Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Azért vettem fekvőt, hogy hűtse a mosfet-eket, meg a ram modulokat is valamennyie. Ez talán be is jött, mert, mint kiderült, a konvertáláskori megakadások sem throttling miatt voltak, másik 3 féle konverterrel semmi gond, winavi meg alapon is akadozik. Ext4-es lapban , ahogy olvasom már ez is nagy szó. A 3,8 , ahol még 64C fölé nem megy, meg már a 6200-as órajele, többet nem várnék tőle. De, ha lesz időm tényleg kibontom a hűtőt, hátha mégis sok a paszta alatta.
-
-
- = Zk = -
félisten
estéket
vki nem hűt/ött CM V8-cal FX-8150-et?!...
-
-
Jim76
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
CoolerMaster Gemini II , 12cm-es ventivel. Olvastam, hogy a 4100/6100 páros a leg melegebb az FX-ek közül, 71/70C max-al, de 60-62 fölé nem akarom, hogy menjen. Most egy 20p-es Prime után 1.2750-el 3700-on hagytam, az utolsó 8 percet 62C-on maradt, onnan nem ment feljebb.
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
Mindenkinek igaza van jelen esetben, és lejjebb le is írom miért van ez.
Úgy tűnik 2 stabil beállítást sikerült kiteszteljek
1. 18x200(3600) 1.2750V-on azaz alapon, 20perc Prime95 > Tmax 58C, LLC Manual 1/2, minden energy saver sz@rság off
2. 19x200(3800) 1.2875V , 17perc Prime95 > Tmax 64C, szintén a fenti beállításokkal
A harmadik, 20x200(4000) 1.3000V-on ugyan atomstabil volt, de a 10. percben Prime95-nél már 67-68C közt ugrált, nem vártam meg, hogy elérje a 70-et, és mindezt levett oldalfallal, onnan kezdve már vízhűtés kéne szerintem erre. (Hacsak nem a hűtőt nem 100%-osan tettem fel, még gondolkodom, hogy hétvégén újraültetem)
A hőfok miatt az elsőnél maradtam, és azt hiszem egy darabig jó lesz így
Visszatérve a sebesség növekedésre, annak mértékére - az esetemben WinAvi-val H264 .avi-ba konvertált 1080p .mkv azért tarthatott alig több, mint fele időbe, mint az A6-al, mert a CUDA a H264-et "szereti" a legjobban, és az A6 80-95%-os terhelése a GT640 gpu-ját max. 50-60%-ig terhelte, tehát nem etette valószínűleg elegendően. Az FX viszont fordítva van, míg a 6 mag átlagosan 60-70% terhelést jelez, a gpu 99%-on tolja, tehát fordult a kocka, ez az FX úgy tűnik megtolna egy GTX650-est is, valahol azzal lenne pariban, a 384 CUDA mag kevés ilyenkor.
A másik oldalon viszont egy Cinebench 11.5-nél valóban nem látni, hol van a +2szál, illetve a +1GHz, mert az így néz ki:
Mondjuk a 4,0GHz-es érték, ami vmi régebbi i7 nyakában lohol, az nem rossz már egy 22e+Áfa-s processzortól
De arányosítva, közel 6-os érték lenne a jó eredmény (+50% a +2mag, ami nem így van persze, + majdnem 40% a +1GHz), ha az A6 /mag teljesítményét vesszük alapul, tehát tényleg igaza van most mindenkinek, de nekem, mivel egy ideje a párhuzamosítás irányába megy a fejlesztés, sokat jelent a +2szál is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Brekkk
üzenetére
Cseréld le azonnal az Arctic-ra,
Melegedésen tudsz segíteni, kapcsold ki a Turbo coret, majd kapcsold be a CnQ-t.
Aztán fixáld az órajelét 4200-ra, majd keresd meg hozzá a legkisebb feszültséget amivel még stabil.
Ez minden egyes darabnál változó, szóval pontosat nem tudunk mondani, ezt neked kell ki kísérletezned. -
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Sok év után most vettem ismerősnek egy FX 8350-es procival szerelt gépet.
Mennyi a minimum volt amit adni lehet neki. Most 1,3750-öt kap gyárilag, Azért kérdezem, mert nekem valahogy ez nagyon forrófejűnek tűnik.Nem akarom tuningolni az ismerősnek, csak normálisan használni.
Most egy Alpine 64 PRO Rev.2 hűti. Ezzel vettem használan.
Ennél jobb hűtő a gyári? Az is megvan hozzá. Tegyem rá inkább azt?
Vagy vegyek rá egy Artic cooling freezer 64-et inkább?Én igazából inteles vagyok, de nem bántam meg, hogy ezt vettem ismerősnek. Jó kis proci ez.
CSak nagyon forrófejű.Köszi.
-
sg22
senior tag
válasz
lafaty80
üzenetére
nekem is volt ilyen a tápegység csinálja. ha kikapcsolod a c1e-t ahogy elottem irták, az valóban megoldja a problémát, viszont nem veszi visssza az orejelet meg a feszultséget idle állapotban, vagy netezés közben sem. szal folyton magas hőfokok lesznek. én eladnám a mostani tápegységet mert amugy semmi baja, azt vennék egy másikat

-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
FX tulaj lettem egy 8120-as kíséretében

Nem indul persze túl jól a kapcsolatunk, pedig én babusgatom is...
Gondoltam itt is megemlítem, hátha valakinek volt/van hasonló nyűgje, hátha tud segíteni

-
válasz
ViZion
üzenetére
Az elotte levo par darab sem rossz. Egyutt nagyon tomeny volt, majdnem felrohogtem a vonaton. Azt megalltam, hogy ne valaszoljak nekik, de azt mar nem tudtam, hogy ne osszam meg.
"a radeonok amugyis jobban szerepelnek."
Mihez kepest?
"az ilyen 4 magositható összemokolt cuccok sosem jöttek be..."
Az ilyen ketmagos hiperizes cuccok sosem jottek be
"De tudtam hogy ezek intelre vannak optimalizálva, ezért nem törődtem velük."
Szimplan lassabb a Phenom, nem kell rakenni a fejlesztokre. Erdemesebb azt irni, hogy nem annyival lassabb, amennyivel olcsobb.
-
-
miresz
veterán
-
laca000
őstag
Ezeket a ramokat ismeri valaki?
TeamGroup Xtreem Vulcan 16GB [2x8GB] 1866MHz DDR3
Életemben nem hallottam ilyen megnevezésről

-
-
Malibutomi
nagyúr
Egyszerűen lemérhető a különbség : [x264 FHD Benchmark]
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
APM ki van kapcsolva? LLC beállítások?
Érdekes dolog amúgy, Prime alat szokott ilyet csinálni, mondjuk az nem is FX-re van kiatlálva.
Okosabbak majd jól megmondják, én is csak lájtosan tuningolok.
Nálad közel 50 % a korábbihoz képest, szal. jó cucc ez és még biztosan fogsz tudni csiszolni rajta.
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére

Próbaképpen elindítottam egy 8,5Gb-os 1080p mkv konvertálását 1080p H264 avi-ba ~3,8Gb lesz , ami tudom, hogy 1ó+ volt az A6-on CUDA-val, most 35 perc és a gpu sem csak 60-70%-on pörög, hanem 99%-on. De sajnos 4-7 percenként megáll egy pillanatra, cpu le 1,4-re, aztán folytatja. Ház oldala levéve, cpu 60-65%-on megy max 50 fokon, meleg nincs. Prime alatt 60 fok körül oldallappal se csinálta. Mi lehet? Bár lehet, hogy nem a cpu, hanem gpu vagy vmi sw bug, v adatfolyam szakadás akasztja meg pillanatra. A throttling miatt, mennyi mp-ig veszi le a feszt, ha az lenne a baj? -
Azért én feljebb pöccinteném. LinX vagy IBT 10 kört nézz és Prime small FFT-t. LinX alatt ha nem borul very high-on, akkor 99%, h stabil. Prime meg jól felfűti. 60°C még nem vészes, mondjuk még nincs is nyár.
Majd látod mennyit ér a tuning a gyakorlatban, írd ide az eredményeket.
Rokonod is így tett. Akartam is kérdezni, h tesók vagytok-e
, mert eléggé hasonlítasz Miklossosos-ra. (fenéért nem lehet vmi egyszerű, jólcsengő nevet választani?) 
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
3DMark11 is lefut szépen, bár nem tudom, hogy a Physics score milyen arányban változik az órajellel, de megintcsak az A6-hoz hasonlítva, nem jön akkora különbség, mint egyéb benchmarkoknál 3600/4773 (A6-3650 4mag@2,6GHz / FX 6 bull mag@3,5GHz)
Számomra a valódi próba holnap kezdődik, amikor elkezdek videót stabilizálni/renderelni vele
ott valós órákban mérhetőnek kell lenni a különbségnek, ezért is számított, hogy inkább csak 3,5-en, de 60C alatt maradjon, minden körülmények között.Köszi az eddigieket minden hozzászólónak, hasznos ez a fórum, és mikor pörög, jó a hangulat ("jók a pogramok..." stb.
) -
Yeffy
veterán
-
FeRRaR1
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Vagy inkább eddig voltak nagyon lent

Pont szívtam is a ram miatt, egyik modul behalt, Corsair csalódtam benne, 1866-nem bírta.
Kék halál, fagyások voltak miatta, úgy hogy garanciáztatom is, de ha sikerül, egy ilyet kérek helyette:Szeretem a corsairt, táp, pendrive mind tőlük van, de a ramot csak azért vettem onnét, mert az OCZ befejezte, de nagyon nem vált be. Gyári értékeket alig bírja.
Vagy lehet hogy XMP miatt inkább intelesek, nem szereti az FX annyira őket.
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
1.25-ön 18x-al elhasalt, de 1.2625 17,5-el jónak tűnik. 20 percig hagytam a prime95-öt, és 59C volt a max, de általában 55-57C volt közben.Remélem, ha 20p-ig stabil volt, akkor bírja majd a napi igénybevételt is. Elég a 3,5GHz egyenlőre
Köszi az ötleteket. (Annyit csináltam még, hogy leszedtem a ház oldaláról a cpu tube-ot, mert úgysem jó helyre ment, így úgy látszik könnyebben szív a venti) -
Előbb írtam hosszút, de a retek fórummotor elnyelte. Kezd elegem lenni, unom már a sok hibát, remélem kezdenek vele valamit, mert egyre kevésbé használható...
Lényeg: 1,35 V -ra, 20×200-at próbáld, azzal biztos jó lesz. Utána visszább venni a feszt, amíg stabil... Ezt biztosan le is hűti, de majd megmondják a többiek is a tutit.
Ram árakhoz mit szóltok? durván felmentek. fain
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
Köszi!
Számszerűsítve, ha default 16,5x200 és 1,275V, akkor mi lehet az ideális a 6100-nak, amikor nem megy 60 fok fölé ezzel a hűtővel?
18x200 1,25V-al elmegy (az nekem bőven elég lenne, de a 16,5 is, ha csak ott stabil 60 fok alatt ), vagy honnan kezdjem?
ASrock UEFI-ben (2.30) nem találok, csak legördülő menüs beállításokat, 1,275V,1,2625V és így tovább...
1,2625V-al Prime95 talán 1-1,5 fokkal hűvösebb 10 perc után, 61C körül áll be, a 63 helyett.Nem tudom, a hűtőnek mit kéne tudnia, de olvastam olyanokat, akik beszéltek már olyannal, aki látott már olyat, akinek terhelve se ment 45 fok fölé, de nem tudom, ezek igazak lehetnek-e egy FX-re, sima léghűtéssel.
Köszi a választ.
-
Asbee
veterán
FX8320-nál a sima CPU hőfok a reális? Összedobtam a gépet aztán próbálgatom. Egyenlőre alapon LinX alatt 41 fok. Ez lehet? (Matterhorn) Turbo off, 1,26V az alapfesz.
-
kungzi
veterán
A konfigom az adatlapomon:
Az van, hogy a 4Ghz-t a proci simán viszi prime stabilan 1.27V-n, de pl beállítok 4,3Ghz vagy 4,5Ghz nem tudom stabilizálni, bármennyi feszt is adok neki. Prime alatt mindig elhasal az egyik mag. Mit állítsak az UEFI-ben? turbo core, apm kikapcsolva stb. ezeket megcsináltam. 4Ghz-n max 54fokos a CPU.
Pls help, főleg akinek Asus lapja van

-
Lanash
senior tag
A CPU/NB Voltage- mit jelent, mert ez nálam 1.5V. Külön van a CPU Voltage -től.
-
Nem is kell sok paszta. Gyárilag ha auto-n hagytad a feszt, akkor sokat ad neki. Állítsd ofset + -ra és egy klikkel rakd 0 után, tesztelés. Ha stabil, akkor jó, mehet feljebb a freki kicsit... teszt, stb.
Most 4,1 GHz-n találtam meg a csendes és hűvös mindenre elég teljesítményt. Amúgy az a hőfok sem durva, de biztos tudsz még faragni belőle.
laca000: ez fájt, de amúgy jogos, leborulok

-
Jim76
aktív tag
Kis segítség kellene Srácok,
végül az Ext4-es deszkába nem mertem a 6200/6300/8120 trióból választani, nehogy a sokat említett melegedés, vagy egyéb gond legyen, és vettem inkább egy 6100-at, és mellé egy Coolermaster Gemini II-t 12cm-es hűtővel. Namost ezek után, turbo core off mellett, teljesen alapon hagyva, megy eddig tök stabilan minden benchmark alatt, meg prime95 alatt is, de a prime95 8-10 perc után már 63C-on ketyeg, és utána mondjuk nem megy feljebb rá 10 percre se, de ez akkor is soknak tűnik, ha 70 a max a core temp szerint:
Mit, hogyan állítgassak , hogy ne melegedjen ennyire, vagy próbáljam a hűtőt buzerálni - bár sok pasztát, ill. túl sokat nemigen tettem alá, de lehet, hogy az a gond, mármint a hűtő installálás?
Köszi az ötleteket.
Amúgy király a cucc, OpenGL-ben ugyanazzal a GT640-el 20%-al gyorsabb az A6-3650-nél, csak CPU-ban meg 50-75% a plusz.
-
-
Akcok94
senior tag
akkor kerdezek egyet, a gigabyte lapnal hogy hivjak a turbo core funkciot? es a 8320 mennyire lehetne beloni? es akkor jol tudom apm off es turbo core off, mast nem kell?
es csak nekem ir ki a lap betoltesbrl "503" hibat?
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Ebresszto !!! [link] elaludt a topic ?
-
Lanash
senior tag
Nah a Vcore most 1,248V és a szorzó 20X így 4013Mhz a proci bár az APM et megtaláltam a biosban de ott volt almenü is amit nem tudtam pontosan, hogy miket jelentenek így azokat nem bántottam. viszont így is ugrál a Core Speed 1404-4013Mhz között, nem tudom miért, miért nem állandó? illetve még átraktam kiegyensúlyozottra és így eddig lement 36°C ra.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

))
, mert eléggé hasonlítasz Miklossosos-ra. (fenéért nem lehet vmi egyszerű, jólcsengő nevet választani?)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)