- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Konzolos login problémám van, 3db gépen is. X-en, pl. a konsole-on nincs gond, failsafe módban indítva a gépet, X nélkül, úgy sincs gond. Normál indítás esetén ha átlépek CTRL+ALT+Fx -el, beírom a user nevet és ENTER-t ütök, megjelenik a "Password", de a kurzor kapásból alatta van, mintha üresen nyomtam volna ENTER-t, majd kiírja, "login failure". Ezután már user nevet se tudok beírni, mert amint megjelenik újra a "Login" felirat, máris alá kerül a kurzor, üres ENTER effektus, majd már 2x egymás alá a "Password" felirat, majd "login failure". Ezzel végtelen ciklusba is kerül amíg újra nem indítom a gépet. Az összes konzol elszáll ilyenkor, hiába lépek át akármelyikre. Másik topikban javasolták, X-en, konsole-ból indítottam egy journalctl --follow -t, majd átléptem konzolra és megpróbáltam belépni. Ezt dobta ki:
systemd[1]: Started Getty on tty2.
login[3495]: pam_unix(login:auth): conversation failed
login[3495]: pam_unix(login:auth): auth could not identify password for [USER]
login[3495]: FAILED LOGIN (1) on '/dev/tty2' FOR 'USER', Authentication failure
login[3495]: pam_securetty(login:auth): cannot determine username
login[3495]: FAILED LOGIN (2) on '/dev/tty2' FOR 'UNKNOWN', Error in service module
systemd[1]: getty@tty2.service: Service has no hold-off time, scheduling restart.
systemd[1]: getty@tty2.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
systemd[1]: Stopped Getty on tty2.
systemd[1]: Started Getty on tty2.A user name jól van beírva, root-al is próbáltam, de úgyis elszáll ugyanígy.
Mindkét gépemen 64 bites Mint 19 fut, de ahogy látom neten, ugyanez előjött CentOS-en, redhat-on, ubuntu-n, Arch-on is. Az a gáz, hogy SEHOL nincs megoldás, sok helyen még csak hozzá se szagoltak soha ill. SSH-s csatlakozásnál jelent meg ilyen probléma. Van egy asztali gépem is, azon KDE Neon linux (ubuntu alapú) fut, szűz telepítés, kb. 1 hetes és ugyanez a probléma!
Egyik sem volt buherálva, nem piszkáltam PAM-ot, stb.Magyarok! Oldjuk már meg valahogy!
Merre induljak egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest