- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #53751 üzenetére
Pont azt amit linkeltél. Szerinted az ezt vettem mire vonatkozott?
Sajnos az asszonyék rászoktak a questhez vett ax3 pro-ra mert az kevésbé dobálta le a gépét a wifivel mint a telekomos router. Úgyhogy ez most torrentre van, meg csak a q3-hoz. (most jelenleg a q2-höz, atom stabil az átvitel, pedig feltoltam 200-ra az airlink sebességet.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz Busterftw #53752 üzenetére
Miért adnám el? Megmarad második VR-nak. Most eladom mondjuk 80-100.000Ft-ért. Az miért jó nekem? Több mint 4 éve nem ültem flat játék elé. Mire kijön a q3 és amazonon elérhető lesz addigra elvonási tüneteim lennének. Napi 2 óra VR az átlag. Több mint 5000 órám van a steam vr-ban és abban nincs az amit az oculusban vagy amit natívban használtam.
Ja és ezalatt egy indexet használtam kicsitt több mint 2 évig, egy 64-es quest2-őt 20 hónapig (utána full gariban visszavette az amazon az egészet, mert kicsit strafelt az egyik kontroller) és azóta egy 128-as Q2-őt (akkor már nem volt 64-es).[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
a2d2
addikt
Pont én is tegnap ültem le a youtube elé hogy megnézzem melyik 6E-s routert kellene megvenni a Quest 3-hoz és felhozott egy ilyen tesztet is. A lényege az volt hogy ezt küldte egyből vissza a srác mert a beépített antennák miatt siralmas volt távolabb a sebessége.
Na ez a Gyula féle Asus tényleg szimpatikus. Főleg hogy felül vannak végre a hűtőrácsai. Black Friday-ban ha esetleg beesik 60 körülre már venném is. Főleg ha addig kijönne több Wifi 7-es router is és nyomná le ennek az árát.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
gulasoft
őstag
Az sem lenne gond ha csak alul lenne a hűtőrácsa, mert a 6 kinyitott antennán fejjel lefelé atomstabilan áll az egész, a bitek meg nem szédülnek el, hogy fejjel lefelé kell őket feldolgozni :-)
De amíg az ax3 pro-ban nem éreztem hogy a műanyag dobozon kívül hol az elektronika, mert olyan könnyű volt, ennek azért van súlya.[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz izomman1 #53734 üzenetére
Ahogy elnézem a netes teszteket amikben nem wifi6 routert akatnak eladni neked hanem összevetik ingame a wifiket, még a wifi6 előnye is szinte nulla egy jó wifi 5 5ghz-hez képest, nemhogy wifi6e kelljen. Q3 felbontása se fogja indokolni, annál komolyabb felbontású VR fejeseknél is kvázi nulla az előny....
Én is sima wifi6-ra vadászok, inkább abból egy megbízható stabil darab. Ráadásul nekem a fő szempont inkább az hogy sok eszközt tolok rá egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz BusinessGuy #53761 üzenetére
MI lenne a jó megbízható ár érték arányú Wifi 6 .?
Most nézem amazonon 40-60 eurok a wifi 6 osok és 2400mb /s ot tudnak csak az simán elég kell ,hogy legyen... Most a Q2 nek 300-500 mb/s al tojátok az adatot nem?
Na itt jön a képbe minek adjak ki kábelra 30-40 eurokat még utángyártottra is , ha Wifi 6 ot ami ugyanazt tudja ( csak kényelmesebb) veszek 50 euró körül...[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz izomman1 #53762 üzenetére
Ez ügyben a router topikot kell felkeresni én is épp egy megbizható wifi6-ra vadászok és bár a VR is cél illetve az itthoni hálózaton az egyéb játék stream moonlight-nvidia kombóval, de leginkább azért nézegetem a wifi6-okat mert sokkal jobban kezeli ha egy rakás eszköz rá van rakva...Nekem 21 darab itthoni okos szar van a wifin és néha összefossa magát...
Mindenesetre nézegettem rengeteg wifi 5ghz vs wifi6 5ghz videót VR témában, tényleg minden értelmesebb teszt kihozta hogy konkrétan szinte semmi különbség nincs.Q3 sem fog többezer mb/s adatot venni wifin át, komolyabb paraméterekkel biró headseteknek sem kell.... Tényleg csak rá kell keresni akár youtube-on VR Wifi 5 vs wifi 6 témakörre van egy rakás ami rávilágit egymás mellett tesztelve a két technológiát hogy ezért routert cserélni ha jó a routered konkrétan felesleges.
Ezért is tartom hogy a wifi6e ilyen téren méginkább lesz parasztvakitás pláne amig nem lesz kihasználva. Pénzkidobás. Először én is azt néztem hogy legyen sebesség stb...Felesleges,inkább user vélemények és hosszútávó tesztek érdekelnek mennyire megbizható 1-1 darab, az alapján választok. Például volt amit agyonajnároztak Asus,közben a neten tele van a belassulásaival kapcsolatos user véleményekkel - kuka. -
gulasoft
őstag
válasz BusinessGuy #53763 üzenetére
A wifi6E-ben van egy 6Ghz-es sáv. Pont nem zavarja az 5Ghz-es csatornákat. Biztos nagyon sokat tudnak azok a tesztek, főleg a folyamatosségról, a másodpercekénti 90 képkocka biztosításáról, és mind biztos a Q2-ővel tesztelték! Ha nézel egy netflix vagy disney streamet és megvan a 30 képkocka/mp akkor már azt folyamatosnak látod , mindezt full HD felbontásban.
Nálunk van egy huawei AX3 pro router. Amíg csak a Q2 volt rajta kasán ment. Rámászott az asszony, meg a lányom, mert a telekomos ledobálta őket, olyan röcögések lettek a Q2-őn hogy néha használhatatlan volt.
Mióta ott van az asztalomon az asus űrhajója (és nem adtam meg a passwordot a családnak) direkt egy másik csatornára rakva (amit egyébként magától intézett) azóta röccenéstelenül meg a Q2. A Q3 40%-al fog több pixelt igényelni a teljes kihasználáshoz. Közel 4k-t kell másodpercenként 90Hz-el áttoszogatni, és visszafelé meg a szemüvegtől érkező adatokat fogadni (Ami nem sok, de ott sem lehet akadás két csomag között).
Nyugodtan tegyél rá 20 eszközt meg a Q2-őt vagy 3-a aztán majd hallgatjuk az anyázást, hogy ez mennyire szar, míg az usb kábel az isten (amin ha ugyan úgy 20 eszköz lógna kb használhatatlan lenne)
Ebben azusban egy 4 magos proci van, (az AX3 pro-ban is), Lehet hogy 4 eszközt kiszolgál 30fps-el. de az 5.-nél már osztani kell a szálat és a feldolgozást.
Én nem tudom a tesztekben mit néztek, de azt hogy egy egy eszköz FOLYAMATOSAN!!! akadás nélkül kapja a csomagokat azt biztos nem. A speedtestek egy adott idő alatt átküldött csomag mennyiségéből számol. Értem én, hogy ezek a tesztelők nagyon értenek a wifi-hez, de kétlem, hogy atesztekben a Q2-t tesztelték volna.
Mindenesetre, Én azt tapasztaltam, hogy amkor van egy dedikált router, akkor kasán megy a wifi, minden más esetben a sima filmstream megy, de a Q2 nekiáll röcögni. Eddig 10Mb/secen minimumon ás automatán állt a csúszka az airlinkben. Most 200-on.
Ezek a saját tapasztalataim, és imádom amikor két olyan ember osztja itt a wifi észt, aki életében nem használt még Q2-őt airlinken keresztül., sőtt azt sem tudja mi fán terem.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
BusinessGuy
őstag
válasz gulasoft #53764 üzenetére
Wifi6-ról írtam azokról a tesztet. 6e csak megjegyeztem pénzkidobás és tartom is.
Amit írsz az valóban külön eset az nincs a tesztben, viszont q2-vel van egy rakás teszt sőt pico4-el is ilyen téren. Amit te írsz felhasználást az arra a w6 pont elég, pont ezért keresem én is a váltást. Ha viszont nincs annyi cucc rátolva pláne egyszerre akkor a wifi6 is felesleg. W6e csak ultrapénzkidobás akárcsak a többezer mbps w6-ok hacsak nincs valami otthoni hálózati extrém felhasználás.
Ha sok cucc van betolva akár egyszerre arra meg a w6 is kiváló mu-mimoval a külön 6ghz sáv nélkül.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz BusinessGuy #53765 üzenetére
Ja és gondolom akkor a Q pro és Q3 mérnökök is a pénzkidobás miatt tettek bele wifi6e-s chippet a fejszettekbe. Nem azért, mert a nagyobb a 6Ghz-es vivőn nagyobb mennyiségú adatot tud átvinni, hanem felesleges pénzkidobásból.
Csak mert lehet elfelejtéttél utánanézni q3-ban a wifi6e lesz a támogatott, ami visszafelé kompatibilis persze, csak kérdés milyen lesz az adatátvitel.
Had kérdezzem már meg te mivel használod kkor a Q2-esedet, ha a mostani routered a 20 eszköz miatt összefosta magát?[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz BusinessGuy #53765 üzenetére
Egyáltalán nem pénzkidobás, ha valaki olyan helyen van, ahol telítettek a csatornák, nagy az interferencia, és ha a sebességbe nem is, de a késleltetésbe eléggé belecsicskíthat. A 6e ezt igyekszik megoldani, így akinek szüksége van rá, ne ezen múljon. Másrészt egy 6e chip nem olyan drága, hogy megdobja egy headset árát.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BusinessGuy
őstag
válasz gulasoft #53766 üzenetére
Alig várom erröl is a teszteket...Nagyobb adatáradat...
100-150mbps-röl beszélünk..
Nem fog gigabiteket áttolni mert konkrétan felesleges lenne.
Pont ezért nincs semmi difi kivéve ha telitett hálózaton használod,arra meg ott a wifi 6 mumimo.Apollyon a 6e chip nem. A 6e routerek igen. A telitettséget pedig a sima 6 megoldja. Persze marha ritka esetben lehet nem pénzkidobás a 6e. De a többségnél semmilyen pluszt nem fog adni ahogyan a sima 6 se.
[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz BusinessGuy #53768 üzenetére
egyébként a q2 tökéletesen ment nálam a szolgáltatói routerrel akár 350 mbps-es h264 módban ... a többi kütyü meg egy olcsó tp linken lógott....
kicsit én is félrevezetőnek érzem h néha úgy jön le a topicban mintha drága routerekre lenne szükség a q2-höz... pedig erről szó sincs szerintem -
izomman1
senior tag
Valami készül lépni fognak! [link]
Valami ilyenre számítottam...
Hánykor lesz magyar idő szerint az Oculus Connect?[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz BusinessGuy #53768 üzenetére
Ez a problema, hogy a regi osszehasonlitasokat nezted. Termeszetesen szinte mindegy volt hogy wifi5 ac vagy wifi6 ax amikor meg 100-150Mbit volt az ami at volt kuldve (az elvetemultebbek feltoltak 200-ra de ott mar megugrik a decode latency) mert az a kb +50% ax-nel nem igazan volt fontos. Csak par honapja Air Link-en is fel lehet tolni a bitrate-et ahova akarod es valthatsz h265-rol h264-re igy ott ahol lehetett ertelme az USB kapcsolatnak H264 500Mbps miatt (szimulatorok peldaul) mar oda se kell kabel ha van jo wifi. A Q3-nal pedig a magasabb felbontas miatt meg jobban fog jonni a magasabb bitrate lehetosege.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
Egy nem eppen suru (mert meainstream sajto) Quest 3 review leak [link]
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #53776 üzenetére
One other thing that it’s also worth noting is Meta’s new ‘double tap’ feature: it pauses any game and brings you back into ‘mixed reality’ from VR, thus letting you interact with the outside world without yanking off the headset.
Hehe, na ez s csávó se használt meg Questet...
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #53778 üzenetére
Ha nem
Ami erdekes hogy itt megint 12GB van RAM-nak irva, errol meg mindig ment/megy a vita hogy akkor 8GB vagy 12GB. Na es az is hogy a cikk szerint a kontrollerekben van kamera, a regebbi pletykak szerint nincs es csak infra mint a regin plusz kezkovetes kombinacioja.
-
fatal`
titán
válasz Raymond #53779 üzenetére
Csodálkoznék, ha lenne kamera, egyrész mert AA elemről fog menni, ahhoz meg kéne valami SOC ami feldolgozza a képeket, másrészt meg mintha hivatalos lenne, hogy nem lesz csak infra meg némi "AI".
#53378 Hát nem az biztos, hasznos funkció körülnézni ha kell valami a Q2-n is Azért a Q3-on a color passthroughval, depth sensorral biztos jobb lesz
-
AeSDé Team
őstag
válasz fatal` #53780 üzenetére
A CTO beszélt arról hogy infra + állandó kézkövetés + AI kombinációja lesz, nem pedig kamerás.
Már a Q2 passthrough is elég szürreális élmény, és iszonyat hasznos, azt hiányolom csak állandóan hogy szöveget nem tudok benne olvasni. Így teló nyomkodásra vagy PCVR setup-ra nem alkalmas. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz a Q3-ban
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz AeSDé Team #53781 üzenetére
Pont párosításkor pl. jó lenne Vagy ha megnéznék valamit közben a telón ha értesítés jött, de nem akarom levenni a fejszettet
#53782 Nem láttam most, rengeteg a meló Talán hamarosan felszabadulok egy kicsit és bepótolom. De szerintem videó nem nagyon fogja visszaadni.
-
AeSDé Team
őstag
válasz kiskuplung #53784 üzenetére
Ebben a videóban a 3:51-kor kezdődő "NEW Passthrough Footage looks GREAT!" fejezetben mutat pár klippet, szerintem ezekről lehet szó. Ha nem, akkor engem is érdekel hogy mi más szivárgott ki.
-
Márton
nagyúr
válasz AeSDé Team #53781 üzenetére
"azt hiányolom csak állandóan hogy szöveget nem tudok benne olvasni. "
Én meg azt, hogy mivel developer módban vagyok, nem működik a dupla tap.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
a2d2
addikt
válasz gulasoft #53764 üzenetére
Engem is pont ez a 6Ghz-es sáv fogott meg, nem akadna össze semmivel (5-en vagyunk a családban, 5 mobil, 3 okostv, 3 pc, 2 laptop, 2 repeater, 2 másik router, 4 kamera meg még mit tudom én mivel nem csatlakoznak rá szerencsétlen Huawei-re).
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
izomman1
senior tag
Ezt a routert kaptam a Vodafontól ( Régi nevén UPC volt)
[link]
Itt egy kép a routeremről : [link] (Gondolom sokaknak ez van tudjátok mire képes mi a specifikációja? )
A kérdésem az ez milyen sebességre képes ha csak VR ra használom 5 g be az eszközt hány megabite /sec ( 1300 mb/sec et ez is tud nem kb az 5ghz es wifik ezt tudják max ahogy láttam leírásokban-( hívtam őket 2 hete azt mondták ez a legnagyobb leggyorsabb Wifi amit be tudnak nekem tenni... ettől jobb náluk nincs)
Ez jelenleg bőségesen kihasználja a Q2 őt (1300 mb/sec elég nem bőségesen? ) és várhatóan a Q3 at is vagy Q3 al kellene rendelnem egy Wifi 6 ot is? Ez a 44 euros cucc [link] 2400 mb/sec et tud de minek ha a jelenlegi Q2 re is csak 300-500 at használatok nekem úgy tűnik 1300 MB/ sec ( ha tudja ez a vodafon router ) Akkor bőven jó lesz még...[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz BusinessGuy #53789 üzenetére
És ez az 1300 mb/sec bőségesen elég lehet a Q3 ra is nem? mert a Q2 őt ahogy itt olvastam 300-500mb/sec haszáltátok vagy tévedek? akkor minek ide Wifi 6 2400mb/sec es sebesség? még az is tök feleslegesnek tünik dupla mb/sec szerintem bőven elég egy Q3 ra is vagy most nagyon butát mondtam? Kövezzetek meg...
-
fatal`
titán
válasz BusinessGuy #53789 üzenetére
Másrészt a WiFi nem full duplex, így rögtön felezhető is a sáv. Nekem AX-en olyan 800 megabitet tud stabilan.
-
izomman1
senior tag
Ha nem felezem 1300mb/sec et is tud stabilan? 1300 mb/sec ha senki nem lóg a hálón (és közel van a headsethez ) simán elég lesz a Q3 ra is... ?
Vagy szükséges lenne egy ilyet rendelnem ez jó Wifi 6 ? Q3 hoz ? [link] (2400mb/sec)
hogy rendesen letesztelhessem mire képest majd...mert az 5ghz es vodafone router sevés lesz neki... ( ha már rendelem amazonról egybe rendelném a Q3 al nem külön postával ezért érdeklődök ennyire mi a véleményetek aki ért hozzá ) köszi[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #53792 üzenetére
Itt a specifikációja:
[link]
Azt az 1300-at a 2.4GHz és az 5GHz együtt tudja. Nem tudsz egyszerre 2.4-el és 5-el csatlakozni a questtel. 5Ghz-en marad kb 800. Ez az elméleti maximuma. Szerinted?
És itt egy vdeó meg egy teszt:
https://www.youtube.com/watch?v=9SpYQ31KXAU
2 éves őskövület.
De nem értem mit vergődsz. Megveszed a q3-at aztán rájösz, hogy ez a router édeskevés hozzá (főleg hogy ezen fog lógni minden más) és veszel egy normálisat.[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz gulasoft #53793 üzenetére
Leírtam miért kérdeztem " ha már rendelem amazonról egybe rendelném a Q3 al nem külön postával ezért érdeklődök ennyire mi a véleményetek aki ért hozzá"
Tehát 800 mb/sec kevés lenne már most látható akkor egy ilyet érdemes lenne berendelnem? [link] ez elég lehet vagy amit írnak 2400 mb/sec több csatorna együttes összege? mennyi lenne 1 csatornára a sávszélesség? mi az ajánlott Wifi 6 ba ami még jó ár érték arány vagy 150 -250 euros Wifi 6 E kell venni? A család alig wifizik nem fog rajta senki lógni csak én.. ráadásul ha 2,4 ghz beállítok a telefonokra és magamnak hagyom az 5-6 ghz et akkor még jó vagyok nem? tök feleslegesen minek adjak ki 150-250 eurot ha 44 euros wifi 6 is majd megteszi... ha már a 800 mb/sec kevés lesz a Q3 ra..[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz bali777 #53797 üzenetére
Na külföldi fórumokon hamarabb kitaláljuk mi kell... itt egy reddites hozzászólás Quest Pro hoz ez ajánlott [link]
182 euro ez szerinte tutkó beválik a Q3 hoz is : [link]
DE azért ez az összeg elég húzós így a headset árához + még egy kis fejpánt fülhallgató esetleg aksi és máris 1000 eurónál van a teljes komplett felszerelés..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest