- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
addikt
Esetleg valamelyik boldog Q3 tulajdonos tesztelte már a motyót valami komolyabb autószimben? AC(C), AMS2, rFactor2, ilyesmi… Ha igen, írhatna pár sort…
-
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #55697 üzenetére
Én nem is fogom erőltetni már ezt az airlinket, sokkal jobban bejön most a VD.
Gyerkőcöket is megtanítottam hogy kell elindítani, milyen sorrendben kell kilépni mindenből. -
kiskuplung
őstag
válasz
gulasoft #55695 üzenetére
Mikrofont neked felismeri? Nekem azt írja amit itt találtam, hogy majd pár frissítés múlva javítják. Addig meg toll a fülünkbe
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #55695 üzenetére
"De airlink egy katasztrófa megint. Én nem tudom mit csinálnak ott a metánál, de hogy teszterek nincsenek az tuti."
Na igen, nem ugy nez ki mintha tornek magukat a PC-s resszel. Lasd a Q3 teljes ignoralasa, megy vele, de gyakorlatilag egy Q2-nek veszi. Semmi ujitas as Q3-ra valo igazitas.
Es az igaz hogy a Meta egy nagy ceg, de sokszor fontos funkciokat kis csapat keszit es babazik babazik veluk, sot van olyan hogy egy huzoember van aki valamit tol es ha az nincs ott vagy mashogy gatoljak akkor annak a funkcional lottek. Az Air Link-et erdetileg Carmack tolta hogy legyen par eve amikor az ALVR es a VD bizonyitotta hogy van ra igeny. Carmak mar egy ideje egyalatalan nincs es elotte is limital funkcioban volt egy napot ott. A csak aki az Air Link-et eredetileg keszitette sincs mar ott most tobb mint egy eve. O azt mondta ugyan hogy van ott egy gyerek aki sokat foglalkozik vele es nagyon jo csinalja, nevet nem emlitett igy nem tudni ki (volt?) az, de peldaul a nyilvanossag elott is ismert Volga szinten nincs mar a Meta-nal tobb mint fel eve tavasz ota.
-
gulasoft
őstag
Hát kipróbáltam VD-t (most azt használom). Bekapcsoltam a feljaítós módot, high-ra tettem, a felbontást, steamen 100%.ot állítottam, és 72 hz-t a fejesen. 60Mb/sec körül megy kasán. Múltkor 100-on is ment még, de olyan mintha indításonként változna. 100 fölött esélytelen a steam indítóján a vonalak bevibrálnak, ilyen húrokként rezegnek. Ugye 6Gh-es sávot nem tudom próbálni mert az nem látja (remélem javítják hamarosan)
De airlink egy katasztrófa megint. Én nem tudom mit csinálnak ott a metánál, de hogy teszterek nincsenek az tuti. -
gulasoft
őstag
Nekem a netflix appal simán ment a netflix, és nem láttam szaggatást.
-
a2d2
addikt
válasz
Márton #55689 üzenetére
Megnéztem, telóról simán lejátszotta a videót letöltés nélkül, Questen viszont azt írta hogy error occured.
Úgyhogy letöltöttem és lejátszottam skyboxban: szerintem tökéletes.Viszont az hogy 720p-ben adják az adást Quest 3-on a streaming szolgáltatók az elfogadhatatlan. Ezzel kapcsolatban írtam a netflixnek évekkel ezelőtt az oculus appjukkal kapcsolatban, de akkor nem nagyon hatotta meg őket a dolog. Ez a Quest egy mostohagyerek lesz még mindig a TV-k mögött, már látom.
-
murphy84
tag
3D tartalmat én próbáltam úgy is, hogy VD-ben csatlakozok PC-re, látom az a PC-s asztalom, ott elindítok egy 3d filmet, teljes képre teszem, majd a VD beállításainál átteszem, hogy a PC-s asztalt SBS-be (vagy amit a videó megkíván) teszem és úgy valami brutál jól néz ki szerintem. A helységeknél én a felhőkarcolós szobát választottam, ahol lehet ülni egy PC monitor elé, illetve mellette van egy TV is, melyet átülve a kanapéra lehet nézni, természetesen a kanapéról nézve nagyon feelinges így 3d filmet nézni! Viszont aki teheti, próbálja ki ugyan ezzel a folyamattal a Tomb Raider játékokat, az támogatja a 3d-t, de bármelyik játékkal működik ami duplázza a képet
Az aksi nekem egész "jól" birja, 1 óra filmezés skyboxon 40%-ot vett le az aksiból. Viszont powerbankkal is próbáltam, egy 10.000-es readmi powerbankot használtam miközben játszottam pc-ről, kb 2 óra játék mellett 10%-ot merült a quest 3 úgy, hogy a powerbank is elég jól bírta mellette, 20-30%-ot merült talán.
Valakinek ígértem a Telekomos modem/router tesztet, nekem Technicolor FGA2235 típusú készülék van, ezzel VD-ben 5ghz-en 2400mbps kapcsolati sebességet jelez, wifi6-on 160hz-es sávon, a kapcsolat tökéletes, nem tapasztaltam beakadásokat, viszont egyszerre 2 quest 3 már nem tud kiszolgálni PCVR játék közben, mert ott már érezhetőek a beakadások (egyiken az Euro Truck Simulator 2 ment a másikon Half Life Alyx) Mindkettőnél Godlike és 200 -as bitrate -ra volt állítva 90 hz mellett, itt már az össze latency felment 60 fölé amikor előjöttek az akadások!
Magáról a készülékről a véleményem, hogy q2 után szerintem nagy előrelépés lett képminőségben, tényleg sokkal élesebb a kép mindenütt, sajnos az OLED hiánya itt is zavaró, de akkor q2 szokott neki ez sem lesz csalódás. Gyári fejpánt szerintem eléggé élhető, nekem a q2 annyira nyomta a homlokomat a súly miatt, hogy 10 perc után már annyira megfájdult sokszor hogy le kellett vennem, ennél abszolút nem érezhető a homlokomon a nyomás, szerintem ez a része is sokat javult, nem is tűnik orrnehéznek az egész, 2 óra használat után se nyomta az arcom. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de nagyon sokat javult kényelemre is a q2 óta! Számomra tényleg nagy előrelépés a q2 után, nem bántam meg a váltást, ez a kép tisztaság már új világot ad a pcvr-nek is számomra! -
fulton
addikt
válasz
BusinessGuy #55676 üzenetére
Köszönöm a részletes választ
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #55686 üzenetére
A Prime VR app 720p.
-
a2d2
addikt
Na, javítanak pár dolgot megint VD-ben. SSW-t várom mert én nagyon látom a ghostingot 120Hz-en is.
(De annyira azért nem hogy több százezret befektessek új VGA-ba)
Improved AV1 performance with AMD
• Improved SSW quality on Quest
• Added custom OpenXR runtime called VDXR on the PC side providing up to 10% improved performance
• Added OpenXR runtime selection box in the Streamer window (Automatic, SteamVR or VDXR)
• Added Exit Game button in the Virtual Desktop menu for non-SteamVR games
• Removed regular AV1 codec option (only AV1 10-bit now available)
• Fixed compatibility with many games on the Rift store: Pistol Whip, Onward, Population: One, Zenith, etc.
• Fixed issues with audio device restoration and monitor resolution change when shutting down/restarting computer in VR
• Fixed incorrect 5 GHz / 7 GHz appearing in computers tab / performance overlay when using 6 GHz band
• Fixed Head Lock feature to work when moving around your play space
• Fixed field of view edges on Quest 3 -
a2d2
addikt
válasz
Márton #55683 üzenetére
Azt nem tudom mi az meg hol van, de nem vagyok előrébb ha egy mintavideo jól muzsikál.
A streamingek menjenek jól elsősorban, esetleg a nas lejátszás a 3D miatt.
Erre a bigscreenre ránézek majd, nem tudtam hogy ott kellene a streaming előfizetéseket nézni, én sima böngészőben próbáltam. De nem sok esélyt adok nekik az eddig látottak alapján. -
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #55681 üzenetére
Ahogy reddit-en neztem a Steam streamer apk is mukodik. A 34" ultrawide mellett engem nem vonz igazan, de majd kiprobalom valamikor.
-
barcalaci84
őstag
amúgy működik az androidos netflix apk is . Jobb minőség mint a netflix app és ráadásul ugyanúgy le is tölthetsz filmeket offline megtekintésre mint telefonon
meg én felraktam a netflixapk mellett egy edge apk-t is és ebben működik a Telekom tvgo is így tv-zni is lehet
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
BusinessGuy #55679 üzenetére
De elvileg a streaming szolgáltatók nézése alapból is a bigscreenben lehetséges nem? Én skyboxban még sosem láttam lehetőségét ezeknek. Pigasust én nem használom, nem tudom milyen lehet a skyboxboz és a bigscreenhez képest
Ami viszont tény hogy bigscreenben a HDR filmek nagyon fakónak hatnak. Ezért inkább skyboxban nézem a filmeket. A 3D hatás megjelenítése 3D filmeknél az nagyon jó mindkét appban.
-
a2d2
addikt
válasz
BusinessGuy #55668 üzenetére
Tegnap este rászántam magam és rápróbáltam a dolgokra:
- HBO Max: hibát dob lejátszáskor
- Skyshowtime: tele van mikroszaggatással valamiért
- Disney+: nem bírtam belépni a fiókomba mert nem tudtam egyszerűen beadni a pin kódot. Gyerekek fiókjával ránéztem de túl közel volt full screenben a képernyő és a fejforgatós volt a dolog mert a lencse szélein nem tökéletes a kép.
Ezután skysbox-al a hálózatról ránéztem pár filmre.
Itt végül elég tűrhető eredményt tudtam úgy elérni hogy leghátulra ültem + a faceplate-et beállítottam hogy legközelebb legyen a lencse a szememhez. (Rápróbáltam hogy hozzápréseltem így az arcomhoz és láttam azt a lencse anomáliát amit Raymond írt legelső nap).
A lényeg hogy így megnéztem egy fél filmet, de utána lefeküdtem olvasni és éreztem hogy nem százasak a szemeim. -
BusinessGuy
őstag
válasz
fulton #55673 üzenetére
Cv1-hez képest ordító ugrás nem csak a felbontás de a szinte 0 screendoor és pancake lencse miatt is. Godray nincs, a kép tűéles szinte mindenhol. Viszont a kontraszt és fekete nem lesz olyan mert nem oled mint a CV1. Ilyen téren olyan kb mint egy átlag moziban kivetítővel színre kontrasztra feketére. 4k tartalmat nézve teljesen korrekt felsőkategóriás FHD projektor élményt ad virtual moziban. 3d filmekben többet.
Filmezés apptól függ, van még optimalizálatlan app ami lezabálja stream alatt is az akksit de igen 2+ órát bír rendes appal filmre. Rádugott tápról vagy megfelelő powerbankról tartja a szuflát.
A feltöltés lassú. 2-2.5 óra nulláról de ezt még tesztelgetem mert elméletileg gyorsabban tölt full kikapcsolva és nem menüböl lelőve (ez állítólag bugos még).Apple vision pro meg....Ha engem kérdezel hatalmas kudarc lesz amit talán az elvakult apple fanok mentenek meg a brutális bukástól akiknek mindent el lehet adni brutálisan túlárazva - máig a kedvenc apple termékem a 4db kerék mac pro-hoz 350.000 forintért... [link]
A Vision pro áráért konkrétan veszel egy quest3-at összeraksz mellé egy full highend kategóriás szgépet egy 4090-el pcvr-hoz, és még veszel egy rakás kieget a fejeshez vagy játékokat. Nem hiszem hogy az a fejes annyival többet fog adni hogy önmagában ennyit érjen, de ki tudja amíg nincs a piacon.... -
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #55671 üzenetére
Értem. Tapasztalatom szerint 1.0-át használ, Q2-n 1440.
Ha QGO-val módosítom az eyebuffer értékét, akkor annyit ír ki az OVR Metrics.
Tehát akkor 1440->1680-as ugrás van, plusz a 90Hz. Fincsi lehet.
Ellenben WMG 1.3-as szorzót használ, ahogy látom.És van olyan app is, ami bebetonozott értéket használ (melyek?) és ekkor hiába akarom adb-vel állítani, nem fog reagálni rá?
-
fulton
addikt
válasz
BusinessGuy #55627 üzenetére
Olvasgatom a véleményeket a Qest 3 ról.
Gondolkodom egy vásárlásán, révén hogy most már a 72cm es IPD távolsághoz is be lehet állítani ha jól informálódtam.
Első sorban Mozizásra használnám önálló fejesként. Ilyen esetben bírja az aksija azt a min. 2 órát, mennyi idő alatt tölt fel? Rádugott tápellátásról tudja tartani a szuflát?Mennyit javult az élmény? pixelek? színek? godray? eddig egy cv1 em volt (csak arról van tapasztalatom), hát abban nem volt a legjobb élmény. Itt jóval élesebb már a kép, olyan mint kell?
köszönöm. -
kiskuplung
őstag
Ez egészen elképesztő, de már megint eltúrták a Linket.
Solve known issues with Meta Quest LinkMeta Quest mic stops working when using Quest Link
The Meta Quest mic may not function properly when using Meta Quest with Link at this time. We plan to fix this in the next few updates. -
Buvana
aktív tag
Hi! Német amazonról megéri most venni 512-es q3-at 700 eurért? Akkor már case is, szállítás, váltás....2 hét szállítás. Még nem vásároltam csak több más helyről. Szóval mi a helyzet ezzel? Ja, első szett lenne, úgymond kivártam...
-
a2d2
addikt
válasz
BusinessGuy #55660 üzenetére
A 3D hatás tényleg jó volt. Én valami tengeri őslények 3D-t néztem vele.
Viszont pl a kamera pan-re érzékeny vagyok és itt annyira darabos volt nekem hogy nem tudtam nem arra figyelni. 60FPS-es Hobbit 3D mondjuk jó lehet benne -
Márton
nagyúr
válasz
BusinessGuy #55663 üzenetére
Az nem a bigscreen?..
-
BusinessGuy
őstag
válasz
AeSDé Team #55662 üzenetére
Skybox.
Igaz weben át de mi így néztünk meg haverral egy filmet. Ő gépéröl tolta streamre a filmet hostként. A moziteremben meg pofaztunk es hajigáltuk egymast virtual popcornnal.. -
AeSDé Team
őstag
Tudnék Quest-en virtuális mozizást csinálni párommal úgy, hogy ugyan azt a 3D filmet nézzük két headsetben, helyi szerverről lejátszva, és esetleg látjuk is egymás avatarját? Legfontosabb talán az lenne, hogy a két quest teljes szinkronban legyen.
Nem próbáltam még Questen filmnézést, már van egy hosszú listám arról hogy milyen lejátszók tudnak DLNA-ról filmet lejátszani, de van olyan is ami ezt a fenti módon tudja?
-
Raymond
titán
válasz
BusinessGuy #55660 üzenetére
Szerintem is jo mozizasra. Egy Full-SBS 3D film a VD-ben a Personal Cinema kornyezetben peldaul nagyon jo. A kep nem tul nagy es nem tul kicsi, a terem nem tul sotet (ahol egyebkent is elverezne a HMD) es nem tul vilagos, raadasul szurke arnyalatuk a falak es ulesek igy a film kontrasztja jobban kijon es feketebbnek tunik a fekete.
Kar hogy a Prime Video app csak 720p streamel mert itt mar latni hogy kene magasabb felbontas. Egy Go-nal (vagy Rift S-nel) meg nemigen, ott eleg a 720p de a Q3-nal mar eszreveheto ha nem legalabb 1080p egy flat video felbontasa.
-
BusinessGuy
őstag
Már megvan elméletileg, software és optimalizásiós problémák, pl a Skybox durvábbban zabál filmezés alatt mint egy játék ami dolgoztatja a fejest. Amúgy szerintem abszolút nem vészmegoldás persze kinek mi, de kb egy F22 Barco FHD szintet hoz a "moziban" HA 4k tartalmat nézel ami azért igen korrekt, 3d-ben lazán jobb képet ad mint bármelyik tv vagy projektor ide értve az imaxot is legalábbis térhatás tekintetében a VR megoldás miatt. Csak a HDR és az OLED fekete kéne még és lazán ütne kb bármit.
kiskuplung: Még próbálgatom annyira azért nem placebo mert a menüből shutdown jópár usernél meritette tovább a fejest a töltés pedig nálam is 51%-ról kb annyi idő alatt ment fel fullra mint a volume down megoldással 32%-ról. A full hosszan nyomva tartott power gombbal mig le nem áll dolgot még nem próbáztam de a linken nem is arról is hanem a menüből kikapcsolásról. PCVR-al ma toltam másfél órát SW quadrons-t fullra tolva mindent amit csak lehetett godlike-al úgy maradt a másfél órám alatt 32%-om ez igy korrekt. -
a2d2
addikt
válasz
Sirandrish #55657 üzenetére
Az első rész alapból támogatja, de volt hozzá valami enhancement mod amit érdemes leszedni mert pl a pda olvashatatlan volt annyira belenyomta arcodba.
Meg van ugye most ez a 6dof mod ha dobnád a gamepadet. -
Sirandrish
legenda
A Subnautica alapból támogatja a VR-t, vagy kell hozzá valami mod?
-
a2d2
addikt
válasz
Márton #55629 üzenetére
Nem most jött el sajnos, tegnap ránéztem 3D-s filmre is meg sima filmre is, maradok a projektornál.
Max vészmegoldásra jó még mindig.Ezt az akksi körüli problémázást viszont nem értem.
PCVR alatt sincs semmi fura nálam, meg natív játékok alatt sem. Mondjuk walkabout meg synth riderst néztem leginkább.
Ráadásul sima 10.000-es 2,1A-es powerbank van hátul, de kb hasonló ütemben merül a kettő, powerbank kicsit jobban, ami pont tökéletes így. Viszont kb 4 óra játékidő simán benne van így a pakliban. MR-ben gondolom kevesebb. -
kiskuplung
őstag
válasz
BusinessGuy #55651 üzenetére
Szerintem ez a volume down melletti lekapcsolás egy placebo.
A kikapcsolós menüben amúgy is van restart gomb, ami nem hiszem, hogy bármit is másképp csinálna, mint amit a csávó írt, hogy volume + power on, mert az tényleg behozza a recovery menüt, és abban is van egy reboot (ahogy írja is).
Nem vagyok Android expert, meg nyilván a hardvert se ismerem, de nyilván lehet különbség a sima power down és a restart közt (a RAM inicializálásában), szóval lehet ebben valami, én csak azt kérdőjelezem meg, hogy ennek a körülményeskedésnek van értelme, mert elég csak a restart gombot nyomogatni a shutdown menüben, az is ugyanezt a hatás éri el.
Ez a lassú töltés nekem is gyanús volt még múlt héten, de ezen a héten nem tudtam használni a headsetet, szóval majd még értekezhetünk a tapasztalatokról.
Amúgy nekem 1 hét kikapcsolás után (amit a legkényelmesebben szoktam elérni, úgy hogy fel se veszem a headsetet, csak addig nyomom a power gombot míg ki nem kapcsol), 1%-ot se merült le 5 nap alatt, szóval biztos, hogy nem merül le ilyen állapotban (= teljesen ki volt kapcsolva).
-
kevike576
senior tag
Úgy tűnik rögös út vezet majd a Pico 5-höz...
-
válasz
AeSDé Team #55646 üzenetére
PLA-val jobb szerintem, mert kicsit meghajszárítózod, és tökéletesen rá tudod tenni, 10 sec múlva meg visszakeményedik, nem kell gumi meg egyéb rögzítés. Én nagyon elégedett vagyok vele, kb. mintha gyári megoldás lenne. A tartóságtól sem félek, amilyen irányú terhelést kap, az kizárt hogy bántsa.
-
BusinessGuy
őstag
Na kipróbáztam ezt a volume down + power leállitást. 32%-ról kb annyi idő alatt töltötte fel a fejest a PD-s töltőm mint 51%-ról normális kikapcsolás mellett. Még majd mérek egyet pontosan de lehet van benne valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Windows Insider Program
- OLED monitor topic
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest