- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FroZone99
aktív tag
Sok sok nekifutás végére minden kiderült. A notebook /acer aspire ES1-533 CV14/ teljesértékűen kizárólag Win 10 64 bit -el hajlandó működni.Azért kipróbáltam win 8.1-el 64 bit és a tapipad nem működik mert az uefiben advanced módban van ezért csak megfelelő sorrendben kell telepíteni a "serial I/O és a chipset drivert /ami win 8.1 alatt "nem támogatott rendszer!!!!!!!!".
Ezek alapján kicsit erős az edigital szerinti kompatibilitás win7, win 8, win10.
Arról nem is beszélve hogy az aktiváló alkalmazás úgy telerakta kínai cuccokkal hogy újra kellett húznom az egész rendszert.
Most aztán azt hiszem a microsoft oldaláról frissítem win 10-re remélem működni fog minden.
Ja amikor felraktam először a win8.1-et csak a LAN csatlakozást látta külön kellett feltenni a wifi drivert de az legalább 8.1 alatt is műkszik.
Persze amiket próbáltam usb és dvd-k mind 32 bites volt ezért nem látta egyiket sem -
Apaxp
senior tag
válasz
FroZone99 #31597 üzenetére
Tehát a win7-es gép dvd-ről bootolt be, vagy win7 intézőből indítottad a setupot?
a gépedben több partíció van a vinyón? Csak mert emlékeim szerint az első telepítéskor csak egy lehet gpt-s telepítéskor. Magyarul minden törlődik. De attól még látnia kéne a boot eszközöket. Vagy az usb port nem jó. -
frici69
tag
Acer Aspire E5-551-es laptopomba ([link] ) szerintetek a meglévő 4Gb RAM mellé ha tennék +4Gb-ot érdemi változást lehet elérni általános használat mellett? A rendszer jelenleg egy 128Gb-os SSD-ről fut.
-
FroZone99
aktív tag
Beszéltem az Acer márkaképviselet munkatársával és modta hogy win 7 alól problémásak a pendrive-ok és hogy írjam ki dvd-re. Namost win7 alól kiírtam a win10 pro dvd-t és azt sem látja a gép.De a telepítő dvd biztos jó mert a win7-es gépemet felfrissítette win10-re
Hétfőn ez alól is próbálok egy dvd írni és azzal is teszek egy próbát.
-
FroZone99
aktív tag
Letöltöttem a win10 isot. Rufust a leírtaknak megfelelően állítottam be és nem váltott át. Gép be F2 vel secure boot disabled boot prior USB HDD utána F10 yes, restart F12 és csak a HDD-t látja. Szerintem csak a géppel lesz baj mert bekapcsolás után is az acer logó csak kb 20 mp után jön be.
-
Apaxp
senior tag
-
FroZone99
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Acer Aspire ES1-533 notebbok-ot. A problémám hogy a bios/uefi/-ban nem tudom láthatóvá tenni hogy bootoljon dvd-ről vagy usb pendriveról.Hiába állítom a boot prioritást dvd rom-ra vagy usb-HDD-re újraindításnál csak a Linpus Linux Lite kezdőablak jön be aminél csak a linuxot vagy creating bootable ... lehet választani.
Kipróbáltam az F12 bootmanager is de ha belépek csak a HDD-t látja és arról csaka linux parancssort tölti be.
Mit lehet tenni lehet hogy hibás a bios? -
Krisz79
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire E1-510 notebookhoz keresek hálózati töltőt!
Esetleg a gép felöli dugót és kábelt lehet rajta cserélni? (ha igen,ez a része ment tönkre ismerősömnek.) -
TJ22
tag
Sziasztok az volna a kérdésem van valakinek tapasztalata a Nitro VN7 (GTX 945m-s verzióssal)
Mennyire melegszik? stb
Köszi -
teki998
újonc
Sziasztok
Nagyjából egy hónapja vásároltam egy Acer Aspire VX 15 ös laptopot. Bővítették 8 giga rammal(16 összesen) és egy 128 as ssdvel. Problémám a következő lenne. Játék közben néha megakad. Beallitottam egy fps mérőt, amin az látszik, hogy megy akármilyen játék 60 fps-el, hirtelen megakad, lemegy 1 fpsre majd ujra megy tovább. Az tűnt fel, hogy akkor csinálja, amikor valam "váratlan" történt pl egy robbanas vagy amikor nagyobb ragdollos mozgas történik( úgy értem, hogy zuhanás vagy ilyesmi). Olvastam olyan, hogy a memoria órajele lehet nem egyezik. De egyszer még amikor nagyon friss volt lefagyott. Lehet akkor allitodott el valami? Tanácstalan vagyok. Lehet valami egyszerű megoldás vagy vegyem fel a kapcsolatot a boltal?
Válaszokat előre is köszönöm -
Muton
addikt
válasz
Rellind #31569 üzenetére
az én nitrom is melegszik, de nem throttlingol. amúgy egy notebookventi kell alá, de még egy usb-s venti is megoldja, hogy csak meleg legyen a teteje és ne forró, a gpu meg 70 fok körül van 80+ helyett
zolokas: rosszul készíted el valszeg a pendriveot. ezekben uefi van. nekem is így sikerült , a Rufus által készítettet nem ismerte fel.
-
zolokas
aktív tag
Üdv! Lenne egy kérdésem!
Vettem egy acer es1-732-p3r4 lapit!
Van rajta valami linux de a istennek se tudom letörölni róla!
Lemez telepítés kifagy! a usb telepítést se tudok a boot menübe nem látja a pendrivot!
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Én is egy Acer laposon gondolkodom, de félek a hűtésétől. Mernétek ajánlani a Acer Aspire V Nitro VN7-793G-71A3-t?
Már i5-tel is 87%-ot kapott: https://www.notebookcheck.com/Test-Acer-Aspire-V17-Nitro-BE-VN7-793G-7300HQ-GTX-1060-Full-HD-Eye-Tracking-Laptop.217464.0.html
Sajnos a 15.6 -os kistesójáról eléggé rosszak a vélemények: https://www.youtube.com/watch?v=PP0rKrVz7CU -
Muton
addikt
válasz
AusWolf #31546 üzenetére
mondjuk hogy megemeltem pár centivel és kapott egy kis usb-s ventillátort, ami alá és fölé fúj, így sokkal jobb lett, már nem éget, csak meleg. de lehet, h egy normális notebook hűtő megoldaná...
de sajnos még mindig ott vagyok, ha újra kellene most vennem, akkor is ez lenne, mert ami nekem kell azt csak ez tudja (és ami nem 600e Ft)
-
n000rbi
senior tag
-
n000rbi
senior tag
Köszi, de túl vidéken vagyok ehhez (Debrecen környéke)
Visszaküldöm és szerintem a pénzt kérem. Eredetileg XPS 13-akartam, de arról meg netszerte megy a hír, hogy a mostaniaknak coil whine-olnak (ami engem kikészít) és talán az év vége felé majd az újabb széria már mentes lesz ettől... Hihetetlen, hogy ekkora pénzekért milyen alapvető dolgokra nem figyelnek
-
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
használ innen bárki Swift 5-öt?
Az enyém tegnap érkezett (i5 7200U, 8Gb DD3, 256Gb ssd, Intel HD620) és minden oké is lenne vele azon kívül, hogy az ugye sajnálatosan műanyag zsanérok elég rendesen tudnak recsegni-ropogni, ha kinyitom/lezárom, vagy épp arrébb teszem a gépet. Ez így ennyit tud, vagy csak az enyém nem az igazi az összeszerelés szempontjából? :SKöszi!
-
V-I-D-A
aktív tag
Tudnátok segíteni?
Miért nem csatlakozik a notebook automatikusan az otthoni Wi-Fi hálózathoz? (Acer Aspire ES 15 ES-533-P19U, Windows 10 Home alkotói frissítéssel)
A számítógép ismeri a hálózatot, mégsem csatlakozik hozzá automatikusan. Minden bekapcsolás után kézzel kell kiválasztanom az otthoni Wi-Fi hálózatot. (a jelszót nem kéri, tehát azt nem felejti el, és jelzi hogy vannak elérhető hálózatok, az automatikus csatlakozás be van pipálva)
Újraindításkor ez a hiba nem jön elő, kizárólag ki-be kapcsolás után.
-a Wi-Fi modul driverét frissítettem, de nem változott a helyzet.
-elfelejttettem a géppel a hálózatot, majd újra felvettem, semmi nem változott.
-a Wi-Fi modult energiatakarékosság miatt nem kapcsolhatja ki a gép, (kivettem a pipát)
Mit lehetne még megpróbálni?
-
TJ22
tag
Sziasztok az Acer F5 szériával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
a hűtés érdekelne(a játék miatt;hogy mennyire kazán)?
A kijelző és a bill volnék kíváncsi
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo 300w Yoga Gen 4
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Dell Latitude 7420 Carbon I5-1145g7/16GB/256GB SSD/14" FHD magyar bill laptop
- Lenovo Thinkpad T14s Gen 2i i5-i5-1145G7/16GB/256GB SSD/14"FHD TOUCH MAGYAR bill. garanciás
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest