Új hozzászólás Aktív témák

• jedis

senior tag

válasz petivalter #17586 üzenetére

Hát a Windows élményindex, az tényleg kicsit átb.szós, mivel teljesen mindegy melyik hardverelemre mennyit kapsz, a leggyengébben teljesítő hardver kapott pontszáma lesz, az élményindex száma is ! :U Szerintem az pedig a memória lesz ! Az AMD FM2-es procik azok APU-k, szóval maga a GPU is a processzor foglalatba van integrálva, és a rendszermemóriát használja. Mivel neked csak 1 db 4GB-os memóriamodulod van, amin osztozik a CPU, és a GPU is, és ami ráadásul csak single channel-ben működik, így ne is csodálkozz, hogy kihasal a rendszer, főleg ilyen alkalmazások alatt ! :) Az APU-k két dologra iszonyatosan érzékenyek:

1 Dualchannel üzemmód ! Ehhez természetesen 2db ugyan olyan kapacitású, és működési frekvenciájú memória kell ( 2x2GB; 2x4GB, 2x8GB stb )

2. Működési frekvencia ! Hát ha van processzor architektúra, ami érzékeny rá, akkor az APU-k biztosan ! Minél magasabb, annál jobb!

Én első körben azt ajánlanám, hogy dobd ki ( nem szó szerint, inkább add el ) azt az 1db 4GB-os 1600-as memót a gépből, és tegyél bele egy ilyet !

Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8 memória

A bios-ban beállítod a dualchannel üzemmódot ( ha kell ), és a memóriák frekvenciáját ( ha kell ) ! Ezzel meg fog táltosodni a rendszer, az már biztos !

Ha így sem kapod azt, amit vársz ( kétlem, de lehet ) , akkor jöhet egy dVGA , de szerintem előbb lépd meg ezt !

Új hozzászólás Aktív témák