissza turbo-ra.
(#27127) Ribi
Senkitől nem vártam garanciát.Tapasztalatokat és tanácsokat gyűjtök. -
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #27102 üzenetére
és ezt te mivel mérted,mert játék alatt vagy windows betöltés alatt semmivel nem jobb
a többi állításod igaz
-
ViZion
félisten
válasz
troll81 #27120 üzenetére
Az alaplapod topikjában elég részletesen leírtunk már mindent, vagy itt visszaolvasva is találsz beállításokat. 4-4,4 GHz-et látatlanba merem garantálni, csak olvasd át kinek mivel, mennyin megy. Ha további segítség kell, akkor kérdezz bátran. Hűtésed milyen, az még fontos. Gyári hangos lesz, azzal semmi képpen NE tuningolj.
-
troll81
addikt
sziasztok jöttem kérdezgetni asus m5 a 97 lapom van fx 6300 szeretném 3.8 ghz körüli értéket állitani neki a biosban meg annyi feszt h ne melegedjen éppen csak tanulgatom az fx et teljesen ujj
ezért kérem h segitsetek köszönöm
-
-
lotTóni
tag
Sziasztok!
Elég hihetetlen,hogy 1.5v kellAPM ,C&Q kikapcs...Így nem fagy...
De most legalább nincs nagy kékség...viszont BF3 kifagy..
Erre valami ötlet? -
Milka 78
nagyúr
válasz
gyuszaa #27026 üzenetére
Ezeket a teszteket milyen powertune beállítással használtad?Nálam(VTX 7870xt CF-be) fix 1.100v@1050/1550mhz/20%powertune és 2500k@4.555mhz/1.360v.Mindezte egy 650(12v 636w)-es 53A-es egybe ágas A-Data táp lát el,de mivel komolyabb tesztre nem volt időm így lövésem sincs,hogy elég e neki,de ha a te méréseidet veszem akkor elég lesz.Szerinted(akár privibe is)?
-
ebegab92
senior tag
válasz
d3lete #27106 üzenetére
Ezért jobb az ASRock
Nekem 3 nap alatt írtak egy javított UEFI-t (igaz előtte 2 hónapot vártam, mert előbb az alapdolgokat írogatták, aztán mikor látták, hogy nem segít, rendeltek ők is PCI-os GT610-et, ami 5 hét alatt ért oda). Ettől független nem stabil még mindig azzal az UEFI-vel a GT610 (PCI-os a Zotactól), de nagy respect, hogy ennyire foglalkoznak az emberrel
-
Roliiii
aktív tag
Köszi a választ mindenkinek, akkor ezek szerint inkább használom még egy darabig 3,8Ghz-n a phenomII-őm aztán ha lesz egy jó kis hirdetés az aprók közt lecsapok rá!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest