Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz ViZion #57217 üzenetére
Igazából teljesen lényegtelen, hogy mi igényel és mi nem erős egyszálú teljesítményt: az Intel megoldotta egy és több szálon is, ezért ha az AMD szándékozik még a processzorgyártás terén életben maradni, ideje egyszálon is erősíteni. Oldják meg és kész. Ez láthatóan megoldhatatlan feladat generációk óta, márpedig az APU-s bohóckodás még viccnek is rossz (teljesítmény szempontjából legalábbis): Processzornak gyenge, GPU-nak úgyszintén.
Őszíntén remélem, hogy a Zen nem valami Bulldozer 2.0 lesz, hanem tényleg beérik CPU fronton a kékeket. Bárcsak...
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Habib[HUN] #46591 üzenetére
Elnézést, olyan ismerősökre gondoltam, akik nem okoskodnak / meggyőzően javasolják facebookozásra az i7-et, hanem racionális döntést képesek hozni a témában.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz tothjozsi96 #46585 üzenetére
Sosem értettem, hogy a laikusok miért bíznak meg feltétlenül az eladóban és miért nem hisznek azon ismerőseiknek, akk ténylegesen értenek a témához...
-
=WiNTeR=
senior tag
Egyébként valaki nem tudja, hogy adott órajelet FSB növelésével vagy csak a szorzó növelésével elérve van-e eltérés a magfeszültség terén (kevesebbbel beéri-e meg ilyenek)?
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz St0keR #45308 üzenetére
Néha nekem is jelzett az előző lapom hidegindításkor, mert a ventillátorok lassabban pörögtek fel (14-es ventik), mint ahogy a BIOS normálisan lemérte volna, de néhány másodperc alatt minden beállt normál üzemi sebességre.
De nézd meg az bios-ban a ventilátorvezérlést, lehet le van limitálva a fordulatszám (vagy valami silent profil aktív), a 300RPM abnormálisan alacsony.[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Mellesleg CPU terén nagy újdonsággal már nem fog előhozakodni az AMD, mindent feltettek az APU-kra (+HSA) pl: félig ARM-es K12, magyarán aki szimplán processzor erőt akar, az kénytelen lesz intelre váltani vagy maradni az FX-eknél. AMD-től már nem érdemes várni izomprocira.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz daneeeeee #45174 üzenetére
Ugyanakkor csak azért növelni a GPU terhelést beállítások feljebbtornászásával, hogy csökkentsük a CPU limitet nem kifejezetten logikus döntés (16x gigabrutálsupersample AA és társai), mert csak lassabb lehet a sebesség, gyorsabb semiképp sem. Ideális esetben 90% mindkét komponens kihasználtsága (mármint limitek szempontjából).
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz pipo112 #45136 üzenetére
"az fx egy 290x et nem fog kihajtani max a rétre legelni":
Mondjuk ez éppen nem igaz, legalábbis közel sem minden esetben. Watch Dogs 290X + 8350 79FPS, 290X + 4960X 82FPS (vagy Crysis3). Nagyon GPU igényes terepen alig van jelen vagy szinte teljesen eltűnik a különbség az 1000USD és a 200USD-s proci között. Ezt kéne belátni végre. A számok nem hazudnak[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz marci1250 #45053 üzenetére
Nemrég úgy olvastam, hogy "megnövelte" papíron az AMD a határértéket 62°C-ről 70°C-re, de nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Mindenesetre a helyedben nem mennék 65 fölé hosszú távon, biztos ami biztos.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz MiklosSaS #45038 üzenetére
Én nagyon örültem, hogy elcsencseltem az ezüstnyiladat. Szegény Hyper 212 után nem volt több hőfok problémám, bár kellett forrasztanom egy extra PWM elosztót, hogy egyszerre tudjam betáplálni és levezérelni mindhárom ventilátort.
(#45037) Habugi: Úgy építettem meg a gépemet, hogy a hangerő nem érdekelt, csak a teljesítmény (6 db 14-es házhűtő ventilátor megy 1000 feletti fordulaton egyébként). 50°C alatt kussban van, csak az azt követő 12°C alatt pöröghet fel maximumra.
De végülis a hangfalak lenyomják hangerőben a ventiket (legalábbis az esetek többségében )."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
Amennyire tudtam kisajtoltam mindent a CPU-ból (ehhez kellett mondjuk a 2400-as CPUNB és HT): 4,7Ghz@1,47V, prime elhasal, IBT high és BF4 nevetve rohangál órákon át gond nélkül. Hőfokok tekintetében a Silver Arrow (hangorkán kiséretében) még ilyen kánikulában is meg tudja fogni a hőfokokat 64°C környékén mellesleg.
-
=WiNTeR=
senior tag
Hát azt hiszem nagyon gyorsan elértem a 8320-asom határát, 4.7Ghz-t már nem tud stabilan vinni, mindegy mekkora a feszültsége. Lehet egy 8350-est kellene szereznem. Nem mintha olyan hatalmas eltérés lenne 4.5 és 5Ghz között, de mégis jó lenne látni az 5Ghz-t. Még az emberek is boldogabbak 5Ghz-en, biztosra veszem.
Viszont az új lapnak és az újrapasztázásnak hála kifejezetten kellemes hőfokokon megy őkelme, valamivel alacsonyabb fesszel, mint amivel M5A97-ben volt."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
C'n'Q és a C6 mennyire befolyásolja az OC-t? Az előbbi eddig be volt lőve, de ahogy látom, ezeket sokan variálják.
-
=WiNTeR=
senior tag
Nakérem, új mobo (Sabertooth 990FX R2) beszerelve, szépen teszi a dolgát, holnap jön az OC része a dolognak. A legfőbb újdonság számomra a thermal monitor, tiszta királyságos cuccos (főleg a VRM-eknél). Na meg a 8+2 fázis is jól jön a nyolc mag izzasztásakor
-
=WiNTeR=
senior tag
Intel vs AMD: Az előbbi kevesebbett zabál és egy szálon (jóval) gyorsabb, mint az AMD. Utóbbi ugyan zabálja az áramot, de a jól megírt programok / játékok alatt az ereje egy Core i7 erejével vetekszik (lásd Crysis3). Ár / teljesítmény arányban az AMD FX széria verhetetlen egyébként.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz - = Zk = - #44660 üzenetére
Asszongyák az internet egyes bugyraiban, hogy 2015/16-ban is marad a négymagos / két modulos felállás az APU-k terén, nem lesz 6 és 8 magos variáns.
(#44662) babu87: Ha viszonylag új játékokkal szándékozol játszani (melyek profitálnak a sok magból), akkor az utóbbi (AMD-s) konfig jobb imho.
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, meghányom-vetem a dolgokat, aztán megveszem valamelyiket kedden.
-
=WiNTeR=
senior tag
Komolyabb OC-ra melyik lap a jobb?
ASUS M5A99FX PRO R2.0
Pro: Jobb VRM hűtés (látszólag)
Con: csak 6+2 tápellátás
VAGY
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
Pro: 8+2 táp
Con: VRM hűtése nem tűnik túlzottan izmosnak"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
Aki ASUS lapban pörgeti a 8320/8350-es prociját úgy 4,7-5Ghz környékén, lenne szíves csinálni egy screenshotot az AI tweaker menüpont valamennyi beállításáról és elküldeni nekem?
-
=WiNTeR=
senior tag
Tudtok olyan programot, amely hasonlóan képes naplózni a CPU-t, mint ahogy a GPU-t a GPU-Z? (azaz másodpercenként mekkora órajelen, mekkora terhelés, melyik magon, milyen hőmérséklet, stb adatokat szépen naplózza a háttérben)
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Van már infó arról, hogy a Warsaw-ok tényleg lesznek AM3+ -ra, vagy bármi új high-end AMD CPU (8 mag vagy több)?
-
=WiNTeR=
senior tag
Néhány perc alatt felvándorol. Mondjuk aztán megragad olyan 63-65°C környékén. Annyira azért nem zavar a dolog, elvégre ekkora terhelést úgyse kap sosem a proci. Meghagyom 4,5Ghz-n, és boldogság van.
Köszi az infót!"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
Elvi kérdés: FX 8320 (4,5Ghz) 1.44V-os feszen Prime alatt hogy a fenébe nem bír 62°C alatt maradni egy 3 ventillátoros Silver Arrow SB-E Extreme társaságában? Rosszul pasztáztam vagy tettem fel a hűtőt valószínűleg?
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
Üdv népek! M5A97PRO-ból kicsit elegem van, hogy az új tápegységgel sem képes stabilan menni 4,2Ghz fölött (FX-8320), mindegy mit állítok be neki, így leváltom, terveim szerint egy Giga GA-990XA-UD3-re. Kérdésem azokhoz, akiknek már volt: Mennyire tuningbarát ez a lap (cél a 4,7Ghz)?
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz kalap12 #34979 üzenetére
A prociról nem tudok nyilatkozni, de például a BF3 multija FHD-ban azért megkínozza a VGA-kat rendszerint, ezért is váltottam 280X-re. Valamint azért, mert nekem nem elfogadható az 50-60FPS alatti érték.
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz frescho #34942 üzenetére
Jaa, nem is vártam, hogy hidegebb legyen, csakhogy normális tartományon belül van-e. Mondjuk ez esetben nem fogom újrapasztázni a CPU-t, mert egyébként tápegységet és VGA-t cserélek, valamint újrakábelezem az egész házat, szal most lenne rá lehetőségem
-
=WiNTeR=
senior tag
Érdeklődés képpen kérdezem,hogy egy 8320-as 4Ghz (1.28V) a 20°C-s szobában idle-ben 29-30°C mennyire normális, annak tudatában hogy egy Silver Arrow Extreme a hűtő? (hőfokok szempontjából mindegy, hogy 30 vagy 100% a fordulatszám).
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
Ha már 9590: Elvileg lehet kapni gyárilag vízhűtéssel egybecsomagolt 9590-eket 400USD környékén (newegg.
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz wowkocka18 #34872 üzenetére
Az alsó kép esetén (az nem menü, hanem endgame stat vagy mifene) már nincs terhelve semmi, mivel nincs is mit számolni, ezért ott gyorsabban megy minden. Ez olyan, mint amikor a stalker-t elindítod, és 2-3000 FPS-t mér a videón a rendszer.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz wowkocka18 #34866 üzenetére
Szia! Kicsit kibogozhatatlan számomra a kommented. Egész pontosan milyen játékról van szó? A rendszerkomponensek terhelése mindig változik a játéktér (és kismillió egyéb dolog) változása következtében, nem konstans értékekről van szó.
Egyébként nekem is 8320-as procim van, de ha nincs GPU limit, akkor se jelenti, hogy a CPU-nak 100%-on kéne futnia (ala Skyrim, ami fos meg szar engine-nel rendelkezik, de példának elmegy )
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Mér régebben is meg akartam kérdezni az M5A97-EVO-ot 83xx-es procival használókat, hogy meddig tudta stabilan húzni a CPU-t?
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz stratova #34676 üzenetére
Köszönöm az utánajárást.
Egy hétvégémet beálldozom megint, hogy mostmár normálisan belőjem az LLC és feszültségeket. Mondjuk a CPU/NB LLC-hez sosem nyúltam, az mekkora gondot (instabilitást) okozhatott?"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Zsivaagoo #34618 üzenetére
"Szoftvertől nem lesz gyorsabb a hardver" Nade a szoftver és a hardware között van nemkevés komponens, amelyek sajons csökkentik valamelyest a hatékonyságot. Na ezt a hátrányt csökkenti valamelyest a Win8 (a win7-hez képest) FX alatt (jobb feladatütemező vagy valami hasonló).
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
Saccper mennyivel nő az FX-8320 fogyasztása 4Ghz-ről (1,28Vcore) -> 4,6Ghz-re (1.45V) feltornászásának következtében?
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz dergander #29227 üzenetére
Ha én lennék az AMD helyébe, akkor igenis nagyon keményen rémennék az IPC tényleges növelésére (elvégre 10-12 magos CPU olcsó / gazdaságos legyártása jelenleg nem lehetséges), mert az nem lehet kifogás, hogy hanyagoljunk minden régi programot / játékot, ami nem képes 8> szálon megfelelően futni, hanem helyette mindenki tekintsen a boldog jövőbe, ahol minden csodaszépen skálázódik akár 16 szálra is (pl Unreal Engine 3, Frostbyte, CryEngine3). Ez egyszerűen nem így megy (vagy kéne mennie).
A konzolokra meg nem nagyon építenék FX-es szemmel, mivel ott az IGP számol rengeteg mindent, és pont hogy a desktop AMD APU-k lesznek a konzolokhoz legközelebb, márha egyáltalán fog bárki is minőségi portokat csinálni (eddigiek alapján nem).
Persze lehet azt mondani, hogy majd valamikor a közeljövőben az AMD lesz a csúcs CPU gyártó ismét, de jelenleg nincs ott, és az Intel eléggé kifogásolható lépéseit ismerve nem is lesz még jóideig (plusz ne felejtsük el, hogy a fejlesztésekre az Intel-nél hányezerszer nagyobb pénzügyi keret áll rendelkezésre, csupán az AMD szarakodása az ok (konkurencia hiánya), hogy nincs miért fejleszteniük.)[ Szerkesztve ]
-
-
=WiNTeR=
senior tag
Én azt mondom, hogy inkább maradjanak a 8 magnál, de csináljanak végre valami előrelépést az egyszálú teljesítménnyel, ami gyakorlatilag évek óta változatlanul szar az AMD-nél. Elvégre nemcsak a BF3 és Crysis 3-ból áll a játékvilág...
-
=WiNTeR=
senior tag
-
=WiNTeR=
senior tag
Objektíven nézve nincs értelme leváltani i5 / i7-ről FX-8350-ra, mert ha régi játékokkal is játszik az ember, ott az Intel durván elpicsázza az összes AMD-t igen keményen, ha meg újakon (pl BF3), ott meg úgyis GPU limit van (btw múltkor néztem BF3MP CPU-testet, és még ott is az Intelek voltak gyorsabbak, mint az FX-8350), csakhát az core i5 / i7-et meg is kell fizetni rendesen.
-
-
=WiNTeR=
senior tag
Szép és jó ez az új Giga lap, de nem néhány hónap múlva jönnek a Steamrollerek új FM foglalattal együtt?
-
=WiNTeR=
senior tag
Szaktársak, ismertek olyan programot, amivel be lehet állítani egy exe cpu affinitását (állandóra)?
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Alister71 #28401 üzenetére
Most hogy mondod, lehet hogy mégis a táp a gyenge pont. 360W-ot bír csak a 12V-s ágon (320W volt prime alatt 4.2Ghz-n). Úgyis cserélni akartam a tápot valami jófajta modulárisra, akkor már csak >700W környékén kell találnom egyet. (elég régi má a mostani 500-as Chief tápom, tehát csak 16A van a 12V-s ágaknak kiosztva).
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz DeadMeat #28389 üzenetére
Nálam is előjött dettó ugyanez. Emiatt nem tudtam 4,2Ghz fölé tornászni a processzoromat. Én az alaplapom VRM-jére gyanakodtam, de az nem is volt meleg és a mai napig lövésem sincs, hogy mi okozza. Feltelepítettem Windows 7-et, 8-at, mindegyiknél csinálta egyazon pont fölött. CPU feszt én is végigpróbáltam széles skálán, de semmi eredménye. Két hetet elszórakoztam vele, de lövésem sincs, mi okozza. Tippre szerintem az ASUS BIOS vagy valami más a mobo-n szarakodik.
A legjobb ilyen stabilitás teszt a Farmerama, amire csak azért regeltem, hogy teszteljem.
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Malibutomi #28381 üzenetére
Offset egyetlen előnye a manual-al szemben, hogy offset esetén a vcore-t is visszaveszi nyugalmi állapotban a CPU.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Malibutomi #28250 üzenetére
Durci voltam a 8mag / 4.2Ghz / Whiterun főtere kombó 42FPS-t érő eredményére. Bármennyire is szar a Skyrim motorja, attól még a játék jóféle, főleg hogy itt van már a magyarítása is hamarosan.
Utolsó diagramm kicsit (nagyon) szíven ütött. Na nem baj, majd a Steamroller..."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
=WiNTeR=
senior tag
Én feladom. Ennyit tudtam kisajtolni a procimból 2 modulon. 1 modulnál már az 5.2 se ment. Skyrim szépen begyorsult a 4.2Ghz-hez képest (~100Mhz-enként +1 FPS). Remélem majd a Steamroller-ből kifogok egy jól tuningolható példányt.
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz DeadMeat #28214 üzenetére
Jah, csak a konkrét hőfok maradt le a kommentemből: Prime alatt max 52°C a proci.
Rengeteg AVX-es Linx nem működik valamiért AMD-n. Én 4 változatot töltöttem le belőle, mire találtam egy tényleg működő változatot.
[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
[4.9 Ghz / 2 modul]: 1.48750V vcore (hőfok 62°C alatt van) mennyire degradálja a processzor élettartamát?
-
-
=WiNTeR=
senior tag
Olyat lehet csinálni, hogy egy OC-zott Vishera-nál a TurboCore is működjön, de nem default, hanem szerkesztett órajelen? (magyarán a TC mondjuk egy vagy két magon >4.5-5 Ghz-en menjen)?
-
=WiNTeR=
senior tag
Jól gondolom, hogyha 4.3 Ghz @ 1.36V atomstabil (flash, prime, IBT, etc), de a 4.4Ghz @ 1.4V és fölötti feszen se stabil, az a mobo "gyengesége" miatt van, nem a CPU miatt?
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz aknaakna #28062 üzenetére
C2C ~10% az eltérés szintetikus mérésekben. Valamivel hűvösebbek a Vishera-k, tehát nagyobb tuningpotenciál is van bennük. De hatalmas eltérés nincs a két generáció között. A Steamroller lesz a nagyobb előrelépés várhatóan.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz MiklosSaS #28038 üzenetére
Elvileg csupán a relatíve gyenge FX eladási számok miatt nem fogják befejezni az FX-ek fejlesztését, révén, hogy a Bulldozereket is az Opteronoktól hozták le aprópénzért, szóval várható 8 magos Steamroller, legvalószínűbben FM3-as foglalatra. Továbbá ha igaz a 20-45%-os gyorsulás IPC szinten, akkor tényleg felért az AMD az Intelhez egy szálon is nagyjából. Csak aztán tényleg gyors legyen a Steamroller
-
=WiNTeR=
senior tag
Én teszteltem a BF3-at 2500K@4.2Ghz és FX-8320@4.2Ghz-n (azonos VGA), és az Intelnél átlagosan mind a 4 magon 90% fölötti volt a terhelés, míg az FX-en ez 50% körüli érték volt mind a 8 magon. De a BF3 MP amúgy is szereti a sokmagos AMD-ket.
-
=WiNTeR=
senior tag
Fúúú, 4.3Ghz és fölötte nem bírom stabilizálni a rendszert (4.2Ghz-n vidám elfut, de fölötte mindegy milyen feszt adok a vcore-nak, akkor sem lesz stabil) . Lehet hogy az M5A97 PRO a gyenge láncszem? Ha biztos kijönne AM3+ -ra a Steamroller, akkor szó nélkül vennék egy 8+2 vagy fölötti VRM-es 990FX-es high-end lapot...
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz - = Zk = - #27935 üzenetére
Yep. Prime és flash stabil
-
=WiNTeR=
senior tag
Egy kis help kéne: Aki 4,3Ghz fölött használja a nyócmagos Visheráját, az lenne szíves megmondani, hogy a szorzó állítását leszámítva mely más feszültségeket / beállításokat eszközölt a nagyobb stablitás érdekében (pl. CPU/NB fesz, RAM fesz, NB & HT sebessége, stb-stb -> mi maradt auto, mi lett manuálisan beállítva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest