- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
blackmacs #7558 üzenetére
Na ugye, nem is fájt annyira.
Majd én is kipróbálom az alvásos dolgot.
Amúgy nekem volt egy trükköm, hogy alvásból való visszatérés után felpörögjön a venti:
Elindítottam az Everestet és utána a laptop is ráeszmélt, hogy melegszik a proci.
Igaz, hogy ennek mellékhatása is volt, ugyanis nem állt le a venti még akkor sem, mikor a cpu már 40 fok alatt volt, de ezt nem bántam.Apropó, ma délben elindult a laptopom a szervízbe. Laptoptalan vagyok
.
Kénytelen leszek babrálni a PDA-m. -
DarkGubi
aktív tag
válasz
blackmacs #7544 üzenetére
A hirtelen és véletlenszerű kikapcsolás megszűnt a 1.21-es frissítés után. EZ volt a legnagyobb előrelépés.
Az 1.22-esben (ami az 1.25-össel jött) pedig a celeron530 procival való egyik problémát oldották meg (ami nálam nem jelentkezett egyszer sem).
Az alvás utáni túlmelegedést nem sikerült megvizsgálnom 2 okból:
1. Kikapcsoltam az alvás funkciót még régen.
2. Holnap indul szervízbe a noti. -
DarkGubi
aktív tag
válasz
blackmacs #7540 üzenetére
Az operációs rendszernek (XP vagy Vista) semmi köze a BIOShoz (mármint a frissítésnek).
Én azt mondom frissítsd, de azért várd meg míg mégvalaki nyugtázza.
Amúgy Vista, de XP-n is frissítettem. Próbáld meg. Legfeljebb a frissítő program nem engedi, mert XP van fent.
Hajrá -
DarkGubi
aktív tag
válasz
blackmacs #7393 üzenetére
A kettő ugyanaz. Az XP nincs hivatalosan támogatva, azért nincs rá BIOS. Szerintem (ismétlem SZERINTEM) XP-n is lehet frissíteni. Bár ha jól emlékszem (ismétlem HA jól emlékszem) én is frissítettem biost XPn és ezen a laptopon.
Először XP-t pakoltam fel rá 512 MB RAM miatt és az első dolgom volt egy BIOS frissítés. -
DarkGubi
aktív tag
válasz
blackmacs #7389 üzenetére
Tényleg!
Most már csak egy valamire várok: DirectX10!
Az intel azt mondta, hogy 2008 januárjában frissítik a Santa Rosa platformot.
Ebbe beletartozik a Penryn támogatás (ez megvan) és a GMA x3100 Hardver H&L és Dx10 bekapcsolása Vistán.
De erre (ezek szerint) még várni kell sajnos. -
rufuska
csendes tag
válasz
blackmacs #7277 üzenetére
Igazából nekem semmi más nem szaggat be csak a hang, minden ok marad. Egyébként meg imádom ezt a laptopot és nagyon örülök, hogy ezt vettem meg végül. Ennyi az ösz bajom vele, hogy beszaggat a hang meg persze furcsa módon negatívba megy át a második mag terheltsége, és pontosan egyidőben a hang belassulással.
-
válasz
blackmacs #7240 üzenetére
Igen, nem túl gyakoriak a 2GB-os modulok. Eddig aránytalanul drágák voltak, most viszont már fajlagos árukat tekintve nem sokkal drágábbak az 1GB-osoktól. Ha még használom a notit vagy 2-3 évig, akkor most érdemes lenne beletenni a max. memóriát, mert olcsóbb lehet, mint 2*512-ről 2*1GB-ra, majd onnan még feljebb tornázni. ...és úgyis ez lesz csak amit fejlesztek rajta, mást úgysem lehet (hacsak nem veszek bele egy belső Bluetooth modult - ennek még nem éreztem szükségét). Egy másik teljesen ilyen notiban lecseréltem a Vistát XP-re (kollégám gépe) és ott a 2*512 ha nem is bőven, de elég. Én maradok a Vistánál, mert semmi olyat nem csinálok, ami indokolná az XP-t. E-mail, net, szövegszerkesztés Powerpoint a Vistán is megy csak kevésnek érzem a 2*512-t.
-
válasz
blackmacs #7236 üzenetére
Nyilván kerülöm a "brand" jelzésű memóriákat. Ma egy üzletben látott full OEM (ergo csak a modul zacsi nélkül) memóriákat sem preferáltam volna pedig Kingmax, NCP és PQI-ok voltak. Elvben ez mind felette van a mezei "brand"-nek.
Az Intelnél az FSB a döntő. Az AMD esetében a CPU frekvenciát osztogatja, ráadásul nem fixen. A CoolandQuiet miatt ha leveszi a proci órajelet, akkor /5-ben hajtja a RAM-okat és így előfordulhat, hogy a RAM csak 160*2=320-on megy ekkor a proci értelem szerűen 800MHz-en, az eredeti órajel mellett /6 az arány 300*2=600.
A 800-as ramok esetében ez az érték 720 lehetne. A 667-es és a 800-as ramok szabvány késleltetés értékei 5-5-5-15. Ellenben az 533-asoké 4-4-4-12, ha ezt lehetne feljebb tornázni 600 közelébe, akkor jobban megérné, mint a 667-es. De mivel nem lehet - nincs BIOS állítási lehetőség - így a 800-as jobb megoldás lehet. Csak az teheti be a kaput, ha azt sem hajtja a 667-esektől jobban, ergo valójában nem kezeli 800-asnak. -
RI/OS
addikt
válasz
blackmacs #7045 üzenetére
én 0%-ot mondtam! :p egyébként külföldi fórumokon írják, hogy ez azért van, mert nem az akku van elhasználódva, hanem az érzékelő jelzi szarul, és ha hagyod 0%ig merülni, akkor ,,kalibrálja,, nekem pl, mikor már 0%ot írt az akkura ment még vagy 10percet a gép.. Aztán levágta az elektronika, úgy hogy be se lehetett kapcsolni, éjjel töltön volt, és reggelre már csak 5%ot írt wear levelre..
-
RI/OS
addikt
válasz
blackmacs #6966 üzenetére
mi nem tiszta? Próbáltam úgy irni, hogy egyértelmü legyen. Szóval jobb az aksinak, ha nem 10%ig van merítve, hanem teljesen tapasztalataim szerint..
Hagytam én is mindig 10%on a kritikus szintnél a leállítást, fel is ment az elhasználódás mértéke... Mióta hagyom 0%ig, olyan mintha új lenne! -
gorlin
őstag
válasz
blackmacs #6612 üzenetére
[i8KFanGUI
nekem nagyon bejött mert automatikusan indul a vistával nem ír ki semmit és tökéletesen írja ki a hőfokot -
RI/OS
addikt
válasz
blackmacs #6598 üzenetére
Na ez az, ami egy hozzá nem értőnek problémát okozhat.
Egyébként az még egy érdekes dolog xp-nél (bár ez az 5315nél pont nem számít), hogy ha dedikált vga van a gépedben, ami vesz le a rendszermemóból is ha kell, hogy xp-nél nekem max +256mbot vesz le, vistánál meg 2048at
-
Hagymariann
csendes tag
válasz
blackmacs #6577 üzenetére
Elektro Pontban vette nekem a párom. Már a vásárlás negyedik napján visszavitte, de azt mondták, hogy nem cserélik ki, hanem MI
hívjuk fel az Acer szervízet és nekik nincs több dolguk. Az Acer futárszolgálatot küldött érte és így került a Csehekhez szervízbe. A jó oldalát nézve, a gépem már ült repülőn!
Én még nem.
-
Hagymariann
csendes tag
válasz
blackmacs #6573 üzenetére
Telefonon már őrjöngtem az Acer -rel. Mikor megláttam a levelüket, hogy nem csináltak rajta semmit, teljesen kiakadtam. Kérdezték bekapcsoltam-e már a gépet, mondtam nem, de ha ugyanúgy hibás akkor kicserélik-e? Azt mondták, hogy nem, inkább irány újra a Csehek remek szervíze.
Ismét 10 nap.
Fogyasztóvédelemhez forduljak? Kész átverés show!! SEGÍTSÉG!
-
twollah
nagyúr
válasz
blackmacs #6289 üzenetére
Mar ne haragudj, de kicsit felbosszantott a hozzaszolasod.
Nem akarjak kicserelni benne a CPUt.
Miert is?
Mert ha elgyaluljak a geped akkor sirni fog a szad, hogy szemet boltosok nem ertenek hozza.
Most meg azert sir a szad, hogy szemet boltosok nem ertenek hozza.
Hidd el en sem nyulnek mas gepehez, hogy utanna egy rossz mozdulat miatt fizessem a szervizkoltsegeket.Mas...
Vettel egy lowend notebookot, most meg CPU akarsz cserelni benne jo penzert.
Nem lett volna egyszerubb ha azonnal egy erosebb geppel inditasz?
Horror aron vehetsz hozza erosebb CPUt, de akkor mar tenyleg ott tartasz, hogy abbol a penzbol amibe akkor fog kerulni a geped (fapad noti + uj CPU) amibol vehettel volna egy erosebbet.A garanciaztatasrol meg nem is beszeltunk.
Mi van akkor ha elgyalulod a gepet?
Vagy nem gyalulod el csak kesobb pukkan el mas miatt?
De a CPU csere miatt ugrott a garanciad?
Akkor mi van?
Megmondom mi van.
Van egy halom szemeted amit talan alkatreszben el tudsz adni, az van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest