- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HP notebook topic
- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Jester01 #27898 üzenetére
1.)
Nem akarok hubuntut véletlen sem.
2.)
Basszus nem akarok grafikus interface-t hova mit kattintani mert az minden disztrón más és más ... miért nem lehet ezt leirni ,hogy konzolba mit irjak le? Azt is leirtam ,hogy kezdő vagyok , a fogalmakat értem de gyakorlatilalig nem tudom hozzá a konzol parancsokat
dos alatt format C:/u aztán majd jövök tudom.....
Hogy nézne ki konzol alatt?
pl
lan0 ip 192.168.0.1
ipforward enabled
vagy mi?
Lan0 a kimenő
Lan1 a bejövő ...(ennek érzékeli az usb kapcsolatot)gondolom az alapnyelv hasonló minden disztró közt ,csak a megvalósitás más
Amit én nézek az debian alapu ha jól látom -
-
-
-
ricsi99
addikt
Nincs most normális netem.2-3 hétig nem lesz ezért kell átmeneteti megoldás
Venni nem akarok semmit ami itthon van abból gazdálkodom.
Internet mobilon jön. Vagy mobilnet vagy ha épp felkapaszkodik a hot-spot ra. Épp hatótávba vagyok ha jó irányból fuj a szél.
Noti antennája kevés ép ,hogy felkapaszkodik ,aztén leesik , stb stb, telefoné jobb az stabil.
Most van egy öreg noti amin win10 van ... abba bedugva a telefon... usb-n megossza a netet a laptopra , azon egy sima internet megosztás a kimenő lan kapcsolatra ... a lanon kimenö kábelre rátéve egy router ,az bekonfigurálva igy minden eszközön van net a lakásban.
Na a win10 et cserélném le linuxra... Nem az enyém a noti ,igy ha lehet valami usb- live linuxot futtatnák rajta ami semmi mást nem csinál csak a bejövő internet kapcsolatot tovább adja lan-ra .
Nem kell semmi más , a mögötte lévö router megcsinál mindent.
Tudom ezt a linux is megcsinálhatná ,de semmi kedvem azon a lassú vason linuxot tanulni.
Épp az a baj ,hogy a win 10 is sok neki ,ha épp frissit , vagy mittomén mit csinál,,,, othagyva is hallom ,hogy fel felpörgetni a ventit /dolgozik a hdd-n... e -
-
ricsi99
addikt
Üdv urak.
Elnézést ,hogy láma kérdéssel jövük ide de a "kezdő" topciban ,ha "nem ubuntu és nem 3 kattintás" akkor nem tudnak segitteni.
Tök egyszerű /lehet/ a megoldás----Bejövő internet kapcsolatot szeretnék megosztani.
Nem lényeg szinte semmi ,nem kell dns -server /tüzfal... mögé akasztok egy routert - problem solved.Adott egy öreg noti amin most win10 fut sima internet megosztással.
Viszont a win frissit ,gombot var kávét föz miegyébb , igy néha hallom hogy 100 jár a venti benne...
gondoltam lecserélem egy egyszerü felületü lehetöleg live verzióra amit beállitok és elvan ,nem akarja megválatni a világot
(Lubuntu 18.10 -at tesztelgetek. ,egyenlöre szimpi... valamit alkottam is ,megosztás is van csak a bejövő 20mb/s kapcsolatot kifele max 2,5mb-s el adja)
Nekem az is elég lenne ha valami kisebb disztrót ajánlana valaki és leirná azt a 3-4 parancsot amit be kell irni konzolba az adott verzióhóz és kész...
amiket én találok az meg Hubuntu hoz való ,mindenféle wifi hot spot meg egyébb teljes hálózat ... -
Frawly
veterán
Konzolos vagy terminálos képernyőzárat szeretnék. Sway WM alól használnám, de annak az i3lock-forkja (swaylock) nem tetszik. Helyette be szeretném tenni az asciiquariumot, majd utána kérje be a jelszót.
Ezt hogy lehetne kivitelezni?
Próbáltam a vlock-ot, de grafikus terminálban sír, hogy nem konzolban fut, ha meg konzolban indítom, akkor zárol ugyan, de végtelen ciklusban írogatja a hibaüzeneteket, hogy Authentication Failed, és nem is lehet neki beírni semmi jelszót.
-
Köszi. Lemondtam róla, mert az email szerver része végül angolul se ment. Egyszer kétszer beendedi a felhasználót a SOGo utána meg kapásból visszaugrik a login oldalra. Akkor is kér hitelesítést, ha nincs is bekpacsolva. Fura. Meg email fióknál egyszerűen nem fogadja el a felhasználó jelszavát. Idősebb linuxos kollégával is néztük, azt mondta ő is, hogy nem én vagyok a hülye, hanem bugos.
Végignéztem a szit.hu-s debian oktató oldalt, az elég jól használható. Külön összerakni egy mail szervert talán egyszerűbb is, legalább tényleg azt csinálja amit kéne neki. -
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Minap vettem egy 3.5-ös 3tb-os toshiba vinyót, amit sata3 to usb 3.0 átalakítóbal szerettem volna usb-vle rákötni egy debiant futtató gépre. Amikor bedugom az usb-t a gépbe a dmesg ezt adja vissza:[ 1822.427560] xhci_hcd 0000:00:14.0: Cannot set link state.
[ 1822.427576] usb usb4-port2: cannot disable (err = -32)
[ 1822.428569] usb usb4-port2: config errorMi ennek a hibának az oka?
-
vargalex
félisten
válasz
bambano #27875 üzenetére
"ez elméletben így van, gyakorlatban pedig a torrenthez rendszerint előírják a feltöltést is, tehát natolt hálózatban szinte mindenki portforwarddal állítja be a torrent kliensét. Ezért a tracker is meg tudná szólítani a klienst.": gyakorlatban vannak olyan szolgáltatók, aki privát IP-t adnak az előfizetőnek, ott biztosan nem lesz semmilyen port forward beállítva. Mégis tud le/feltölteni a korábban általam írt módon.
"de te egy rendes, jogkövető gyerek vagy, nyilván nem tudod az ilyen részleteket a torrentről": ez így igaz, szigorúan csak linux distrokat töltök le, így a protokolltól tudhatok ezt-azt.
-
bambano
titán
válasz
vargalex #27873 üzenetére
"Mondjuk pont ezért szokták mondani, hogy inkább drop-ot érdemes alkalmazni, hiszen akkor a "támadó" nem tudja biztosan, hogy az adott IP címen valóban van-e valamilyen eszköz, míg reject esetén ebben biztos lehet.": ha nincs eszköz az ip címen, akkor az adott hálózathoz tartozó routertől kap egy icmp host unreachable üzenetet. tehát a drop nem alkalmas arra, hogy elrejtsd magad.
"NAT-olt hálózatban a torrent csak passzív módban működik": ez elméletben így van, gyakorlatban pedig a torrenthez rendszerint előírják a feltöltést is, tehát natolt hálózatban szinte mindenki portforwarddal állítja be a torrent kliensét. Ezért a tracker is meg tudná szólítani a klienst.
de te egy rendes, jogkövető gyerek vagy, nyilván nem tudod az ilyen részleteket a torrentről
-
Visszatérve a Zentyalhoz... Közel egy hét szívás, próbálkozás, keresés után újratelepítettem, ezúttal angol nyelven. Láss csodát, minden működik benne, egyből tudok levelet küldeni, fogadni. Magyar nyelvű telepítés után meg minden baja volt, nem lehetett email fiókot felvenni a klienseken, meg a Sogo se ment.
Plusz gyorsabb is az egész rendszer. -
vargalex
félisten
válasz
bambano #27872 üzenetére
A tűzfalon alkalmazott reject a kezdeményező oldalon detektálható, hiszen a válasz egy reject lesz, míg drop esetén nincs válasz. Erre próbáltam utalni. Mondjuk pont ezért szokták mondani, hogy inkább drop-ot érdemes alkalmazni, hiszen akkor a "támadó" nem tudja biztosan, hogy az adott IP címen valóban van-e valamilyen eszköz, míg reject esetén ebben biztos lehet.
NAT-olt hálózatban a torrent csak passzív módban működik, azaz a kliens tud kapcsolatot kezdeményezni egy nem NAT-olt hálózatban lévő másik klienssel. Míg aktív esetben őt közvetlenül meg tudják szólítani. Igaz ez a tracker-re is. Ő nem tudja megszólítani a klienst (hogy tudná szerinted?), csak a kliens tud infót küldeni neki, esetleg socketet nyitni, amin persze jöhet vissza irányú adat is, amíg nyitva van. De jellemzően nem TCP-n történik az adatforgalom...
-
bambano
titán
válasz
vargalex #27870 üzenetére
"Lehet, hogy az alkalmazás is hibásan van megírva, előfordulhat, hogy a REJECT-ből inkább rájönne.": ha a kernel rejectelt egy csomagot, arról az alkalmazás biztosan nem értesül.
"A szerver oldali ellenőrzés nem mindig megvalósítható, ugyanis lehet, hogy a kliens egy NAT-olt hálóban van, így kívülről nem is elérhető...": tehát a kívülről nem elérhető natolt hálózaton a torrent működik, a tracker ellenőrzése meg nem? meglepne...
-
bambano
titán
válasz
s1999xx #27869 üzenetére
tudni kellene, hogy milyen csomagokat dropolt el a kernel, amikről most morogsz.
mert az, hogy 300 támadás meg a tízszerese, eléggé tág kategória.egyébként ha a szolgáltató elvette a régi ip címedet, akkor te ott már senkit nem fogsz értesíteni arról, hogy a régi címed lejárt.
-
vargalex
félisten
válasz
s1999xx #27869 üzenetére
Lehet, hogy az alkalmazás is hibásan van megírva, előfordulhat, hogy a REJECT-ből inkább rájönne. Valamint a trackertől veszi az infót, az pedig kérdés, hogy a tracker mennyi idő után mondja egy kliensről, hogy nincs ott (nyilván attól is függ, hogy a kliens mennyi időközönként közöl infót magáról a trackerrel).
A szerver oldali ellenőrzés nem mindig megvalósítható, ugyanis lehet, hogy a kliens egy NAT-olt hálóban van, így kívülről nem is elérhető...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27865 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy odroid xu4 gépem. Erre tettem egy armbian-t cli debian 9-essel. Kapott egy ligthdm-et, egy xorg-ot, és egy kodi-t. A lightdm automatikusan belogoltat, majd indítja a kodit. Viszont elég sok erőforrás elmegy. Elvileg simán vinnie kellene. Valami hw mintha nem lenne fent. Ezt hogyan tudom ellenőrizni? Már maga a kodi szaggat, nem is kell hogy fusson valami videó. -
Zentyalhoz ért valaki? Továbbra sem sikerül megoldani a levelezést.
Problémák: ha adok jelszót a Thunderbirdben meglévő email fiók felvételéhez, akkor nem veszi fel, hibás jelszót ír. Ha nem adok jelszót, akkor simán beenged a fiókba, de sem küldeni sem fogadni nem tudok emailt, kerberos hitelesítési hibát ír.Automatikus beállítással a Thunderhird mindig hitelesíteni akar.
Ha a Thunderbirdben kikapcsolok minden hitelesítés kérést, akkor is hibaüzenet a vége, smtp kiszolgálóhoz nem sikerült kapcsolódni. A Zentyalon fut a hitelesítési kiszolgáló.
Az egész belső hálón, ez csak teszt környezet. A kliens gép be van léptetve a tartományba. Több felhasználóval is néztem, mindegyikkel ugyanez.
Egyelőre csak Win7 klienssel teszteltem, Thunderbirddel.
Az egész így néz ki: a Zentyal szerver egy belső hálóra oszt dhcp-t 192.168.1.11-200 között, ő maga a dns szerver is. Samba, ftp, tűzfal van még beállítva rajta. A kliensek kilátnak az internetre is, mivel átjáróként is funkcionál.
Akiket kérdeztem Linuxos ismerősöket, szerintük simán mennie kéne a levelezésnek domainen belül mindenféle hitelesítés nélkül. -
bucihost
senior tag
Köszi mindenkinek.
A root-ként futtatós dolog jogos, ami miatt kellene: Van egy szlovák emberke aki nem bír a vérével és a szerveren futó összes weblapot meglátogadja, szép üzeneteket hagyva stb stb. Ilyenkor ssh és kap az ip egy tiltást. Ezt szerettem volna / szeretném meggyorsítani, hogy ha úgy van telefonról is lehessen tiltani egy webes oldalon keresztül. (Telefonon nem annyira egyszerű ssh-zni) -
bambano
titán
válasz
0xmilan #27849 üzenetére
nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hanem azt, hogy problémás
de az is problémás lehet, hogyha megtalálják a szkriptet, akkor elkezdik törögetni a gépet, fail2ban kivágja, ők törlik a fail2ban bejegyzést, majd törögetnek tovább.
de mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan webes php script / admin felület amivel az iptables-t lehet kezelni? Csak 1 részre lenne szükség: drop-ot listázni, törölni róla, hozzáadni elemeket. Webmin és társai kilőve, mert az több rétű és másba nem akarom hogy bele nyúljon
Köszi előre is.
-
válasz
Victoryus #27841 üzenetére
B+ jelszó nélkül bármelyik felhasználóval megy a Thunderbird. Ez így hogy? Továbbra sem tudok sehol jelszót állítani nekik a szerveren.
A Zentyalon a SOGo meg belépteti a felhasználói név jelszavával akármelyik felhasználót, de utána nem dobja be a levelező felületet, csak a login oldalt újra.
Levelet viszont nem tudok küldeni, mert a "Kerberos/GSSAPI jegyet nem fogadta el az smtp kiszolgáló..." -
Zentyal linuxnál mi kell ahhoz, hogy menjen az email szerver? A Zentyal telepítésénél megadtam, hogy telepítse az alábbi szolgáltatásokat: domain, dns, dhcp, tűzfal, email, email szűrés, ftp.
A dhcp működik, a kliens kap netet. Pingelés megy oda-vissza a szerverrel. A szerveren a tűzfalon beállítottam az engedélyeket. A kliensen (win7) totál kilőttem a tesztekhez a tűzfalat.
Odáig jutok el, hogy a Win7-en Thunderbirdben megadom a falhasználó email címét, keresés... megtalálja a levelezőszervert, de a befejezés gombra kattintva azt írja, hogy "A konfiguráció nem ellenőrizhető - rossz a felhasználónév vagy jelszó" Konkrétan a jelszó mellé tesz egy szép sárga felkiáltójelet.
Amit furcsállok, hogy az email címhez nem is kért jelszót a linux. Alapból a user normál jelszava lenne az email fiók jelszava is, vagy valahol adni kéne neki? De hol, mert ilyen lehetőséget nem dob fel sehol?! -
bambano
titán
akiknek van személyes tapasztalata: debian hoston debian guesteket mivel érdemes virtualizálni xen vagy kvm közül? csak cli, X nincs.
tia -
-
válasz
s1999xx #27826 üzenetére
Valóban, hozzáadtam továbbítónak a dns szerverünket, és egyből működik minden. Köszi! Így már mindent tudok pingelni, plusz böngészővel is mennek a weblapok. Eddig tetszik ez a rendszer, a lényeges dolgokat a webes felületről simán be lehet állítani.
Lehet a htpc-re is ezt teszem fel. Alig foglal helyet, meg erőforrást. Azért egy gui nem hátrány ha van. -
Samba kérdés
a szerveremen fut egy Transmission
a letöltött fájlok és mappák tulajdonosa adebian-transmission
nevű user, a csoportja pedig alenry
nevű csoport, amiben nyilván benne van a fenti user meg alenry
user is.a Sambát eddig guestként értem el, ami egyszerű, de a Transmission által létrehozott mappákat így nem tudtam módosítani, ezért most létrehoztam egy lenry nevű Samba-usert, amivel ugyanúgy nem tudom módosítani a fájlokat, ezért nyilván valamit nem jól csináltam.
nem egészen világos, hogy a lenry usernek és a lenry samba-usernek van-e valami köze egymáshoz, de gyanítom nincs és ez lesz a probléma gyökere, de mi a megoldás?
-
Munkahelyemen van proxy szerver, és azt akarom elérni, hogy a Zenthyal 6.0 kilásson a netre. Odáig el is jutottam, hogy ip címeket tud pingelni, de domain neveket meg nem. Csomagok frissítése, telepítése is működik.
Ezeket állítottam be eddig:sudo nano /etc/apt/apt.conf
Acquire::http::proxy "http://10.10.0.3:8080/";
Acquire::https::proxy "https://10.10.0.3:8080/";
sudo nano /etc/profile
export http_proxy=http://username:password@proxyhost:port/
export ftp_proxy=http://username:password@proxyhost:port/
sudo nano /etc/environment
http_proxy=http://10.1.3.1:8080 apt-get updatecat /etc/resolv.conf eredménye: 127.0.0.1
Mit kéne még állítani, hogy normálisan működjön? Adjam meg neki mondjuk a google dns szerverét? Elég fura ez a rendszer, mert a hálózat beállításainál működik is a netplan meg nem is, pl: a netplan apply nem megy. De elvileg ennek a Zenthyalnak az alapja az Ubuntu 18.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Jester01 #27819 üzenetére
Belenéztem abba scriptbe, de olyan szinten nem értek hozzá, hogy meg is értsem mi lehet a gond.
Ami érdekes, hogy több mint egy éven át tökéletesen működött a dolog, lefutott a certbot-os megújítás hiba nélkül. Most meg hirtelen leállt ezzel a hibával.
De ma reggel végül sikerült működésre bírnom!
Mivel egyértelmű volt, hogy a certbot valamiért nem tud az Apache-al kommunikálni többé, futottam még pár kört a certbot körül és rájöttem, hogy saját maga is tud kommunikálni a 80-as porton az ellenőrzés lefuttatására a --standalone opcióval, csak ehhez le kell állítani addig a webszervert.Szóval az Apache leállítása után a certbot renew --standalone hibátlanul lefutott és ismét érvényes a SSL tanúsítványom további három hónapra.
Nagyon köszönön a tippeket, tanácsokat!
-
Andralin
aktív tag
válasz
Fecogame #27816 üzenetére
Kipróbáltam. Az Apache leállítása után az előző hibaüzenet még ezekkel a sorokkal egészül ki a certbot renew futtatása során:
Error while running apachectl graceful.
Job for httpd.service invalid.
Unable to restart apache using ['apachectl', 'graceful']Ha jól értem, próbálja ő újraindítani az Apache-ot. És sikerül is neki, mert gyakorlatilag elindul, de mégis a fenti üzenetet adja.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Ismét itt vagyok, most letsencrypt.org-os https tanúsítvány frissítéséhez szeretnék segítséget kérni.A kezdő topikban már próbálkoztam, ott azt írták, hogy ez már nem kezdő topikos téma.
Már egy ideje használom az automatikus frissítést három havonta, mindig a certbot renew paranccsal, eddig mindig tökéletesen működött a dolog. Most januárban ismét lejárt a tanúsítvány, meg kellene újítani, de nem sikerült.
Ezt a hibüzenetet kapom:
certbot renew
Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Processing /etc/letsencrypt/renewal/myhost.hu.conf
Cert is due for renewal, auto-renewing...
Plugins selected: Authenticator apache, Installer apache
Starting new HTTPS connection (1): acme-v02.api.letsencrypt.org
Renewing an existing certificate
Performing the following challenges:
http-01 challenge for myhost.hu
Cleaning up challenges
Attempting to renew cert (myhost.hu) from /etc/letsencrypt/renewal/myhost.hu.conf produced an unexpected error: Unable to find a virtual host listening on port 80 which is currently needed for Certbot to prove to the CA that you control your domain. Please add a virtual host for port 80.. Skipping.
All renewal attempts failed. The following certs could not be renewed:
/etc/letsencrypt/live/myhost.hu/fullchain.pem (failure)
All renewal attempts failed. The following certs could not be renewed:
/etc/letsencrypt/live/myhost.hu/fullchain.pem (failure)Ha jól értem, nem látja a 80-as porton futó Apache-ot, pedig egész biztosan ott van és fut az Apache a 80-as porton, kívülről elérhető, teszteltem.
Csináltam még verbose logot certbot -v renew paranccsal, de az nagyon hosszú lett, ide tettem fel: [link]
(A host nevét átírtam myhostra.)Szerintetek mit lehetne ezzel kezdeni, hogyan tudnám rávenni, hogy megújítsa a tanúsítványt?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.A rendszer CentOS 7 (3.10.0-957.1.3.el7.x86_64), a gép egy Dell Latitude D630 laptop.
-
htpc-t szeretnék Ubuntu alapon. Film nézésre mi ajánlott? Kodi? VLC? Legyen minél egyszerűbb, ha letöltök egy feliratot a filmhez, akkor menjen, ne kelljen átnevezgetni, mint a dlna-hoz.
Lenne még sajta valami torrnet kliens, meg samba, böngésző, fájlkezelő, más nem is nagyon kell nekem. Plusz még valami távoli elérés, ne a mini billentyűzettel kelljek vele szenvedni, hanem másik gépről kényelmesen... -
válasz
Bluebess72 #27809 üzenetére
A normál fat32 pendrive-ra kiírt Ubuntu/Mint iso-k bootolnak mindkét rendszerben már jó régóta. 😉A kiírása Win alól Rufus dd módban, Ubuntu alól Etcher, Mint alól Mintstick programmal javasolt. (utóbbiak dd-ben működnek)
-
bambano
titán
válasz
Bluebess72 #27809 üzenetére
mentésre disztró: ghost for linux, g4l.
-
Bluebess72
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem egy olyan disztrót, amit UEFI-ben penre pakolva LIVE rendszerként tudom használni, és jó a driverezettsége alapból. Összeomlott windowsokhoz adatmentéshez, vagy csak teszt rendszerként, hogy eldönthessem hardveres, vagy OS hiba van-e. Eddig Yumi alól indítottam Ubuntu-t ,és Mintet, de az újabb notebookok közül egyre kevesebb támogatja a Legacy módot, így ez kiesett. Tudom, hogy van UEFI Yumi, de nagyon beta szaga van...
Az sem baj, ha kisebb, mint 1Gb, de ez már tényleg csak a hiszti.
köszönöm szépen! -
GreenIT
tag
válasz
lakisoft #27807 üzenetére
Nem tudni, azt kell kideriteni.
Ezert kell csinalnom egy ujratelepitest, majd amikor vegre elkezdi, akkor csinalni egy mentest, es attol kezdve attol az allapottol inditani mindig, es akkor latnam, hogy miyen hibauzeneteket produkal, es valoban mindig sorban jonnek-e.
Amugy Ubuntu 16.04, ha fontos a verzio, de jo lenne meg ma megcsinalni, mert ramegy par napom a tesztelesre.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy centos7 gép ezen fut a KVM de csak akkor indul ha root ként futtatjuk,hogyan lehetne megváltoztatni a jogosultságokat,hogy sima felhasználóként is tudjam futtatni? -
GreenIT
tag
Linux kezdon nem jott valasz, igy itt probalkozok, mert sajnos surgos lenne.
Egyik gep linux alatt egy ido utan ugyan azokat a hibajelensegeket produkalja egymas utan sorban.
Megoldhato, hogy adott allapotot kimentsem dvd-re, vagy pendrajvra, es arrol butultatom be a gepet? Igy mindig ugyan az a kiindulo allapot, ami jo lenne a teszteleshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HP notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest