Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #19397 üzenetére
-
Yeffy
veterán
válasz
Gerisz #19394 üzenetére
lehet, de azt is nézd, én milyen VGA-bal tolom, meg te milyennel... az összpontszámot szépen megtolja, ha jól látom...
meg ment mellette más is, tehát olyan 15% körül volt használva a proci...nem tudom, az számít-e neki...ettől függetlenül én kb leszarom az ilyen bencseket, játékban/mindennapokban bizonyít, többi marhára nem érdekel
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Sunny8003 #19380 üzenetére
Szia
Nekem is ilyen lapom van nálam az az anomália jelentkezik hogy indítás után pár perc múlva leveszi az órajelet 1400 MHz re bármit indítok prime 95 alatt is ezt csinálja , kipróbáltam behoztam a biost ott néztem a feszültségi adatokat leteszi pár perc után 0,9 voltra , második indítás után már minden rendben működik .
-
Madmax81
aktív tag
az APM-et is csak a Turbo Core lekapcsolásával tudjuk inkativálni.
Nem ugyan az a lap de ennél a típusnál is így működik .
-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi #19387 üzenetére
A Kemenyfiu
-
Yeffy
veterán
válasz
miresz #19386 üzenetére
nem, közben telepítgetek, meg kaját csinálok, meg ezaz...
na, nem tudom, h ez jó-e, nekem ilyet dobott...
nem volt választási lehetőség az elején, Run all tests volt, meg valami upgrade...
Malibu: úúú, kemények vagytok
jéé, szerinte is 95W TDP-s a proci, hurrá!
csak kár, h memóriafrekire ökörséget írt... 800-on mennek, nem 667-en...
ja, meg egy-két apróság azért ment a háttérben, 10 ablakos Chrome, meg stop-polt WMP, szal lehet, h még picit jobb lehet, bár nem hiszem...
meg most nézem, h most már lehet a 3 féle tesztből választani, az uccsóra ki is írja, h nem támogatja a VGA-m... -
-
Sunny8003
csendes tag
Sziasztok... nem olvastam végig a forumot... de olyan problémám lenne hogy ....: van 1 AMD FX8320-asom és 1 MSI 990FXA-GD65 -ös lapom és az órajelet össze-vissza állítgatja...-... pontosabban induláskor... probáltam már kapcsolni CQC-t ki be auto ...C1E..t-.... minden vackot Turbót..ki.. auton .. kézzel megadott órajelen,,, ... de csak 1 órajelen megy amelyikkel elindult... 1x 1400MHz, 1x 3500 (1x 4000MHz ha a turbó mód aktív)... de hiába állítom a CCC-ben .az nem csinál semmit illetve az 1600MHz es rammokat se komálja pedig a gyári adatok szerint kompatibilis hozzá.... 1333ba simán kiolvassa az időzítéseket és a feszt... de 1600Mhz-en csúnyán mellé állígatja ... ha kézzel beadom az időzítéseket akkor megy, de a 4-5. indítás után már OVC fail -al indul... van valakinek tippje mit nem találok.. vagy mi a próblem!?...most is a CCC-maxon van (turbó off) ... a magok viszont csak 1400MHz és megse mozdulnak.... :S ...következik 1 RR... és utánna 3500Mhz lesz.. :S... a phenomommal sose volt ilyen gondsom :S de valószínű ez inkább az alaplap lesz... jah és Biost is frissítettem az sem segített....
PLS HELP!
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #19370 üzenetére
jaaa, téényelg, bocs, fater, afelett valóban elsiklottam...
szééépna, ígértem neked, meg a többieknek is 3trémárk11 bencset, msot szedem le a prg-t. valami más érdekel titeket?
most van időm telepítgetések közben megcsinálni... -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #19360 üzenetére
nem élek ilyenekkel...akkor már inkább gumira...amúgy jah, csak hát a fasz se tudta, h van ilyen fémdobozos verzsön... -.-"
na mindegy..."...
Chieftec CTGakarom mondani..."szakadok...
amúgy jogos, sokan szarna ka normális, rendes beles tápra, aztán meg szopnak, ha gáz van...
nekem is nagyon bevált ez a táptípus, pedig régen nem szerettem, zajosak voltak nagyon. de ez az új széria... kegyetlen jó. csendes, erős, aktív PFC-s... zsrkirályMobata78: ahhha, igeeeen...
-
lee56
őstag
válasz
bimbi10 #19358 üzenetére
Meg még annyit hogy 8-as FX-hez persze már lehet kevés lesz ez az árkeret, ha nem fontos annyira a BF ill. ha nem akarod nagyon átlépni a keretet, akkor ahogy a többiek is javasolták FX-6300. Alaplapból jó az az Asus de jó még "Gigabyte GA-990XA-UD3 (rev. 3.0)" ez is, ha találsz 3.0-ásat 25ezer körül bestbuy.
(#19363) BomiBoogie :
Az aláírása "bimbi10-voltam!!!!"... és már el is tűnt. -
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie #19360 üzenetére
Éljenek az agyonszerkesztett HSZ-ek, már megint kifutottam az időből, pedig még onná akartam varázsolni az alsó részt, mert súrolja a témát mégis
-
lee56
őstag
válasz
RVR400 #19341 üzenetére
Az szép.
Talán csak nV-párti volt, és biztosra akart menni, hogy még véletlenül se adj neki ATI-t
Abit videókari?!, ezek szerint nem mostanában volt az eset.(#19358) bimbi10 : Ha esetleg multizol is BF3-al akkor az meghálálja a 8 magot is, persze ez mint játék még mindíg a kevés kivételek egyike, de annak aki sokat BF3-azik megérheti a plusz FPS.
-
bimbi10
csendes tag
Sziasztok, mit vegyek???
Azzal a kéréssel fordulnák hozzátok, hogy szeretném lecserélni a Core2duo E8400 esem Fx-re.
Sajnos kevés időm van minden hozzászólást elolvasni.
Az igényem HD-ban játék pld: BF3, de nem kell full grafikai beállítással. Egy HD 7870 OC 2gb video karim van, hozzá de a régi proci nem tudja kihajtani.
Tehát keresek procit, lapot, hütőt, max 60-70.000 forintért.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
Yeffy
veterán
válasz
laca000 #19354 üzenetére
nem hülyeség amúgy...hát igen, elég szomorú, h ilyen fosokat odaadnak cooler címszóval a bika CPU-khoz. mert valami kis APU-hoz, v Athlon II-höz még elmegy, de ilyen nagy, böhöm FX-ekhez is ilyen fospermetet csomagolni... -.-"
legalább akkor nagyobb lenne, meg csendesebb ventivel lenne...
jó, nyilván nem Brockent kell adni gyári árban, de na...vagy jah, lehetne picit drágább, értelmesebb hűtővel...
-
Jester01
veterán
válasz
laca000 #19352 üzenetére
Egyelőre ez van. Nem tudtam egy helyről összeszedni a komponenseket, így hűtő még nincs.
Tuningolni amúgy sem akarom és jelen állás szerint tulajdonképpen elég is lehetne mert az a 65 fok nem olyan vészes, nem igaz? Csak kíváncsi voltam, hivatalosan kellene-e neki még jobban pörögni.Egyébként a ház oldala nincs rajta.
-
laca000
őstag
Nekem, ezek a gyári hűtők, mindig az alsó, vagy a felső szomszédnál, ismerősnél kötöttek ki, használatlanul, vagy egy éppen eladott procihoz adtam tartozékként ajándékba, jó nagy figyelemfelhívással: "sosem használt gyári hűtő"!!!
Ugrottak is rá a vevők, menten
Azt is agyon kéne csapni, aki ezeket a "gyári hűtőket" sett-ben a processzor mellé adja, inkább ne adjon semmit, vagy legyen a CPU 20-30euro-val drágább, értelmes coolerrel, nagyobb értelmét látnám
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #19350 üzenetére
[Work thread Feb 14 14:35] FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
[Work thread Feb 14 14:35] Torture Test completed 26 tests in 43 minutes - 1 errors, 0 warnings.Na erről ennyit
Egyébként memtest 4.1 már ismeri rendesen a 8350-et? Mert nekem csak 4.0 volt kéznél, az meg nem, és furákat írt.
-
Jester01
veterán
válasz
RVR400 #19348 üzenetére
Én szeretném ha tudná, de nagyon nem akarja. BIOSban tudom állítgatni a profilt, most már 55 fokon elvileg maximumon pörög de konkrétan 3260 fölé nem megy.
Egyébként megint tolom rajta a prime95-öt, most 20 perce nem hibázik ... de ha egyszer már hibázott (tegnap) akkor azt hiszem kénytelen vagyok instabilnak minősíteni a rendszert.
-
Jester01
veterán
Én is meglepődtem a fémdobozon amikor kézhez kaptam, szép. Persze nevettem is magamon, hogy egy többtízezres processzornál ez számít
Egyelőre a gyári hűtő van rajta. Srácok, áruljátok már el, mennyi annak a max fordulatszáma? Mert az internet ilyen 6000-es számokkal dobálózik de nekem 3300-ig megy csak fel. Hangja itt nem olyan vészes mint gondoltam (sehol nincs egy jó kis FOP-38-hoz képest) úgyhogy még egy kicsit hagynám feljebb pörögni. Terhelés alatt most olyan 65 fokig megy fel a hőmérséklet. Lehet, hogy csak az RPM mérés a rossz.
Alulfeszelni úgy látom nem nagyon hagyja magát, most -0.05V offset van beállítva de prime95 hibázik. Lehet, hogy durvább LLC kellene neki? A feszültséget figyelve, néha leesik 1.17V-ra is, leginkább 1.25V körül van tehát lehet, hogy a lap eleve alulfeszel. Akkor meg így jártam.
-
stratova
veterán
válasz
kucseranor #19342 üzenetére
Ha használsz olyan programot, ami szereti a sok magot, akkor ott FX-6300 hátrányban lesz. FX-8320 lenne hasonló kaliber. Bár alapvetően magához a kártyához szerintem egy húzott minimum 3 modulos Vishera nem rossz választás.
-
kucseranor
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, érdemes lenne-e lecserélni az X6 1600T-met egy FX 6300-asra? 3.8/4 Ghz-en használom, a FX 4.5-re lenne felhúzva. A legtöbb helyen úgy láttam a phenom erősebb... Egy 7870 van mellette.
-
RVR400
veterán
Én is variáltam nemrég, hogy megtartsam-e a 8120-at, vagy eladjam és árában vegyek egy 6300-at, aztán rájöttem, hogy rádobok egy kis pénzt, és veszek egy 8320-at. A 8120 fémdobozos volt, igazából pont nem érdekelt volna, ha a 8320 csak papírdobozos, mert hardvert NEM A DOBOZ MIATT szoktam venni.
Egyszer a volt melóhelyemre bejött egy fazon, kellett volna neki videókari. Ajánlottam neki a polcról MSI-t, ABIT-ot, meg még valamit. Erre azt mondja nekem:-ZÖLD DOBOZOS NINCS VÉLETLENÜL?
Szerintem lakberendező lehetett, és az ment volna a fal színéhez...
-
Yeffy
veterán
válasz
kungzi #19333 üzenetére
ehh, egy ismerős valahonnan
hááát, jó kérdés... én egy hete használok 6300-at, nagyon meg vagyok vele elégedve...
ezt neked kell tudni, h kihasználod-e most, vagy a későbbiekben a 8 magot? mert, ha igen, akkor érdemes lehet egy 8120, ha nem, akkor szerintem elég a 6300 is. nekem ez is sok, de jövőtállóbb, meg nyilván erősebb úgy gondolom, mint egy Phenom II...
-
kungzi
veterán
sziasztok
procit vennék apróról. Szerintetek 8120 vagy 6300? kb egy árban mennek. A 8120-ban több mag van, a 6300 újabb fejlesztés.
Nem tudok dönteni
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnek megkerni egy hozzaertot, ha lesz par perc szabadideje, legyen kedves kuldeni szamomra egy stabil bios beallitast 8350hez.
Koszonet
-
Exelsior
őstag
-
TSanya
aktív tag
válasz
Ferike001 #19312 üzenetére
Hozzászólásod első felére a válaszok itt vannak előtted.
Azt jól teszed, ha lecseréled azt a hkc-t, azokra a nagyon ajánlott Raider-ekre
Én ma, mivel 1. napja ez a procinak a gépemben, megelégedtem a 4Ghz-el
Ez ment mindenféle hozzáértés nélkül, de ezek után jön a "neheze".
Előkerült a "The Witcher 2", leléptemMinden fórumozónak jó éjt
-
Ferike001
csendes tag
válasz
Malibutomi #19316 üzenetére
Ez valóban így van csak most lenne pénteken egy vevő a lapomra.
-
Ferike001
csendes tag
válasz
TSanya #19310 üzenetére
Húzni szeretném, persze tényleg csak ésszel 4.2-4.4 Ghz-el beérném ha nem lenne throttling
.
A "táp" egy HKC 550Wde hamarosan csere FSP raider 550-re. Az tűnik most a legjobbnak árba is meg teljesítménybe is.
Igazából az a bajom, hogy olvastam, még a 6100 is throttlingol ebben az Asrock lapban.... Ezért vagyok ennyire tanácstalan most......
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #19309 üzenetére
pontosaan...
6300-hoz teljesen jó a 970 ex.3, ha nem akarod 5+ GHz-en, meg 1,5 V szerű elmebeteg órajeleken/feszültségeken hajtani, ami szerintem bencseken kívül totttááál felesleges...
-
TSanya
aktív tag
válasz
Malibutomi #19304 üzenetére
Ma már biztosan nem, fél órája készülök játszani, de még mindig nem jutottam el Loc Muinne-be
Holnap, vagy a hétvégén utánanézek a dolognak...
Bár az előző procim "végét" sem teszteltem ki, nekem elég volt az alapfesz alatti max. órajel -
Gerisz
addikt
Akkor legalább jobban megy a 8350 mint a 8320? Mert ha nem akkor lemondom és veszek 8320-at, van közte 7K különbség.
Yeffy DJ: Én is az unboxing videók helyett csak ezt figyeltem.
-
Ferike001
csendes tag
Szerintetek megéri az Asrock 970 Ext3-at leváltani az említett Asusok valamelyikére ha "csak" egy 6300-at szeretnék benne hajtani? Kb. 7 ezer többletet kellene ráfizetnem viszont kell még egy új táp is.......
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #19300 üzenetére
nahát...
kössz, h szóltatok róla...
sosenem hallottam még erről... imádom az ilyen fémdobozokat, jó, h a képekről nem derült ki, ahol nézegettem... -.-"
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest