-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bali777
aktív tag
válasz
Sirandrish #46799 üzenetére
Parancsikonban a célhoz írd be ezeket a végére a " jel után szóközzel: -vr -steam -language Hungarian -noasserts -nopassiveasserts +map startup
-
Sirandrish
legenda
Valaki tolta már a HL Alyxot Airlinken? Nekem nem akar menni. Kábellel megy(Alyx Link.exe), de Airlinken ablakos módban nyilig meg (hlvr.exe)..
Mi lehet a gebasz? -
minyó1
kezdő
válasz
barcalaci84 #46796 üzenetére
Nem akarok kiadni pluszba ~70.000 forintot a HMD-re meg a kábelre hogy visszafogva működjön, meg mert van benne egy chip ami mobiljáték grafikájú alkalmazások futtatására alkalmas. Nyilván az lenne a jobb választás ha lenne egy erősebb kártyám, de nincs. Csak a garázsba kell kis hülyüléshez meg Assetto Corsához, ha elszeretnék vonulni.
Köszi a válaszokat! -
barcalaci84
őstag
válasz
minyó1 #46794 üzenetére
ha eltekintünk az egyik előnyeitől és a másik hátrányaitól , akkor igen
a felbontás parát meg nem igazán értem hisz a renderelt felbontást te határozod meg...alapból (állítgatás nélkül) ugyanakkora gépigény hisz a kijelző felbontás alatti az alappbeállítás q2-nél így a gépigény megegyezik ebben az esetben a rift s-sel...
a nagyobb kijelző felbontás ilyen szempontból irreleváns... a q2 kevésbé lesz szúnyoghálós... -
minyó1
kezdő
Sziasztok! Ha eltekintünk a Q2 minden előnyétől, és egy használt Rift S minden hátrányától, egy 1070 mellé jól érzem hogy jobban járnék a Rift S-el? Most már van olyan áron használr Rift, hogy túlélem ha elromlik fél év múlva. Nem bízok a kis 1070-ben a Q2 felbontása mellett.
-
-Solt-
veterán
MH virtuális lőtér: [link]
-
kiskuplung
őstag
válasz
Scarletiel #46788 üzenetére
Pont most jött szembe egy összefoglaló, hogy mit várhatsz még idén : [link]
Én úgy tudom, hogy BT fülessel nem mész sokra, mert olyan nagy a késleltetés, de majd úgyis ír valaki aki a kadenciahelyességre is érzékeny.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Vive-ra keresek a theBlu-hoz hasonló alkalmazásokat, ahol a nézelődésen kívül nem kell mást csinálni (mozogni sem), ami akár kontroller nélkül is élvezhető.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
kiskuplung #46787 üzenetére
Hu nagyon köszi, néztem azóta videókat. Azt kell mondjam van 5-6 cím ami nálam ilyen fix vevős, meg kb ugyanennyi ami majd akcióban. Úgy indult, hogy szinte csak a Beatsaber miatt veszem meg, erre mennyi minden van itt csemegézni
Köszönöm amúgy mindenkinek a segítséget tényleg.
Bluetooth earbuds működik a készülékkel? Nem nyomja nagyon a pánt? -
kiskuplung
őstag
válasz
Scarletiel #46770 üzenetére
A tartalomra vonatkozólag tele van az internet ilyen listákkal, de itt van egy összeszedettebb: [link]
Illetve szerintem nézd meg ezt a videót, ez is egész jól összeszedett, aztán majd úgyis eldöntöd, hogy mit akarsz: [link]
Nekem van egy 2 éves hozzászólásom, az is jó beugró lehet: [link]
A fokozatosság fontos, amikor elkezded használni, én annak idején ilyet programot írtam elő ismerősöknek, mikor jöttek tesztelni, hogy ne legyenek rosszul : [link]
-
fatal`
titán
válasz
Scarletiel #46784 üzenetére
Ilyen nem nagyon van, max ha nagyon kívül esik a beállítható tartományon.
Nekem 60 az IPD-m, ez pont az 1-es és 2-es között van, 1-esen használom, semmi probléma nincs. -
HatalmaGalus
kezdő
válasz
Scarletiel #46784 üzenetére
Ezzel le tudod mérni, hogy neked mi a pupillatávolságod. De nem hiszem, hogy gondot fog okozni, ha nem hajszálra a pontosan a 3 diszkrét ponton lesz nálad:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sixoversix.copyglass
-
Scarletiel
senior tag
Még egy dolog ami eszembe jutott, hogy a lencséket 3 állásban lehet állítani. Ez egy kicsit aggodalomra ad okot, mert mivan ha pont nem lesz jó nekem egyik sem?
Van erre valami megoldás, vagy ilyenkor ez nem nekem való és küldjem vissza, maradok vr nélkül?
-
gulasoft
őstag
Kijött Luke-rosstól az elden ring-hez a mod.
-
Scarletiel
senior tag
Nagyon köszi az infókat így már nagyjából értem a többit meg majd ha látom
Can't wait!! -
gulasoft
őstag
Tehát megint itt tartunk......
Az oculus egy teljes értékű önálló fejszett egy android alapú programmal. Natív játékoknak hívjuk azokat, amik a szemüveg tárolójára kerül, és azon fut, nm kell hozzá PC.
Link kábellel vagy Airlinkkel a fejszett PCVR eszközzé válik, egy rift-s menüt kapsz, ahol láthatod a desktopodat, elindíthatod a steamvr progit....
Vannak kifejeztetten oculus PCVR játékok amihez nem kell a steam, ezt az oculus store-ból veszed meg, és ha a fejszett PCVR módban van, akkor annak a menüjében el tudod indítani.
Vannak a steam vr játékok amiket a steam alatt veszel meg, és a futó steamvr alatt indítod el.
Vannak a nem steam játékok, amiket külön indítasz, de ezek is elindítják a steam VR-t.Ha megjön a fejszett megérted, mert alapban van egy pár demó amit minden pc-s kapcsolat nélkül fel tudsz tenni. Ott lesz a menübe az ikonja egy install felirattal. Ezek natív cuccok. Látni fogod, hogy nem kell hozzá pc.
-
Raymond
titán
Steam - store front (bolt)
SteamVR = VR framework/APIEgy jatekban ha van VR tamogatas lehet benne Oculus-os, SteamVR (OpenVR) vagy mindketto. Tehat az hogy Steam-en van meg a jatek csak annyit jelent hogy ott vetted meg. Ha van benne Oculus tamogatas akkor ugy erdemes hasznalni (inditaskor kerdezni szokjak hogy melyik legyen).
Az Oculus Home amit a PC-re telepitesz pedig az Oculus bolt es minden mas egyben is.
Nem bonyolult, de egyszerubb lesz majd amikor latod is.
PC nelkul pedig minden a Quest-ben csinalsz. Ott veszed a jatekokat, oda telepulnek es ott futnak.
PC streaming-nel pedig annyi van hogy nem egy monitorra vagy a PC-re csatlakozott HMD-re kuldi a legvegen ki a kepet hanem tomorrity a video jelet es kikuldi USB kabelen vagy Wii-n mint adatot amit a Quest dekodol es megjelenit.
-
gulasoft
őstag
válasz
Scarletiel #46773 üzenetére
A pc-re fel KELL tenned az oculus programot, ez fog az airlinkel vagy link kábellel kapcsolódni, és csinál pcvr-t az oculusból.
Tehát amíg megjön a fejszett addíg legyen fent a steam,, a steam vr és az oculus progit.
[link]
Kicsit letekersz és ott lesz a q2-höz a pc-re telepítendő progi letöltése. -
bali777
aktív tag
válasz
Scarletiel #46776 üzenetére
Pl. a steamen veszel egy PC-s VR játékot, ami támogatja a Riftet (így a Quest2-t is), akkor azt indítod PC-ről, ami indítja automatikusan a steam VR segédprogramot is a futtatáshoz, ha ez fel van telepítve. Pl. Alien Isolation. Link kapcsolat kell a PC-hez (kábel vagy airlink). Tudsz még játékot telepíteni magára a fejszettre is, ehhez ugyebár nem kell steam VR, meg PC sem, természetesen. Tudsz Pc-s Oculus appból is indítani játékot, pl. Asgard Wrath. Ehhez kell a link kapcsolat (kábel vagy airlink), (és persze PC is). Itt nem kell steam VR
Kihagytam valamit? -
Scarletiel
senior tag
Á értem és akkor ha jól veszem ki, ahhoz, hogy a szemüveg listázza a játékokat kell a gépre a SteamVR is. Mármint, hogy az abban szereplőket is hozza a szemüveg. Bocsi tényleg iszonyat noob vagyok tudom ^^
-
HatalmaGalus
kezdő
Airlink-et a Quest-en kapcsolod be. PC-n fut az Oculus app és az csatlakozik össze a fejszettel. Ugyanez megy sima link-kel is, amikor ezt kábellel teszed.
Minden játék, ami Oculus Rift-es, vagy SteamVR-os futni fog. Az Oculus app látja ezeket és listázza is a fejszetten belül, amikor fut a link.
-
Raymond
titán
válasz
Scarletiel #46773 üzenetére
Az Air Link egy beepitett funkcio.
A Steam es a SteamVR nem ugyanaz. Ha van jatekod Steam-en amiben van VR tamogatas es van benne direkt Oculus tamogatas is ahhoz peldaul nem kell SteamVR. Van viszont amihez igen.
F1 jatek VR tamogatassal egyelore nincs, csak par het mulva lesz az F1 2022-ben.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
gulasoft #46772 üzenetére
+@Raymond
Köszönöm! Még annyi, hogy ez az Airlink gondolom leszedhető PC-re ingyenesen mint a SteamVR. A másik kérdés, hogy SteamVR-ban csak azok a steam játékok vannak amik mennek VR készülékkel gondolom, de nézi az én accountomat is? A Skyrim VR-ban elég érdekes lehet, azt mindenképp kipróbálnám. Illetve valamelyik F1-et is szívesen viszont azt lehetőleg Xbox kontrollerrel. -
gulasoft
őstag
válasz
Ne vegyél kábelt, airlinket használj első körben. Kis platform ugribugri moss, lucky's tale, BS, köröükre osztoss rpg demeo, Pc-re steam alá bármi, de pl pavlov.
Netflix ha jól emlékszem fent van alapban, de ha nincs akkor fel lehet rá tenni a store-ból. Egyébként meg csak felveszed, elindítod a filmet, és egy tv képernyőn nézheted a netflixes filmeket, de nem lesz 3d. -
Raymond
titán
válasz
"Kapok-e hozzá olyan kábelt amivel tudok PC-re is csatlakozni?"
Nem, tul rovid a gyari. Ajanlottat talasz a topic-ban. Eloszor azert probalt a WiFi-s Air Link-et."128GB elegendő, vagy eléggé limitálja a játékok mennyiségét?"
Elegendo.
"Mik a must have játékok amiket érdemes megszerezni rá?"
Rengeteg hsz vana topic-ban errol, szerintem inkabb keress ra az ajanlottak es a best buy szavakra. Utoljara amikor kertek itt ajanlatot mindenki a 30-60eur PC-s jatekokat linkelgette es nem volt mar kedvem az ingyenes vagy olcso de mindenkepp erdekes cuccoket osszeszedni. -
Scarletiel
senior tag
No berendeltem az Alzától a 128GB-os Quest 2-t, részletre nem vészes. Lenne azért még pár kérdésem:
- Kapok-e hozzá olyan kábelt amivel tudok PC-re is csatlakozni? Ha nem linkelne valaki egy jót?
-128GB elegendő, vagy eléggé limitálja a játékok mennyiségét?
- Mik a must have játékok amiket érdemes megszerezni rá? (Itt leginkább olyanok érdekelnének amik nem ilyen 2-3-5 órás játékok 30 dollárért)
- Olvastam róla, hogy ezekkel a VR szemüvegekkel Netflixezni is lehet akár, viszont passzolom, hogy hogyan, meg, hogy érdemes-e. Ahogy azt is hallottam, hogy van egy csomó más felhasználási módja a játékon kívül amik érdekesek és beszippantanak. (Pl. Google earth VR meg ilyesmik)Ezekkel kapcsolatban hol találok bővebb infót?
Illetve azoktól kérdezem akik az Oculus store-ból vették meg a BeatSaber-t, hogy mi a max fps amivel megy? Jobban járok azzal, vagy inkább a SteamVR verzió a javasolt?És végül az utolsó kérdésem, hogy Miért nincs még nálam????
Köszi előre is mindenkinek és bocsi a sok hülye kérdésért csak kissé izgatott vagyok
-
Tomdriver
őstag
válasz
kiskuplung #46768 üzenetére
De a banknak írtál? Mert a felület, ahol a teljes összeget mutatja az a banké, szerintem az ő saruk, persze aztán ki tudja...
#46767barcalaci84: Na akkor ez innentől kétesélyes..
-
Tomdriver
őstag
válasz
barcalaci84 #46765 üzenetére
Bátraké a szerencse, azért csak behúztam, aztán láss csodát, kártyánál is a csökkentett összeget vonta le...
Fene se érti, de legalább ezt is tudjuk. -
Tomdriver
őstag
Az hogy a francba lehet, hogy a store-ban vásárolt cucchoz beírom a promo kódot, le is vonja az összeget, a tranzakció jóváhagyásnál mégis a teljes összeg látszik?
Már harmadszor utasítom el..... -
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #46759 üzenetére
Resident evil 4 pedig ahogy nézem szintén az ezer éves ( 10 vagy 15 éves? ) játék feldolgozása akkori grafika
Igazi poligon vadász játék 😊
( alacsony textúra alig van árnyék fényhatás poligonszámról ne is beszéljünk )quest 2 verzió :
PC VR verzió ( Ez talán a 8 as rész már nem tudom )
Azért látható gondolom a grafikai különbség majd 10 év különbség van a két rész között..
persze jó, hogy van ilyen mobil VR is akinek nincs gépe isten király ilyet is játszani na de azért ez vissza az időbe 10 évet
Ilyen grafika még az öreg GPU al is ha portolva vannak simán megy tapasztalatból mondom ( Max grafikán)
Jó lenne ha egy Half Life Alyx tipusú játékok jönnének ki de jelenleg a piacnak csak ilyen „igénye van”
Azért ez nem hinném , mert már van dögivel GPU 20 as 30 as és most a 40 es szériába is van már erő bőven sőt még a 1080 TI se annyira gagyi ha minden fut rajta a G2 vel ( ajánlott kártya hozzá amikor még kijött ).. -
gulasoft
őstag
De ott a climb, a pop, az sw játékok. Most kezdik csak kihasználni a q2 vonalat, eddig nagyon vigyáztak hogy q1-en is fusson, de most már kezdik elengedni.
-
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #46756 üzenetére
Mutass egy jó grafikájú játékot Quest 2 re írva… én nem tudok 😊 Ott is harmat gyenge a számítási kapacitás egy PC hez képest és ezeket portolják PC re ..
Most néztem még a moddolt REsident Evil (VR mod ) is megy szépen a GTX 1080 TI al csak rossz grafikai beállítást használtam előzőekben ( native felbontáson high beállítással )Igen ez PS VR valóban…
Fogok fejleszteni (ha lesz végre jó VR cím de mi? ) de lehet csak ősszel ha kijön a 4080 as az már csak 5 hónap..
vagy 3080 as de még szerintem fog esni tovább az ára igaz már lehet nem sokat. -
gulasoft
őstag
válasz
izomman1 #46755 üzenetére
Ez psvr4 és pcvr összehasonlítás. Mind a kettő erőmű a quest2-höz képest. Azért ilyen garafika, mert szartak a grafikusok jobb textúrájú több polygont tartalmazó objektumokat felrakni. Ez nem azt jelenti, hogy nem fog kijönni holnap egy olyan, hogy rá kell tolni a dlls-t hogy normális sebességen fusson. Ezt a 1080-asodon nem tudod megcsinálni.
Lassan 3 generációval leszel elmaradva ha kijön a 4000-es széria.
Most is 2 generációval el vagy maradva, és a vr erőforrásigényesebb mint a sima.
Muszály lesz fejlődni, a quest-nél is van ami már csak a 2-esre jelenik meg. Aki nem akar az új natívokkal játszani marad a q1-en amíg el nem, romlik, a többiek váltanak. -
izomman1
senior tag
Na itt az új ütős cím:
[link]Mintha vissza mennénk 10 évet a PC VR grafikai tudásába :S ezért a rajzfilmszerű grafikáért pénzkidobás GPU fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest