Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na, már csak azért is megérné dühíteni azt a procit

-
laca000
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Így este elég necces, néha-néha megrezzenek, sétál-e valak(m)i az előszobában

-
- = Zk = -
félisten
válasz
vakond5
üzenetére
hát... akitől vettem elküldte neki mit ment vízzel. nem tudom, milyen víz volt. H100, vagy H70.. or else?!...
neki 4,7GHz-et ment....igen, szeretném megnézni mi a vége... lehet hanyattcopom magam, ha léggel viszi azt, amit neki vízzel

láttam az összes részét.. még angolul kezdtem

(#25396) laca000
ááá, hatalmasan jó játék... nem jutok szóhoz ( a szorit illetően) -
laca000
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ez a Metro nekem is nagyon bejött

-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Akkor úgy tűnik, rendben van a tuning. Esetleg próbálkozol feljebb is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudom, tudom, anno sokat néztem a sorozatot

-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3-ban húzni szeretném legalább egy CPU-Z validra az FX-6300-at letiltott 2 modullal (1 modullal stabilabb
).Eddig sikerült 4.5 GHz-et kicsikarni belőle,a cél az 5.00 GHz
Mi az a fesz,ami még nem tesz kárt ,ha csak rövid távon próbálnám ki így? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Annyin megy az enyém is, default alap fesze viszont 1,380V. 1.34V-on megy 4300Mhz-et, a 4000-et 1.25V-on, a 3800Mhzet 1.16V-on viszi. A mostaninak meg kereken 1.4V az alap fesze. Annyin meg elzörög ez is 4400Mhz-en. Fene sem érti miért feszeli ennyire túl őket a gyártó

-
asdf2
tag
Egyébként én többnyire játszok, van értelme one core per CU-n használni a procit?
(pl GTA IV-nek jót tesz nem? Win8-on vagyok.)Amúgy ilyen hőfokokkal dolgozom léggel

-
kovsol
titán
-
vakond5
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Feltétlen fontos az FX topikból "gyíhárom" vs FX-et csinálni?
Szerintem édes mindegy az a +30W, de legyen 50, és akkor mindenki örül. Mire számítana pénzre átszámolva, rég elmegy ezer más helyre sokkal több pénz..Szerk: lényegtelen, akkor sem azért van szerintem ez a topik, hogy a különbségeket taglaljuk.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Az az 1.385V nem hiszem, hogy sokkal magasabb, mint az alapfesze, az enyémnek pl pont ennyi.Többet fogyaszt mint az i3 az tuti, de azért nem 3x annyit. 120-130W között lehet így valahogy a 6100 4500 mhz-en.
Amin én meglepődtem a minap 3témárk 11-ben, hogy a 8320-am koppra annyi pontot kapott mint ugyan azon az órajelen egy 2500k. -
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Korrekt, köszi hogy megírtad.
1392mV-hoz képest bőven jó BF3-ban a max 61C. 
"egyszemöldökű rajzfilmfigura"

-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
a csúnya rossz intelhez képest. Aki nem akar tuningolni annak jó választás pedig egy ilyen i5. FX procit meg jól meg kell cibálni, aki szeret tuningolni annak biztos jó

-
- = Zk = -
félisten
nah, akinek igértem...
4,6GHz/1,392V.... léggel... GPU is húzva....1 hete lassan ezzel megyek
BF3banben 4 kör egymás után (AM pályák) 61 fokos volt eddig max
MetroLL 52 fok....ezek minimum 2,5-3 órás menetek voltak, ahogy a Metro is
-
válasz
pcguru23
üzenetére
Gyári hűtővel játék alatt visszaveszi a frekit? Nem tudom hol lehet a gond...

Béláim, gondolkodjunk...
az idle hőfok abszolúte nem releváns, idle a szénnétuningolt proci is ennyi, sztem még hűtés nélkül is ennyi lenne... lol 
egyszemöldökű rajzfilmfigura: Ne legyél ennyire laza, h "léggel". tegyük má' hozzá, h Noctua csúcsmodell hűsíti, mielőtt mindenki nekilátna kisütni a gigahertzeket a cuccból...

amúgy gratula
-
-
pcguru23
aktív tag
Üdv.Egy kérdés!Elkezdtem mostanában játék közben szörnyűen akadni szaggatni nem tudom talán a procival van valami?Vga kihasználtságom is nagyon ingadozik (6950) pedig nem kéne szerintem!Cpuzban ezt vettem észre a multi szorzónál ez oké?[link]
-
MrM94
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Szerintem innentol mar a proci akar tobbet zabalni...Ha lenne egy 650w tapom akkor meg adnek a szajanak de igy..
-
Jim76
aktív tag
Odaát már volt egy ma reggel, bull vs. piledriver, csak érdekességként

Ja és annyi a pontos adatokhoz, hogy a 4,5GHz 1,3875V-on volt meg a 6100-on.
-
asdf2
tag
Kérésed parancs!

Friss 4,8 GHz ma reggeli

-
sg22
senior tag
nah, szombat van, tessek OC-zni, fajditsuk a gyiharom topik szivet. mutassatok 1-2 friss eredmenyt. (alulfesz ugyanugy jo, mint a max orajel)

-
xatos3
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az osztás a számtani alapműveletek egyike. A szorzás megfordítása
-
vakond5
őstag
@Zk:
Azért is mondtam, hogy kíváncsi vagyok a dolgokra!
Különben még mindig úgy tartom hogy a kettőnk 8150-je a legprofibb. Jó az a 4.5, 1.35V-on.Ez tényleg kimaradt
Vishera egyébként magasabb feszt igényel, úgyhogy nem olyan borzasztó az. Soknak sok az 1.456 4.6-hoz, de nem veszettül. 4.4-4.5-öt próbáltál? -
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem fért már bele az előzőnek a szerkesztésébe:
Zk, téged még látni itt?

Egyébként szerintem hagy 1.35-tel a 4.5-öt, mert sokkal jobb arány szerintem mind 1.39-cel a 4.6. Persze ez a te döntésed
...ettől függetlenül kíváncsi vagyok hogy bírja-e 
@MrM94: Az komoly
Mondjuk szerintem nem számít, hogy Prime+FurMark párost nem bírja a táp, mivel normális használat mellett, úgyse lesz akkora terhelés, úgyhogy szerintem nyugodtan húzhatod a procit. -
- = Zk = -
félisten
tegnap óta 4,6GHz/1,392V.... tesztelem játékok alatt keményem... ma kap egy kemény MétroLL/BF3 adagot

hőfokot figyelek csak, és max 62-64 fokig fogom engedni... ha akár 1 fokkal is túllépi, akkor vissza 4,5-re....
-
vakond5
őstag
Nézd meg a gépemet az adatlapomon, és rájössz, hogy miért furcsállom hogy nem bírja egyikőtök tápja se. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a 12V-os ágon mindkettőtöké csak 408W-ot tud 500-as létére, míg az én HX520-am 480-at.

Tuti nincs kikapcsolva az APM egyikőtöknél sem, ugyanis akkor veheti vissza a feszt órajelestől. Az APM ugyanis arra szolgál, hogy a gyári TDP értéket, ami 125W, mindenféle tuning esetén is megtartsa a proci, na most, ha az adott tuningből eredően túllépné a proci a 125W-ot, akkor visszavesz addig a dolgokból, hogy belül maradjon a limiten.
-
asdf2
tag
Hát a tápom nem bírja úgy tűnik, droppolt 1.456 V fölött. Ugye az FSP Hexa 500 nem erre a konfigra van méretezve... X4 955&6850 mellé vettem anno (Ezzel a hűtővel meg nincs nagyon gondom melegedésre, de ~24k-ért ezt is várja az ember
) -
asdf2
tag
Sziasztok! Thermalright Silver Arrow SB-E hűtőm van, MX-2 pasztával, a kérdésem, meddig emelhetem a feszt? (1.5 körül olvastam máshol.) És az normális, hogy a BIOS-hoz képest CPU-Z, és egyéb progik 0.75V-al kevesebbet látnak? Ja, FX-8320-am van.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Szabadnapos voltal? Ma nem lehetett latni egesz nap ... mar arra gondoltam hogy valaki kemeny csigalevest ebedelt ..
-
otto14
őstag
Üdv. Az fx 8350 és az fx8320 csak órajelben tér el egymástól?
-
-
laca000
őstag
válasz
nesh_019
üzenetére
Profilodban nincs teljes leírás a gépről, különben nem kérdeztem volna rá a lapra.
Ha pedig "ez fért bele", feleslegesek a kérdések.
A 6100-astól ne várj csodát.
6300-assal, kicsit húzva, valamennyire többre mennél, persze 8320-assal még inkább, függ attól, mivel, milyen felbontáson játszol, illetve más egyéb feladatokra ha használod, akkor milyen gyakran azt a processzort..
-
-
laca000
őstag
válasz
nesh_019
üzenetére
Egy Phenom2 X4 után azt a 6100-ast minek kellett?
Miért nem 6300-as?
Onnantól kezdve tapasztalnál változást.
A gyík 3 egy 6100-assal talán még versenyre kel, de a fent említett 6300-as processzorhoz már semmi köze.
Vegyél egy értelmes alaplapot, vagy ha az van, tégy bele minimum egy 8320-ast.
Azután ott lesz neked a nagy változás minimum 4.5-re húzva. -
-
nesh_019
senior tag
Bulldozer FX-6100 6 magosnak mondják de hogy is van ez? Mert mindenhol mást olvasok. :S
Amúgy Bulldozer FX mi a véleményetek? Nekem egyenlőre bevált, mondjuk Phenom 2 X4 940 váltottam és nem akkora ugrás mint ahogyan elvártam volna. egy I3 tényleg gyorsabb?
FX 6100 és a 6300 között csak az órajel különbség van nem? Pont ugyan az a két processzor nem?
-
xatos3
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Sok sikert a gyiiiharmas topichoz. Ebben a topicban rendesen mukodnek a processzorok, nem kell orakat ecsetelni a + 1-200 mhz-ert. Itt az emberek jokedvuek, vannak koztunk orultek akik dobaljak a jatekokat, a turbos puhatestu meg sepreget, a muzsikus meg a hangulat felelos, meg a tobbi ...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mi az a fesz,ami még nem tesz kárt ,ha csak rövid távon próbálnám ki így?
(pl GTA IV-nek jót tesz nem? Win8-on vagyok.)
Szerintem édes mindegy az a +30W, de legyen 50, és akkor mindenki örül. Mire számítana pénzre átszámolva, rég elmegy ezer más helyre sokkal több pénz..
. 45× hátbalőtted magad, ez nagyon csúnya öngyilkosság. Pedig pont akartam kérdezni valami inteleset 
. Egyebkent tudom hogy vicceltel, de a susu mi maittunk be van gurulva