- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Malibutomi #18979 üzenetére
Én el sem hiszem ami történt, valóban giga lapot ajánlott volna itt az előbb?
-
.wantííd
tag
válasz
Malibutomi #18995 üzenetére
Most elindítottam a renderlés és 80-90% között ugrált a proci használata. Szóval elméletileg ez jó, de én ezt még mindig lassúnak tartom egy ilyen cpu esetén.
-
-
.wantííd
tag
válasz
Malibutomi #18992 üzenetére
Valószínüleg ez okozza, esetleg valami megoldás?
A render időbe elméletben nem korlátozhat a 8500 GT videókártyám mert a renderelésnél, csak a CPU-t használom.
Vagy pedig tudtok olyan videószerkesztőt ami jobban támogatja a több szálas renderelést? -
miresz
veterán
válasz
DeadMeat #18991 üzenetére
Nálam ezek az opciók bannak,és úgy rémlik,hogy a 970Extr4-ben is ezek vannak.
Auto
1/2= AM3+ cpu
1/4= AM3 cpu
DisabledÉrdekes,mert nálam 1/4-en ami elvileg az AM3-as procikhoz van azon szinte semmit sem droppol.
Nálam minden ilyen opció (c1e és c6-ot)ki van kapcsolva,és a feszt vissza veszi,vissza is vette mindig.
-
.wantííd
tag
Sziasztok! Nem régiben került megvásárlásra egy AMD FX 8120-es processzor, mellé egy ASUS M5A97-es alaplap és 4GB ddr3-as RAM társul. A kérdésem a következő: normális teljesítmény az, hogy egy 720p-s, 14 Mbps-es videót aminek hossza 15-20 perc annak a lerenderelése, másfél óráig tart? A videókészítés Sony Vegas Pro 12-ben történik, a felvételt pedig Frapssel végzem szóval .avi kiterjesztésű fájlokkal dolgozok. A kész videó pedig .mp4 kiterjesztésű. Miért lehetséges ez? Másik kérdésem, hogy az 50 fokos CPU hőmérséklet terhelés alatt megfelelőnek számít-e gyári hűtő esetén?
-
DjKriston01
tag
válasz
Malibutomi #18986 üzenetére
Ez a válasz annyira nem tetszik mivel a lapot is 1 hónapja vettem :S
akkor az fx 8320at sem bírná rendesen? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
DjKriston01 #18982 üzenetére
Üdv!
Szóval az m5a78 elvben támogatja igen, de sajna gyakorlatban túl gyenge a táp része, túlmelegedne, és levenné neked mindig az órajelet/vagy lekapcsolna teljesen. -
Yeffy
veterán
válasz
miresz #18981 üzenetére
rendben, köszi miresz
egyebet nem kell állítanom? pl NB szorzó/fesz, LLC, ilyesmi?
szerk.: igen, sajnos éreztem, h nem éri meg...
csak kár, mert annyira jó haaaalk... nem is hallom alapból, h megy. ami meg nekem van, az meg zúg alapon is... -.-"de azért még megvárok egy-két véleményt, és azután adom vissza.
meg megkérdezem lehet a VGA topikban is, bár gondolom mindenki ezt mondja majd... -
DjKriston01
tag
válasz
Malibutomi #18979 üzenetére
Tehát akkor itt lennék...
A lap gyyártói oldalán azt írják, hogy kezeli a procit...
Milyen hűtőt vegyek rá, ezt meg sajnálom fiókba tenni, nincs 2 hónapos. -
miresz
veterán
APM=ki
TC=ki
Fesz ~1,3V körül ezt neked kell kitapasztalnod.
szorzóval fix 4Ghz-ra állítsd,oszt annyi.C6 state,stb.. energi takarékossági funkciót mindent kikapcsolhatsz a C&Q-t hagyd csak bekapcsolva.
A kártya nem éri meg,és nem csak azért,mert Gigabyte,és abból rengeteg hibás volt,hanem mert egy 7770 is simán hozza a teljesítményét. De én egy 7850-et pattintanék mellé.
-
Yeffy
veterán
nnah...
örömmel jelentem be, hogy megérkezett hőn várt 6300-am, sikerült is bepattintani a helyére!
véégre valahára működik a CnQ... már épp ideje volt...illetve úgy látom, h néha felpattintja az órajelet 4100 MHz-re... ez a turbo cucc lenne?
egyelőre még alapon van hagyva, nem nyúltam hozzá a feszkókhoz, szorzóhoz. miket érdemes állítani a fesz/szorzón kívűl? NB v hasonló fesz/órajel?
ill egy kis OFF, de remélem nem baj, ha itt teszem fel: a boltos haver tud nekem intézni egy 1 GB-os Gigabyte 6850 "Windstorm" vagy milyen hűtésű VGA-t, a régim beszámításával együtt 20k-t kéne rádobnom.
tudom, nem valami combos, 7850/70 lenne a célszemelt, csak ez elég jó ajánlatnak tűnik.
bár gondolom fHD-ra már kevés esz.
mit mondtok, érdemes megvenni annyiért?
köszönöm a válaszokat!
-
miresz
veterán
válasz
Exelsior #18976 üzenetére
A Turbo Coret felejtsd el finoman szólva is nem sok lóf@szt ér. 1,3V fix 4GHz oszt kalap,bot.
Ui: A kinézett lap is jó,de szerintem ez stabilabb: Asus M5A97 R2.0 Vagy ahogy Malibutomi is javasolja a Asus M5A97 EVO még jobb lenne.Khmmm, meg persze a Gigabyte GA-990XA-UD3 vagy
Gigabyte 970A-UD3 is...... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Exelsior #18976 üzenetére
Mennyiben lesz az extreme4? Mert iponnál 800ft-al drágább az [ajánlott] asus lap, és az már 100% tuti
Én persze a [gigabyte-ot] venném, de az asus is megteszi
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Holnap készülök a 11ezres olcsó alaplapomat lecserélni egy ilyenre:ASROCK 970 Extreme4
Ezzel már nomálisan fog müködni a 8 magos bulldozerem? pl. Turbo Core vagy mi?!!!
Üdv. Exelsior
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
miresz-nek igaza van, a 6100-as nem tudja rendesen munakra birni a 7870-est. En is igy jartam annak idejen, hogy nagyjabol rendesen le legyen terhelve, felhuztam 4.5 ghz-re . A baj csak az hogy keves olyan processzoral talalkoztam (6100) ami birja stabilan agyonfesszeles nelkul a 4.5 ghz-et. Nalam 4-bol ami ma kezembe jart 2 meghalt 4.2 ghz felett.
Tehat a bika kartyahoz kellene egy bika CPU is.
-
miresz
veterán
Hát,ha nem lesz semmilyen tuning,akkor fölösleges 100K-s kártya oda.
Ha van 100K-d akkor inkább vegyél egy AMD FX 8320 + Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 Bár nem tudom milyen lapod van?
Ha mindenképp megtartod a 6100-at akkor max ezt a kártyát tedd mellé: Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2 De még ehhez sem ártana némi tuning.
-
D5
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés: fx6100 alá (alapon megy, semmi tuning, nem is tervezek) milyen VGA-t tudtok ajánlani (max. 100K)?
Előre is köszönöm,
üdvu.i.: egy kis kiegészítés -- fullHD alatt, játékokhoz használom a gépet.
-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi #18954 üzenetére
Mindig szurkalodnak egymassal,ez arra emlekeztet hogy kicsikoromban az oviba is megteptuk annak a kislanynak a hajat ameik tetszett ,sot meg 1-4 osztalyban is
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #18954 üzenetére
NANA!
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #18947 üzenetére
okés, amint meglesz, tolok ide eredményt.
"szőrös kolléga"
sírok... -
marec1122
senior tag
nincs véletlenül már információ arról hogy az amd fx 8300 mikor jelenik meg ?
-
ETOM
addikt
válasz
miresz #18944 üzenetére
Köszi, de 11 eredmény kelenne mert ez az új ez elég hulladék. Combined mínusz 1000 pont a 8120 4ghz-hez képest nálam elég hihetetlen. Szóval ebbe a tesztbe még nem bízok én sem. Vagy gtx 480 ennyivel szarabb combinedbe lehetséges. Mindegy a 11hez jobban tudok viszonyítani.
-
miresz
veterán
FX8320@4Ghz VGA alapon. Ilyet tudok csak. VGA driver 13.2b5
-
ETOM
addikt
Valaki ha tudna egy 4gz-s (fx8120/8150) 3dmark11 eredményt dobni azt megköszönném. 1600as ramokal ha lehet.
Physics és combined score érdekelne.
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi #18938 üzenetére
jóó, hogyne, hátha utána beszarik a tápom/lapom...
jól, de mi a a minden? nem ismerem a bencsprogikat, ill h mikkel teszteltek?
majd ha meglesz, akkor írjátok le, úgyis bejelentem, h megjött a kicsike -
xatos3
senior tag
gyerekek tegnap 4600on úgyhagytam a gépem este, ma teamviewerrel el akarom érni semmi, hát én jól halálra réültem hogy megfüstölt a gép itt a vég....
mint kiderült alvó módba tette magát a win8....
-
MrM94
addikt
Toltam egyet 4.2n [link]
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #18932 üzenetére
...javulnék én,de nem megy az olyan könnyen faluhelyen...
-
direwolf
őstag
válasz
Exelsior #18929 üzenetére
Kíváncsi lennék, ha nem szinte kizárólag Intel C compiler lenne a fejlesztőkörnyezet, akkor hogy alakulnának a teszteredmények. Láttuk már mire képes az "optimalizáció" mikor az Nvidia támogatott játékok AMD-n szarul futottak, AMD támogatott játékok meg mindenen faszán
Ha lesz majd egy olyan C compiler ami nem (csak) Intel pipera optimalizál, na akkor lehet majd a valós teljesítményeket összehasonlítani. -
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi #18928 üzenetére
-
Exelsior
őstag
Milyen gépet vegyek 2013 elején? topic-ban megy ám a durvulat
Mintha a mostani 8 magos FX vásárlok feleslegesen vették meg a procijukat érzés jön át. kész vicc.
ááá nem értem ezt az intel mániát komolyan. Nem vagyok pénzes erre tellett. Ez van. De sokáig kitart.
Kész kifagytam.
-
menyoronc
aktív tag
Kösz mindkettőtöknek:-)
-
Akcok94
senior tag
hello,
valaki tudna segíteni?
nekem nem annyira tetszik a latency sebessége a mérésbe, mert az előző ram jobb de az csak 1600Mhz,ez lenne az.és ha lehet azt hogyan lehetne?
-
miresz
veterán
válasz
Bali27 #18918 üzenetére
Hatalmas bug halmaz ez a program még.
Ha megnézed pl. ugyan olyan kártyák esetén amik ugyan olyan órajelre vannak beállítva,ne adj Isten még ugyan olyan procival is vannak hajtva és mégis 1000 pont különbségeket is dobál graphics score-ra. Viszont a Physics score-t végre rendesen optimalizálták több szálra is,ezért is mennek ilyen jól benn az FX-ek.
A másik hatalmas bug-ja,hogy a Whql drivereket nem ismeri fel,de a betákat meg igen.
-
malacka87
őstag
Az én aranyoskám!:-)[link]
P:4.6Ghz
V:1250/1400 -
miresz
veterán
Nah,hát ezek a demók kiagyalnak frankón.... Nem volt idegem többször futtatni,végignézni Majd,ha "megveszem" a teljes verziót akkor futtatok újra. Annyi biztos,hogy a CPU magasabb frekvencián is stabil,nem úgy mint az előző 3Dmarkokban. 4,8Ghz 1,5V-on teljesen stabil,de a VGA a 13.2b4-es driverrel már 1300/1450-en nem stabil.
Itt egy 4,5Ghz-s eredmény: -
Bali27
addikt
Kep Úgy látom jó ez a 7870.
-
RVR400
veterán
Kicsit off leszek, de:
Akinek Asus lapja van, és használja a FanExpertet, annak nem ácsorog a Windows az asztal betöltése után? Engem kinyír az Asus Fan Control Service.
-
soultrapp
senior tag
Hy!
Ti honnan szedtétek le a 3dmark13-at? -
Stepo
aktív tag
válasz
Malibutomi #18904 üzenetére
B+ Visszavonom... Az ár az jó,de ez nem az aminek kinéz.... GIGABYTE Gigabyte, MB Sc AM3+ 990FXA-UD5, AMD 990FX, 4xDDR3 Oszt a leírásban pedig Kompatibilní procesory: Core i3, Core i5, Core i7
Patice procesoru: Socket H2(1155).......
Pedig márt kezdtem örülni -
Stepo
aktív tag
válasz
Malibutomi #18900 üzenetére
Szlovák oldalon 70 euró (itt élek)Ez átszámítva kb 20K.
[link]
Nagyon gondolkozok h veszek 1-etJJ akció -8%,de még úgy is csak 75 euró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest