Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
válasz
- = Zk = - #24296 üzenetére
ne legyünk már ilyen barbárok
szigszalag minden problémát megold
-
ETOM
addikt
válasz
kovsol #24290 üzenetére
Az én lapom támogatási listájába is benne van pl. az FX 8120 múltkor levettem vrm-ről ventit vissza tettem teljesen alapra mindent. Erre BF3 alatt throttling 5 perc alatt..... ahol nem is megy 100%-n. Szóval fakk moment.
Mondjuk ez azért ritka pofátlanság a gyártóktól is akkor ne is rakják bele máshol még nem láttam ilyet.
Persze okés fapados lap..
-
Savanya
addikt
Volna egy kérdésem : Másnak is ilyen 8-10 fokot mutat FX6300 core temp-re az összes monitorozó program és az Aifda64 is ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Akcok94 #24280 üzenetére
Hulyen vezerli. Nem raktam ra csak az oldal ventiket, minden szenzort olyan helye raktam ahol nem tud tobbet mint 35 fokot merni, es a fordulatszamot pedig a minimumra raktam, vagyis szeretnem kezileg vezerelni nem automatan. De a 4-es szenzor a 4-es ventivel van parban es 5-6 percenkent par masodpercre feltekeri maximalis fordulatra, aztan lassan (30-45 sec) fokozatosan lemegy a minimalra.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ViZion #24276 üzenetére
Tanárnő kérdi az iskolában:
- Gyerek kinek mi hiányzik otthon?
- Nekünk még nincs autónk! - mondja Ferike.
- Nekünk még nincs videónk! - kontráz Józsika.
- Nekünk már van mindenünk! - böki ki büszkén Móricka.
- Tényleg?
- Persze! A múltkor hazajött a fater, belehányt a szekrénybe, anyám meg azt kiabálta: "Na, már csak ez hiányzott!"válasz a Tiédre. ismertem amúgy...
buhehe -
ViZion
félisten
Kicsit sok az ON, tessék má' vigyázni!
A tanító néni az iskolában kérdezi a gyerekeket az apukájuk foglalkozásáról.
Józsika:
- Az én apukám kertész. Fákat, virágokat gondoz, füvet nyír.
Pistike:
- Az én apukám kőműves, házakat épít.
Móricka:
- Az én apukám sztriptíztáncos egy homokos klubban.
Mindenki elcsodálkozik. A szünetben a tanító néni megkérdi Mórickát, hogy tényleg igaz-e, amit mondott. Móricka így felel:
- Nem... csak szégyelljük, hogy a Microsoftnál dolgozik... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #24269 üzenetére
A 60 fok meg jo boven belefer. Nalam parszor 70-en is tuljar.
-
- = Zk = -
félisten
hogy dobálóztok itt a 60-70 fokokkal... hm.
én kicsit aggódom, ha a 8150-esem 4,5ó BF3 alatt pár percre felszökik 61 fokra.. alapból 59-61... -
ludsimon
veterán
Szép lassacskán összeáll a gépem.
Egy mm hiányzott, hogy ne tudjam az oldalát rátenni a háznak.Lejjebb csúsztattam kicsit a ventit és így mm-re pontosan éppen, hogy befért.
Következő project OCZ Vector, majd azt követően 2x4GB CL9 1866MHz ramok.
Tegnap már a 4 GB memória nem volt elég 2 óra render mellett, mert betelt.Meg ez a SATA 2 HDD.... vicc.
Öcsém i3 2100-a SATA 3 vinyóval 2 hónapos win7 betölt 1 perc alatt, én ezt lestopperoltam 2 perc 45 másodperc friss win7.
Haldoklik sztem már valami a winyóban, mert néha olyan érdekes hangot ad ki, hogy megijedek tőle.
Csak bírjon ki még pár hetet... -
ludsimon
veterán
válasz
Rypejakten #24264 üzenetére
Okés, akkor munkára fogom hamarosan, és beszámolok!
1,5 óra render várja a kicsikét, úgyhogy meglesz az éles bevetés !Miklós:
Ááááh, nem engedem el 60 C fokig a kicsikét.
Ha munka alatt 59-60C fok már rendben is van, mert halk most nagyon és régen a gyári hűtő üvöltött 3000 rpm-el visított és 65-66C fokig is felment.4200 MHz
-
ludsimon
veterán
Megvettem a Macho-t!!
Képek hamarosan!!
Egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy mi az az egészséges hőmérséklet ami 8350-nek még nem árt?
Most a ventiket úgy szabályoztam be, hogy 58 C fok Aida64 tesztel a hőmérséklet.
Idle 26 C fok...
Ami 39 C fok volt gyári AMD-vel.
De ha 100%-ra felveszem a ventit akkor sincs nagyon nagy hangja, csak kíváncsi vagyok mi az az egészséges hőmérséklet 2 éves időre számolva. -
Csorosz
aktív tag
válasz
Eclips21 #24258 üzenetére
A prociban lévő memórivezérlőnek adj 1,31-1,32 Voltot.
Nekem is ezt csinálta nélküle.
A hangkártyára jó megoldás ha a VGA-d HDMI chipjét használod. Az digitális, minimális a zaj.
Vagy egy Asus Xonar DS/DX...Üdv.
Más.
Tudja valaki, hogy a CPUZ-nek, AIdának stb higgyek, vagy a Biosnak egy FX6200-nál Asrock M3N78D lappal, amikor a CPU feszt nézem?
Mert biosban belőtt 1,3V a windows alatt 1,325V szoftveresen kiolvasva.
Tudom, digitmulti... -
Eclips21
őstag
nekem is Asrock FX990 Extreme3-om van és nagyon nem szeretem, egy FX8320-al használom és állandóan single-ben megy a memória újra indítás után át teszi duálra de ha biosban nézem ott mindig dual-t ír lehet a memóriát nem szereti? Corsair Vengeance 1866 cl9 2x4GB Meg az a rohadt idegesítő hogy nem lehet állítani az analóg hang kimeneteket mindenből 1 van és fix (2004es alaplapom tudta... lehetett 2 hang akár az egyik a mikrofon helyén is) a másik hogy iszonyat gyenge az erősítés ( régi alaplapom ordított a fejhallgatóm most maxon használom :S) ha ezeket a hibákat tudom soha eszembe se jut ilyen sz@r-t venni
azt kifelejtettem hogy az előlapi panelom ordít valami zaj egyfolytában ha mozgatom az egeret akkor rákapcsol (régi gépemben is ez volt és nem volt vele gond)
-
markionni
tag
Üdv fentebb írták hogy a frio nem a legjobb, de a kérdésem az lenne, van-e valakinek ilyen, vagy ajánljátok-e, illetve halk-e
Csak mert 15k-ért szerintem ez elég korrekt lenne
és ugye bírnia kéne az tuningot is
-
ViZion
félisten
válasz
aAron_ #24247 üzenetére
Elég érdekes dolgokra vágysz... DT hír volt a neten, h konkrétan jelenti mit mikor miért csatolsz. WinCDemu helyette, ingyenes, kevesebb erőforrást igényel, rugalmasabb is (pl. automatikusan hoz létre virtuális meghajtókat, amennyi kell). Win zip hmmm... Fizetős? 7Zip ingyenes, minden zipet nyit-zár, és nyitja a targizi és 7zip állományokat is. DT-nél jobban csak a Nero-n szoktam megbotránkozni, a szerethető kis író progiból hihetetlen, kiírthatatlan monszta lett...
-
aAron_
őstag
asus lap tulajoktól kérdezném, hogy lehet aktiválni a laphoz adott szoftvereket? pl DAEMON Tools Pro-t
win zip teljes értékű? abból is csak a "evaluation" verziót sikerült használnom eddig -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #24245 üzenetére
széép, főleg a zárómondatod... XDD -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Gyorsan valaki tegyen a kezébe egy FX-et, hogy ne legyen orbitális OFF.
(#24246) Yeffy DJ
Emlékszel, volt már FX-es gyík is szivarral. -
RVR400
veterán
Volt, de nem dicsérem. Nem rossz, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. A tesztekben tényleg elég jól szerepel, de élesben nem sikerült olyan eredményeket kicsikarnom vele, úgyhogy nem véletlenül váltottam inkább olcsóbb vízre. Ha most nagy levegőt akarnék venni, szerintem a Brocken-nél nem mennék feljebb árban és teljesítményben.
-
Edy92
tag
1,2875-ön viszi az Fx6100-am a 4gigát. 4óra prime95 és 2 óra stess után se volt gond.
-
K.Tamas89
aktív tag
Update: Aida és CPU-z szerint a fesz 1.275-1.280 volt eddig a csúcs.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Eddig 4GHZ-ra tudtam felhúzni az FX6300-at, 1.300v-al, nem tudom..lehet bírná alapfeszen is, vagyis 1.275v-on? Néztem Primet + Furmarkot, Aida Stability Testet..Meg Wotoztam is egy pár órát
Hőfok idle: 28-30fok, Terhelve: Max 50-60 fok.Cooler Master Hyper T4-hűvővel.
Ez jónak számít? -
Akcok94
senior tag
hali,
az összefoglalóba nem írná be egy arra fel jogosított személy, hogy tuningnál mit is kell kapcsolgatni?
mert én pl mindig elfelejtemturbo core, apm és más?
-
Pug
veterán
-
ludsimon
veterán
Találtam egy brutál jó tesztet!
Nagyon durva ez a hűtő.
A vizesekkel vetekszik.
Ár/érték arányban BEST BUY!
-
Asbee
veterán
válasz
ludsimon #24222 üzenetére
Nem értem melyik venti fújja rá a meleget
, de mindenképpen jó ha hátul akár felül is van egy venti ami-amik kiviszik a meleget.
(#24224) ViZion: Alsótápos háznál sem biztos, hogy jobb ha felfelé fúj. VGA és a venti + vga közötti hely függő.
(#24225) ludsimon: Ja, hogy felsőtápos a házad?
-
ViZion
félisten
Ha felső tápos, akkor inkább hátra fújjon. Ha alsó tápos, akkor jobb lenne felfelé. Persze attól is függ, h ramoktól hogy lehet felrakni.
-
-
ludsimon
veterán
látok ilyen megoldást.
Szerinted mi legyen??
Legyen ez így?
Vagy hagyjam benne a mostani cuccot amivel marad a huzat a házban és fordítsam így?
Ha tápra ráküldöm a meleget akkor vajon nem lesz baja hosszú távon?
Zk:
[link] -
ludsimon
veterán
Ár elég fontos számomra és találtam ezt a HR-02-es Macho-t.
Itt vannak tesztek:
[link]
[link]
[link]Ezt is megvehetem ez is olyan jó, mint a Rev A (BW)?
Szerk.:
Most látom, a paraméterei ugyan azok:
Macho Rev.A
Macho Rev.A(BW)Akkor még is mi a különbség, hogy 2k-val olcsóbb?
-
ludsimon
veterán
válasz
ViZion #24213 üzenetére
Igen, nagyon durva, hogy 2 hűtés hangját nyomja el, direkt leszedtem az oldalát, odatettem 10 cm-re a fülemet és hallgattam melyik hangosabb.
Gyakorlatilag hangtalan a két házventi, viszont ez az AMD egy porszívó hangjával felér... Na jó azért ez kicsit túlzás volt, de tényleg nagyon gagyesz...
Egy kérdés.
Ki kell szednem az alaplapot, hogy rögzíteni tudjam a Machot a lapon?Szerk.: Ahogy látom igen.
-
ludsimon
veterán
Jöjjön a jelenlegi teszt, huzattal a házban se lett sokkal jobb, de nem baj, max ha 1 óráig renderelek akkor nem fog ennél feljebb menni csak 1-2 C fokot, de megpróbálom addig nélkülözni amíg nem lesz rajta a Macho.
Viszont egy megfigyelés!
Ez az Asus lap elképesztő intelligens!
Kikapcsolta a 2 ventillátort automatikusan idle állapotban mikor elérte a 40 fok alatti hőmérsékletet. -
ViZion
félisten
válasz
ludsimon #24211 üzenetére
"Kiderült, hogy ez a gyári AMD hűtés az FX-8350 alatt semmit nem ér!"
Hogy erre mi nem gondoltunk..."a rohadt AMD gyári hűtés elnyomja a többi hangját."
Hmmm... váratlan fordulat!"Szóval jah, ennyi, gyári AMD hűtés felejtős 8350 alatt."
Javítsd a mondatot kérlek. Helyesen:
Szóval jah, ennyi, gyári AMD hűtés felejtős. -
ludsimon
veterán
Nah srácok!
Kiderült, hogy ez a gyári AMD hűtés az FX-8350 alatt semmit nem ér!
Bömböl mint állat ebben a nyári melegben, úgyhogy ideiglenesen betettem egy 12 cm-es Cooler Master-t szívásra hátulra, előre egy 8 cm-es Chieftec 25dB-s ventit fújásra és a vicc, hogy nem lett hangosabb a gép, sőt a rohadt AMD gyári hűtés elnyomja a többi hangját.Úgyhogy jövőhéten első programom az lesz, hogy megvegyem a Macho-t, mert ez nem folytatódhat, kicsi a szobám, már 30 fok van idebent mikor most kint van 20 C fok.
Szóval jah, ennyi, gyári AMD hűtés felejtős 8350 alatt.
-
gyuszaa
őstag
válasz
ViZion #24203 üzenetére
Kikapcsoltam a cnq-t.
Így most idle 29 fok, 3dmark alatt 47-48 fok között alakul (1500 rpm)
De prime az megint verdesi a 60 fokot, így most ha több feszültséget akarnék adni neki, nem tudnám/akarom/nem fogom huzamos ideig futtatni a stabilitástesztet. Most elszórakozok a videokártyával inkább. -
ViZion
félisten
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #24189 üzenetére
Ha elfogadhato lesz az arcedulaja, es ki lehetlesz taposni a beleit is (6+ GHz) akkor en szivesen beneveznek egyre. 280-340 eurot meg ki is fizetnek erte, de a majdnem 800 $ szerintem rablas.
-
gyuszaa
őstag
Helyzetjelentés :
LLC High - 1.375 bios, idle : 1.368 , load : 1.332
LLC Medium - 1375 bios, idle : 1.368. load : 1.308Ultra High - 1.368 bios, 1.368 idle ( nagyon ritkán 56-ra leugrik fél másodpercre), load : 1.368
Ez alatt nem nagyon effektív, de így tökéletes, emlékszem anno 790-nél hasonló drop volt mint medium-nál itt.
Oda kellett volna a grafit.Vdda állítása szart nem ért.
Mind small fft alatt volt terhelés alatt.
És így viszi most 1.368, 4,4 Ghz-et.Viszont véges a hűtés
, elkélne még egy ventilátor mögé nem?.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest