Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanci777

    tag

    Nagyfogyasztású fényképezőgép esetén fontosnak tartom a nagy kapacitású, és terhelhetőségű akkumulátorok mellett azt a szempontot is, hogy ezek bika akksik adott esetben rövid idő alatt újratölthetők legyenek.
    Nem biztos, hogy egy fontos eseménynél ráérünk szórakozni akku töltögetéssel, ha rövid időn belül hadrafogható cellákra van szükségünk (az esemény megtörténik, utólag már nem rögzíthető).
    Viszont ez a kritérium - a töltési idő rövidsége verzusz nagy kapacitás -, az összehangolt töltési rendszereket helyezi előtérbe.
    Ugyan jó dolog az univerzálisan tölthető akksi, meg az univerzális töltő is, de ezek külön-külön nem hozzák a legjobb eredményt mégha önállóan nagyon jó jellemzőkkel is bírnak.

    És itt kerül képbe a speciális paraméterű akkucella, a direkt hozzá kifejlesztett intelligens gyorstöltő megoldással együtt, ami a leghatékonyabban tudja feltölteni az akkucellákat.

    A megoldás nem nevezhető újkeletűnek. Tekintve, hogy személy szerint én is rendelkezem cirka 8 éve ilyesmivel.

    Ez a cucc a Vartának a 15 minute charge&go terméke, ami az elnevezésében is sugallja, hogy 15 perc alatt képes feltölteni a hozzá tartozó akkucellákat. 2 féle típust támogat a 2000mAh AA, és a 800mAh AAA cellákat. A töltő érdekessége, hogy beépített relatív nagy teljesítményű ventilátor hűti a töltőelektronikát és a cellákat, tekintve, hogy jelentős hő fejlődik az intenzív töltés során.
    Előnyként említeném a kis méretet, kis súlyt és a kompakt ergonómikus, stapabíró kialakítást.

    Feltehetően más gyártó is előrukkolt már azóta hasonló képességű, talán jobb termékkel is, de azokkal még nem találkoztam.
    A lényeg, hogy szerettem volna ötletet adni a topicnyitónak.
    A cucc mind a mai napig (!) tökéletesen működik, és sok esetben megszolgálta már az árát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák