Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Tök "vicces", gyakorlatilag ugyanaz a baja az én kis aceremnek, az asszonyénak, a haverunkénak, kinek milyen mértékben, de jelen van.
randomtacspedpusztulatnéhaideodaugrálókurzor
A legidegesítőbb az, amikor a kurzor hirtelen egy sort vagy többet is visszaugrik, kijelölve az átugrott szövegrészt és a következő billentyű lenyomásával szépen ki is törlöm azt. Hajtépés garantált fontosabb levelek, anyagok esetében.
Miért nincs erről egy hivatalos beismerő vallomás az acer részéről, termékvisszahívással pölö?
Jó sok szerencsétlen usernek ugyanez a gondja, úgy tűnik, van pár "touchpad freezes"-topik, és szoftveresen (win le win fel, driver hegyek, bios buzulás, stb.) nem jutnak sehová a delikvensek. Nem hittem volna, hogy érintkezési, hiszen az FN+F7-re mindig működésbe lép újra (van, hogy csak tíz másodpercre, van, hogy akár tíz percre is)
Látszólag ezt kellene csinálni kb, a kínai tákolmányt csővég utáni kis kínainak beállva [link]
Fillérben csináltok hasonló javítást? Ha igen, priviben érdekelne a hozzávetőleges ára is. Esetleg csomagkedvezménnyel, ha hármat viszek rögtön
Köszi! -
Fleed
aktív tag
Indítottam egy háztól házig garanciáztatást. Ha külföldre küldik szervizelni, akkor nem angolul kellett volna a hibákat leírni? Magyarul írtam.
-
dorika87
őstag
válasz
szmoli
üzenetére
Tegnap hoztam el szervizből... (tisztítás, karbantartás, pasztázás) szóval frissen van takarítva, ennél frissebben már nem is lehetne
és én is abban reménykedtem, hogy a takarítás megoldja, de sajnos tegnap este is ugyanúgy akadt a full hd film
viszont legalább nagyon csendes lett 
Milyen lejátszót érdemes kipróbálnom? VLC esetleg?
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Volna egy problémám és azt szeretném megtudni, hogy az normális a notebookom esetében vagy van rá megoldás.
Van egy Acer Aspire 4830tg típusú notebookom (Intel Core i5 2410M, 8GB RAM, Nvidia GeForce 540M 2GB, 250GB SSD, 750GB HDD) és ha Bsplayer-rel játszok le 1080p-s filmet (kb. 14-15gb) akkor akadozik a videólejátszás. A film a akár a notin van (ssd) akár NAS-ról játszom le lan-on keresztül akkor is akadozik. Ennél a konfignál ez normális, vagy esetleg változtassak valamin? Próbáljak lejátszót váltani? Vagy fogadjam el, hogy ez a több mint 4 éves gép ezt tudja és kész. Bár számomra kicsit fura, hogy ez az i5-ös proci ezt nem bírja. Köszönöm előre is a segítséget. -
Ato1981
újonc
Sziasztok van egy acer aspira 3100 laptopom tudom nem mai darab.De olyan gondom van hogy bekapcsol a laptop de fekete marad a kijelző halványan megvillan azt ennyi de semmit nem látni rajta.A proci hütö is megy a dvd meghajto is és a hdd is jo.De ha rákötök monitort akkor sincs kép.Ja és a rendszer se tölt be mer a telom nem érzékeli a lapost hisz remott mouzét használom egér+billként ugye az meg wifivel csatlakozik.Már ramot is cseréltem benne de ugyan az.Segitsetek mi lehet a baja?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Akkor szerviz lesz a vége.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Próbáld meg ezt, hátha:
[link] -
SZIGMA
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Szia!
Leginkább akkuhibának tűnik. Akku nélkül elindul? Illetve lehet rossz a töltő is és az akku csak túlmerült, ez esetben egy másik töltővel tudod tesztelni.
-
zsoltzsolt
addikt
Korábban már feltette valaki ezt a kérdést, de nem kapott választ, nálam most ugyanez a hibajelenség. Tud valaki ötletet mi lehet ez?
"Acer 5742 laptopom a mai napon bekapcsoltam kattant egyet és se kép se hang ! a bal alsó sarkán egy piros v narancssárga led villog 5 öt!mi lehet a gond vele?"
Előre is köszönök minden segítséget! -
csizo13
tag
Lesz valami leárazás Aceréknél hétfőn.
-
Fleed
aktív tag
Acer Aspire E1-570 G laptopom lassan 2 éves lesz. A kijelzőn van egy pici fehér folt, ha fehér vagy világos képet jelenítek meg ( feketénél semmi gond). Két kép erről, bár annyira nem látszik képen. Két kép erről, bár annyira nem látszik képen.A kérdés, hogy mi a baja? Ezt garanciálisan javítják? Mert leakarom adni úgy is, hogy melegszik meg lassabb stb ( hátha kitakarítják) , illetve a töltő csatlakozója lötyög és nyekereg. Fogalmam sincs milyenek a notebook szervizek, ezeket javítják? Köszi
-
VaSGyuRo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék hozzávetőleges árat kapni a laptopomra:
Acer Aspire E1-771 NX.MG7EU.002 NOOS
Intel i3 2,4GHz
Intel HD4000
17,3"
4GB RAM
1000GB HDD2015. júniusában vásároltam, így még majd fél év jótállás van rá.
Makulátlan állapotú, otthon használt, nem hordozott, még az oldalvédő fólia is rajta van.
Amit még érdemes tudni róla, hogy a hardverei közül pár nem kompatibilis a Windows-sal.
Jelenleg Ubuntu fut rajta, mert anno nem találtam hozzá wifi drivert pl.Köszönöm!!
-
somasz
addikt
Srácok!
Ismerős S3-391 laptopja hozzám került, win7-t telepítettem rá, a wifi viszont egyszer csak nem talál hálózatot.
Azóta egyszer sikerült boot közben fn+f3-t nyomni és visszahozni, de azóta megint elment.
Win közben nem tudom életre kelteni. Mi a szar?Kell rá valami külön program? Hihetetlen szopás ez így...
Segítsetek, nem ehhez szoktam!
-
szmoli
csendes tag
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
M530-ból létezik Socket M és P foglalatú is.
-
tjk
csendes tag
Azt, hogy a kettő kompatibilis (furkálás nélkül) már többnyire tudom az alábbi helyről
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Celeron_M/530_(Socket_M).htmlInkább arra lettem volna kíváncsi, hogy valakinek van-e a csere utáni működésre vonatkozó tapasztalata
-
sowi
őstag
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
benne van a gyari service manualjaban, de biztos jobban tudod

nem kell kifurni semmit, a luk benne van a foglalatban
-
Misi-67gyurc
csendes tag
Szia.
Most őszintén,...szerinted ez most mit bizonyít...?
Én csak azt vitatom,hogy az M530 helyére nehéz lesz betenni a T7200-at,...hacsak nem fúrja ki azt a hiányzó lyukat a foglalaton.
Az meg,hogy ezt az ominósus Aspire 5310-est éppen milyen lappal ,vagy hogy ki miféle lapra cserélte....és azt a lapot milyen foglalattal szerelték...de ha M530 van benne akkor csak lábtöréssel tudja beleerőszakolni a T7200-at.Üdv.
-
sowi
őstag
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
-
tjk
csendes tag
üdv.mindenkinek!
kérdezném: van-e valakinek tapasztalata, Aspire 5310-nél, a meglévő M530-as procit
egy vele kompatibilis T7200-al lecserélése esetéről ????
-
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
EcLaROX
üzenetére
Szia.
Sajnálatos dolog ami történt,de sajnos azt kell,hogy mondjam,...csupán idő kérdése és végleg kuka lesz.
Az alaplapon lévő alkatrészeket szép lassan de biztosan megeszi a rákerült folyadék.
Ezeket a kis és nagyobb alkatrészeket ..mint egy cigihamut le lehet fújni az alaplapról,...teljesen szürkére elporladnak és megeszi őket az oxidáció.
Ha ez a beázás a napokban történt..akkor talán menthető lenne,de ha több hetes vagy hónapos akkor egyre kisebb az esélye a mentésnek.
Ha gondolod írj privát.Üdv.
-
EcLaROX
csendes tag
Sziasztok,
Egy rövid történettel kezdeném: Az osztályom banketjén én voltam a ˝DJ˝, leöntötték a laptopot, áramtalanítottam.Probléma a következő: Fogalmam sincs, hogy mi hibásodhatott meg. Bekapcsolom a gépet, de az véletlenszerű időtartam után kikapcsol. Egyszer 3 óra után, de valamikor még bootolni se tudja magát. Valamikor csak alvóba tette és vissza tudtam kapcsolni.
Tehát mit lehetne kezdeni vele, mert elég jó kis laptop és nem tudok mostanába venni újat. ( Főleg hogy már nem lehet kapni.)
Típus: Aspire E1-572G-54204G1TMNii
Core i5-4200U, 4GB, 2GD3, 1TBUi.: Természetesen szervizbe volt a laptop, de nem tudták, hogy mi a baja. Acer márka szerviben is volt, de ott meg 200.000 Ft ért akarták megcsinálni. Biztosító természetesen nem fizet. Ezért kérdezem meg most itt. Billentyűzet is kapott a jóból. A QWERTZ feleti számok nem működnek és a Ctrl se.
-
salapp
addikt
Sziasztok!
Létezik Budapesten olyan szervíz, ahor garanciális javítást végeznek? Eleve nem egyértelmű a hiba, amit produkál a gép, szeretném valahova elvinni, ahol vki kicsit rápillant, hogy első körben vmi szoftveres gond van-e, BIOS, vagy mittomén.
Létezik, hogy postázgatni kell a készülékeket a hiv. szervízbe?
Ha igen, akkor az életben többet nem veszek Acert, meg olyanokat, aminek nincs itthon szerződött partnere. -
Allmegvalto
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok ha nem bocsi, van egy Acer 5552-m 320gb hdd, 4gb ram, alaplap cserén esett át, kijelző szalagkábelt cseréltem, problémája az hogy néha bezöldül a kép..vagy türkiz vagy valami ahhoz hasonló, de van hogy 2 óráig semmi baja kis mozgatástól van mikor abbahagyja van mikor nem (fogalmam sincs mi a baja) a kérdésem igazából az lenne hogy ezt így mennyiért tudnám kb eladni?
Köszi
-
Zso11
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Acer Aspire 7745G laptopom ami csak 2,4GHz-en kommunikál a routerrel (TP-Link 4300), a kérdésem az lenne hogy milyen wifi kártyát lehetne bele tenni hogy 5GHz-en is tudjon kommunikálni? Lehetséges ilyen kártyát beszerezni? Ha igen honnan? Keresgéltem a neten, de nemigazán találtam...
Köszi a segítséget.
Üdv, Zsolt
-
jó az úgy . Legacy mód MBR-es partíciókkal. Hagyd űgy ahogy van.
WIN7-est még kissé bonyolult EFI mellett telepíteni, a 8-ast és 10-est már egyszerűbb.
De ha elég neked egy vinyón max 3 primary partíció + lehet még egy primary , vagy egy extended benne logikai partíciókkal , akkor jól van az úgy. -
petir
senior tag
válasz
Toby888
üzenetére
Koszonom !
Igen ezt a cikket megtalaltam en is es tobbszor el is olvastam remelve benne rejlik a megoldas de nem igazan lettem okosabb tole. Az vilagos , hogy van UEFI mod ami egy pazar grafikus kirakatot tol az ember arcaba bele a BIOS regi nortonos feluletehez kepest - hozzateszem nekem boven megfelel a BIOS konnyu atlathato nem kell ez a cicoma alap beallirasokhoz boven eleg ami nyujt!Az en kerdesem arra vonatkozott ha a BIOS-ba a boot modot atallitom UEFI-rol Legacyra akkor mit teszek pontosan.
A BIOS-om kinezete nem valtozott szoval nem lett csiricsáré szep BIOS-om... ellenben UEFI-ben nem bootolt mig Legacy modban igen. Ugyhogy utobbiban tudtam csak operacios rendszert telepiteni.. A pendriveom FAT32-be volt ugy volt rajta a telepito ezt olvastam , hogy csak igy indul UEFI-be de nekem sajna igy se ment . Csak ha a boot modot Legacy-re allitottam.
Ötlet vagy valaki esetleg tud valaszolni?
Szeretem tudni mit csinalok
most viszont nem tudom es piszkalja a gondolataim... -
Toby888
senior tag
-
petir
senior tag
Sziasztok
Egy kis segitseget szeretnek kerni , visszaolvastam de nem tiszta es latom tobben is kuzdottek vele igy inkabb kerdezem.
Van egy Acer Aspire E15-os laptop. Linux van rajta de W7et szeretnek ratenni. Pendriveon ott a telepito. UEFI-be nem latja nem bootol Legacy modban latja indul a telepito. Na de amit itt utana olvastam engem megkavart es nem is igazan ertettem a ket boot kozotti kulonbseget azt igen , hogy a particio tipusa mas es egyik lassabb masik gyorsabb.. telepites utan nem valthato vissza csak adatvesztessel.
De mi lenyegi kulonbseg?
Milyen hatranyom lesz ha Legacy modba kerul fel a w7?illetve jol ertelmeztem azt , hogyha fogom a pendriveom es FAT32--es modba kerul fel a telepito el kell induljon UEFI-ben is ?
Update : kozbe most neztem meg FAT32-be van a pendriveom...Koszonom elore is a segitseget meg minden epito jellegu kritikat!!!
-
aky22
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Óriási gondom van. Acer Aspire 7741G laptopomban meghalt a bekapcsológomb szalagkábele. Konkrétan az alaplap felőli végén a pinek kb. a közepüknél eltörtek. Jelenleg csavarhúzóval bootolok
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet szerezni olcsón ilyen szalagkábelt. E-bayen ugyan 3500 jómagyar forint körül van, de 17.000 a postaköltség (teszem hozzá ezt az egyet találtam ebayen). Esetleg ha van valami más 5let a javításra? Forrasztani ugye nem tudok rá, mivel a kábel maga műanyag, megolvad az egész a francba. Minden építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok. Köszi előre is

-
Custer
tag
Sziasztok!
Tapi pad problémával fordulnék hozzátok. Frissítettem win10-re, és azóta nem tudom működésre bírni a görgetőt. Feltettem a laptop telepítőlemezéről minden ezzel kapcsolatos drivert (nem egyszerre), a driverben be van állítva a görgetés, de sajnos semmi.
Acer v3 551g laptopról van szó. Előre is köszi a válaszokért, és pacsi a probléma megoldójának
üdv.
Árpi -
Bocsidee
tag
Üdv.
Van egy Acer 5732z típusú laptopom. Kb 1 hónapja azt csinálta, hogy ha lement alvóban akkor az esetek 80%ában nem volt képes felébredni. 3 napja pedig eljutott arra a szintre, hogy be sem kapcsol. Alaplapi elem leszedése visszarakása után bekapcsolt a gép, ment is rendesen, de amint kikapcsoltam megint semmi. Annyi az össz-vissz reakció, hogy jelzi, ha tölt az akku. Olyan mintha a BIOS megbolondult volna. Lehet megoldaná a BIOS frissítés? -
Sanya
nagyúr
válasz
Vidual001
üzenetére
A gyári biosban a ez van a readmeben: 1.To flash BIOS under DOS mode, please extract CW51313.zip and execute the cw51313.bat to flash BIOS.
2.To flash BIOS in Windows mode, please extract CW51313.zip and execute the flash32.exe to flash BIOS.
Flash32.exe kell neked. Run as admin.
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Egy Acer Aspire 3100 lap-topon szeretnék BIOS-t frissíteni ez alapján, de sehol sem találok hozzá Flashit.exe nevű fájlt a neten.
Az sem világos, hogy a gyártó honlapjáról letöltött, majd kicsomagolt mappában nincs a leíráshoz hasonló fájl, amit átnevezhetnék.
Illetve nekem biztos, hogy erre kell átneveznem a fájlt?Előre is köszönöm a válaszokat!

-
Sanya
nagyúr
válasz
mesger82
üzenetére
ha egyszerre két vírusírtó fut, akkor az nagyon leterheli a rendszert. Amikor megnyitsz egy filet, akkor az egyik víruskergető elkezdi megvizsgálni a file-t, majd a másik víruskergető megvizsgáűlja a folyamatot, azaz az első vírusírtót, hogy vizsgál egy file-t, majd megvizsgálja azt, amit megnyitsz. Erre az első megvizsgálja, hogy őt mi vizsgálta meg. Nem volt egy okos ember, aki egyszerre 2 vírusírtót ajánlott. Vírusírtóból maximnum 1 fusson egyszerre, ha kevés lenne, akkor 2 sem lesz elég.
-
mesger82
csendes tag
Hogy érted?
-
mesger82
csendes tag
Kösz a segítséget srácok!
Ki is néztem egy AMD Phenom II N640-t az e-bay-en. Mindössze 4000 Ft, lehet benevezek rá.
-
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
mesger82
üzenetére
Szia.
Én az Anti-malware-t használom...sok éve egyedül..semmi gond azóta,jó most kiegészült a win-es Defenderrel.
De a proci is cserélhewtő ebben... itt egy lista,de max 35 wTDP legyen..45 W már ne,..így is a meleg a legnagyobb ellensége ezeknek a gépeknek...http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Athlon_II_Dual-Core_Mobile/P320.html
Üdv.
-
mesger82
csendes tag
Fő a biztonság...
Egyébként így ajánlották, a kettő kiegészíti egymást. -
mesger82
csendes tag
Hát egyelőre munkának még nem nevezném, de remélem az lesz belőle. Azt írom le ami az asztalin megy mindig, majd meglátom, hogy mennyit bír majd a noti.
- MetaTrader - Renko charttal, egy időben 3-4 fut egyszerre. Ez procit is izzasztja, a 4 magot átlag 60-70%-on dolgoztatja
- Snagit
- TeamViewer
- Firefox átlag 1GB RAM-ot eszik
- Bitdefender Total Security 2015
- Malwarebytes Anti Malware -
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
mesger82
üzenetére
Alkalmas lenne rá,...ha nem AMD-s lenne,és ATI-s
Félló,hogy ha folyamatosan ekkora felbontással kell megküzdenie ennek a kis VGA-nak hamar túlmelegszik,és akkor nem bírja sokáig.
Az én véleményem az,hogy inkább ne,de hangsúlyozom, ez csak az én véleményem...azért hallgass meg másokat is mit tanácsolnak.
Helyileg merre vagy..a fővárosban,vagy máshol..?
Üdv. -
mesger82
csendes tag
Köszi a válaszokat. Munkára, filmnézésre, netezésre használnám. Játékra ott az asztali gép. 8GB-ra azért gondoltam, mert az asztali gépem is átlag 5-6GB-ot eszik (amikor dolgozok rajta).
A noti az apámé volt, most vett egy újat és nekem adta. Párszor át lett fújva sűrített levegővel. Most szét szeretném szedni teljesen és kitakarítani, újra pasztázni.
A terv az, hogy második gépként használnám, FullHD monitorra kikötve, illetve a filmnézés is FullHD-s TV-re kikötve menne. Alkalmas lenne rá a noti?
-
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
mesger82
üzenetére
Szia.
Nem tudom mire is akarod használni ezt a remek kis gépet,de szerintem elég lenne a 2 x 2 GB 1333MHz memória.
Az a gép önmagában jó is tud lenni ,de csak otthoni netezésre,filmnézésre,egyéb irodai munkák elvégzésére,..Játékokat kerüld,mert akkor alá írtad a halálos ítéletét,..(az alaplapon lévő egyik AMD-s chip megbolondul és bekapcsolás után nem ad képet).
Mióta van nálad,az elő életéről mit tudsz,szakember takarította mára hűtés lett újra pasztázva..?
Ha valami kérdésed lenne keress bátran. -
mesger82
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy öregecske Acer Aspire 5552-P323G32Mnkk notit (AMD Athlon II P320 @2.1 GHz [dual core], 3GB RAM, 320 GB HDD, ATI Mobility Radeon HD 4250 ), amit szeretnék egy kicsit felújítani.
Az asztali gépemben most cserélem le a 64GB-os Samsung 830-as SSD-met (a teljes sebességét nem fogja kihasználni a noti, de még mindig jobb, mint egy HDD), és az menne bele. Az eredeti 320GB-os HDD meg beépítő kerettel az ODD helyére.
Szeretnék belerakni 8GB RAM-ot. Eredetileg 3GB 1066 MHz / PC3-8500, SO-DIMM 204-pin-es RAM van benne. Melyiket ajánljátok a kettő közül vagy esetleg mást?
- Corsair - 8GB Dual Channel DDR3 SODIMM Memory Kit (CM3X8GSDKIT1066)
- 2db KINGSTON 4GB Notebook DDR3L 1600MHz CL11 KVR16LS11/4 (Ezt nem hiszem, hogy támogatná)
Szerintetek érdemes foglalkozni a felújítással (kb 20e Ft lenne a beruházás), sokat dobna a noti sebességén (Windows 10 kerülne rá)?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Gergő -
csizo13
tag
Igen, egy ssd használata nem csupán abban merül ki, hogy gyorsabban bootol a rendszer.

-
Oneforall
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SSD-s Acer ES1-331 gép, erre szeretnék Windowst telepíteni pendrive-ról, azonban "No Bootable Device" jelenik meg a képernyőn, a telepítő pendrive bene van az egyik USB-be dugva.
A BIOS Setupban Boot Mode = UEFI van beállítva, a boot order pedig
1 - USB Fdd
2 - USB CDROM
3 - USB HDD
4 - SAMSUNG SSD
5 - Network boot ipv4
6 - Network boot ipv6Mit csinálok rosszul?
Lehet, hogy nem UEFI-s a pendriveon lévő Windows telepítő? -
törölt tag
Azért egy SSD használata nem csupán abban merül ki, hogy gyorsabban bootol a rendszer

-
csizo13
tag
válasz
mhncsa
üzenetére
Nem, még nem tettem bele semmit, csak utána néztem.
2 napos a gép és várok vele néhány hónapot egyrészt a garancia miatt, másrészt mert nem érzem lassúnak egyáltalán a gépet.
Jelenleg az utolsó boot idő 35 mp az advanced system srartup manager szerint, ami 7 mp vel csökenthető lenne, ha letiltanék még egy-két dolgot.
De 15-25 ezret nem ér meg nekem jelenleg az, hogy 7mp alatt felálljon a rendszer. Nyernék vele 30 másodpercet. Van jelentősége? Számomra nincs.
Még így is sokkal gyorsabb, mint bármelyik valaha volt számítógépem. Beleértve egy sony s tabletet is.
Na, milyen jól lebeszéltem erről az egészről magam.
Köszi a párbeszédet, spóroltam húszezret. -
mhncsa
csendes tag
válasz
csizo13
üzenetére
helló
akkor ha jól értem tettél is ssd-t a gépbe, tehát van benne msata csatlakozó?valaki esetleg a memóriabővítésre tudna egy gyors választ adni?
1 forrasztott 4GB-os memóriával árulják és egy 1 szabad memória slot van, amibe ha teszek még egy memóriát akkor mehet dualchannel-ben? -
mhncsa
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy V5-573 / V5-573g vásárlásán. Sajnos nem találok ezekről teszteket sem magyarul sem angolul.
A notebookcheck.net-en találtam egy hasonló modelről leírást, de azért az ott tesztelt gép sok pontban eltér.Ami nagyon érdekelne, hogy:
- mindegyik V5-573-ban van mSATA csatlakozó? Az acer.hu leírásokban nem említik, a notebookcheck.net-es review-ban viszont írják.
- ha van, akkor van valami megkötés, hogy milyen típust lehet belerakni?- ha jól értem, akkor ezeket alapból 4GB rammal szállítják, amik az alaplapra vannak forrasztva.
Nekem elég lenne a plusz 4GB, azaz elég az 1 bővítő slot. A kérdés, hogy milyen márkájú/típusú ramot tehetek mellé, hogy menjen dual channel-ben?
Néhány online áruházban lehet 8GB-ra konfigolni, de a plusz 4GB-ért 10-12 ezer forintokat kérnek, miközben 6-7 körül lehet venni 4GB-os DDR3L 1600MHz-es sodimm ramokat+ joker kérdés: Van valami amiért nem ajánlott ez a model? Igazából nagyon (túlontúl is) kevésnek érzem a 160e körüli árat egy full hd ips kijelzős i5-ös procis gépért...
(Általános használatra kellene, esténként filmnézés, netezés, minimális munka, kb 3-4 óra használat naponta)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv! -
frici69
tag
Megint problémába ütköztem
A külső usb-s slim Dvd ház előlapja nem jó a Matshita meghajtóra. A három rögzítő pöcökből csak egy helyzete passzol. Hol tudnék olyan venni olyat ami tuti jó a Matshita ODD -hez? -
hatpersze
tag
Sziasztok
Itt van nálam egy Aspire 5253-as kütyü. Pár hónapja raktam rá pendrive-ról x64-es win7-et, de a vinyó úgy néz ki megdöglött (16%), és be is fagyogat, lassú a gép. Most cserélnék benne merevlemezt, belepróbáltam többet is (mind használt de 100%), viszont valamiért nem hajlandó a pendrive-ról boot-olni (x86 win7), mintha nem is látná, f12 menüben kijelölöm neki az usb-t, aztán figyelmen kívül hagyja, indítja a vinyón lévő rendszert. Ha meg üres merevlemezt rakok bele, akkor meg hiányolja a boot mgr file-t vagy mit, tehát akkor is a vinyóról próbálna bootolni. Ha bejelentkezik a win, akkor látja a pendrive tartalmát, szóval működnek az usb portok. A bios-ban nem látok semmi állítási lehetőséget ezzel kapcsolatban...
Gyári recovery nincs, a már benne lévő merevlemez nem gyári. Elméletileg van a laposra garancia, de az előző tulaj lábakat farigcsált az aljára, nem hinném hogy szóba állnának velünk garanciális javításra már ezért sem. (:
A segítséget előre is köszönöm, ezek az asztali "izék" nem az erősségeim... (:
-
lalyoska
tag
Na akkor még egyszer:
Acer One 10 S1002 59.900ért mennyire volt jó vétel? Win 10-zel kaptam, újonnan, 2 év garancival
Jól látom, hogy 100k az Edigitálnál? Az enyém akcióban volt, a Tescoban. Igaz ez az egy darab volt és félre volt téve nekem
http://www.edigital.hu/wifi-tablet/acer-tab-one-10-s1002-119j-(nt.g5ceu.001)-32gb-+-500gb-tablet-iron-(windows-8.1)-p488705.html?bid=&partner=10003
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és én is abban reménykedtem, hogy a takarítás megoldja, de sajnos tegnap este is ugyanúgy akadt a full hd film
viszont legalább nagyon csendes lett
Mert fizetni nem akarok az tuti. De akkor feladom ezzel a háztól házig garanciával, nem gondoltam volna hogy nincs az acernek itthon szervizközpontja.

Egyébként így ajánlották, a kettő kiegészíti egymást.
A külső usb-s slim Dvd ház előlapja nem jó a Matshita meghajtóra. A három rögzítő pöcökből csak egy helyzete passzol. Hol tudnék olyan venni olyat ami tuti jó a Matshita ODD -hez?