Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25598 üzenetére
a dual socketes gép - hacsak nem mérnökösködsz meg ilyenek - nem azért kell mert szükség van rá
hanem egy döntés hogy KELL
-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25596 üzenetére
az az igazság hogy félek hogy innen egyenes út vezet ahhoz hogy 5 éven belül dual socketes pécém lesz... XDDDD
amúgy meg akkor inkább ud7 gigamár ha lesz pécé rendesen 5 év mulva is, mert ugye má mindenki temeti
-
xatos3
senior tag
válasz
BomiBoogie #25594 üzenetére
-
xatos3
senior tag
meghibásodási ráta
Here’s the motherboard RMA leaderboard:
- GIGABYTE 1.19% (previous 1.77%)
- ASUS 1.79% (previous 2.34%)
- ASRock 2.09% (previous 1.67%)
- MSI 3.05% (previous 2.24%) -
ktg3
őstag
válasz
- = Zk = - #25583 üzenetére
Sajnos kell. :\
Nem 100%-on megy de jó eséllyel megy rajta valami renderelés vagy konvertálás.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25585 üzenetére
részemről biztos... de mivel nem nyugodtam ,ezért odaadtam egy nálam sokkal többet tudó/értő emberkének... AMD vonalon nem ismerek nála jobbat (Y)..."ismerem" régóta, az Ő FX-e van nálam....
de hogy Ő elakadjon, akinek van türelme kutakodni, érdeklődni... szal...jah lehet nem neked adtam oda, az volt a baj
am szvsz Giga fórumban fent volt a labda, lehetett vna jönni tuningolni hozzám. van sör, szilvapálesz, becher, whiskey, bor...
de nem gyütt senki -
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25583 üzenetére
hát zk, lehet mégis user error volt a giga-asus váltás?
-
ktg3
őstag
Nekem is amióta megvan 1.525V-on megy napi átlag 23 órában. Nincs semmi baj vele.
ÉS az asrock 970 ext 3-mal sincs semmi bajom. 4.5Ghz-n tök l elvan a gép. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #25580 üzenetére
Jo'bizza
-
MiklosSaS
nagyúr
Feltek az 1.4-tol ? Nalam tobbszor hetente tobb 10 orat megyen 1.5 folott semmi gond nelkul.
-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25576 üzenetére
4400on viszont elég az 1,376
ami nem rossz figyelembe véve a gyári 1,312-taida szerint viszont 1,413 a max hivatalos fesz
szal addig halál bátran lehet menni -
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25575 üzenetére
fúgecc
nekem a 4,6-hoz kér(? adtam neki!) 1,392V-ot...+ a digi vrm amit ad neki... de 1,4-en még nem láttam a "mérőt".
jah, játékok alatt max 61 fok.. BF3 4-5 kör egymás után...1,5-ről "ledroppolni" nem semmi
nekem nagyon bejött ez a Noctua....meglepően jó.. pedig DarkRock Pro2-t akartam.
-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25571 üzenetére
az áldóját egy kis szutyok Tt contact 29em van nem bírja 4600nál 70 alatt tartani, mert rengeteg fesz kell neki, kb 1,46, amit 1,5ről droppol le
h110, ha az se elég, akkor van egy szép csilivili vízhűtésem, és így jártam
-
xatos3
senior tag
válasz
sto1911 #25572 üzenetére
ha jó arcok vannak a boltban, akkor én biztos hogy a boltos garit preferálnám, mert a futár sokszor nem tudja hogy törékeny, mellesleg 3 év gari van mindkettőre
@ ZK azért van ez így z mert folyton változtatom és nem bírom követni
MOST 4400on megy, mert efölött brutálisan elkezd melegedni, téleg nem volt gond, most meg várom a vizem
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25570 üzenetére
" a vélemények megoszlanak "
szerk.
vízzel a 4800-ra?... egy Giga lappal..? neeee bohóckodjunk már kéremszépenén ha kicsit odateszem magam, nekem az léggel is megvan
hohóóó
az aláírásodban 4,5GHz van írva, ide meg 4,6-ot írtál.. szóval, mi az igaz?!(#25572) sto1911
jogos, a 790X-DS4-es lappal nekem sem volt gondom....
-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = - #25569 üzenetére
az teljesen világos hogy neked nem jött be a giga
de nálunk a cégnél:főnök giga x79 ud3 --- i7 az egekben
kollega1 giga 990fxa ud5 rev 1.1 phenom 2 965 @ 4ghz
kollega2 giga 990fxa ud3 rev 1.2 phenom 2 965@ 4.2ghz
én giga 990fxa ud3 rev 1.0 fx8120@4600szerintem ez elég érv hogy jó-e a giga
de simán asust is vehet sto1911 nem lesz baja veleok értem én hogy neked nem volt jó de nekem nem izzik
van 4centis NÉMA sharkoon az északin, az alaplap hasán meg oldallapra tettem 12est, de előtte se sült, csak készülök a vízre meg a 4800ra...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
sto1911 #25565 üzenetére
+1 asus...
giga már full felejtő nálam
asrockot nem ismerem(#25566) xatos3
a giga jól van hűtve?...
990fxa-ud3-as lapon a hűtés dettó ugyan ez volt/van. mégsem tudtam hűttetni... extra ventit/bordát meg már nem volt kedvem rábarkácsolni.
itt az Ánusz lap, simán elegendő neki amit a cpu felől kap.. igaz, ezen van is ám borda nagyság... -
sto1911
veterán
Sziasztok,
most keszulok gepet venni FX 6300-as CPU-val.
Melyik lapot ajanlanatok ala, es miert?Asus M5A97 EVO R2.0
Giga GA-970A-UD3 (rev. 3.0)
Asrock 970Pro3 R2.0Az Asrockrol beszelnek le, mert keves a tapja, a Giganak elvileg 8+2, az Asusnak 6+2, de nem tudom ez mennyit befolyasol. Vizezve lesz a proci, es ha keves az ero, akkor huzni is fogom. (bar elobb a storage lesz a szuk keresztmetszet, de hosszu tavra veszem a gepet)
-
xatos3
senior tag
ez a milyen cpu hűtőt evgyek topicba tartozik nem ide, de mivel nekem ennek a háznak a nagy tesója van segítek
anyém 20 centis, tied 18 széles, mivel a 18as venti belóg két centivel azért nekem 16 os hűtő fér be, a tiedbe 14cm magas, ajánlom a CM gemini m4et ha nem túl magasak a ramjaid, egyéb esetben irány a másik topic -
qpec
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék venne egy proci hűtőt az fx 8150-re és ilyen házba szeretném tenni m-tech vs04a blue +18. Az lenne a kérdésem hogy mekkora hűtő fér bele? és milyet vegyek ami halk is?? Mert ami most a gyári hát igen csak zajos tud lenni ^^ Köszönöm a válaszokat előre is.
-
PPeti1986
tag
Valaki hajtja fx-8350-et Crosshair V Formula lappal?
-
foka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #25553 üzenetére
Ezért kérdeztem itt a fórumban, hátha valaki tapasztalta mindkettőt.
Ez inkább a földtörténeti múlt (...cén, ...zoikum, jura, kréta, harmadkor, negyedkor, dinók, mamutok és a többi). Neked mért nem jelennek meg rendesen a smile fejecskék?
-
foka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #25551 üzenetére
Én úgy értettem a sabertooth felára nem éri meg (pl annyival nem tuningolható jobban benne)!
a smilodon elnevezése angolszász területeken a sabertooth (ha jól tudom) ezt mi magyarul kardfogúnak mondjuk (kardfogú tigris...)
-
foka
aktív tag
válasz
juve600 #25548 üzenetére
Nekem a kinézetével, áttekinthetőségével semmi bajom, amit előzőleg írtam az idegesít. Szerelek valamit a gépben, utána bekapcsolnám a gépet, és se kép se hang. kiresetelném a cmost és ugyanazokkal a beálításokkal jön be amikkel előtte használtam, ráadásul előtte ezekkel a beállításokkal hónapokig hibátlanul működött
-
foka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #25547 üzenetére
Kardfog átlag 42-43, M5A99FX PRO R2.0 33
-
foka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #25545 üzenetére
És még ahhoz képest is ennyire jobb?! Akkor az asrockhoz mint a teológia és a geológia (ég és föld
). A szolgáltatások ebben a kategóriában már nem annyira számítanak, a tuning meg az olvasottak alapján egyformára jöhet ki a kardfoggal (a két Asus).
-
foka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #25541 üzenetére
Kardfogúhoz képest elég baráti az ára is! Az a +10es az árban nem hinném, hogy nekem megérné.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #25541 üzenetére
+1 az asus-ra !
-
foka
aktív tag
Egyre jobban idegesít az asrock 990fx extreme 3-am, nagyon megérett már a cserére. A UEFI egér lag még csak hagyján, de amikor egy kis szerelgetés után nem kapcsol be a gép, és clear cmos után megvan minden beállítás az késsz.. Egyelőre ASUS Sabertoothban gondolkodom, valami más ötlet? A kardfogú kerámiás hűtése megfelelő (csak mert most az alaplap is vizes)?
-
gyuszaa
őstag
Én többet meg nem válnék a digi+-tól.
Processzor, memória finomhangolásra perfekt.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #25535 üzenetére
Tutira, sokat számít hogy digitális fesz. szabályzás van.
Nekem is Gigám volt mindig (kivéve egyszer MSi) és ha akkor a 970A-UD3 tudta volna az UEFI-t, akkor nem az M5A97 Pro-t vettem volna. Meg kell mondanom, hogy nem bántam meg, hogy átpártoltam az Asus-hoz.
-
- = Zk = -
félisten
-
asdf2
tag
válasz
- = Zk = - #25531 üzenetére
Azért esett rá a választás, mert 6+2 fázis (bár nemtudom, szükséges-e nekem, de én hajtom rendesen a procct), meg két karit tud 8/8x-ba hajtani. (Mondjuk megesküdtem többkártyát sose, de azért ott van bennem a kisördög
)
Ja, és régebben írtam a tápom... na hát az is a giga VRM hővédelme volt.
Azért ne szidjuk annyira, mert én még ezt el akarom adni.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #25531 üzenetére
Bizony bizony. Epic egy dolog a DIGI+ VRM.
-
asdf2
tag
válasz
DeadMeat #25527 üzenetére
DIGI VRM... (LLC ugye nem állítható) Mellesleg nálam a feszt is elég nagy lépcsőkben lehet léptetni. Arról, hogy a ventiket szoftveresen nem lehet vezérelni giga fícsör
ne is beszéljünk.
Plusz tetszik, hogy pinnel beléphetek a BIOS-ba. Meg ott nincs ilyen 'okos' VRM védelem a deszkába. (Nekem lelövi önmagát 59 fokon, bár ez a hűtőmnek köszönhető, ami felette fúj át.)
Mondjuk Phenom II 955 alatt tökéletesen meg voltam vele elégedve.
-
asdf2
tag
Van valakinek ASUS M5A99X EVO R2.0-ja? Mit megy vele a procija? (FX-8320 alá kéne valami komolyabb, mert a mostaniból hiányzik egy két beállítás, ami jól jönne)
-
laca000
őstag
válasz
- = Zk = - #25518 üzenetére
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #25518 üzenetére
Sajnos személyesen nem, de milliónyi interjút meg egyebet néztem. Perfekt személyiség.
-
laca000
őstag
válasz
- = Zk = - #25512 üzenetére
Bomló hús az egész..
És nem a hús a lényeg, na ezt köll megtanulni -
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #25507 üzenetére
asdf2 jól mondja, Mila Kunis <3.
-
asdf2
tag
válasz
- = Zk = - #25507 üzenetére
Mila Kunis a tippem.
-
Jim76
aktív tag
válasz
ViZion #25504 üzenetére
Pont ez volt szombaton, haveréknál szögeltünk össze egy 6300-as konfigot, 1866-os ramokkal. Az uefi konfig elméletileg megvolt, mire odaértünk, látszólag ment is minden, aida stress ok, facebook flash játék indít, bsod, na wtf? , adjunk neki nagyobb feszt... akkor látom, hogy ram 9-9-9-auto-ról 9-11-9-auto-ra állítva. Mondja haver, a khx18 leírásban ennyi volt, viszont az auto 24-et jelentett az asus-ban, 1866-hoz meg 9-11-9-27 kellett aida szerint. Miután át lett állítva, megszűnt a bsod. Ráadásul mindig ditectx, meg win32k.sys hibákkal jött a kékség, hogy ne a ramra gondoljunk először. Szóval a legjobb stabtest ezek szerint a fb flash
-
ViZion
félisten
Az meg valóban a másik dolog, h valami CPU-Z valid, vagy 24/7 stabil...
Amúgy sok "stabil", illetve annak gondolt beállítás nálam (korábbi procival is) asszony tesztelte. Az a f@s farmerama, full flash az egész. Már idegbeteg voltam, amikor mondta, h BSoD volt...
Közben Prime, LinX, játékok, stb... minden stabilan, a retekfarm meg kinyírta... fasza. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Erdei88 #25498 üzenetére
Nem feltétlen. Azt vettem észre, hogy pl a bf3 hamarabb kivág, ha nem jó a tuning, mint a prime/linx páros közül akármelyik.3 óra prime után a bf3 5 perc alatt kivágott, mert kevés volt a cpu-nak a fesz adott órajelhez.Pedig a prime még sokkal jobban is fűtötte a procit.
-
vakond5
őstag
válasz
Erdei88 #25498 üzenetére
Nem tudom hogy mások hogy vannak vele, de én csak olyan eredményt teszek közzé, ami tényleg stabil. Feltehetném 5GHz fölé én is a 8150-et, gyorsan tolnék vele egy validátort, aztán tessék... csak épp semmi értelme nem lenne.
Egyébként én se azért tesztelek csak játékkal, mert úgyis csak játszok, hanem mert ha ott stabil, akkor valószínűleg rendszerben is az lesz.@DeadMeat: ..az meg a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest