Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Sziasztok!

Konzolos login problémám van, 3db gépen is. X-en, pl. a konsole-on nincs gond, failsafe módban indítva a gépet, X nélkül, úgy sincs gond. Normál indítás esetén ha átlépek CTRL+ALT+Fx -el, beírom a user nevet és ENTER-t ütök, megjelenik a "Password", de a kurzor kapásból alatta van, mintha üresen nyomtam volna ENTER-t, majd kiírja, "login failure". Ezután már user nevet se tudok beírni, mert amint megjelenik újra a "Login" felirat, máris alá kerül a kurzor, üres ENTER effektus, majd már 2x egymás alá a "Password" felirat, majd "login failure". Ezzel végtelen ciklusba is kerül amíg újra nem indítom a gépet. Az összes konzol elszáll ilyenkor, hiába lépek át akármelyikre. Másik topikban javasolták, X-en, konsole-ból indítottam egy journalctl --follow -t, majd átléptem konzolra és megpróbáltam belépni. Ezt dobta ki:

systemd[1]: Started Getty on tty2.
    login[3495]: pam_unix(login:auth): conversation failed
    login[3495]: pam_unix(login:auth): auth could not identify password for [USER]
    login[3495]: FAILED LOGIN (1) on '/dev/tty2' FOR 'USER', Authentication failure
    login[3495]: pam_securetty(login:auth): cannot determine username
    login[3495]: FAILED LOGIN (2) on '/dev/tty2' FOR 'UNKNOWN', Error in service module
    systemd[1]: getty@tty2.service: Service has no hold-off time, scheduling restart.
    systemd[1]: getty@tty2.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
    systemd[1]: Stopped Getty on tty2.
    systemd[1]: Started Getty on tty2.

A user name jól van beírva, root-al is próbáltam, de úgyis elszáll ugyanígy.

Mindkét gépemen 64 bites Mint 19 fut, de ahogy látom neten, ugyanez előjött CentOS-en, redhat-on, ubuntu-n, Arch-on is. Az a gáz, hogy SEHOL nincs megoldás, sok helyen még csak hozzá se szagoltak soha ill. SSH-s csatlakozásnál jelent meg ilyen probléma. Van egy asztali gépem is, azon KDE Neon linux (ubuntu alapú) fut, szűz telepítés, kb. 1 hetes és ugyanez a probléma!
    Egyik sem volt buherálva, nem piszkáltam PAM-ot, stb.

Magyarok! Oldjuk már meg valahogy! :) Merre induljak egyáltalán?

Új hozzászólás Aktív témák