Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
szaboi6512
üzenetére
Természetesen és előre is hoztam a sorban.
De most befejezem amit elkezdtem ( egy 64GB SD kártyára írok ki egy botolható rendszert.) és utána teszek be egy üres 1 partíciós vinyót 100 GB és akkor majd kiderül. -
Beni2360
félisten
Köszi segítséged de ezen a körön már túl vagyok. Mint látod alul egy új gépem van. Erről sem indul a telepítő.
Egyszerűen nem engedi előre sorolva hagyni a pent a boototoláskor.
Lehet, hogy azért mert működő képes rendszer már fent van az SSD-n?
Akkor meg ha igen azt szeretné, hogy felállt rendszernél indítsam el az esetleges javítást vagy újbóli telepítést.
Na teszek egy próbát egy üres első partíciós vincsivel, hogy elindul-e?
A másik gépben van egy SAMU 840 EVO 250 SSD (521 nappal) rendszerrel azt szeretném áthozni és telepíteni rá az eredeti rendszert amivel kaptam a gépet. Persze törölve a régit.
Eddig evvel a 120 Gb SSD-vel nem sikerült. Szépen átmásolta de nem indult.
Na majd ügyeskedek
-
jksx
senior tag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
A bios uefi módban van?
Meg kellene próbálni egy másik pendrive-val, mert lehet hibás a pendrive.
A 64bites rendszer felrakható 2Gbyte RAM mellett, ez nem jelenthet problémát.
Optikai meghajtóra is el tudja készíteni a MediaCreationTool a telepítő képmást, azzal nem próbáltad? -
jksx
senior tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Nem kell sem Rufusz, sem diskpart parancs. Kell egy jó(!) pendrive és a MediaCreationTool.
Innen letöltöd az eszközt és a többit elvégzi (kiírja a telepítő képmást pendrive-ra, vagy optikai lemezre (ISO fájl).Úgy tudom, hogy már csak 64bites rendszer érhető el. Ez esetleg okozhat hardver inkompatibilitási problémát (ha nincs 64bites driver, egy öreg eszköz esetén). Bár simán felment egy öreg satellite c660 laptopra is (ami win7-re certifikált).
A 32bites rendszer 4Giga ram-ot tud kezelni (ebbe beletartozik pl. a videokártya dedikált memóriája is). -
Beni2360
félisten
válasz
punisher1
üzenetére
Köszi válaszodat ezt a lehetőséget is néztem már a neten és a RUFUS-t na avval csináltam és a HP sikerűlt aceren nem bootol be hiába választom ki a pent és a biosban is előre hozom a sorban.
Most mivel lemezről sikeredet már müxik de cserélném a két lapi közt az SSD-ket. Itt a kép a RUFUS-rólLehet, hogy ezt kellene választanom?

-
punisher1
aktív tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Ha segítség én így szoktam UEFI-s bootolható win10-es pendrive-ot csinálni.
-Windows 10 letöltése MSDN-ről MediaCreationTool segítségével win 10 ISO letöltése
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10-Pendrive bedug a gépbe
-Rendszergazdai parancsor indítása majd beírni:
diskpart
list disk
-A listában meg fog jelenni a pendrive is azt válaszd ki:
select disk 2 (a 2-es helyére a pendrive valódi száma kerüljön!)
-Töröld a pendrive tartalmát (minden adat el fog veszni):
clean
-Hozz létre rajta egy FAT32 partíciót:
create partition primary
select partition 1
active
format quick fs=fat32
assign-Ezután ki is léphetsz a diskpartból:
exit-Ezután már csak rá kell másolni a letöltött win 10 ISO tartalmát a pendrive-ra.
Először mountold fel az ISO-t
Majd másold fel a pendrive-ra rendszergazdai parancsor alatt(a példában d: a felmountolt ISO, f: a cél pendrive):xcopy d:\* f:\ /s /e
Türelmesen várd meg míg végez egy időre úgy tünhet mintha megállt volna.
Kész az UEFI-s bootolható win10-es pendrive.
Ajánlott ha esetleg már állítgattad a biost nyomni egy load bios default-ot. -
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Hát megszívatott az új lapim.
Próbáltam a rendszert egy 120 GB- SSD-re át klónozni, meg is csinálta de nem indul a rendszer.
Aztán leformázva beraktam és próbáltam penről win 10-t felrakni de hiába olvastam el és FAT 32-re formázott pent látta de nem indult el a telepítő holott a másik lapira HP-n simán feltelepítette a rendszert.
Mi lehetett a hiba. A HP-nél még NTFS-re volt formázva a pen.
Végül külső ODD-ről elindult és fel ment a rendszer.
-
Urachus
újonc
Sziasztok!
Egy Swift 3 laptop vásárlását tervezem (15,6", i5-8250u, mx150). Szeretnék érdeklődni, hogy mik a tapsztalatok a notebook hűtésével kapcsolatban, mennyire melegszik, le tudja-e hűteni az mx150-et? Előre is köszi a segítséget. -
válasz
punisher1
üzenetére
Igazad lehet, mert még tavaly próbálgattam, akkor ment.
Néha használom meló helyen amikor van egy kis időm, gondoltam upgradelem egy SSD-vel, ami jót tett neki.Most a Win 7-et raktam vissza, jó lesz az.
Beni2360:
Igazad van, majd váltok 64 bitre ha sikerül bele RAMokat szereznem.
Köszi!
-
punisher1
aktív tag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Acer támogatási oldalán adtak ki hozzá win7-es drivert így a win7 nem lehet gond,win 10-nél lehet probléma esetleg régebbi kiadás szerintem talán,mert lehet hogy úgy jársz mint egy fórumtárs,hogy a régi hardverek miatt nem települ fel az újabb win 10.
-
Sziasztok!
Az Acer Aspire E1-571 típusú notebookhoz a support oldal szerint max 8.1 driverek vannak... Kérdésem az lenne, hogy Windows 10-et fel lehet rá rakni? Van valakinek ezzel a típussal tapasztalata? Vagy inkább Win7/8 licencet vegyek hozzá?
-
Sziasztok!
Van egy régi Acer Travelmate 6492-es notim 2 giga rammal.
Szeretném felrakni a win10-et, de a telepítő az elején "lefagy" nem tölt tovább.
Új SSD raktam bele, a win7 feltelepül rá, de a 10 nem.32 bites rendszert szeretnék a 2 GB RAM miatt, amit majd később 4GB-ig bővíteném.
AHCI-n van a Sata a BIOSban, mi lehet a probléma?
A Win10 is eredeti Microsoft oldalról szedtem le.
Régebben volt már rajta Win 10 is ezért nem értem miért nem települ rá, szerintetek mi lehet a bibi?

-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Erre a régi Acer laptopra (Acer Travelmate 5720 Core2Duo T5670 1.8GHz 2GB 160GB, Intel M965 Mobil chipset, Xma3100 integrált VGA) szerintetek feltelepíthető valamelyik Win 10 32 bites verzió, vagy ha nem, valamilyen Win 7 verzió. Vagy esetleg driver probléma miatt esélytelen a dolog? Csak irodai munkához lenne használva (szövegszerkesztés, levelezés). Előre is köszönöm a segítséget. Jelenleg Win XP van rajta.
-
Beni2360
félisten
válasz
ontheground
üzenetére
Attól, hogy kiveszed a meghajtót és egy másik gépen usb-n vagy akárhogy kapcsolod és kimásolod a neked fontod fájlokat attól nem lesz a meghajtónak semmi baja és aztán törlöd és vissza rakod a lapiba. Ez egy bevett szokás nálam is amikor egy gépet kell életre kelteni és fontos fájlok vannak a C meghajtón.
A programokat kell a saját gépben kitörölni a rendszerrel. Uninstal. -
sowi
őstag
válasz
ontheground
üzenetére
szetszedheted, a vinyot is kiveheted lementeni, nem fognak erte szolni
-
ontheground
tag
-
Beni2360
félisten
Milyen M2 SSD ajánlott egy Acer Aspire A515 lapiba?

-
Rula
tag
Én mondjuk rájuk írtam, mielőtt a ramot rendeltem volna és a következő volt a válasz (A515-51G-38GQ laptop, szintén van kis fedélke az alján a ramhoz, meg a hdd-hez):
Köszönöm szépen a levelét.
Amennyiben termékét bővíti, úgy a notebook gyári garanciája megmarad (csak körültekintően kell eljárni, nehogy a bővítés folyamata alatt mechanikusan sérüljön a termék, mert úgy az adott sérült alkatrészre nem fog kitejedni a garancia). A plusszba beszerelt alkatrész működésére, kompatibilitására vagy az általa okozott hibákra viszont nem terjed ki a garancia.További kellemes napot kívánok Önnek!
-
Beni2360
félisten
válasz
ontheground
üzenetére
Hát bocs de nem voltam. Látom közben más válaszolt, igen ott cserélhető, bontható és kivehető a HDD és mentheted a dolgokat.
Azért a szerviz egy nagy kutyafája. -
jksx
senior tag
válasz
ontheground
üzenetére
Acer-ék garanciális feltételei papíron eléggé túlzóak, mert ha van a laptop hátán HDD, RAM bővítő "ablak" és azok rögzítő elemei nincsenek leragasztva, vagy nem (márpedig nem) virít a hátlapon sehol a warranty void if removed figyelmeztetés, akkor minden további nélkül bővíthető a RAM, cserélhető a hdd ssd-re, vagy kivehető adatmentés miatt. A szerelést azért úgy kell elvégezni, hogy lehetőleg ne hagyjon nyomot, látható sérülést. ami már rongálásnak is vehető.
Én azzal kezdtem, hogy rögtön kicseréltem benne a lassú hdd-t egy 250Gigás Samsung EVO860 ssd-re.
-
Beni2360
félisten
válasz
ontheground
üzenetére
Pontosíthatnád az acer laptop adatait, típusát.
Nincs kis ablak a HDD -hez és a ram-hoz? -
ontheground
tag
Sziasztok.
Ismerősömnek van egy Acer notebookja, pár hónapos, sajnos hibás lett. A hiba jellegéből én bios/alaplap/videokártya hibára gyanakodnék, mert bekapcsol de se kép se hang, winyót azért elindítja, hallani, seek is van. Kipróbáltuk hdmi-vel tv-n is(1920*1080 a natív felbontása, ezt a tv is ismeri), hátha csak az LCD/szalagkábel szállt el, sajnos ott sem volt kép, a képernyőváltó funkcióbillentyűt nyomogatva sem. Rejtett reset gomb is megvolt. A gép belső akksis, így tovább nem próbálkoztunk. Akié a noti, beszélt a szervízszolgáltatással, jön is majd a gépért egy futár. Azt szeretném megkérdezni, ha valakinek volt már ez irányú tapasztalata, hogy a winyót kivehetjük-e adatmentés céljából a gépből? A mentés végeztével visszahelyeznénk. Mivel valószínűleg úgysem ez a gép jön vissza, így jó lenne adatot menteni róla. Bár ki tudja. Csak lennének fontos dolgok a gépen.Telefonon a szervizes ügyfélszolgálat valami hasonlót mondott, amikor ismerősöm(aki csak felhasználó, nem egy hardverguru) rákérdezett, hogy mi legyen az adataival, idézem ismerősöm, hogy "a hátlapot le lehet venni". Hogy ez mit takar, nem tudom, egyikünk sem mert hozzányúlni.
Interneten a szervíz tájékoztatója így fogalmaz: "Az adatok biztonsági mentéséért minden esetben a felhasználó felelős."[link]
A jótállási feltételek a következőképpen fogalmaznak:
2. A jótállás kizárása és korlátozása
2.1. A jelen jótállás nem terjed ki:
2.1.1. azon termékekre, amelyek nem az Acer által, vagy annak részére kerültek legyártásra, valamint az Acer által vagy Acer számára gyártott azon termékre, amelyeket a
végfelhasználó számára a jelen jótállás területi hatályán (EGT országai) kívül eső országban értékesítettek;
2.1.2. azon termékekre, amelyek az alábbiakban megjelölt cselekmények bármelyike következtében sérültek vagy hibásodtak meg:
2.1.2.1. A rendszer rendeltetésellenes használata, ideértve – de nem kizárólagosan – bármely, nem a rendszerhez mellékelt használati útmutató szerinti használatot is, a
rendszer bármely egyéb rendeltetésétől eltérő használatát, illetőleg a rendszerrel kapcsolatos egyéb szakszerűtlen használatot;
2.1.2.2. a rendszer bárminemű megváltoztatása, beleértve olyan alkatrészek használatát is, amelyeket nem az Acer gyártott vagy forgalmazott;
2.1.2.3. az Acer-en vagy az Acer által megjelölt szolgáltatón kívül bárki más által végzett szerviz vagy javítás;[link]Így nem tudjuk, hogy neki merjünk-e állni. De kérdezek gyakoribban előforduló példát, ami akár ide is érvényes lehet:
Egy gyári HDD házilagosan SSD-re cserélése(tegyük fel, hogy SATA SSD-ről van szó, bár ez ma már nem gyakori) után veszik-e például a garancia, vagy ez nem garanciavesztő tevékenység?Sajnos szervízügyfélszolgálat csak hétköznap van, az előző beszélgetésről lemaradtam, hétfőn meg már nem ér rá az adatmentés dolog.
-
w.miki
veterán
Hi!
Ismerősöm a fiának venne egy Acer Aspire ES1-132-P6WK laptopot.
Bízunk a kis fogyasztásban, és a hosszú üzemidőben. Sakkozásra használná, órákig nem tudja tölteni.
Lenne néhány kérdésem:
Endless OS helyett Win(7)10 hogyan telepíthető rá? Olvastam, hogy nem olyan könnyű. (Nem akarok pórul járni, mint látom más is, itt.)
Ha Win alatt is szeretnénk megtartani a hosszú üzemidőt, akkor kell valamit beállítani az OS-ben? Vagy magától meglesz az 5 óra win alatt is? -
Robertó79
tag
Erről a gépről tud valaki pro és kontra véleményt?
Heti két 3 óra játékra kellene!
Félek mert nem lehet az aksit kivenni és állandóan töltőn lenne.https://www.notebook.hu/acer-aspire-nitro-5-an515-31-51d3-nh-q2xeu-007-fekete
-
Azteeek
tag
válasz
Azteeek
üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez vagy egy intel processzorral szerelt modell éri meg jobban?
https://www.emag.hu/acer-aspire-a515-41g-f2sh-laptop-amd-quad-core-fx-7th-gen-tm-9800p-2-70-ghz-es-processzorral-15-6-full-hd-8gb-256gb-ssd-amd-radeontm-rx-540-2gb-linux-fekete-nx-gpyex-016/pd/DNB3SNBBM/?utm_campaign=share+product&utm_source=mobile+app&utm_medium=android -
Azteeek
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy acer aspire 5-os laptopot tervezünk vásárolni amiben vagy ssd vagy pedig hdd van gyárilag és szeretném a hiányzót utólag beletenni. Ez lehetséges vagy csak egynek van hely ? -
jksx
senior tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott a probléma. Én ki szoktam kapcsolni, mert nem vagyok egy tapipad masszírozó művész

Vezeték nélküli egeret használok általában.
Az F3 a repülő üzemmód (op. rendszer függő?), ez ki/be kapcsolja a wifi modult. Ha vezetékesre vagy csatlakozva, vagy nincs wifi, akkor érdemes kikapcsolni (meg az akku fogyasztás miatt is).Az F4 az az alvás, vagy hibernálás (attól függ mi van beállítva, engedélyezve).
A Del/ Ins az Insert beszúrás funkció. Utoljára a jó öreg dos rendszerben, meg a turbo pascal-ban használtam.Az F12 a Scrol Lock funkció, szerintem ezt már senki sem használja.
-
Rula
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen laptopom(A5151-51G-38GQ).
Mivel csak 4GB RAM van benne, ezért arra gondoltam, hogy veszek még nyolc gigát, és ezt a ramot néztem ki.
Jól néztem, hogy ez belemenne gond nélkül? -
Beni2360
félisten
Sziasztok!
3 napja nincs érintő padom: 1 hónapos Acer Aspire A515 FHD Matt i5-7200U 3.1Ghz, bár mit csinálok nem reagál semmire.
Segítséget előre is
-
punisher1
aktív tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Kezdésnek tökéletes majd később jöhet a predator
Csak ajánlani tudom. -
punisher1
aktív tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Én annó videoton gépen kezdtem utána commodore 64 ami mai napig megvan és meg is marad
Majd irj milyen a gép,dell gépeket nem ismerem viszont acer gépem rengeteg volt,ez utóbbi amit 3napja vettem egy predator. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
punisher1
üzenetére
Hát, én Spectrummal kezdtem (1983-ban) majd a fiam is lejjebb viszi a grafikát. :-) A középső fiamnak három éve vettem egy Dell 5557 laptopot ( i3 4005u + gf 920m) olyan játékokkal játszott simán, ami elvileg el sem indult volna. Nem telhet mindenkinek Alienware gépre... Viszont köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
törölt tag
válasz
punisher1
üzenetére
Nagyon gyenge elég szubjektív, alapfeladatoknál (windows, böngészés, programozás, filmnézés, office) nem nagyon lehet észrevenni a különbséget (igaz, az i5 40%-kal is gyorsabb lehet, ha a nyers számítási kapacitás játszik), de szerintem a hdd a lassúsága jobban fogja zavarni. (HDD és a satás SSD között durván 4x-es a teljesítménykülönbség)
Játékra meg eleve csak egy MX150 van a gépben, ami hát olyan, amilyen. ([link])Ha szűk a pénztárca, akkor inkább i3+MX150, viszont az is igaz, hogy fél év múlva simán lehet SSD-t cserélni. míg az alaplapra forrasztott processzort nem igazán.
-
punisher1
aktív tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Szia!Szerintem az i3-as 8130U proci amit irtál nagyon gyenge eleve ez egy 2 magos proci.Másrészt az U-végződésü processzorok legyengitett teljesítményüek alacsony órajelen futnak alapból ha szükség van rá akkor emelik az órajelet.Ezek a procik a hosszabb akkuidő és a kevesebb fogyasztásról ismertek.Az i3-ast szerintem felejtsd el inkább i5-ös bár az is U-s de már 4 magos.A héten cseréltem az acer gépemet ismét,a mostaniban i5-8300H és egy GTX1050Ti videókártya van na ezzel szépen megy minden játék.
-
jksx
senior tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
A játékon nem fog számottevően az ssd gyorsítani, max. gyorsabban töltődik be. Ha a játék a fő szempont, akkor az i5-ös konfig jobb választás.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Én sem játszom, de a 17 éves srácom szeretne (lecserélték a céges laptopomat, erre már nem lehet feltenni semmit..., a bátyó meg elköltözött és vitte magával a laptopját) szóval kell egy gép, ami hordozható, és neki szempont lenne a játék is... az a baj, hogy túl sok összetevőn múlik mennyi fps-t csiholunk ki, sztem marad az i3 proci és SSD kombináció.
-
Beni2360
félisten
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Hát azt én sajnos meg nem tudnám mondani mivel nem játszok a gépeken. Max pókerezek.

Útóljára 1991ben játszottam a Commodore gépemen de azon más nem volt és én is jóval fiatalabb voltam.
1992-től van win gépem és van egy botkormányom de meg nem tudnám mondani, hogy mire használtam.
Gyorsabb meghatározás részemről a sok böngészőben megnyitott ablakok és egyéb videó,fényképek feldolgozása jelenti.
Ui: Voltan anno versenyautó próbálkozásaim de az kifulladt 5-10 perc után. Mivel 69-óta vezetek nem volt kihívás részemről.
-
Beni2360
félisten
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Nem tudtam kihámozni nálad mi van, de én azonnal vettem bele egy 4 GB ramot és így 8 Gb van pörög mint a szentség 1 TB HDD-vel is. A másik gépembe HP i3-s csak 4 gb van és lassú SSD-vel botoláskor.
-
Beni2360
félisten
Na a sok BIOS olvasás után én is be szerettem volna lépni pár hetes Aspire A515 lapiban és jelszót kér. Felhívtam az eladót és azt mondta, hogy gyári jelszó: 1234-enter. Na most ezt valahol ki lehet kapcsolni?

-
törölt tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
MX150 eléggé limitálja a lehetőségeket, nem hinném, hogy i5-tel olyan nagyon sokkal több FPS-e lehetne, viszont egy SSD nagyon gyorsítja a rendszert (gondolom sokat fog netezni meg sulis dolgokat is csinálni). Szerintem, hogy milyen SSD-t vegyél, ahhoz látogass el az SSD topikba [link].
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
üzenetére
Sziasztok!
Gondolkodom egy ACER 5 A515 i3 8130u + mx150 kiszerelésű laptopban a gyereknek, aki ugye játszani akar rajta. Mitől lenne gyorsabb: ha inkább i5 8250u procival venném, vagy ha tetetnék a HDD mellé egy 128 gb.-os SSD-t? A második variációnál milyen SSD-t javasoltok?
-
válasz
üzenetére
Most újratettem a Windows-t UEFI-ben, secure boot-ot offolva és Windows jelszó nélkül (nem kérték, hogy legyen) ca. 40mp alatt bent van a rendszerben.
BIOS-ba én be tudok lépni, másnak nem kell, F12-re bekapcsoltam a boot eszköz választást, így elvileg ez most jó. Nem idegelem magam tovább rajta, amit ebből a gépből ki lehetett hozni sebesség szintjén, szerintem elértem.
-
Tehát azt mondjátok, hogy ebben ezzel az 500-as Toshibával ennyi van?! Nem hiszem, hogy venni akarna bele az ismerősöm SSD-t.
Egyébként érdeklődtem az Acer-nél, 14k-ért leszedik a jelszót a szervizközpontban. Ezt megint nem fogjuk megjátszani.
-
-
törölt tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Nekem egy Apollo Lakes (celeron!) Aspireom van, kb. 85e forintba került és elég gyorsan bootol (uefi secure boot), akár ssd, akár gyári 500-as hdd. A BIOS faék egyszerű, de nem volt beállítva alapból bios jelszó és ha beállítok nem kezdi el alapból "kitöltögetni". Ilyet én még nem is láttam. Esetleg BIOS frissítés megoldhatja a problémát ill. az alaplapi elem kivétele majd újbóli visszarakása (persze ha nincs forrasztva). De lehet memória probléma is, mert amikor a gép elindul a bios a memóriát kezdi el nézni és a memória mutat a háttértár boot szektorára és elindul a móka. Érdemes lehet még a HDDt is megnézni, hogy nem badsectoros-e és milyen a kondíciója (HDDSentinel program tökéletes erre.).
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Egyébként ezzel a típussal mi a tapasztalat?! Az egy dolog, hogy lassan tölt be a Windows 10, de alapból olyan tetű lassú a frissen telepített rendszer, hogy valami félelmetes! Akad, tölt, gondolkodik, szánalmas. Tehát eltekintve a BIOS problémától ez egy rakat sz**. Nem akarok megsérteni senkit, akinek ilyen gépe van.
Ráadásul állítólag az ismerősöm 150-ért vette, annyiért ez nevetséges ...
-
válasz
punisher1
üzenetére
No, ez nagyon f***a, nem fogadja el a jelszót a BIOS!

Tegnap este futottam ebbe bele, de azóta nem tudok vele semmit kezdeni. Se youtube videók, se ez az oldal, se a Hiren's-ben lévő cuccok nem segítettek eddig.
A vicc, hogy néhány indításkor kitölti magának a jelszót és beenged BIOS-ba. Viszont nem tudom átírni a jelszót, ahogy ütöm az entert, tölti ki magától ...
-
Hello! Egy Acer Aspire (i3-6006U/4GB/500GB) laptopra UEFI módban telepítettem Win10-et. Valami égedelem lassan indul el a rendszer. Mi lehet ennek az oka?! BIOS-ban secure boot van beállítva. Ez lehet oka?! Az én Dell gépemen ez ki van lőve és pár másodperc alatt a Windowsban vagyok, igaz, SSD-vel. De láttam már HDD-vel UEFI-s gépet, az se sokkal több ideig indul.
-
5766
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem! Van egy Aspire 8943G laptopom, nem mai gyerek, 2010-es. Szerettem volna tenni bele SSD-t a DVD meghajtó helyére, lehet rossz ötlet. Meg is vettem hozzá a cuccost, kivettem a DVD-t, a beépítőkeretbe betettem az SSD-t és vissza a gépbe. Gondoltam jó lesz, hát nem, egyszerűen el sem indul a gép. Ha kiveszem a DVD helyéről az SSD-t a gép szépen elindul, minden a régi.
A beépítőkeretbe a saját HDD-jét is betettem (2 van a gépbe), azzal is ugyanezt művelte. A BIOS-ban látszik a két meghajtó, de nem indul a win7.
Ismeri valaki ezt a tipust?????
Tud nekem valaki segíteni mit ronthatok el, mit kéne megpróbálnom állítani, merre tapogassak?
Előre is köszönöm ha segít valaki.
-
dank3n
újonc
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán bővítettem a gépemet(Aspire 5 A515-51G-557U) egy Kingston UV500 128 GB-os m.2-es ssdvel. Olyan problémám adódott ,hogy GPT Partíciót hoztam létre, fel is telepítettem a rendszert szépen, de a következő újraindítás után 1 perc után kezdi el tölteni az acer logót. Onnan 18 másodperc és használatra kész a rendszer. A biosban olyan problémával szembesültem ,hogy a boot sorrendnél csak a winchester meghajtó jelenik meg és más semmi.
Kérdésem az lenne ,hogy UEFI-ben milyen módszerrel tudom a bootolási sorrendet váltani? Előre is nagyon köszönöm segítségeteket!!Üdv.:
Zoli -
tylerhun
tag
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit egy Predator teszt.

-
törölt tag
Sziasztok.
Adott egy Aspire ES1-533 notebook. Tavasszal feldobtam rá a 1.16 spectre biost [link]. Felment, szuper minden. Azóta megjelent egy 1.18 bios és azt már nem tudom feltenni (Invalid firmware image). Sőt régebben lehetett olyat is, hogy azonos számú biost reflasheltél. Megpróbáltam az 1.16 feltenni újra és arra is azt írja ki hogy Invalid firmware image. Illetve tud olyat is, ha debiant indítasz usbről (csak not secure módban indul el) és a debianban letiltod a wifit (repülőgép mód), akkor windows alatt meghal a wifi kártya. Kész vége. Ilyenkor csak úgy lehet visszakapcsolni, ha megint elindítod a Debiant és úgy lépsz ki belőle, hogy a wifi bekapcsolva maradt. Régebben ilyenkor bepánikoltam és ujraflasheltem a biost (ezzel megoldódott), de aztán rájöttem a problémára. (Linuxot tanulok az egyetem és a scriptelés miatt szükségem volt rá, a de a wifire nem, így jött elő a probléma
)Mi a fenét csináljak ? Innentől kampec bios frissítés ?
-
Beni2360
félisten
-
Dhampir
félisten
Amiatt kérdeztem rá, mert például egy Nitro 5 bios-ában alapból csak Uefi opció volt. Más gyártók gépeinek biosában rákattintással át lehet váltani és részletesebb konfigurálási lehetőséget nyújt még az egyszerűbb kinézetű bios is, de az Acer biosára visszagondolván ez nem így működik.
(#32600) szaboi6512
Köszi szépen! (érdekes, hogy jelszavazásra kényszerít, életemben nem kellett még ehhez megadnom bios jelszót, pedig jó pár notival akadt már dolgom, az Acer-t kivéve)
-
däniel
tag
Sziasztok!
Az Acer Aspire 5 A515-51G-5934 NX.GTCEU.001-ben milyen csatlakozójú SSD van? Az AIDA64 szerint nekem KINGSTON RBUSNS8180S3128GI van benne, ami a Google szerint "B & M key" csatlakozós. Valaki ezt megtudná nekem erősíteni? Ha valid amit eddig írtam, akkor ez kompatibilis lesz vele? Néztem egy NVMe-set is, de ha jól látom a jelenlegi is SATA-s szóval gondolom csak azt tudja a gép.

-
sowi
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
A secure boot-ot igen, de az uefi-legacynak semmi köze hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest