Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
ha nem lesz CF/SLI egy MSI 990FXA-GD65 nyújt bármivel többet mint egy ASUS M5A97 EVO R2.0?
az előbbit használtan annyiért tudnám megvenni mint az utóbbit újonnan, de igazából sok értelmét nem látom
-
DeadMeat
nagyúr
Visszatérő probléma: játék közben egy pattanás, félig eltűnik a hang. Azért félig, mert a beszéd megmarad, minden más elhallgat. NB hűtve, + feszt is adtam neki, procinak +fesz adva, ht alapra visszatéve.
Mindezt akkor, ha a cpu hőfok eléri a 60 fokot.Kicsit megfújva a radit is előjön, csak kitolódik, amíg el nem éri a fenti hőfokot.
Ötlet?Már agyfaszt kapok tőle -
ludsimon
veterán
Amúgy ha a ramjaim 1333-asok és a biosban is be van állítva, hogy DDR-1333 miért csak 668 Mhz-et ír az aida a memóriákra?
DIMM1: Kingston 99U5471-001.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)DIMM3: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
Memóriabusz 668.9 MHz
DRAM: FSB arány 20:6Jah, semmi.
Most látom annyi mennek amennyit tudnak. -
ludsimon
veterán
Szerk.:
Még 200x21,5-en is atom stabil!!!
Hagyom 4,3 GHz-en, mert gyári hűtéssel is csak 57 C fokot mért az aida!!
Szerintem ez bőven elegendő most így szupi. -
ludsimon
veterán
Srácok!
Kipróbltam ezt a Extreme, meg ultra beállításokat a biosban de stress tesztnél kb 10 másodpercen belül elszállt még 4,4 ghz-en is!
Most levettem vissza auto-ra full mindent ahogy volt default és 200x21-re beállítottam, így adja a 4200 MHz-et és most megy a háttérben az Aida atom stabil, nem fagy ki és szuper!!
Hát ennyi sikerült, beállítottam rendesen és úgy tűnik mint ha számítana az, hogy 200x21 és nem pedig 215x20, mert hőfokban gyári hűtéssel 55 fok volt a max mért, míg 215x20-ban ugyanígy auto voltage illetve minden volt 65 C fok!!
És csak 100Mhz különbség, szóval ez így marad 200x21-ben full auto minden, mert megoldódott ez a melegedési probléma is.
-
Attix82
addikt
Nah összeraktam, win8 Prime95 Blend 3,5 GB-al terhelve a memóriát is (45 percig), semmi gondja nincs. CPUZ-t, Core Temp nézve semmi extrát nem láttam az Asrock lappal. (ASROCK 960GM/U3S3 FX ) Feszültség pár századot ugrált le fel de ez normális.
Aztán ráküldtem párhuzamosan az MSI kombustort a VGA miatt, 8x simítás meg ami kell, teljesen jól futott minden.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ludsimon #23587 üzenetére
Latom asus-od van. Probald meg ezeket, nalam ezek jol bevaltak :
Digi+ Power Control
HT LINK SPEED: 2600
CPU/NB FREQUENCY: AUTO
CPU LLC - EXTREME
CPU CURRENT C: - 140 %
CPU POWER PHASE CONTROL - EXTREME
CPU POWER SWITCHING F. - AUTO
CPU POWER CONTROL DUTY - T.PROBE
CPU POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
VRM OVER TEMP. PROT. - DISABLE
CPU/NB LLC - EXTREME
CPU/NB CURRENT CAPABILITY - 130 %
CPU/NB POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
DRAM CURRENT CAPABILITY - 110 %
DRAM P.P.C. - EXTREME
DRAM P.S.F. - 400Aztan rakd offset-re, +-ra, emeld a szorzot mondjuk 24-re, nezd meg mennyit ker gyarilag, aztan fokozatosan feszeld lefele, amig stabil marad. Persze ezt csak egy jo hutovel. Amig a gyari xart kinozod probald 22-22.5-el a szorzot.
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23586 üzenetére
-
stratova
veterán
válasz
- = Zk = - #23561 üzenetére
Legalább karbantartottad kicsit
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23583 üzenetére
Akkor segíts, mire állítsam?
200x23 Rendben lesz?
Auto fesz szerinted jó ha arra állítom?Ramok miatt húztam fel amúgy de aztán most rájöttem, hogy ebben az Asusban azt is lehet külön állítani.
Memóriát érdemes húzni, vagy 1.6-ra felhúzni? -
Malibutomi
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
ludsimon #23579 üzenetére
Megvárod az új hűtőt. Utána teszel próbát. Ha egy jobb procit fogtál ki, akkor valszeg menni fog brutál fogyasztás és melegedés nélkül 4,4-4,6 ha meg nem, akkor megkeresed amit még megfelelőnek találsz. Nekem végül 4,1 GHz lett, ezt tudom halkan hűteni, teljesítménye nekem mindenre elég, mondjuk nem szoktam pron MKV-t avira vagy mittomén animgifre konvertálni mint a nagy SAS
-
ludsimon
veterán
válasz
MiklosSaS #23577 üzenetére
szia!
Gyárilag 4300 mhz !!!!!!!!!!!!!!
215x20tegnap próbálkoztam 230x20 @1,4785 V-on (én úgy tudtam lineárisan növelni kell a feszt overclockingnál!)
Kb 1 perc után megfagyott.
Mit csináljak, hogy stabil legyen 4,7 ghz körül?
235x20 -ra állítom jó lesz?
Mi miatt fagyott meg?
Rosszul választottam meg a feszt?Víz:
Jövőhéten jön az új hűtő.Még valami.
Ti lebeszéltek róla vagy rá, hogy húzzam 4,6 ghz körül? -
ludsimon
veterán
UP!
Lehet valami módon még kicsikarni egy kis szuflát a gyári hűtéssel az FX-8350-ből M5A97 Evo R2.0 lappal? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
En most mondjuk 34 vagyok, a haverom az 38... az edesanyja pedig ugy 65 fele jar.... hat, izzeeee en inkabb kihagyom.
-
szabjan
tag
Ezt a a throttling -ot mivel szoktátok folyamatosan nézni. Milyen program rajzolja ki folyamatosan az órajelet, szorzót stb?
Annyit szídtátok már az Extrém 3 at, hogy gondoltam most már én is megnézem mit tud nálam. -
laca000
őstag
válasz
Mahrenburg #23571 üzenetére
Egy örökké, még a fagyitól is túlmelegedő Asrock
-
Attix82
addikt
válasz
Milka 78 #23568 üzenetére
Értem. Holnap minden kiderül. Remélem nem lesz gond, majd rányomok egy Prime95 vagy ITB-t.
Igen néztem azt az Asus lapot is,de olyan egyformák ezek az alsó kategóriás lapok, ugyan úgy 95 wattot bír el.
Asrockra volt egy ilyen is : Nagyon jó lap ennél nekem nem kell jobb. Játékra használom és semmi probléma sincs vele FX 6100 és hd 6950 társaságában.
bocs , hogy ezt írom, de remélem csak Te voltál ennyire peches
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Attix82 #23547 üzenetére
Én két ugyan ilyen lapot vittem vissza gariba egy hét alatt,mert mindkettő hibás volt.Egy határ sz@r az egész és egy 4 magos B55-el sem működött normálisan.A HT-t NB-t visszavette 1800-ra(amikor kedve volt 1600-ra
) és ha manuálisan beállítottam nem működött a CNQ.A gép indulása tetű lassú volt és veszettül forrósodott mindkét lap...Szét fórumoztam az agyam,de ennek tök mindegy volt és az egész PH közösség kevés volt,hogy elfogadható deszkát csináljon belőle.Hozzáteszem az Öseimnek raktam össze a gépet,de nem mertem odaadni neki... Az még oké,hogy olcsó,de egy forintot sem ér.Az ASUS M5A78L-M LX3-bőven jobb vétel és +100 forint amivel +1 év gari is jár.
miresz: Még rémlik,hogy mit szívtam a fenti lappal?
-
Yeffy
veterán
válasz
LOL...
laca000:
-
laca000
őstag
válasz
Mahrenburg #23564 üzenetére
A női lélek legmélyén egy Asrock lap húzódik meg, körülbelül.
-
=HG=
addikt
válasz
Stifler mamája ???
-
laca000
őstag
válasz
És még én beszélek biszex galaxisról..
Mondjuk, a legjobb haver édesanyjához már bátor arcberendezés is kell, micsoda világ bammeg -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #23557 üzenetére
Meg fogom majd kerdezni hogy nem kivana-e prohardveres "fap-fap-fap" karriert.
-
xatos3
senior tag
irigykedjetek kicsit: a munkahelyemen 6 láda cooler master terméket csomagolok ki épp, minden termék különböző....... fap fap fap XDD
-
törölt tag
válasz
laca000 #23546 üzenetére
Ettől függetlenül én továbbra is elégedett vok a 990FX Ext3-mal...
A 8120-am szépen elketyeregteti 3.6GHz-n és ezzel teljesen boldog vok...
El kell dönteni mire kell, ha nem akarsz tuning bajnok lenni, akkor egy jó szolgáltatásokkal rendelkező, jó árú megoldás. Ha meg tuning bajnok akarsz lenni, akkor ott az Extreme9... -
MrM94
addikt
-
laca000
őstag
Az Asrock lapok legelőször mosógépnek készültek.
Miután rájöttek, hogy annak eladni nem tudják, mert a mosószer nagyon gyakran és hirtelen elpárolog belőle, eladták kazánnak.
Később már arra sem volt jó, azóta egy távoli-bisex galaxisban önálló életet élnek. -
-
ViZion
félisten
Ne beszéljétek le róla! Nekem van egy elfekvő Sempron procim, jó lenne az a lap hozzá...
pár hét múlva apróról, ócón, garival -
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23521 üzenetére
Tudnál nekem segíteni abban, hogy úgy igazából mit kellene beállítani mikor teljesítmény orientált beállítás kell gyári hűtővel 65 C fok felé ne nagyon kússzon a hőmérséklet.
Ezen kívül amit leírtál energiatakarékos módban van meg ezen felül valami?
-
RVR400
veterán
válasz
miresz #23520 üzenetére
Igazából nem tudom. Nekem egy 965-öm volt, mivel jó áron el tudtam adni, váltottam 4100-ra. Kb semmi különbség nem volt a kettő között, talán az, hogy a 4100-at jobban lehetett tuningolni. Tesztekben jobb a Phenom II, de átlag felhasználásban se előnye se hátránya nincs egyiknek sem. Viszont nekem azért a 965-ös 3.8-on eléggé tudta termelni a hőt.
-
-
-
Attix82
addikt
-
ludsimon
veterán
Viszont ha magas ez az érték, akkor 5 ezer forintig melyik a legjobb választás hűtés terén?
Videó renderelésre használom és olykor 1 órát is megy ilyen magas C fokon.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Ezek mennyire jó értékek Aida64 stress test volt és azt monták a milyen gépet vegyek topicba még mielőtt megvettem volna, hogy azonnal cseréljem le a gyári hűtőt, mert hangos és rossz is.
Hát én tudtam mellette aludni, egyáltalán nem hangosabb a régi C2D gyári Intel hűtésnél energy save módba állítva.......
Itt vannak az említett adatok:
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #23501 üzenetére
Ugy latszik hogy az en XFX-em vacakol. CM Storm Trooper haz, elol venti, alol venti, hatul venti, fent egy 22-es venti, oldalrol pedig 3 venti . 1 a hdd-hoz, a masik ketto pedig pont a kartyakra iranyitva. Jo a kabel-managementem, tap egy H850W Corsair, modularis. Huzatos minden nincs vele gond. Ha csak a zafir van bent, sohasem megy fel 65 fole, barmenyire is kinozom. Amioata bent van az a mocsok XFX azota kuszik a 74-75 fole, az XFX meg 88 is volt, olyan forro hogy nem tudom rajta tartani a kezem 2-3 ora jatek utan.
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #23495 üzenetére
Nálam 1100/1450 -en mennek a kártyák és ma néztem furmarkot és a felső sapphire kártya 69-70 fokra állt be 49% venti fordulatta. Alsó giga kártya fix 35% venti fordulatra van rakva és alig mászik 60 fölé. Játékok alatt 56-58 fokos, sapphire ott úgy 5-6 sokkal melegebb, mivel felső kártya, de megáll 42-45% venti fordulaton.
NEXUS Prominent R ház, elől két venti, az aljában egy, háttúl egy és fent is van egy. 800rpm körül megy az összes ventilátor és így is nagy huzat van a gépben, de mellé hangtalan. A felső hdd tartó rész kiszedve, mert úgyis csak 3 helyre van szükségem. Kábel management tökéletesen megcsinálva, mellé moduláris táp.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- PS Plus előfizetések
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest