- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TSanya
aktív tag
Szia!
Úgy néz ki, a Clear CMOS megoldotta a problémát /kop-kop
/.
Még lefekvés előtt futott a prime 15 percet, illetve a memtest is egy kört hiba nélkül.
Akkor ennyire volt idő.
Huhh, megkönnyebbültem, nem is kicsitA tuningnak még nem merek nekiállni, kell egy kis pihenő e "trauma" feldolgozásához
-
ViZion
félisten
Jó az i3, sőt! Nincs is rossz proci játékra, csak benned kevés a kompromisszum-készség!!!
Csak át kell állítani 800×600@16 bit-re, és fut a krájzis is.Nah, komolyabban. Múltkor BF3-ra szerettek volna upgradelni gépet, összeadtam, h új VGA, új CPU, kell egy hűtő és a táp sem egy tuning darab... Bő 75 k volt (ebből Ti sejthetitek, hogy ez sem 799999 VGA-val...) mire az anyuka (miután magához tért
) hááát azé' ne vicceljek már, ennyiért gépet, kicsit többért laptopot vehetne. Mondom: vehet 3-at is, akkor sem fog futni _NORMÁLISAN_ a játék 70k-s konfigon, de a jelenlegire ráköltve _ESETLEG_ fut tűrhetően, de (mivel tápcserét leszavazta) ne is próbálják meg a tuningot, elfüstölésre nincs gari...
Szal. sokan nincsenek tisztában vele, h mi-mire való... és ebben azért az Intel elnevezései is benne vannak, mert az i akármi az jó. Volt nálam pár i3 noti, háááát, nem estem hanyatt (ahogy a Brazos is vicc kategória laptopokban). -
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie #20961 üzenetére
Épp az a cpu szempontból nagyon jól optimalizált játék ahol egy alsó/közép kategóriás cpu ki tud hajtani egy csúcskategóriás vga kártyát. Szóval igen VGA limites, de talán ez az első olyan játék ahol jóformán bármilyen 4 magos proci elég a csúcs kártyák mellé is. Bár mondjuk lehet ingame akciódúsabb jeleneteknél némileg látszódna a minimum fps ben a procik közti eltérés, de jó úton haladnak az biztos.
-
miresz
veterán
Háh. Ezt hívják több szálra is jól optimalizált játéknak.
És egyre több az ilyen game engine hála Isten. Most lehet vakarózni,aki játékra i3-at vett.Most mondjam azt,hogy én megmondtam.Többek között a milyen gépet vegyek topicban is.
Az azért látszik tisztán ebből is,hogy az eddigi játékok motorja mekkora tré volt,ahol az Intel előnyre tett szert. Gondolok itt arra,amikor egy 2 magos i3-as az élmezőnybe végzett. Itt egy 15e-ft-os Athlon II 620 is szénné alázza.
-
bebe159
aktív tag
Gondolkodtam. Lehet, hogy most egy darabig marad a gyári hűtő, aztán ha összekapom magam, akkor összerakok egy vizet.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Magas ramok mellé milyen hűtőt ajánlotok? Néztem az Alpenföhn Himalaya-t, meg a most kijövő Brocken 2-t. Az jó lenne egy fx-6300 mellé? Szeretném húzni. Esetleg más márkát tanácsoltok? -
Asbee
veterán
válasz
csattila01 #20989 üzenetére
-
csattila01
tag
válasz
BomiBoogie #20988 üzenetére
Hát az egy Scythe Mugen2-nél nem hátrány. De teljesítményben is OK?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csattila01 #20985 üzenetére
Igen, a low proflie azért jó, mert nem lesz majd útban a procihűtőnek.
-
Asbee
veterán
válasz
Jó választás, főleg hogy low profile.
-
kungzi
veterán
válasz
az jó
-
kungzi
veterán
válasz
csattila01 #20982 üzenetére
alaplap helyett inkább giga vagy asus lapot
nézd meg:
Gigabyte 990XA-UD3
Gigabyte 990FXA-UD3ASUS M5A97 EVO R2.0
ASUS M5A99X EVO R2.0 -
Asbee
veterán
válasz
csattila01 #20982 üzenetére
Lapcsere. Ha lehet Asus vagy Giga 990FX-re. Extreme3 (néha 4-el is) sok FX tulajnak van rossz tapasztalata vrm melegedés terén. Jobb biztosra menni.
-
csattila01
tag
Sziasztok. Sikerült meggyőzni magamat az AMD 8320-szal i5 3570K helyett. (Azt olvastam az 8320 jobban teljesít)
Ezt a konfigot néztem ki magamnak:
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
ASROCK 990FX Extreme3
CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KITJó lesz ez így kb, vagy változtassak rajta valamit? Köszönöm.
-
Asbee
veterán
válasz
stratova #20978 üzenetére
Itt most nem a VGA-k összehasonlításáról van szó. A kolléga mondta, hogy cpu tesztnél vga-t kellett volna alá tenni. Az általuk tesztelt vga-k közül a legjobbat tették oda. Véleményem szerint hiába GNC-re optimalizált, azért egy 690 jó cpu tesztre. 7990-el pedig szinte sehol nem tesztelnek, ha nvidiára ha amd-re optimalizált a játék.
-
stratova
veterán
Az erőviszonyokat és árakat elnézve:
GTX 650 Ti 28, HD 7770 34 fps (ide árban nem Ti illene)
GTX 660 41, HD 7870 61 fps
GTX 670 51, HD 7950 68 fps
GTX 680 59, HD 7970 78 fps
GTX 590 72, HD 6990 90 fps
GTX 690 mellé HD 7990 illeneGCN-re optimalizált a motor.
Szerk.: A HD 7990 megjegyzés egyébként jogos, igaz a kártya nem hivatalos, de "elérhető" (már akinek az
)
Yeffy DJ
kár, hogy 8-9 M-ért mérik őket
-
Malibutomi
nagyúr
Milyen motort használ a game amúgy?
-
ViZion
félisten
válasz
Malibutomi #20968 üzenetére
... arról nem is beszélve, hogy az új konzolok is AMD vasra épülnek, szal. lesz itt fejlődés
-
and1ao
őstag
válasz
Szerintem meg VGA-t kellet volna alá tenni mert a Radeonok agyba főbe verik a NV-t benne.
Mondjuk egy 7990-et -
Whysperer
addikt
válasz
Erdekes mertashogy latomivrl az Fx 4100 kicsit kobban teljesit az i3-nal. I3 2100 78 az fx meg 104. Ez alapjan egy ilyen jatekba a 4100 jobb vetel mint az i3.
-
stratova
veterán
válasz
-
válasz
BomiBoogie #20957 üzenetére
Neeem, szerencsém volt, egyik hívás esetében sem kellett használnom, de ez szinte csoda. Megnézem majd holnap a főnököm arcát mikor elmesélem neki
-
ETOM
addikt
Ismét egy FX-re (javítok is*) jól optimalizált játék:
[link] -
ViZion
félisten
válasz
TSanya #20952 üzenetére
ÁÁÁ.... a mem időzítések jók, sztem a fesz is, mert ezek 1,5 V modulok.
Amire kíváncsi lennék, az a virtuális memória beállítás! Mivel SSD-d van, gondolom kikapcsoltad.
Próbáld meg visszakapcsolni, pl. 100 MB minimummal, a merevlemezen, vagy ilyesmi. A max meg lehet 5-8 GB is ha HDD-re rakod. Vagy hagyd SSD-n 50-500 MB beállítással, és lássuk a menyét. -
lee56
őstag
válasz
Malibutomi #20923 üzenetére
Hát ez kész, hogy találsz te mindíg valami lehetetlenül beteg képet!?
És trükkösen még ontopik is, kivételesen. -
RVR400
veterán
válasz
TSanya #20947 üzenetére
Egyébként érdekes, mert most olyan problémád van, mint nekem volt, amikor megállapítottam, hogy nekem 4.2-től többet nem megy a procim, mert rögtön kirohad. Aztán egyszercsak rájött, hogy menjen többet is, mint 4.2, sőt alacsonyabb fesz is elég lett, mint azelőtt kellett. Igazából nem is értem.
Próbáld meg újra flashelni a lapot, hátha segít.
-
Hogy én is szórakoztassam a nagyérdeműt. Műszak vége előtt fél órával kitiltani magad az fő rendszerből, priceless. Minden másra ott a Mastercard.
-
MrM94
addikt
5 ora Far Cry3 utan azthiszem stabilnak mondhatom a gepet
Azert,hogy legyen ontopic is -
TSanya
aktív tag
(#20865) Pug
Mindent kivettem, és visszaraktam újra, de semmi eredmény
K....tt ideges vagyok már
-
Milka 78
nagyúr
Vigasztaljon,hogy nagyban hozzájárultál a nap színvonalának emeléséhez(vagyis inkább te emelted egyedül
)Viszont honnan van már megint sarokkád és főként ikeás motyó?Azt ne mond,hogy megint költözöl a birtokról és most egy földrészt vettél(oda meg minek sarokkád,hisz van óceán),mert menten kirúgom a Kersztúri második emeleti panel lakásom oldalát!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Vazze,honnan szerezted meg gyiku esküvői fotóját???Igen kígyós látvány lehetett így a nászéjszaka
gyiku : Mi van burzsi?Te most építkezel vagy zárás után nyitsz a menő boltokba???Mondtam én már évekkel ezelőtt is,hogy giga burzsi vagy,csak ide jársz vegyülni a pórnép(közénk)közé!Sarokkád...holnap már a nemzetközi űrállomást fogod hirdetni!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
- = Zk = - #20932 üzenetére
Na hogy kegyen egy kis on -is!
Azt hiszem megtaláltam a 24/7-es beállításomat,ami úgy néz ki hogy a proci 3700Mhz-en megy BIOS-ba beállított 1.2375mV-on,ami LLC enabled miatt inkább jóval alatta van sokszor 1.2mV környékén!
1 óra prime után,small ftt-vel nézve 53 fokig ment fel a proci,míg Aida benchel nézve még az 50 fokot sem érte el!
Úgy gondolom nincs értelme 1-1,5mV-kat adni a procinak + 400Mhz-ért!
-
- = Zk = -
félisten
mi a fészkes fene folyik itt?
-
miresz
veterán
válasz
Besz@rtam....
Akár lehetne az avatarja is...
Ui: Sarok kádba kellett volna űlnie.
-
ViZion
félisten
válasz
Nah, kolléga?
(Nem, nem animal pron-ban dolgozom!!!)
Kérjük ontopik hsz-ével a társalgást NE zavarja. Köszönjük!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Parádés.
-
ETOM
addikt
Kegyetlen sok az off itt am.
A változatosság kedvéért OFF-ba teszem.
-
gyiku
nagyúr
válasz
BomiBoogie #20918 üzenetére
ezt vagy 1h elragni. amugy jogos a most mar eleg az offbol, alairasba vele.
Malibutomi:
betegcsavo
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #20921 üzenetére
Igaz, most nem irom ide.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nagyon jo szivar. En is szivtam ilyet egyszer, kellemes szivar meg kell hagyni.
H mar ilyen sztarok lettunk a gyikal, akkor ha esetleg valaki autogramot kerne, a tarifa a kovetkezo:
Csak az en autogramom vay csak a gyike dedikalva : 1 dg dobozon FX-8320 + 2 db szivar
Miklos + Gyik autogram : 1 db dobozos FX-8350 + 2 db szivar
Miklos + Gyiku + dedikalas : FX-8350 + ROG alaplap + szivar (ha az 56 meg a zenesz[dj] kutyakrol van szo, 10 % arengedmeny.Sot, aukcioba bocsatom 3 darab elszivott szivaromat.
Most mar tenyleg eleg lenne az OFF-bol.
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #20916 üzenetére
semmi gond, belefér...
most az 1x megbocsájtok... -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie #20913 üzenetére
hát ez az
behalok rajtuk, főleg a miklosss-on...
már mikor, ember... csodálom, h csak most veszed észre...
ha volna időm/erőm, tesztelgetném, h mi kell neki mondju ka 4500hoz, de ez is bőőőven elég...
legalacsonyabb fordulatra levéve (szerintem kb 600 RPM) a Ninjám így is egész jól hűti... -
sg22
senior tag
azt hittem ez az fx topik
nezi valaki az ejjel nappal budapestet?
-
gyiku
nagyúr
válasz
BomiBoogie #20902 üzenetére
ennyi latens homokszoroval sem volt meg dolgom, az biztos
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #20897 üzenetére
Hat majdnem hatraestem a rohogestol ..... te sem vagy normalis
@miresz: benne vagyok
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest