-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Konzolos login problémám van, 3db gépen is. X-en, pl. a konsole-on nincs gond, failsafe módban indítva a gépet, X nélkül, úgy sincs gond. Normál indítás esetén ha átlépek CTRL+ALT+Fx -el, beírom a user nevet és ENTER-t ütök, megjelenik a "Password", de a kurzor kapásból alatta van, mintha üresen nyomtam volna ENTER-t, majd kiírja, "login failure". Ezután már user nevet se tudok beírni, mert amint megjelenik újra a "Login" felirat, máris alá kerül a kurzor, üres ENTER effektus, majd már 2x egymás alá a "Password" felirat, majd "login failure". Ezzel végtelen ciklusba is kerül amíg újra nem indítom a gépet. Az összes konzol elszáll ilyenkor, hiába lépek át akármelyikre. Másik topikban javasolták, X-en, konsole-ból indítottam egy journalctl --follow -t, majd átléptem konzolra és megpróbáltam belépni. Ezt dobta ki:
systemd[1]: Started Getty on tty2.
login[3495]: pam_unix(login:auth): conversation failed
login[3495]: pam_unix(login:auth): auth could not identify password for [USER]
login[3495]: FAILED LOGIN (1) on '/dev/tty2' FOR 'USER', Authentication failure
login[3495]: pam_securetty(login:auth): cannot determine username
login[3495]: FAILED LOGIN (2) on '/dev/tty2' FOR 'UNKNOWN', Error in service module
systemd[1]: getty@tty2.service: Service has no hold-off time, scheduling restart.
systemd[1]: getty@tty2.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
systemd[1]: Stopped Getty on tty2.
systemd[1]: Started Getty on tty2.A user name jól van beírva, root-al is próbáltam, de úgyis elszáll ugyanígy.
Mindkét gépemen 64 bites Mint 19 fut, de ahogy látom neten, ugyanez előjött CentOS-en, redhat-on, ubuntu-n, Arch-on is. Az a gáz, hogy SEHOL nincs megoldás, sok helyen még csak hozzá se szagoltak soha ill. SSH-s csatlakozásnál jelent meg ilyen probléma. Van egy asztali gépem is, azon KDE Neon linux (ubuntu alapú) fut, szűz telepítés, kb. 1 hetes és ugyanez a probléma!
Egyik sem volt buherálva, nem piszkáltam PAM-ot, stb.Magyarok! Oldjuk már meg valahogy!
Merre induljak egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- LED világítás a lakásban
- Mobil flották
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Formula-1
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged