- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
köli
csendes tag
válasz
Toby888 #31314 üzenetére
Nem gond.
Megnéztem más acert is, azok is ilyen kialakításuak...
Más, felraktam rá egy win7-et, aztán később vettem észre, hogy akármilyen pendrive-t tennék be, nem érzékeli (az USB-s csatlakozók nyílván jók, mert arról ment fel a rendszer, meg a biosban látja is).
Próbáltam már a kezelés menüpontban másik meghajtó nevet adni neki, de ott sem látja...
Az eszközkezelőben van egy sárga kérdőjeles elem, amit nem tud frissiteni, de gyanítom, hogy win10 lesz a megoldás, mert csak win10-es driverek vannak hozzá gyárilag, de azért ennek a 7 alatt is mennie kellene úgy gondolom.
Van valami egyéb ötlet/meglátás ez ügyben?Köszi!
-
köli
csendes tag
válasz
Toby888 #31306 üzenetére
Igen, az volt a baj, hogy rossz volt a lemez... csak azért nem értettem, mert a rendszer feltelepült "rendesen", csak nem indult újra
Csináltam egy telepítést pendrive-ról, így már tuti.Viszont mekkora sz@r a hangszóró kialakítása!
a gép alján van!? Így az asztalra küldi a hangot, ami nagyon rossz...
Van esetleg egy olyan tálca, ahol a hangszórónak való rész szabadon van hagyva? Mert így ez gáz.Köszi!
-
pajszer91
tag
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Toby888 #30789 üzenetére
Kb 5-6 éves lehet. Én így kaptam egy hete, hogy valami gond van vele. Elsőre tényleg nem indult el, de aztán három napig ment rendesen. Majd kapott egy új HDD-t és azóta megint ezt csinálja. Pl: amikor telepítettem a Windows-t, csak a külső kijelzőn ment, aztán egyszer csak átváltott teljesen random módon a sajátjára.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Toby888 #30764 üzenetére
ez így is van, de mivel a 6-os gomb num pad off esetén is működik right arrow funkcioval, ott vagyok, ahol a part szakad...beragado bill ugyan ugy megmarad, annyi, hogy így már írás esetén annyira nem zavar, viszont windows ablakok esetében folyamat jobbra görget, illetve ha probálok mappát jelölni, vagy csak belelépni, nem engedi mert folyamat ellépked
de telejsen random egyébként a dolog...most pl teljesen üzemképes
-
jpisti
senior tag
válasz
Toby888 #30747 üzenetére
Ma felhívtam az ACER támogatási vonalát és azt tanácsolták, hogy telepítsem a Windows-t UEFI boot opcióval...
(most Legacy opcióval lett telepítve...)
Szerencsére még nem egy nagyon belakott rendszer, szóval nem akkora érvágás a re-instal de azért elhúzom a hétvégéig.
Szerencsére az SSD-re gyorsan megy a telepítés, de akkor is elvisz majd egy napot. -
adika4444
addikt
válasz
Toby888 #30602 üzenetére
Szia!
Köszi!
Hát az hogy mi a gondja az már a szerviz baja legyen, de nekem ha ugrálni mernek nagyon meg fogom őket szopatni, és el fogom érni hogy érvényesíthessem az igazam. Hisz ha a vadonatúj gép esetében hozzá lehet férni az adattárolóhoz, akkor csere után milyen alapon korlátoznak ebben? Az alaplap még egy érdekesebb kérdés lesz, de az biztos hogy írásban fogom intézni a garit, hogy ha bedöglik a lap akkor tudjam bizonyítani hogy én már korábban jeleztem hogy nem kóser valami... Igaz legutóbbi cserénél nagyon készségesek voltak, majd most is megpróbálom elmondani az üfsz-osnak a gondom, meg lehet becsúsztatok egy papírt a kijelző és a billentyűzet közé hogy aki szétkapja az kereken lássa mi a gond, angolul és magyarul is rá fogom írni a gondom.... -
cinemazealot
addikt
válasz
Toby888 #30593 üzenetére
Neeeem, ezek csak a felülettel is rendelkező alkalmazások. A háttérben még ott kéne lennie egy MySQL-nek és egy Apache-nak PHP-val.
Röhej, de a Core Duo mindezt viszi remekül (mármint mehetne remekebbül is), csak a 2GB RAM kezd szűkös lenni (SSD van benne, így a swap-elés nem érződik annyira) és a felület grafikai hatásai már jócskán akadnak (ezért lenne jobb a dedikált vagy integrált GPU). A fogyasztásról és az akkumulátoros üzemidőről már nem is beszélek (normál esetben max. 1,5 óra).
Szóval ha az N3700 a maga 4 magjával jobb felhasználói élményt nyújt 4 GB-nyi 1600 MHz DDR3 RAM társaságában, mint a jelenlegi T2050 a maga 2 magjával 2GB-nyi 533 MHz DDR2 RAM mellett, akkor érdemes lehet váltani. A számok ránézésre magukért beszélnek, de vajon a gyakorlat is ezt támasztja alá?
Egyedül a billentyűzet zavar, mert a nyilak félmagas gombjai és a csak Fn billentyűvel elérhető Home/End a bumszli ujjaimmal kezelhetetlenek lesznek.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Toby888 #30572 üzenetére
Én konkrétan ezzel az árkategóriával szemezek: minimum (N3150-nel 80k-ért) és egy lehetséges maximum (N3700-zal 105k-ért). A kijelző méretét szándékosan lőttem be ekkorára (nem nagyon szeretem a "kevésbé mobil" mobil eszközöket). Egy másik topicban azt mondták, hogy ezek az SoC-k nem sokkal nyújtanak többet a Core Duo gépeknél. Viszont ami mégis csábít feléjük, az az iGP (ami a jelenlegi gépemben gyakorlatilag nincs), a +2 mag, a +2 GB RAM, a RAM >3-szoros sebessége, a HDMI kimenet és az USB3 megléte, a némasága és az állítólag 5+ órás akkumulátoros üzemidő. Kérdés, mennyire masszív a ház és mit számít az eltelt 10 év?
-
petir
senior tag
válasz
Toby888 #30350 üzenetére
Koszonom !
Igen ezt a cikket megtalaltam en is es tobbszor el is olvastam remelve benne rejlik a megoldas de nem igazan lettem okosabb tole. Az vilagos , hogy van UEFI mod ami egy pazar grafikus kirakatot tol az ember arcaba bele a BIOS regi nortonos feluletehez kepest - hozzateszem nekem boven megfelel a BIOS konnyu atlathato nem kell ez a cicoma alap beallirasokhoz boven eleg ami nyujt!Az en kerdesem arra vonatkozott ha a BIOS-ba a boot modot atallitom UEFI-rol Legacyra akkor mit teszek pontosan.
A BIOS-om kinezete nem valtozott szoval nem lett csiricsáré szep BIOS-om... ellenben UEFI-ben nem bootolt mig Legacy modban igen. Ugyhogy utobbiban tudtam csak operacios rendszert telepiteni.. A pendriveom FAT32-be volt ugy volt rajta a telepito ezt olvastam , hogy csak igy indul UEFI-be de nekem sajna igy se ment . Csak ha a boot modot Legacy-re allitottam.
Ötlet vagy valaki esetleg tud valaszolni?
Szeretem tudni mit csinalok
most viszont nem tudom es piszkalja a gondolataim...
-
zack
nagyúr
válasz
Toby888 #30045 üzenetére
Köszi, ezt már néztem. hiába telepítem a szoftvert, a varázsló azt mondja az ujjak kiválasztásánál, hogy nincs hardver. Ettől még lehet, hogy szoftveres a gond, de ha rákeresel arra hogy Acer Fingerprint not detect hardver, egész sok pont ilyen eset lesz a találatok között. Nem csak az Acernél látom, több más gyártóval kapcsolatban is hasonló a helyzet.
Akinek van ujjlenyomat olvasós Acer-je, dobhatna nekem egy Bio Protection szoftvert, hátha azzal menni fog.
Acer honlapján nincs fent. -
-
Peak
addikt
válasz
Toby888 #26366 üzenetére
kéne valami olyan emoticon, hogy "fogom a fejem a hülyeségtől" vagy ilyesmi.
szivesen használnám.
hát akkor kis fizika.
a levegő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.
a chip "kupakja" és a rajta levő borda közötti kontakt egyáltalán nem teljes, sőt a mikrobarázdák és vájatok miatt, anyagmegmunkálás, stb. sok felületi LÉGRÉS VAN a kettő között, ami jelentősen csökkenti a hőátadást.
a hőpasztát azért találták ki, minden féle jó hővezető anyaggal feldúsítva, hogy ezeket a légréseket megszüntessék, és a hőátadást százalékosan nagyban megnöveljék.
ezzel növelve az élettartamát a chipeknek.az ilyen gépek szoktak úgy kikötni a szervizekben, hogy "az a szar észer leégett, micsoda hulladék"... omgomgomg
nem győzöm elégszer leirni mindenhol, hogy a notebookokat évente legalább takaritani kell, és CSERÉLNI a hőpasztát, mert kiszárad, elveszti viszkozitását, megszűnik ellátni az eredeti feladatát.
-
Swami
senior tag
válasz
Toby888 #26274 üzenetére
Köszi!
Akkor talán ez is megteszi:
[link]
Néztem többfélét, de igazából Acert akarok, mert megbizhatónak tartom. A telefonom is egy Liquid Gallant Duo és messzemenőkig meg vagyok vele elégedve.
Másrészt meg kb 4-5 évente váltok gépet, tehát nem árt, ha mondjuk 4 év múlva nem érzem úgy, hogy max. virágalátétnek jó. Bár, ahogy manapság gyorsul a fejlődés.... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- Zelda Játékok
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest