- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Huroq
senior tag
Üdv!
Az elképzelhető, hogy 8320 4,5Ghz -re húzva BF3 alatt (multi 64 -es szerver) csak 50-53% CPU kihasználtságot mutat?
-
aknaakna
tag
Arról ugye jól vagyok informálva, hogy az AMD procik hűvösebbek, meg hogy az intelhez képest hűvösebben is kell tartani őket?Mintha pár napja/hete valaki írt volna ilyesmit...Nemsoká lesz AMD konfigom azért kérdem
-
ViZion
félisten
válasz
tibee77 #27979 üzenetére
Eladtam, 99FX PRO2.0-ra váltottam.
Sasss: nem kér többet. Sőt, mivel stabilabban tartja az LLC a feszt, így 4,4 GHz-t tudok ugyan azzal, mert nincs akkora drop.dergander: ramot ne húzd, gyári időzítésre, esetleg picit adni feszt neki (~1,52 V). HT és NB 2200-2400 elég, azon biztos hibátlan. Procit 1,4 V körül próbáld meg 4,4 GHz-n, High LLC-vel. Prime nem lényeg, néha olyankor is leáll szállal, amikor minden stabil. ha LinX-et bírja ~10 körön és a Flash játékokat.
-
dergander
addikt
válasz
- = Zk = - #27983 üzenetére
Az sok vagy a házad gyenge vagy a cpuhűtő az a 74fok rengeteg
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = - #27983 üzenetére
Addig örülj amíg meg nem nyikkan
Amúgy lehet hogy jobban jártál volna, ha a procit cserélted volna Visherára, a jó kis giga lapod helyett. -
dergander
addikt
válasz
#21078528 #27981 üzenetére
Nekem nem az alulfeszel van bajom hanem hogy bemtudom 4GHZ felett stabilizálni mert prime alatt meghól...ez itt a baj nincs pl olyan fesz amin mondjuk 4.2Ghzen elmegy mert sipol a gep hogy a vrm tulmelegszik igy dob egy kékhalált...mindenesetre új lapon gondolkodok vagy ud3 vagy meg a biostar vagy asus nemtudok dönteni figyelem kinek milyen lapja van és hogy állja a tunningot
-
törölt tag
válasz
dergander #27975 üzenetére
Én most vettem egy Gigabyte 990FXA-UD5 lapot, eddig nagyon elégedett vagyok, bár csak 3. hete van meg...
Egyébként az én 8350-em is szeret kajálni, szóval ne abból indulj ki, másnak mennyi feszt kér, minden darab más és más. Az előző 8120-as procimat durván alul tudtam feszelni, a 8350-et csak minimálisan, ezt és így tudja, el kell fogadni oszt jó van!
-
ViZion
félisten
válasz
Expendable #27977 üzenetére
Ventiknek csináltam egy kapcsolót, praktikus. Mondjuk az első stressz tesztnél sz új lappal annyira izgltam, h nem kapcsoltam fel maxra... forró lett a radiátor
-
ViZion
félisten
Jó a gyári hűtő!
Feltéve, hogy nem terheled 20%-nál jobban a CPU-t, és/vagy Alaszkában laksz, ahol gépet az udvaron tartod. CPU hűtésre a hazai éghajlati viszonyok miatt nem alkalmas a feladatra. Pl. szibériában nem szokták lecserélni, de ha sarkkör kutató vagy, akkor is jó lesz, csak ne vidd be a gépet az igluba...
-
Dinter
addikt
Megrendeltem az fx6300-amat meg hozza az asus m5a97 Evo r2.0-t, kíváncsi leszek rá. Karácsonykor majd veszek hozzá és egy jobb hűtőt is
-
dergander
addikt
válasz
ViZion #27967 üzenetére
Ez magyarázná azt hogy a procimnak iszonyat fesz kell hogy stabil legyen 4.1Ghzen? Mert itt más lapokkal ugyanez a proci sokkal alacsonyabb feszen elmegy....
Milyen lapot érdemes venni ami úgymond árához képest igencsak jó tápellátással bír? ne ilyen fatalyti meg ilyenek mert nemmindenki milliomos
-
dergander
addikt
Az alaplaom 4+1 tápellátású van viszont az UD3 giga lap az pedig 8+2 mi a különbség mit takarnak a számok?
-
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #27960 üzenetére
Parancsolj. De azt hiszem iponon is írtak róla, meg még pár oldalon foglalkoztak vele. Ha jól emlékszem kicsit furán vannak a csatik, meg alaplapra a táp is molex volt.
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #27960 üzenetére
Ilyen lapban húztak pont egy 8120-at igen jól, mondjuk folyékony nitrogénnel.
Nem lehet rossz lap.
Csak kevesen ismerik.Mikor kínlódtam a lapommal, én is néztem ezt, azóta 1 ezrest esett az ára, csak én most vízre hajtok, utána jöhet a lapra gyúrás, vagy a CF lecserélése 1 erősebbre.
-
Alister71
nagyúr
klikk erről valami vélemény? 8120 vagy 8320 alá jó lehet?
-
=WiNTeR=
senior tag
Fúúú, 4.3Ghz és fölötte nem bírom stabilizálni a rendszert (4.2Ghz-n vidám elfut, de fölötte mindegy milyen feszt adok a vcore-nak, akkor sem lesz stabil)
. Lehet hogy az M5A97 PRO a gyenge láncszem? Ha biztos kijönne AM3+ -ra a Steamroller, akkor szó nélkül vennék egy 8+2 vagy fölötti VRM-es 990FX-es high-end lapot...
-
-
Zsivaagoo
őstag
Khmmm... izé... Hol is van az OFFolós tocsik? Nem találom itt munkahelyen...
Ha valaki tol egy linket, megköszönöm. -
laca000
őstag
válasz
ViZion #27948 üzenetére
Igen, az lett volna a következő, hogy esetleg azzal megy.
E két meglepetésen kívül, más nem érheti.
De jobb választás a listán lévő ramokból választani.
Nehogy aztán a dolog fordítva süljön el, aztán egy teszteletlen, de amúgy korrekt ram ne működjön rendesen a gépben.
Volt már rá példa -
ViZion
félisten
válasz
laca000 #27947 üzenetére
Nem-nem. A listán szereplő ramokkal tesztelték, azokkal biztosan fog menni. Nagy különbség!
Mellesleg ilyen ram problémákkal jó rég nem találkoztam. A legnagyobb gond az lehet, h pár éve voltak még 1600 MHz @ 1,65 V ramok is, ma már 99% hogy 1,5 V-osat adnak. Az időzítés sem probléma, a memvezérlő a gyengébb időzítését fogja használni, kész. -
-
Dinter
addikt
Gigabyte 970a-ud3tól tud vmivel többet az asus m5a97 Evo r2.0? Ezekben a lapokban megy az 1333mhz-s ram?
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #27938 üzenetére
Akkor nem valami jó példányt fogtam ki vagy az alaplapom szimplán gyenge tényező...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #27940 üzenetére
Jaaaaa, akkor nem szoltam semmt.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalam megvolt stabilan a 4.5 GHz 1.36 V-al.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
- = Zk = - #27935 üzenetére
Yep. Prime és flash stabil
-
=WiNTeR=
senior tag
Egy kis help kéne: Aki 4,3Ghz fölött használja a nyócmagos Visheráját, az lenne szíves megmondani, hogy a szorzó állítását leszámítva mely más feszültségeket / beállításokat eszközölt a nagyobb stablitás érdekében (pl. CPU/NB fesz, RAM fesz, NB & HT sebessége, stb-stb -> mi maradt auto, mi lett manuálisan beállítva).
-
Ga
tag
Sziasztok,
Megbarátkoztam az FX-6300-al, és ő is a lappal. 990Extreme3-ról van szó.
1-2 hasznos tapasztalat:
- az istennek nem ment alacsony feszültségen több maggal - 0.1!V-os Droop volt az oka - teendő: CPU load-line calibration DISABLED-re
- VRM borda van a lapon, de a TX2 vízszintesen fúj, ezért nagyon forrósodik, ergo adni kell neki némi áramlatot - egyelőre egy névjegyet raktam be a TX bordái közé erre a célra
- PSCheck a barátunk, 95W TDP esetén is használható a boost beállítás, csak megfelelően alacsony fesz kell neki
- CoreTemp értékei alaplap/cpu-függően pontatlanok - én 15C-s offsetet állítottam be, az alaplapi szenzor alapjánEredmény, stability tesztelve:
5GHz bekapcsolt APM-el CnQ-val és boosttal!!
Egy szálon terhelve szépen fel is megy Pb0-ig, 3-4 szálig megy a Pb1...
Továbbra is újrapasztázás nélkül, léghűtéssel simán 60C-on tartható, Prime alatt is.CivV, illetve Heaven teszt indítás úgy felgyorsult, hogy csak pislogtam.
Turbo Core feature rulz!Bye,
Ga -
Dinter
addikt
Fx 6100 normális hűtővel, vagy 6300 gyárival? Van koztuk fhd felbontason fpsbeli különbség?
-
derive
senior tag
válasz
kovsol #27916 üzenetére
Attol fugg milyen szervernel, workstationnal/kissebb clusternel nem. Azert a fenntartasi koltseg/hutes sem mindegy. Nem hiaba jarnak a szerverprocik picit alacsonyabb orajelen, ott meg szigorubb a TDP keret, mert el is kell vinni a hot. Nalunk vettek uj compute clustert, meg csak az 1/3a van beepitve de a munkavedelmisek mar balheznak 40 kW miatt
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #27923 üzenetére
Köszi, de Miskolci vagyok.
-
ETOM
addikt
Én holnaptól búcsúzom sokat nem tettem hozzá a topikhoz a 8120-l. Kár, h most nem tudtam költeni lapra meg hűtésre. Vevő is PH-s szal remélem ad neki.
Na majd talán egyszer lesz még FX.
-
kovsol
titán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #27910 üzenetére
Ahh...tudom, nem is arrol volt szo hogy melyik erosebb. Csak be linkeltem mert keresgelek valami szerver cpu-kat es olvastam hogy 150 W-os a tdp-je, aztan meg eszembe jutott a nagy fogyasztasi laz.
(#27913) laca000: igen, az en 3770K alapon, turbo OFF 3.5 GHz-en ravert a 4.6 GHz-en jaro FX-8350-re 100 pontott. 4.3 GHz 3770K VS 4.6 GHz 8350 , pedig raver majdnem 6300 pontot.
A baj az hogy jatekban nem nagyon erzem. A sniper Elite V2-ben gyorsult, de masban hiaba van + 10-20 FPS, a jetekelmeny nem valtozott. -
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #27898 üzenetére
FX ben csak az integer feldolgozó magok száma 8. A lebegő pontos számításokért felelős rész modulonként egy van. Cache szintén osztott modulon belül.
Itt nagyon szépen látszik a felépítés.
Intel esetében teljes értékű magokról van szó. Arról ne is beszéljünk, hogy 1mag+ht hozza azt a teljesítményt mint egy FX modul. Sok esetben már HT nélkül is, mivel egy szálon erősebb. Már a 6mag+ht procik se egy ligában versenyeznek a 4modul/8mag FX procival. Igaz árban se. Pedig azok még csak SB magokra épülnek. De nem csak az számít, hogy hány magos valami, hanem milyen erős valójában az a mag. -
-
Exelsior
őstag
Általánosságba véve mennyi hőfok különbség van egy Zambezi és egy Vishera között?
Most a 8120 Full Load melett 58 fok alapból terhelés nélkül 48 fok. (4Ghz) 1.225V
Van értelme váltani vagy lesznek újabb Procik?
-
ViZion
félisten
válasz
=WiNTeR= #27885 üzenetére
Kedves topiklakók! Milyen bánatos betűtípussal írjam le, hogy lássátok:
<font size="76">STABILITÁS TESZT:
- LinX ~10 kör vagy Prime95 ~1 óra
- Farmerama ~5 perc vagy fészbúkon flash game ~5 percNem véletlenül próbálják a flasht kiírtani az univerzumból...
Chipset hűtésre: az ilyen morgó 3 cm ventiket felejtsétek el. Viszont adtak a gyári hűtőhöz egy PWM-es ventit. Nah, azzal esetleg lehet próbálkozni, a lap tudja vezérelni is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged