Hirdetés
- Autós kamerák
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Altair77
tag
Reposzt de hátha!
Sziasztok!
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok: a 8320-am 4500mhz környékén érdekes dolgot produkál néha elkezd búgni a hangkártya ha vezérlőpultban tiltom és engedélyezem akkor megint ok nagyon úgy tűnik hogy terhelésnél csinálja.A hangkari egy xfi titanium fatality pro egy 990fx rev1 sabertoothban csücsül a cucc 700w silent proval szóval nnem hiszem,hogy a táp szűk keresztmetszet lenne az a tippem hogy valamelyik feszültség kevés de ötletem sincs min kéne emelni vagy hogy mi lehet a baj.''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok: a 8320-am 4500mhz környékén érdekes dolgot produkál néha elkezd búgni a hangkártya ha vezérlőpultban tiltom és engedélyezem akkor megint ok nagyon úgy tűnik hogy terhelésnél csinálja.A hangkari egy xfi titanium fatality pro egy 990fx rev1 sabertoothban csücsül a cucc 700w silent proval szóval nnem hiszem,hogy a táp szűk keresztmetszet lenne az a tippem hogy valamelyik feszültség kevés de ötletem sincs min kéne emelni vagy hogy mi lehet a baj.
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz ViZion #27592 üzenetére
Hát igen ez vicces,mert régen mindig felraktam és nem érdekelt,hogy a winfos felrak e valamit vagy sem de ezek után vissza szokok,hogy wininstall után mindent tolok fel mondjuk azt még nem tudom,hogy ez hogy függ össze a húzással de remélem menni fog minden esetre az usb-s fülesemet minden restart után ki kellett húzni és bedugni mert nem látta a gép és most fain szóval már megérte
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz Alister71 #27590 üzenetére
Jó tudni mindenre gondoltam csak erre nem hogy esetleg szoftveres a gáz sebaj ezért jó a PH mindig tanul valami ujjat az ember És ha google nem csal jó verziót szedtem le mert más nem volt vagy csak nem találtam meg...
-
Altair77
tag
-
Altair77
tag
Üdv az uraknak!
Lenne egy kis problémám a 8320-asom húzásával.
Elég érdekes a jelenség:4600-on megnyitok egy youtube linket vagy esetleg elindítok egy mp3-at kb. 20-30 másodperc után elmegy a hang...stabilitás tesztet nem is néztem mert ez egyértelműen nem normális
Van amikor elmegy teljesen van amikor halkan kicsit recsegősen szól...először a tápra gondoltam,hogy kevés le is cseréletem egy enermax 525wattos volt és egy 700wattos silent pro 80+ bronze került be ami elég kell,hogy legyen.A proci egy 990Fx sabertoothban csücsül egy 660ti társaságában és egy x-fi extreme audio a hangkártya...gondoltam hogy alaplapival kipróbálom de az megalkuvás lenne és lehet,hogy régi az extreme audio de a lapon lévőnél tuti jobb...ami még fontos,hogy 4200es húzásnál nincs semmi gáz csak ha feljebb megyek...várom az ötleteket mi lehet az oka a hibának''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
Sajnos az ext3-nak csak 4+1es a tápellátása amit annyira nem csípnek a 8xxx procik.Én annó ezért váltottam lapot mert léggel megfoghatatlan a melegedés és sajnos sok fórumon panaszkodnak erre,amint bekerült a cpu az új lapba(asus 990fx sabetooth) semmi probléma nem volt,azóta megy stabil 4.2Ghz-en a proci alulfeszelve nincs kékhalál sem instabilitás...ha léggel hűtenéd még ennyire sem bírná.Aki komolyabban szeretne 8xxx-es fx-et húzni annak mindenképpen javaslom egy 8+2 fázisú lap beszerzését...lehet vízzel szenvedni de nekem a brocken simán lehűti 900-as fordulaton a procit mondjuk segít hogy 4venti van a házban(haf 922+).
Nemtudom,hogy ez a probléma jelentkezik az új generációs visheráknál de bulldozernél sajnos nem egyedi hiba...''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz direwolf #14808 üzenetére
1280*720-ban játszom full lowon Single player játékokban jöhet a full graf de ha multiról van szó magasról teszek a kinézetre,mert egy komolyabb waron baromi fontos,hogy sok fps legyen ;> Amúgy meg a 8120 4ghz-en rendesen megprögeti az 560 GTX-et
-
Altair77
tag
Nekem is érdekes volt viszont ott van a plusz fps és nem hinném hogy gond lett volna a win7-el mert tökéletesen ment rajta minden a bf3 is hozta a 100+ fps-t a proci rendesen meghajtotta a vga-t az sem lehetett probléma...amit én elképzelhetőnek tartok,hogy az új win8-as nvidia driver jól el lett találva...
-
Altair77
tag
2 napja végleg lecseréltem a win 7-et 8-ra és azt kell mondjam,hogy nagyon szépen muzsikál...win 7 frissen telepített állapotban sem közelíti meg ezt a sebességet,feltételezem ez részben annak az oka,hogy jobban kezeli az Fx moduljait a rendszer! Ami meg nem elhanyagolható,hogy Bf3 alatt 30Fps körüli növekedés szinte mindehol!
-
Altair77
tag
válasz RVR400 #14107 üzenetére
Azt takarja,hogy 4ghz-es alulfeszelt tuningnál 60-61 fokos kupakhőnél leszabályzott a proci és stressz teszt alatt ezt az értéket kb 1-1,5perc alatt érte el mind a két konfignál a lapcsere azonnal orvosolta a problémát!Az meg elég fals,hogy 61 fokos kupakhőnél leszabályoz a proci mert a maghő a közelében nem volt a határértéknek...ha megnézel 1-2 külföldi fórumot le van irva hogy fos az ext3 tápellátása és emiatt melegszik a proci és a lapcsere is ezt bizonyitja....
-
Altair77
tag
Nem akarlak elkeseriteni de az ext 3 nagyon nem jó tuningra nekem is az volt először a 8120 mellé és nagyon csúnyán elhasalt a lap már 4Ghz-en erre mondta a sok okos,hogy jaaaj persze anti tuning lapot fogtam...havernak ugyanúgy ext3 van és pontosan ugyanaz a hiba lépett fel nemtudom lehet,hogy a 6xxx-es szériánál nem lesz gáz de ha valaki lap vásárlásán gondolozik és 8xxx procin akkor messzire kerülje el és ez minden 4+1 fázisú lapra vonatkozik mert nem jó a tápellátás és brutálisan melegszik a cpu...miután beruháztam egy 990Fx sabertoothra (8+2 fázis + digivrm ) gyönyörűen vette az alulfeszelt tuningot és stressz teszt alatt a kupak 60 fok volt maximum a magok pedig 45-48 fok körül szóval nem kell vizhűtés és más mágia csak egy jó lap ami ad rendesen kakaót a cpunak...viszont az asrock mellett legyen mondva hogy a tuning résztől eltekintve egy kiváló lap és ár érték arányban az egyik best!
-
Altair77
tag
válasz Lavidaloka #13287 üzenetére
61 fok valóban de nem kupak hanem coretemp...a kupak mehet feljebb.
Cornus:Mindenképp cseréld le a gyári hűtést,mert hangos és sz@r...én személy szerint egy Alpenföhn Brockent ajánlanék nekem tuninggal is bőven a határértékek alatt van a cpu hő és nagyon halk plusz itt a PH-n megkapod 9e forintért ami nem egy utolsó szempont...viszont arra figyelj,hogy nem minden gépházba fér be rendesen(ha akarnám se tudnám visszatenni az oldallapot mert kilóg)és ha magas profilú ramod van akkor problémásan fér be alá...az a legtisztább amúgy ha veszel egy hűtést és a boltban berakatod akkor nem rinyálhatnak a gari miatt!
-
Altair77
tag
válasz Klikodesh #13127 üzenetére
Én mindenképpen az Asus 990Fx Sabertoothot ajánlanám tény,hogy nem olcsó viszont komolyabb tuningra szerintem per pillanat a legjobb lap a piacon a 40e körüli kategóriában és az 5év gyártó garancia sem elhanyagolható...szóval ha meg tudsz szabadulni a mostani deszkától és megvan a forint is a cseréhez akkor jól jársz...
-
Altair77
tag
válasz kopa93 #13124 üzenetére
A gyári hűtés nagyon kaki...:/ olyan mint egy turmixgép...1 hetet kellett várnom a brockenre azt hittem meghülyülök mert halk géphez vagyok szokva Amúgy vicces hogy wow alatt ennyire felkőszik mert a nemhiszem,hogy 100%-hajtja a cput...a q8200-t nem terhelte fullra pedig 25ösben raideltem nem kevés addonnal
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #13121 üzenetére
Fain nagyon kellemeset csalódtam a hűtésben gondoltam,hogy jó lesz de azt nem hogy ennyire.A másik lapban (990fx ext3) ugyanazen az órajelen szökött fel a hőmérséklet le is tiltott folyamatosan a cpu szóval beigazolódni látszik,hogy kell a 8+2 fázis a normális tuninghoz a 8xxx szériánál...
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #13118 üzenetére
Úgy már barátibb 75 fokos kupapakkal már túl lennénk a magok 61 fokos határán
Más: 8120 4.0Ghz-re húzva brockennel 1.28volton 54 fok(kupak) körül van több óra BF3 után megfelelőnek mondható az hőmérséklet?''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz retekeger666 #13076 üzenetére
Ha az alaplappal nem kompatibilis memóriát raksz be és nem bootol a gép akkor kell használni és az alaplap belövi a ramot automatikusan...
-
Altair77
tag
válasz retekeger666 #13055 üzenetére
Nekem is Sabertoothom van és nem sz@rakodik az alaplahoz adott programcsomag,venti szabályzásra azt használom ráadásul és fut folyamatosan más lesz ott a baj...
-
-
Altair77
tag
válasz Bali27 #12890 üzenetére
Csinos kis árcetlik meg kell hagyni de mire tényleg ideér a kiskerekbe tuti,hogy meg fogják kérni az árát eleinte...amúgy meg kiváló kártya 7870 és ha majd kijön a 8000-es széria még mindig jó áron ki tudsz szállni belőle és beszerezni egyet az új szériából!
Amúgy aggasztó mennyire nem jó irányban halad most az nvidia azt hiszem váltok vissza Atira amint kijönnek az új kártyák!''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz joker1220 #12879 üzenetére
CoreTemp nem egy életbiztositás nekem tegnap 90 fokot irt maghőre Viszont az Aida az openhardware monitor és a cpuid hardware monitor is jól mér legalábbis eddigi tapasztalatok alapján...Ai suite II-vel csekkoltam mindig stimmeltek a hőmérsékletek!
-
Altair77
tag
válasz Akcok94 #12846 üzenetére
Itt a PH-n van 9e jó magyar forintért Alpenföhn Brocken ami tökéletesen elég nem kell súlyos + ezreket kivágni az ablakon hűtésre én 4.0Ghzen használom a 8120-at Brockennel és stressz teszt alatt a kupak a 60fokot nem érte el több óra Bf3 alatt 54 fok és 1100rpm körül forog a venti ami zajszintben a nullához közelit! Itt a hirdetés korrekt eladó én is tőle vettem!
Amúgy sokan még mindig úgy tartják,hogy a kupakhő a mérvadó pedig az amd is azt mondja,hogy a coretemp a lényeg arra vonatkozik a 61 fok ittvan egy kis olvasmány lehet,hogy repost de mindenképpen érdemes elolvasni és a linket is ami az első HSZ-ben van.
[ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
válasz joker1220 #12820 üzenetére
Szerintem kicsit utána kéne járni komolyabban a dolgoknak mielőtt butaságokat irsz,mert sajnos ez úgy ahogy van bullshit...bocsánat ha nyers vagyok no offense csak nem szeretem amikor üvöltő hülyeségeket ir le valaki meggyőződéssel...ha logikusan végiggondolod már akkor rájössz,hogy előnyös alulfeszelni és még talán a procid élettartama is nő de ha veszed a fáradtságot és 1-2 kifejezetten ezzel foglalkozó fórumtopikot végigolvasol megint csak rájössz,hogy semmi baja nem lesz a procinak...
-
Altair77
tag
Egy kis off: Nemtudom valaki megleste már a win8-at FX procival...én tegnap felraktam miért ne alapon és elég kellemes a csalódás fényévekkel gyorsabb a win7nél mondjuk a metro ui megszokós és fura eleinte de ha ráérez az ember akkor nagyon fain...bf3 most települ kiváncsi leszek mit fut mert ugye állitólag jobb az alkalmazás kezelés!
-
Altair77
tag
Végre volt időm kicsit babrálni a vassal...4Ghz-en 1.27 volttal 1óra ibt alatt stabil,kupakhő 60 fok főlé nem ment...maghő 47-48 fok és BF3 alatt is stabil Valószinű még tudok lejebb menni a feszültséggel a 4Ghz meg bőven elég első ránézésre kecsegtető...
[ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
-
Altair77
tag
válasz Malibutomi #12580 üzenetére
Asrock 990Fx Ext3 volt és Asus 990Fx Sabertooth lett
[ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
Bekerült az új lap és csodával határos módon megoldódtak a tuning problémák, első próbálkozásra alulfeszelve 4Ghz és a hőmérséklet is megfelelő volt sajnos munka előtt 5percem volt,hogy megnézzem azt hiszem éjjel ezzel fogok szórakozni!
-
-
Altair77
tag
Valószinű ez a baj irták is sok helyen de holnap jön az Asus Sabertooth és megváltja a világot Kiváncsi leszek meddig tudom majd hőzni léghűtéssel az biztos hogy izzadni fog a brocken
-
Altair77
tag
válasz szabjan #12530 üzenetére
Az előtted szóló én voltam csak nekem picit más jellegű a problémám...nálam 4200MHzre húzva történik meg a leszabályzás stressz teszt alatt és 61 fokos kupakhőnél nem hiszem,hogy le kéne szabályozzon + egy Alpenföhn Brocken van fölötte ami elég kell hogy legyen...alap beállitásokon hibátlanul fut a rendszer Nálam valószinű az alaplap kevés a komolyabb húzáshoz...
-
Altair77
tag
válasz addamka #12513 üzenetére
3.8at mekkora fesszel használod?Nekem 61 fok kupaknál hal be most újra pasztáztam de semmi változás a hűtéssel meg nem hinném hogy gond lenne mert alap beállitásokon megy rendesen és több óra bf3 után max 39 fokosak a magok szóval nem értem az egészet...remélem az új lap megoldja a problémákat...
-
Altair77
tag
válasz szabjan #12497 üzenetére
Érdekes amit irsz nekem is hasonló a problémám ugyanezzel a lappal csak 8120as van velerakva...nálam 61-62C°-nál tilt le és már végigjártam minden lehetséges kombinációt...nézegettem külfökdi fórumokat és elég érdekeseket irtak probléma az,hogy TDP miatt nem engedi a lap a procit jobban felmelegedni mondták azt is hogy a fetek nincsenek hűtve ez is okozhatja plusz ami elég gáz,hogy az ext3-on csak 4+1es táellátás van szóval tuningra nem ajánlott...nemtudom ezek mennyire igazak elképzelhetőnek tartom de az biztos,hogy nem tuningra való deszka sajnos :/
Én úgy döntöttem,hogy beruházok egy Asus 990Fx Sabertoothra remélem azzal nem lesz hasonló probléma,amint bekerült a lap irom mi a helyzet...''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
-
Altair77
tag
válasz kovsol #12447 üzenetére
Persze,hogy nem mindegy mert pl egy codegen 600w-os az életben nem adja le a névleges teljesitményt ami rá van irva...igazából a saját konfigomból indultam ki az 560GTX mellé ahogy számolgattam nem árt ha van kakaó főleg hogy 3 hdd is csücsül a gépben.
-
Altair77
tag
Frankón úgy néz ki a dolog mintha nem hűtene a Brocken betolom az IBT-t kb 20-30mp alatt 61C° és a cpu leszabályoz pedig hűt a nyavajás mert alap beállitásokkal kb. 13 Fokkal hidegebb a gyári hűtőnél BF3 alatt szal tanácstalan vagyok de az tuti,hogy Asrockot soha többet nem veszek...
-
Altair77
tag
Alap beálitásokkal BF3 tökéletesen fut és addig nem tervezem tuninggal megnézni amig az órajel ingadozást nem oldottam meg...Amúgy TurboCoret,ThermalThrotlingot,APM-et,Cool N' Quitet,C6 Statet, C1 Haltot...igazából minden szart ami ledobhatja az órajelet valszeg a proci szabájoz le mondjuk arra is gondoltam hogy hibás a CPU de akkor nem hiszem hogy stabil lenne a rendszer akár alapórajelen is és semmi nem utal arra hogy gáz lenne...
(#12426) Borokafa:Asus M5A99X EVO-n gondolkozom elég jónak néz ki de még olvasgatok teszteket ha megvadulok UD5 lesz a vége Gigában sosem csalódtam ez előtt 5évig egy P965DS4-et nyúztam és tökéletes volt...
(#12427) Malibutom:Kikapcsoltam sajnos semmi változás lehet megnézem régebbi biossal is hátha de mondom az a fura hogy a kupakhőt nem engedi 61C°fölé de overclock.neten irták hogy olyan lapoknál fordul elő ahol nincs extra hűtés a mosfeteken márpedig ezen a csodán nincs szóval lehet innen fúj a szél...
-
Altair77
tag
Persze nem ma kezdtem meg Noctua pasztát kapott csavarok is rendben vannak IBT alatt alapbeállitásokkal nem ment a proci 40C°fölé szóval nemhiszem,hogy a hűtéssel van a bibi...
Amit nem tudok felfogni hogy turbocore-al Cinebench alatt miért csak 3100on ketyegnek a magok...[ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
válasz Malibutomi #12420 üzenetére
A biost konkrétan újra flesseltem de az nagyon gyanús hogy stabilan megy a proci 4.2-n 1.25volttal de ahogy jött a 61C°-os kupakhő egyből dobta magát 1400ra és a magok kb 45C° körül voltak szal érdekes amúgy lap csere lesz mert ezaz ext3 nagyon messze van a jótól ha az ember tunungolni is akar...:/
-
Altair77
tag
No urak kéne egy kis segitség: Adott egy fx-8120,2x4Gb Corsair Vengeance CL9 1600,asrock ext3-al felkerült végre a Brocken és gondoltam megnézem 4,2-n a procit nem is lenne semmi baj csak amikor IBT-t elinditom és a kupakhő eléri a 60-61C°-ot akkor a proci leszabályoz 1400Mhz-re...biosban minden szar ami ezt okozhatná ki van kapcsolva arra gondolok,hogy a hőmérséklet miatt veszi vissza mert amikor hül egy kicsit visszaugrik 4,2-re...ami szintén fura,hogy visszalőttem az alap beállitsáokat és úgy néz ki beszart a turbo core,mert ha cinebench fut csak 3100Mhz-en ketyegnek a magok IBT alatt se megy 3400 fölé ami azért érdekes mert mielőtt a tuninggal szórakoztam működött rendesen és a bios beállitások is stimmelnek...
Ha van ötletetek akkor jöhet bármi ami megoldás lehet a problémákra...''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
Érdekes dolgokat mutat az alaplapi szenzor: cpu és nb 124C° maghő 15-20C° között megfogtam a proci fölött a hűtőt és épphogy langyos...kicsit bugosan mér az asrock szenzora...
amúgy végül mire jutottatok ha amd overdriveban a maghő nem megy 61C°fölé akkor rendben van vagy inkább a kupakhőt kell csekkolni ? Mondjuk a kupakhő szerint a procimon tojást lehet sütni !''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
Annyira jellemző megjött az új hűtő(Brocken) és csak az amd-s lefogató hiányzik a csomagból jó a karmám!
-
Altair77
tag
Mondasz valamit no de akkor a szerencsétlen halandó mit csekkoljon mert ok kupak hő és akkor a 61C°reális amit mondtak vagy kacsa az egész jó lenne ennek a végére járni.
Ahogy én látom az AMD nem igazán foglalt állást a dologgal kapcsolatban pedig elég sok külföldi fórumon is felröppent ez a dolog...''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
válasz dergander #12188 üzenetére
Én speciel tojok rá,hogy néz ki egy komolyabb waron full lowon meg kell legyen a szükséges fps arra hogy lenyomj bárkit...ha pedig normális felbontásban tolod még minimumon is jól néz ki a játék mondjuk 1080 vagy 1050-ben...de persze ki miért Battlefieldezik
#12195 Runo: Valóban a Bf3 az egyik legjobb stabilitás tesztelő én pl. meglepődtem amikor a 3.0Ghz-re felpiszkát q8200es kivágott az asztalra többször is közben a 2 órás IBT alatt beton stabil volt a rendszer Battlelogon irták páran,hogy egy kis extra kakaó a procinak és minden fain igy is volt!
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #12186 üzenetére
Értem csak kiváncsi voltam amúgy azt néztem,hogy a 8xxx-es széria mellé szinte bármit be lehet tenni kihajtja a lelkét is a vga-nak de kb a 6xxx szériánál is hasonló a helyzet...
-
Altair77
tag
válasz atti_2010 #12184 üzenetére
Egy kicsit hihetetlen számomra ez az eredmény még 7850-el esetleg de ultrán 1080p-ben 160 FPS 64es pályán elég meredek...nekem a fx8120 + Gainward 560gtx pahtom 2 kombóval van 1680x1050-ben 80-130 fps között full lowon és bfben a HBAO+AA az elég csúnyán lehúzza az fps értékeket...
-
-
Altair77
tag
Én speciel 1680x1050-ben tolom full lowon gtx560-al és fx-8120-al nem is esik az fps 80-90alá sehol az fps de kell is mert sokkal könnyeb belőni igy az ellenfeleket mint mondjuk 60fps-el...
-
Altair77
tag
válasz dergander #12031 üzenetére
Ezt azért nem állitanám ha normális fps értekeket szeretnél látni mert komolyabb szinten játszol akkor erős vas kell hozzá...ha 100 fps körüli értéket tudsz hozni szinte mindenhol akkor már csak rajtad múlik mit tudsz megcsinálni és mit nem...
-
Altair77
tag
No végre megvan a konfig nagyon szépen muzsikál ha meg azt nézem mindezt mennyi jó magyar forintért teszi akkor több mint baráti!
A kérdésem az lenne hogy gyári hűtővel az alábbi hőmérsékletek mennyire barátiak bekapcsolt turbocore mellett: Cpu Fx-8120
idle:21-31C°
load:47-50C° (Battlefield 3 alatt több órás nyúzás)
IBT alatt se ment 51C°fölé én nagyjából reálisnak tartom az értékeket főleg hogy ez a gyár hűtő minden csak nem jó de azért érdekelne ki mint mond...
Ami meg picit aggaszt hogy terhelés mellett a lap északi hidja 55C° körül van ami annyira nem tetszik (Asrock 990Fx Ext3) mert ha húzni fogom akkor ez emelkedhet ami nem egészséges...[ Szerkesztve ]
-
Altair77
tag
válasz L1ZRRR #11859 üzenetére
Egy Alpenföhn Brocken lesz hozzá de valószinű csak jöv hét végén a cuccokat meg már hétfőn berakom és mivel szeretek tunningolni gondoltam meghúzom gyári hűtővel is de akkor majd erőt veszek magamon! Amúgy elég sok rosszat olvastam az FX szériáról de bizakodó vagyok meg nem is akartam egy kisebb vagyon i7-re költeni és tetszik az innováció ami az FX család mögött van!Egy GTX560 fog hajtani BF3 alatt nagyrészt remélem nem fogok csalódni!
Ami kicsit meredenknek tartok,hogy 61 fok a max maghő ez kicsit fura főleg,hogy a q8200 amit most hajtok 3Ghz-en simán eléri ezt terhelés melett...''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Altair77
tag
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem,hogy erről az összeállitásról mi a véleményetek:
Asrock 990Fx Extreme 3
Fx 8120
Corsair Vengeance 1600 cl9Meg még az érdekelne,hogy a gyári hűtővel mennyire lehet kb felhúzni biztonságosan?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest