Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Fentebb láttam már valaki érdeklődött az amazon.de szállítási díjai felől. Régebben volt az, hogy 30 eur érték fölött Mo-ra is ingyenes volt a szállítás. Most viszont bármilyen csomagot rakok össze, méretre, súlyra, 10 eur a szállítás. Ez valamikor módosult és most már Mo-ra fixen van mindig szállítási költség?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg kint tanulok Spanyolországban és szeretnék rendelni a spanyol Amazonról egy Xiaomi Mi9-et. Ha esetleg bármi baja lenne a jövőben, otthonról is probléma nélkül tudom majd intézni a garanciát?
-
törölt tag
Sziasztok! Van az Amazon.de-n 200 EUR refundos gift balanceom. Ezt hogyan tudnám felhasználni vagy átvinni az Amazon.com-ra?
-
DVlad
őstag
válasz
Executioner
üzenetére
Igen, én is erre jutottam. Köszi!
-
DVlad
őstag
Urak!
Egy technikai bénázással állnék elő. Sok mindent rendeltem már innen, de most nem találom azt a lehetőséget, hogy a kosaramból egy tételt vegyek meg úgy, hogy nem buy 1 klikk, hanem végig menvén a folyamaton (cím: igen, összesen ennyi, pénztár: pénznem, buy,) a különböző ablakokon.
Előre is köszönöm! -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Tárgytalan, Alin fele annyiért találtam.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Eddig még nem rendeltem semmit amazonról, de most kéne vennem egy ilyet.
Úgy látom nem szállítják M.O.-ra, mi lenne a módja és a költsége, hogy mégis ide jusson?
Tudtok ajánlani valakit? -
-
siva
aktív tag
Sziasztok!
Én a német amazon-ról szeretnék rendelni. Az árú 434 EURO, és elméletileg "FREE Shipping" de 10 kg. A standard tehát 0 Ft szállításra ilyenkor rakódik súly költség?
köszönöm a válaszokat
-
Predator2
addikt
Helló
Kaptam egy levelet, amit nem tudok hová tenni: [link]
Mi ez és mit akar tőlem, rendelni nem rendeltem semmit? Nem értem.
Elméletileg valami amazonos cég. -
Fancy-boy
addikt
Visszaküldéstől számítva általában hány napon belül refundolják az összeget?
( EU )
Március 1-én visszaérkezett hozzájuk a csomag, legalábbis a nyomkövetés szerint, de nem jeleztek vissza.
Tehát arról sem kaptam értesítést, hogy az ügy feldolgozás alatt.Köszönöm

-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos angol amazonon vásárolt videokártyám elhalálozott. Írtam is a supportnak, hamar meg is oldották a problémámat, vissza kell küldenem nekik. Korábban már küldtem vissza német amazonnak is kisebb, hibás dolgokat, ezeket még simán el tudtam küldeni mint ajánlott levél, ilyen 2-3 ezer forintból ki is jött.
Angliába még nem postáztam vissza semmit, azt sem tudom hogy egy videokártyát, ami 1,6 kg el lehet-e postázni levélként (bár az a sejtésem hogy nem).
A cím elvileg ez lenne: KY11 8ST Dunfermline, ami elvileg Skóciában van. Na most én csak gyorsan kiszámoltam a GLS oldalán és valami 14 ezer jött ki postaköltségnek, amit azért sokallok, tekintve, hogy a kártya ára 45 ezer és azt sem tudom, hogy ilyenkor az amazon visszatéríti a teljes postaköltséget vagy csak egy részét.
Esetleg valaki már postázott vissza hasonló méretű, súlyú csomagot az angol amazonnak, mert az most nagy segítség lenne nekem
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy tokot vásárolni a telomra amit csak a Spanyol amazonon találtam meg.
Regisztráltam fiókot mit érdemes tudni a vásárlással kapcsolatban? -
radi8tor
MODERÁTOR
Megint félreértetted.
EU-n belülieknél amit Amazontól veszel ott a magyarországi ÁFA kerül kiszámlázásra.
EU-n belülieknél amit nem Amazontól veszel ott az oldalon látható (általában német) ÁFA kerül kiszámlázásra.
EU-n kívülieknél amit Amazontól veszel felszámítják a vámkezelés díját és magyarországi ÁFÁ-t.
EU-n kívülieknél amit nem Amazontól veszel itthon fogod megfizetni a vámkezelés díját és magyarországi extrán felszámolt ÁFÁ-t. -
Saff44
újonc
Köszönöm Urak!
Ezek szerint én néztem el, ill. értelmeztem félre és csak az EU-n belüli vásárlásoknál rakodik rá az áfa, az EU-n kívülről érkezőknél ezek szerint nincs benne az árban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Annyit néztél be, hogy Japánból jön a cucc. Egy eladó árulja EU-n belül cca 20 EUR-al drágábban.
Ha EU-n kívülről rendelsz és Amazon nem fizetteti ki veled az adót vásárlásnál, akkor szinte biztos, hogy ezt kézhezvételkor kell majd kifizetned.Az általad linkelt Amazonos írások EU-n belüli vásárlások esetén érvényesek. Japán eladóval ez nem érvényes.
-
Saff44
újonc
Sziasztok!
Még januárban rendeltem a német amazonon keresztül (amazon.de). Bár a neten láttam olcsóbban is, de az usaból jött volna áfa-nélkül.
Innen, én úgy értelmeztem hogy bár euroban, de az Áfás árat fizetem (német?)
így jobb vételnek tűnt.
A múlt pénteken jó pár hét pihentetés után végre hozzá jutottam a postán. Viszont gyönyörűen ráfizettették még velem a 27% áfát + 3500 sarcukat., (előszőr még azt is 2x akarták felszámolni..) Japánból jött a cucc.
Szerintetek érdemes reklamálni? Vagy én néztem valamit be?
Egy airbrush pisztolyról van szó. Csak akkor még olcsóbb volt, 115euró szállítással együtt.
Innen rendeltem:
https://www.amazon.de/dp/B0030AO94U/?coliid=IRSVGGB8GJ0RL&colid=YFAY5DGMERI7&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_itS ezt irták az áfáról:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895760
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895790
Én értelmeztem félre? És japánból áfa nélkül jött volna? -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Szeretnék MP3-akat vásárolni az amazon.com-on keresztül, viszont a Confirm Purchase gombra kattintás után a következő hibaüzenet fogad:
We were unable to process your order with your current payment information. In order to successfully purchase your music you will have to do one of the following and then place a new order:
- Verify your default One-Click payment instrument is selected in Your Account settings.
- Verify your default One-Click payment instrument is from the geographic region you are purchasing in.
- Try a different payment instrument as your default One-Click selection.To view details on possible causes of problems with your payment instrument, please visit our help pages.
Már 4000x átnéztem mindent, új accountot is csináltam, csak arra tudok gondolni, hogy a kiválasztott országom, Magyarország miatt nem engedi. Valaki meg tudná erősíteni, hogy magyar címmel is lehet MP3-at vásárolni?
-
gipsztigris
addikt
Köszönöm!
Sikerült végül emailt küldenem. 
-
somnia
senior tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
...a lap alján...Help...Need more help?...Contact us!...
-
donjohnson
addikt
válasz
gipsztigris
üzenetére
ezen az oldalon a chat right now-t próbáltad?
-
gipsztigris
addikt
Amazon Product Supportot milyen varázsszóval szoktátok elérni?
Egyáltalán, van olyan ember akinek sikerült már kapcsolatot teremteni az amazon ügyfélszolgálattal? Gyakorlatilag az egész napom erre ment rá, hogy kapcsolatot teremtsek velük, de az eredmény nulla! 
-
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Az a baj, hogy kosárba rakva, jóváhagyás előtt már 111,26 euró. Úgy már nem olyan nagy üzlet. Nem is 97,35-t hozza, hanem 103,9 és még a szállítás se ingyenes (7,36). Ennyiért már van itthon is teljesen új magyar garival.

-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gipsztigris
üzenetére
Rákérdezhetsz a dologra, de valószínűleg maguktól is korrigálják szállítás után X nappal.
Nekem egyszer képesek voltak 1.6 USD-t vissza adni, mert ennyit kellett fizetni a végén. De ez több, mint 1 hónappal utána volt. -
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Minap vásároltam egy órát az Amazonon "Lightning Deal" akcióban 200 USD kedvezménnyel. Global Shipping import díjat úgy vonták le, mintha az eredeti összeget fizettem volna. Számításaim szerint 30-35 dollárral fizettem többet mint amennyit kellett volna.
Számítsak visszatérítésre automatikusan vagy írjak az Amazonnak, hogy elszámolták magukat?Köszi a választ!
-
elistvan
őstag
Ezt vettem és direct transfer helyett az amazon által javasolt SEPA-t választottam. Rosszul írtam.
-
válasz
elistvan
üzenetére
Szinte biztos, hogy nem az amazon volt az eladó, és ilyenkor erősen kockázatos minden vásárlás ott is.
(#7238) INGJOKE:
Én meg 100x inkább utalok az amazonnak, mint bármi másnak.
Eddig minden rendelésem megjött, 1x volt hiányos a csomag, írtam mailt nekik és rögtön pótolták.
Persze csak abban az esetben, ha az amazon az eladó. -
válasz
elistvan
üzenetére
Meg sem fordult a fejemben, hogy ali express kivételével bárhol ne paypal-al vásároljak. Egyszer feleségem gb-n rendelt ajándékot szülinapomra és azt hitte mivel magyar volt a szöveg, hogy magyar cucc és bankkártyával vásárolt, megjött meg minden de izgultunk egy hónapig...

-
elistvan
őstag
Szerintem senki se próbáljon amazonon közvetlen banki átutalással fizetni csak paypallal. Most szívtam meg vele. Rendeltem egy pc játékot postával együtt 7,68 Euróért. (használtat.) Beírtam az adatokat kiírta a rendszer, hogy minden okés meg is jött a levél hogy csomagolják és adják is felfelé. Viszont a terhelés nem történt meg,2 napra rá kaptam egy levelet, hogy utaljam át nekik ide és ide, mert nem tudták leemelni. Átutaltam bankon keresztül (erste külföldi) így a 7,68 euróból lett kb majdnem a duplája. Így már marhára nem érte meg.
-
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ok megtaláltam. Sajnos az ára miatt nem éri meg szállítással megrendelni a használtat. Logitech g903-at keresek jó áron bárhonnan. 😀
-
-
Néztem pár cuccot az amerikai amazonon. Szoktam vásárolni Kínából sok helyről, (GB,Ali, gearvita, stb) de amazonról még nem vettem semmit vagy csak nagyon régen. Találtam kétféle egeret nagyon jó áron, de aztán mikor átolvastam kiderült használt. Mit lehet tudni az amazon használt cuccokról? Mi a különbség a Used, very good és a Used, Like new között?
-
Dicker
őstag
Pozitívak az értékeléseik, és elég sok is, így valószínű, hogy jönni fog. Csak azért jobb, ha tudom, hogy meddig lehet várni, hogyan lehet reklamálni, meg nem e gond, hogy már értékeléshez küldtek e-mailt, pedig nincs itt.
"Expected by Monday, 18 February
Your package was probably delivered, as we expected it to arrive by now."Január 22-dikén lett rendelve. UK-ból nem hosszú ez a szállítási idő?

-
Ance
őstag
válasz
Newyorker
üzenetére
Miért ne szállítanának? Legföljebb pár cég nem, de az amazon által forgalmazottakat biztos. Egyébként azokat a .com-ról is.
Oszy: Az amazon.com-ról kell rendelned elsőként, erre figyelj, mert a többi drága lesz. Regisztrálj ott, add meg a szállítási címed, minden szükséges adatod, aztán tedd be a kosárba. A kártyaadatokat is meg kell adni. Ha bármi gondod van, írj privit.
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy használt könyvet UK-ból. Elvileg február 18-án kellett volna ideérnie. Már küldték is az emailt, hogy értékeljem, de nem érkezett meg.
Várjak még, vagy reklamálni kellene valahol? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Fancy-boy
addikt
Ha két ugyanolyan terméket küldök vissza, amit egyszerre vásároltam, akkor két külön csomagként kell visszaküldeni?
Egy csomagként olcsóbb lenne, de ugye minden dokumentumból duplán kellett kinyomtatni.Köszönöm

-
Lazika
senior tag
Hali!
Az miért van, hogy a német amazonról rendeltem 50 euróért és még így is kell fizetnem szállítási költséget, amikor írja, hogy elvileg a szállítás ingyenes... Nem értem.
-
gaben22
senior tag
A doboz 20x15x5cm, súlya 0.5kg alatt van szerintem.
Közben gondoltam írok a francia Amazon supportnak angolul, a kis chatbot egyből válaszolt is, hogy angolul nincs chat, de létezik egy english@amazon.fr oldal, oda lehet írni. Ennek analógiájára azt mondanám, ha valaki rendel német, spanyol, olasz... Amazonról és bármi gondja lesz, akkor azon országhoz is jó esélyel lesz angol support.
Általában mindig a "kiskaput" keresem (az ő oldalukről nézve), ha valami support/hivatalos ügyben van levelezés, most se igazán mondták ki, hogy igen visszaadjuk a pénzt, csak hogy "we can help you with the return shipping cost".
...
Following you email, According to our records, we have not yet received this item. When it arrives, our returns department will initiate the appropriate refund.In order to help you, if your return has been sent by recorded delivery method, we invite you to sent us the tracking number of your parcel via our contact form:
http://www.amazon.fr/contact-commande
If the return was made through an untraceable method, we kindly request you to fax us the return receipt and the return date at the following numbers:
Fax : 0800 94 77 16 (France)
++33 174 18 10 38 (International) or by email so that we can help you with the return shipping costBe assured that we will the necessary to help you
Completed refunds information can be viewed when you visit "Votre Compte". Under "Où en sont vos commandes?" click "Go" next to "Commandes passées sous 30 jours" and sign in with your e-mail address and password.
The refund information will be visible at the bottom of the relevant order's summary page.Should you have any further questions, we recommend that you visit our online help pages in English which are located at the following URL:
http://www.amazon.fr/gp/help/customer/display.html?nodeId=603060
...Amúgy jól beszélnek Amazonnál angolul, gondolom valami szorgos kis indiai körmölte a cuccot

-
gaben22
senior tag
Helosztok, van egy francia Amazon Warehouse Deales cuccom (fulfilled by Amazon), amit visszaküldenék. Mivel Amazon árulta így visszavéttel nem lesz gond, viszont nekem úgy tűnik, hogy a postát nekem kell állnom visszafele. A PDF-en, amit Amazon generált van egy CP jelölés, rákerestem neten ez talán azt jelenti, hogy "Customer Paid". Vajon visszatérítik a postaköltséget is majd? Amikor klikkelgettem, akkor volt egy oldal, ahol említettek valami 7 eurót szállítással kapcsolatban, de nem volt egyértelmű Google fordító (franciáról...) mit akart. Az a gond, hogy most rákerestem opciókra, GLS, Magyar Posta és 7000 HUF környéke lenne a szállítás, annyit már nem ér meg kifizetnem, ha nem térítik vissza a postát. Szóval kérdésem, Amazon visszatéríti a szállítást illetve van valami olcsó (mondjuk 2000 HUF környéki) szállítás Franciaországba ebből a csodás országból?
-
qqzs
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
En nem a chargebackrol irtam hanem a online-nak hivott bankartyarol. Ilyen mashol nincs ahogy irtam szerintem ez felos magyaroknak van kitalalva. Pont azert mert van chargeback, meg credit card insurance meg akinek ez sem eleg a Paypal
-
pulutodurumo
őstag
Tuti. Szerintem sincs. A chargeback régóta létezik, a világon mindenhol, és hidd el nem az OTP találta fel.
-
Kekmen
senior tag
Úgy gondolom, hogy ezt az eljárást nem erre találták ki eredetileg, hanem ha pl megkárosítanak egy, az eredetihez megszólalásig hasonlító oldalon, ahol megadod a kártyaadataidat. Bevett szokás ez, gondolom már hallottál ilyesmiről. Mivel ebben az esetben sem történik ellenszolgáltatás, ahogy történt gyakorlatilag nálam is, ezért visszakapod a bankodtól a pénzed. A hogyanról már írtam, képet tettem be. Egyébként megtörtént eset, hogy valakinek a bankkártyáját sikerült lemásolniuk és pénzt vettek le ATM-nél vele, ő is visszakapta az összeget, de ez már nem biztos, hogy a fönti eljárás alá tartozó dolog. Ellenben az online bankkártyás fizetés esetén 100%, hogy ez a lehetőség adott, bármit is mond az ügyfélszolgálat, esetleg te kérdezed őket félreérthetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Blu-ray lejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Köszi az infót!