Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Mondjuk a végleges produkció jobban néz ki, ami a videó végén van, nem értem miért nem azzal tesztelt a srác. A Lighthouse irányító meg csak azért kell, hogy a felső és alsó kar pozícióját is lekövesse a rendszer, menne ezek nélkül is, kb. mint a Leap Motion. Tény, hogy így egy másik, jó drága vashoz van kötve aki ezt akarja, meg tényleg kell aki segít felvenni. Ezért várjuk a GloveOne mit villant vagy mikor lesz végre Tesla Glove*. Egyenlőre leginnovatívabb megoldás ránézésre a Samsung Rink, de még sehol egy hands-on riport, nem tudni mehet PC-vel Samsung VR cucc helyett, stb.
*Mondjuk az ha jól tévedek a megérintett dolgokat érezhetővé teszik, akár a méreg drága Tesla Suit, így lehet drága lesz.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
veterán
válasz Komplikato #2694 üzenetére
szvsz nem titkolták azt, mondták már előre hogy kapacitív gombjai vannak a touch-nak, ebből fakadóan is tudták pl a hüvelykujj felemelését "thumbs up"-nak érzékelni.
zsolti_20: a touch-ok wireless-ek, egyedül a + kamerának kell még egy USB3. Szóval ha mindent használni akarsz (gamepad, két kamera, szemüveg, stb) akkor kell HDMI + 3 USB3 (1 a szemüveg, 1-1 pedig a két kamera) + 1 USB2 (xbox kontroller). Ahogy már kezdetektől mondva volt
osvr anyám az az osvr de egy jobb minőségű kínai koppintásnak néz ki. És ugye lecsupaszítva, semmi extra kontroller, semmi egyedibb cucc, különleges optika nélkül (custom, de sima lencsékkel) 400 dolcsi. Ezt csak a Rift "túlárazásának" a margójára. A focal point változtatás mindenképp dícséretes, de ahogy látom így nincs IPD állítás.
#2700: a kesztyűvel az a baj, hogy mindenkinek más keze van, és hatványozottan más keze van. visszacsatolást, erőt pedig leginkább ellentartással lehetne csinálni, de az törékeny ilyen méretben. Szóval az érzékelés is annyi lenne szerintem, hogy az ujjbegyeknél valami kicsit felfújódik vagy nyomást fejt ki, de nem akadályozza meg hogy "belenyúlj" az objektumba.
Ilyen szempontból nekem az oculus touch szimpi, kellően univerzális az emberek kezére és kellően robusztus is a megoldás, egy vékony kesztyűvel szemben. Viszont tény hogy pontatlanabb (bár a pontosságát a kesztyűnek sem tudjuk pontosan). Azzal az alkarra-felkarra kötözött dolgokkal együtt viszont szvsz bukta.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Segal
veterán
válasz zsolti_20 #2695 üzenetére
Elég lesz de akkor mást nem fogsz tudni rákötni. Persze az is megoldható ha kéne még usb mert egy aktív usb hub-al még millió dolgot ráköthetsz de egyértelmű hogy ezeket a szemüvegeket elsősorba nem laptopokhoz találták ki. Az én számítógépemen még ugyan nem számoltam meg de tizen darab usb van rajta ha a kettes és hármasokat is beleveszem tehát itt egész biztosan nem lesz probléma
Komplikato: Az ujjlekövetés jól néz ki de az a kesztyű az valami röhej oda már kell valaki aki beöltöztet meg aki leveszi rólad ha végeztél. Mindenesetre ez is csak megerősített abban hogy jól döntöttem hogy az Oculust választottam
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ablack
senior tag
válasz Komplikato #2696 üzenetére
A weboldalon is 3+1 van megdva igénynek, és a Touch +1 kamerájával kelleni is fog szerintem.
(Bár a fentebb említett 4db USB így is elég.)
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz zsolti_20 #2695 üzenetére
Szerintem többször le lett írva ebben a fórumban, hogy igen, de ezért is adtak meg 2db USB3.0 plusz 1db USB2.0 igényt az Ocukus Riftnek, hogy ne legyen gond a Touch vagy más egyéb kiegészítő.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
zsolti_20
senior tag
Rengeteg USB-t fog lefogni az egész. Kíváncsi vagyok, ha jönni fog a touch, akkor a két szenzornak két külön USB 3.0 kell majd, vagy kapunk hozzá egy adaptert.
Az ujjak követéséről valaki tud esetleg valamit milyen lesz? Csak kinyujtott és behajlíteott ujjat képes érzékelni vagy a közte lévő állapotot is?Az ASUS a laposomat 4db USB 3.0-val áldotta meg, remélem elég lesz a végső változathoz.
-
Komplikato
veterán
A Tested E3 riportja a Razer OSVR HDK2 kütyüjéről: OSVR HDK2 Hands-on videó
A háttérben meg OSVR logó alatt a GloveOne kesztyűt demozzák ami ezek szerint a Manus kesztyűje mellett szintén kap majd Steam VR támogatást, mint minden OSVR eszköz.Szintén Tested riport, szintén E3, az Oculus Touch-ról: Oculus Touch Hands-on
Elég jól titkolták régebben ezt az ujj lekövetést a srácok, tök jól néz ki a demoban. Ezek után kíváncsi leszek, hogy a kesztyűs megoldások vagy a Samsung Rink labdába rúg még a piacon?Tested riport a Manus Vr kesztyűről: Manus VR Gloves Hands-on
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #2690 üzenetére
Plusz egy usb 2.0 a kontroller adapterenek es ha megjelenik a touch annak is kell majd egy usb 3.0 (szenzoranak).
En amiket probaltam azok kozul egyedul az Assetto Corsa amibe muszaj kikapcsolni ezeket es visszavenni a felbontast hogy jol fusson kulonben rosszul vagy sehogy sem fut. Project Cars pl nalam 4k felbontasra van allitva es minden be van kapcsolva megis jol fut riftbe.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dr3
csendes tag
válasz akoska07 #2690 üzenetére
SLI Rift-el akad állitolag, célszeru kikapcsolni, illetve a programban a felbontást levenni, átrakni ablakra, vsync kikapcs (ezeknek a rift-es képre semmi hatása nincs, csak a monitoron látható képet befolyásolja, és kevésbé terheli igy a rendszert), sokak szerint antialias is kikapcs, én őszintén nem láttam külömbséget, szal kikapcsolva maradt. Illetve az osszes fejmozgás és G effekt off.
Amit birtokolsz, az birtokba vesz...
-
nagyúr
válasz wolfhgb #2687 üzenetére
Nem erőltettem,alapból be volt kapcsolva nálam az SLI,ha nincs Rift,akkor 1440p játszom.
#2688 zsolti_20 :
A szemüveget 1db hdmi és 1db usb kábellel kötöd a gépre,usb 3.0-ra van szükség.
Ugyanez a helyzet a szenzorral is,ahhoz is usb 3.0 kell.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
zsolti_20
senior tag
Aki megkapta mar oculust letudna fenykepezni nekem hogy a headset milyen jabelekkel csatlakozik a gephez? illetve ha a linkboxot kihagytak akkor a szemuveg kozvetlenul csak a gepre van dugva?
-
Enton
addikt
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #2683 üzenetére
Szerintem nem. Nálam nem jön elő ilyen probléma. Max vegyél vissza kicsit a grafikai részletességből lehet hogy egyszerűen sok bár egy 980Ti-nél nem hiszem de egy próbát megér.
Más:
Most nem igazán lennék Dirt Rally fejlesztő. Már eleve az ciki hogy hónapokkal az Oculus CV1 megjelenése után nincs 1.3 support (0.8 már a játék megjelenésekor volt és működött is) de nem is olyan régen ígérték hogy a következő patch-el érkezik a támogatás. Mondanom sem kell patch van de támogatás továbbra sincs. Ez vicc."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
Próbáltam ma a Project Cars-t és vmiért szellemképes a látvány.
Amíg nem mozdítom a fejem jó a kép,amint megmozdítom szellemképes lesz.
Ezt így nem lehet.Kellene vmilyen beállításra odafigyelnem mielőtt elindítom a játékot ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
BiP
nagyúr
Veletech-en próbáltam a Vive-ot, annak a controllere valóban hosszabb, de azon is van pont egy ravasz az ujjnál, és nem kényelmetlen. Lövöldözős játékokhoz pont jó.
Engem kicsit a Wii Remote-ra emlékeztet, az Oculus Touch meg olyan,mintha kettészedtek volna egy sima controllert. Ez utóbbi közelebb áll a megszokotthoz. -
törölt tag
válasz clyvejhamma #2674 üzenetére
Én összeraktam és kész. Volt szerencsém oculushoz,nálam vive a nyerő.
-
nagyúr
válasz Menthirist #2678 üzenetére
Nem is ma adták ki a LM-t.
Biztos vagyok benne,hogy az Oculus is dolgozik ezen.#2679 zsolti_20 :
Nagyobb teret fog majd be a 2 szenzor.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
veterán
válasz akoska07 #2677 üzenetére
jah, de nem annyira atombiztos mint a touch-os érzékelés (ezt DK2 + leap motion tulajként mondom ) A LM egy sztereo kamera, tehát limitált hogy mit tud egymástól megkülönböztetni, könnyen "összeakadnak" az ujjak, illetve könnyű őket ki is takarni.
zsolti_20: az árnyékolás kiküszöbölése miatt kell legalább kettő.
Egy kamera:
Két kamera előtted
Két kamera szemben egymással
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
nagyúr
válasz clyvejhamma #2676 üzenetére
mindenkinek van otthon legalább 2 db fotó állvány, végszükség esetére...
Természetesen nem,de ott az opció.Az tény,hogy pontos a Rift.
Én tudom mitől jó a Rift,nem véletlenül vettem azt.A Touch mellé úgy emlékszem adni fognak még egy szenzort,így kiterjedtebb mozgást fog biztosítani a Rift is.
A HTC-s kesztyű nem rossz dolog.
Oculus már csinált érzékelőt amivel a kéz mozgást figyeli,Leap Motion,asszem már a DK1-nél is elérhető volt.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz akoska07 #2675 üzenetére
Az állvány még egyszerűbb, mindenkinek van otthon legalább 2 db fotó állvány, végszükség esetére...
Igen, olvastam róla, hogy van akinél nem megy csak a kábeles sync. És amikor megy, akkor is előjönnek problémák, sajna jelenleg eléggé bugos a SteamVR szoftver is.Egyértelmű, hogy a Vive tracking megoldása komolyabb, mint a Rift-é, ezt szerintem senki nem vitatja.
Oculus-ék nem azért csinálták meg kamerával, mert jobb, hanem azért mert sokkal egyszerűbb, hasonlóan pontos (bizonyos távolságon belül) és fele ennyi probléma lehet vele, mint pl. a HTC megoldásával. -
nagyúr
válasz clyvejhamma #2674 üzenetére
Nem kell fúrni,lehet állványra is tenni.
Olvastál róla vhol,hogy baj lenne a szinkronnal a két szenzor között ?Az tény,hogy a Rift setup-jával nincs annyi időtöltés,viszont a Vive-hoz jár két VR kontroller.
Jelenleg pariban vannak,aztán majd amikor jön a Touch átbillen a mérleg nyelve a Rift felé.
Ennek az is feltétele,hogy jó címeket is kiadjon az Oculus,amiben sztem nem lesz hiány,meglátjuk.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz #15779328 #2668 üzenetére
Jah, csak fúrni kell hozzá, meg kell oda 220 és ha esetleg gagyizna a lighthouse-ok közötti szinkron, akkor még szinkron kábel is kell. Ezzel szemben a Riftet bedugod, lerakod a kamera állványt és kész vagy. Tényleg sokkal jobb a Vive. )
Én éppen a határán vagyok, hogy rendeljek-e Vive-ot, de pont az ilyen macerák miatt nem vágyom rá annyira.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én is kíváncsi lennék azután,hogy használtam a CV1-et,milyen lehet a Vive.
Igen 1 napos szállítással meg lehet már venni a Vive-ot,700GBP-ért.
Ebay-ről lehet szerezni 1 napos szállítással CV1-et.
Igen az előny jelenleg a Vive-nál van a kontroller miatt.Már nem kell sokat várnunk a Touch-ra.
Akkor fog beteljesedni a Rift.Az azért nem semmi egyébként,hogy nincs külön táp a Rift-hez,csak usb és hdmi csatlakozó a szgépre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
Segal
veterán
válasz zsolti_20 #2663 üzenetére
Egyelőre mindenképp a Vive van előnybe egyrészt szállításügyileg másrészt mert jár hozzá alapból a 2 kontroller. Viszont SZERINTEM az Oculus szemüvege letisztultabb és összképbe többet nyújt mint a Vive. Egyrészt nincs egy plusz doboz (linkbox) másrészt jár hozzá a fülhallgató és readásul még a megjelenített képet is szebbnek mondják (nem próbáltam még Vive-ot)
A kontrollereknél is nekem az oculusé a bejövősebb az olyan mint ha 2 ravaszt fogna az ember a Vive-é meg inkább 2 botra hasonlít. Márpedig elég sok esetben pisztolyt fogunk majd a játékokba.
Tehát én azt mondom most egyértelműen a Vive van előnybe de ha megjelenik az Oculushoz a Touch akkor trónfosztás lesz. Márpedig idén (második félévbe) jön a touch."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
sheep
addikt
válasz zsolti_20 #2663 üzenetére
Én pont máshogy látom: a Vive most is tudja a mozgáskövetést, és az Oculus van lemaradva nagyon hozzá képest (meg a szállítással is el vannak csúszva, Vive-ból meg már az 5.-et rendelte meg egy ismerősöm és meg is kapta).
Ezalatt a Vive háza táján is fejlesztik a játékokat ezerrel, szóval jó lenne ha az oculus is belehúzna hogy ne porosodjon a padláson ha valaki mozogni is szeretne[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
zsolti_20
senior tag
Ha ezekkel a játékokkal fog jönni a touch, és vissza tudja adni a videoban látottakat, akkor a HTC vive-nek nagyot kell mutatnia, hogy ne porosodjon a szekrényen.
Egyébként erről a touchról valaki tud valamit? Azt látom hogy az ujjmozgást letudja követni, bár ez mennyire pontos? Csak a teljesen kinyújtott és a teljesen behajtott ujjakat tudja lekövetni vagy azt is ami közte van? Úgy értem hogy csak ökölbe szorított kéz lesz a játékban, illetve teljesen kinyújtott ujjak, vagy köztes állapotokat is figyelni képes?
-
nagyúr
Over 30 Full Games Launching with Oculus Touch this Year
Együtt jönnek majd a Touch-al.
Logikus.
Kell játék is hozzá.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz zsolti_20 #2657 üzenetére
Én még nem láttam,de elég tetszetős.
Touch nagyon ütős lesz.
Nagyon várom már. Látva a Vive-osokat irigykedem.#2658 Segal :
Nem volt időm versenyezni,ezért van a padláson.ha a padláson tartod a G27-et akkor ez úgy sem a te játékod.
Túl vagyok már jó sok szezonon a sok év alatt,abból 2 bajnoki címen,meg pár dobogós helyezésen összetettben.
Csak időm nincs,nem pedig kedvem.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #2655 üzenetére
Mit keres a G27 a padláson?
Nálam minden héten jut idő némi virtuális körözgetésre. (pedig kevés szabadidőm van)
Én nem szöszölgettem külön a beállításokkal fut ez minden módba amit oculus nélkül bírna a géped azzal futtasd szerintem.
Assetto Corsa-ba kell nagyon figyelni a beállításokra mert különben nem indul vagy pocsékul fut de ha a padláson tartod a G27-et akkor ez úgy sem a te játékod.zsolti_20: Nem jelentek meg, a fontosabb dolgok a touch megjelenése után fognak megjelenni. Remélhetőleg ősszel csak megvásárolható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Nemtudom látta-e már valaki ezt avideót, de nagyon belehúzott az oculus. A videoban lévő játékok már megjelentek? Vagy ezután várható a megjelenés hogy piacra adták a touchokat?
-
zpeti2
tag
Oculus visszautalt a számlámra 56eurót, ezekszerint nem ezért törölték kétszer a rendelést. Azt hittem ezt akarják megúszni. Mégiscsak van lelkiismeretük😃
-
nagyúr
Igen.
Körözgetés majd holnap lesz,mert a G27 a padláson van,majd holnap lehozom.Egyébként milyen felbontásban hány Hz-en fut a legjobban a játék ?
#2654 vitko :
Nem volt szándékos.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz akoska07 #2652 üzenetére
Most majdnem rámhoztad a szívbajt. Én csak emiatt vettem meg a Project Carst de fel sem telepítettem még egyszer sem csak ott van steam libraryban. Csak Oculussal akarom kipróbálni majd először a hatás miatt.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #2652 üzenetére
A lényeg hogy megoldódott. Jó körözgetést
-
nagyúr
válasz Raymond #2651 üzenetére
A játék auto indítja az oculus progit.
Ledek rendben voltak,nem volt sárga.Közben megoldottam,illetve a Rift mondta a megoldást.
El sem olvastam mit írt ki a szemüvegben.
Ismeretlen forrásból jött az anyag,mármint a PC.
És ezt engedélyezni kellett a beállításokban.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Raymond
félisten
válasz akoska07 #2650 üzenetére
Akkor meg par dolog:
1) Oculus Home fut mielott elinditot a PC-t Steam-bol?
2) Ha "igen" az elozore es belenezel a Rift-be a kis LED fent kozepen feher vagy sarga? Nalam ha a gep kikapcsolta a monitort mert nem voltam a gep elott egy idore akkor sarga es vagy restart vagy USB kabel kihuz es bedug hogy kapjon a headset egy restart-ot. Ha ezt nem csinalom akkor minden program/jatek elindul, de a Rift nem ad kepet.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
nagyúr
Most telepítettem fel,mert nem volt feltelepítve eg ideje.
11. patch van rajta ha jól tudom,sima verzió nem digital edition.#2647 Raymond :
Én is innen indítottam (volna).[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz akoska07 #2645 üzenetére
Nem tudom melyik verziod van nekem eredetibe a sima de jelenleg a tort goty verziot hasznalom mert nem veszem meg ujra. Szerintem regebbi verziot hasznalsz ami meg nem tartalmazza az 1.3 sdk-t vagy csak a rift modot kene hanyagolni mert nalam a goty verzio egybol indul riftbe.
Ha mar autosnal jarunk irom assettonal meg az 1.6.1. verziotol tamogatott a cv1.Nem kell megvenned ujra az oculus aruhazbol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen azzal is.
Amikor éppen gamepad-al nyomod,akkor nem feltétlenül van kedved keresgélni a remote-t.
Ezért írtam,hogy nekem jobb lett volna,ha elhelyeznek vhol egy hangerőgombot a headset-en.Kérdeznék is.
Nekem már meg volt előtte a Project Cars.
Mégsem tudom elindítani Rift-ben.
Nincs is a könyvtárban,ezért nem indítja el.
SAteam-en pedig ott van.
Steam-ből indítottaqm Rift mod-ban.
Elindítja a játékot ablakban és a Rift-ben meg semmi. Illetve a fent írt üzenet fogad,nem ismeri a Rift.Újra meg kellene vennem az Oculus-tól ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi srácok.
Már várom egy ideje,januárban rendeltem elő az nap amikor megnyitották az előrendelést.Gyors vélemény:
Elsőre nagyon tetszik,látványosan jobb,mint a DK2.
Eve Valkyrie nagyon állat,nagyon intenzív. Kontrollert nagyon szoknom kell,sosem használtam előtte.
Lucky's tales nagyon jó,azt hittem gagyi lesz,de nagyon élvezem.Két dolog
- kábelt harisnyázhatták volna,és vmivel puhább is lehetne
- hangerő szabályzót rakhattak volna a fülesre vhogyDe mindenképp well done Oculus,nagyon jól szól.
Lesz majd hosszabb beszámoló is,több játék kipróbálása és több tapasztalat után.
#2642 clyvejhamma :
Nincs tapasztalatom a Vive-al.
Sztem ez egy nagyon jó videó,elmondanak mindent mindkettőről pro és kontra:
Tested In-Depth: Oculus Rift vs. HTC ViveA VR kontrollerel van előnye jelenleg a Vive-nak,addig amíg nem jön a touch.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz akoska07 #2639 üzenetére
Hoppácska-hoppácska! Nagy gratula hozzá!
Aztán majd véleményt te is írhatsz ám róla, hogy neked hogy tetszik vagy esetleg van-e valami ami nem tetszik benne stb.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nagyúr
-
törölt tag
-
Segal
veterán
válasz wolfhgb #2635 üzenetére
Lehet hogy egyszerűbb lett volna ebayről neked is, már messze nem annyira felárasak mint az elején főleg úgy hogy neked még az osztrákoktól való idepostázás árával is számolni kell.
-
wolfhgb
aktív tag
Hát igen, le volt zsirozva minden amerikából, feszülten figyeltem a best buy oldalát május 7. én, pay pal on a vételár $ ban, és semmi. Hetek múlva, mikor végre ütni tudtam volna az entert a besárgult gombon, akkor meg már nem volt kihez rendelnem kint. Közben jónéhány különböző német próbálkozás, másnap rendszeres törléssel, a legelső rendelésem kb 5x rendeltette velem újra charls, miután ujra es ujra törölték mindet, legutobbi próbálkozásom osztrák, az épp 4 napos, ezidáig törlés nélkül, a korábbiak fényében bizakodó vagyok, h még nem törölték azt is.
-
Segal
veterán
Megnyugtatásként az enyém is kalandosan ért ide. Én Ebayről rendeltem minden a megszokott módon kezdődött. Kiírta hogy mikorra várja és hogy még aznap fel is adja a csomagot a licit nyertesének. Megnyertem paypallal fizettem vártam. Tényleg írta a játék letöltő kódot, aztán jött az üzenet hogy feladta a csomagom minden rendbe. Elég katasztrofális az angolom (leginkább -1 szint) de az értesítőket értettem hogy épp hol tart aztán 1 apró dolgot benéztem. Azt írták hogy kiszállítási kísérlet történt és meg úgy értelmeztem hogy kiszállításra kész a csomag. Ez egy csütörtöki nap volt mondtam is magamba hogy a fene pénteken fog megérkezni és várhatok hétfőig mire a postán át tudom venni. Pénteken hazaértem semmi értesítő. Ekkor nálam is az elborultság hogy a posta nem hozta ki (volt már rá példa hogy 1 nappal késöbb hozták csak) de hétvégén csak szúrta a szemem a szöveg gondoltam azért lemegyek meló előtt a postára megérdeklődni a dolgot. A csomagkövetési számom alapján nem is látták mondom szuper gondoltam megpróbálom megkeresni a kézbesítőt (kerékpárral járok melóba) hamar meg is találtam a para itt kezdődött úgy igazán. Mondtam nézzük már meg nála van e a csomagom mondta hogy mondjak nevet címet erre a válasz hogy nincs biztos a postán van. Mondom onnan jövök, erre ő hogy mi szerepel pontosan az emailos értesítőmbe. Mondtam neki hogy Budapest erre ő hogy akkor vagy nála kéne lenni vagy a postán. Ha egyik sem akkor nem ők szállítják. Gondoltam nyugodjunk meg ráírok az eladóra ő biztos csak tudja kinek adta fel. A vicc az volt hogy Angliába adta fel de Hollandiába megállt a csomag és az eladó is csak azt az infót kapta értesítőként amit én. Tehát fingom nem volt róla kinél van a csomagom csak azt hogy már eltelt 2 munkanap a 10-ből. Melóhelyről felhívtam vagy 10 szállítót de mindegyik hogy nincs náluk. Ekkor jött az utolsó gondolatom a lehetetlen angolommal ráírni egy ebay-es helpdeskesre hátha ő lát valamit (meg egyáltalán megérti mi a fenét szeretnék)
Megértette és írt is egy telefonszámot meg egy teljesen másik csomagkövetési számot ami alapján kiderült hogy a DPD Hungary-nál van a csomag. Felhívtam őket hogy hát mégis miért nem hagytak értesítőt vagy miért nem hívtak fel erre a vicc de más szállítók is ezt mondták hogy nem köteles felhívni és mivel panelba lakom ha nem tud bejutni a szállító akkor kint is hagyhat. Mármint épületen kívül mert úgyis megkapom az értesítést. Persze nem kaptam... A lényeg amint kimondtam hogy ebayről rendeltem egyből rávágták hogy ja akkor előfordulhat mert akkor velük tartják a kapcsolatot (ezért tudott segíteni a helpdeskes) de a vicc hogy ha nem jut az eszembe akkor lehet hogy az életbe meg nem találom a csomagom és ők meg keresés hiányába visszaküldték volna.
Legvégül jött a csomagátvételnél a düh amikor láttam hogy a feladó nem írta rá a csomagra a telefonszámom pedig mindenki rászokta pont az ilyen esetek végett hogy legyen egy kontakt. Legszivesebben vettem volna egy repülőjegyet hogy kiutazzak felpofozni de inkább kibontottam a csomagot és örültem. Ettől függetlenül én végül 6 napot buktam.
Alapesetben ezt nem terveztem megosztani és elnézést az offért csak megnyugtatásként írtam hogy mindig van rosszabb te legalább tudod kinél van és ha betelefonálsz (vagy aki átvenné) akkor biztos tudtok egyeztetni 1 időpontot.wolfhgb: Ez így kellemetlen de legalább érthető a dolog hogy miért nem rendelted meg.
[ Szerkesztve ]
-
wolfhgb
aktív tag
Hat sajnos a kinti ismeros juniusban nincs otthon, ok megengedhetnek maguknak egy honapos nyaralast. amikor beharangoztak majus 7. En, h a boltok polcaira kerul, az online feluletukre viszont nem kerult. Azota, mikor meg meg tudtam volna venni mar online is a best bay nal, a rokon lepett le otthonrol! A sors ironiaja! maradt az osztrak rendelesem masik vonalon es a sajatom, amin pedig meg mindig levelezek idiota charls al! tomoren ennyi az ugyem allasa.
-
Segal
veterán
válasz wolfhgb #2630 üzenetére
Nem igazán értelek múltkor meghallgattuk hogy amint elérhető lesz a bestbuy-nál egyből lecsapsz rá. Múltkor küldöd a képet hogy csak a számlaszámodra várnak mert elérhető náluk a cucc erre nem rendeled be tőlük...
Ha még 10 napos besorolást sem kaptál akkor még nagyon odébb lehet a kiszállításod.zpeti2: Legalább a ma estét még alvással tudod tőlteni. Holnaptól úgyis kevesebb időd lesz rá.
Engem meg betámadott valami szemetebb árpa szerencsére már kifele jövök belőle de a héten még nem tudtam riftezni. Elvonási tüneteim vannak
[ Szerkesztve ]
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz zsolti_20 #2626 üzenetére
Nem szállítanak Mo-ra, innen nem is rendelhető.
A rendelésnél volt egy durva becslés, ami a várható szállítási hónapot jelölte meg. Később, a komponenshiány probléma után kapott mindenki egy pontosabb becslést, ami kb. 10 napos intervallumot jelent. Ez a becslés aktív jelenleg is, bár most kiküldték egy új levelet " processing for shipping soon" témában, de mint kiderült ezt szinte mindenki megkapta és nem azonos a "shipping soon" levéllel, ami után pár nappal rendszerint megjött a Rift.
-
zsolti_20
senior tag
Követési számot nem kaptál? Mo-ra biztos szállítanak oculusék? Pár embernek törölték az előrendelést már abban az esetben is ha magyar számláról próbált fizetni. Te esetedben látom paypalról van szó, de ha Mo címet adtál meg, lehet nem tudják teljesíteni. Illetve Mo-ra már előrendelhető?
-
-
wolfhgb
aktív tag
Egy gyors kerdes az oculus elorendelokhoz, ha tudnatok segiteni megkoszonom. A rendelest kovetoen ugyebar nem vonjak le az osszeget a szamlarol, a kerdesem az lenne, h a levonas elott, mikor postazzak, mennyivel korabban kuldenek rola ertesito emailt? A segitseget koszonom. Vagy barmilyen emailt kuldenek e elotte tajekoztatas gyanant?
-
CSAVI38
tag
Nem. Nyilván egy kicsit lehet csalni vele, de szerintem kb 90, max 100 fok a látoszög. Valószínűleg az van amit az elöző hozzászoló írt. Ilyen a lencse. Kisebb szög, viszont nem pixeles a kép. Film nézésnél nem zavaró, de 3d játéknál már számít. Pl hullámvasút közel sem jön át annyira, de pl olyan játékban ahol jobban koncentrál az ember a tartalomra, ott nyilván jobban belefeledkezik az ember és akkor nem tűnik fel annyira. Kifejezetten élvezetes még így is pl. horror játék vagy InMind VR, InCell VR, Time in space, Shadowgun VR stb.
-
törölt tag
2 nap alatt megjött a htc vive! Holnap tesztelem.
-
aerosmith
őstag
-
CSAVI38
tag
Rendeltem kínából egy vr box 2.0-át. Meg is jött, contorollerrel. kemény 4500 Ft volt
Én egy LG V10-el használom, azért is vettem ezt, mert a magassága miatt a Blitzwolfba nem fért volna bele.
Mivel V10-nek 1440 x 2560 pixels (~515 ppi pixel density) képernyője van, így szerintem egyáltalán nem pixeles, viszont pár dologban egy ilyen kínai cardboard szerű cucc nem az igazi.
1. Nagyon kicsi a látószög. Mivel a kijelző 5,7 colos így a kép kihozza amit lehet a cuccból, de így is olyan mintha egy ablakkereten nézne ki az ember. Nyilván profi cuccokban nagyobb látószög van így jobban kitölti a látoteret (én Samsung geart probáltam még, ott nagyobb volt a látószög, de jóval pixelesebb volt a kép, pedig a kijelző felbontása ugyanaz)
2. A contoller csak arra jó, hogy egér helyett használja az ember és ne kelljen állandóan kivenni a telót, ha valamire bökni kéne. Olyan játékban ami gamepadot igényel nem müködik gamepadként!
3. Szerintem 3 d filmezésre nagyon fasza, pl VRTV-vel vagy AAA VR Cinemaval.
4. Elég kevés olyan játék van ami gamepad nélkül is megy és jó is, de van kb 10-12 db
5. Trinus nevű programmal a telefont usb vezetékkel a pc-vel összekötve elméletileg lehet 3d-ben nyomni bármelyik játékot. Én a crysis 3-t próbáltam, sikerült is végül átrakni a képet, de elég pixeles volt és akadozott is. Nem volt még időm meg kedvem sem még sokat mókolni vele, lehet, hogy jobban is beállítani a képet és akkor jobb, de az elméleti lehetőség megvan.
6. Nem tudom, hogy azért mert elég nehéz a telefon vagy eleve szar a konstrukció vagy csak nagy az orrom, de nekem nagyon nyomja az orromat, bele kellett műtenem még egy szívacsot az orr részre is, mert ott nem volt. Körbe a többi rész teljesen jól ki van szivacsozva. Maga a cucc nyilván teljesen műanyag, világosban némi fény beszűrődik, de nem zavaró és nem egy gear minőség, de arra amire kellett, hogy kipróbáljam milyen is ez teljesen megfelel.[ Szerkesztve ]
-
-
core i7
addikt
Mennyibe kerül egyébként egy ilyen Oculus Rift? mert Facen láttam ilyen hírdetésben tizen párezer forintért de azt mondják az csak filmet nézni jó vagy micsoda? (nem értek annyira még hozzá)
-
Segal
veterán
válasz core i7 #2610 üzenetére
Most megírom neked a választ. Lefuttathatod ezt a tesztet is meg kifejezetten az oculusnak is van egy tesztje de mind a kettő azt fogja kihozni hogy nem elég a videókártyád de ettől függetlenül működni fog.
Oculusnál tudom írni mi lesz a következménye a dolognak. Az áruházba felül lesz egy kék sáv ahol ki fogja írni hogy nem megfelelő a géped bővebb információért kattints.
Ettől függetlenül menni fog."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
core i7
addikt
Sziasztok egy GTX 780-nal lehetne VR-ezni nem sokkal marad el teljesítményben a 970-től ami elvileg a minimum követelménye vagy GTX 780-nal teljesen használhatatlan lenne?
-
nkAAA
aktív tag
Jaja, Oculusék a Serious Sam készítőinél is bepróbálkoztak, csak a csapat elzavarta őket a búsba
https://twitter.com/nkaaa
-
Segal
veterán
Pedig pont hogy háború lesz leginkább az Oculus végett...
Ők azok akik a leginkább kopogtatnak a fejlesztőknél hogy megtámogasság őket cserébe hogy csak az ö verziójukat támogassa a kiszemelt játék.
Nyilván többféleképpen is megoldható a dolog. Elég sok pénzért csak az övékét támogatja, kevesebb pénzért meg max annyi hogy a fejlesztőnek sajnos plusz fél évébe kerül mire a konkurencia sdk-ját bele tudja építeni a játék kódjába.
Most az E3 alatt több régebbi játékot is bejelentettek ami VR támogatást fog kapni de nyilván egyelőre várják az Oculus touch-ot.
Annyit akartam csak kihozni ebből hogy elég ha a konkurencia begurul és ők is megkeresnek 1-2 fejlesztőt és már áll is a bál."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dr3
csendes tag
Nem hiszem, hogy bármelyik VR headset ki fog maradni. A szogtvergyártók nem a saját maguk ellenségei. Én inkább arra gondolok, hogy alapvetően motion kontrollerre próbálják adoptálni a dolgot, és amig ez nem adott Oculusnál, addig nincs miről beszélgetni. (Arról nem is beszélve, hogy Steam VR alapból támogatja az Oculust, szal elméletileg bármelyik Steam VR játék futni fog Oculuson és Vive-on is). De 2017 azért még meszse van, addig még sokminden fog történni
Amit birtokolsz, az birtokba vesz...
-
sheep
addikt
Na, úgy látom egyre több eladó Vive van már az aprón is.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest