-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkadar1
tag
Hello, átnéztem a fórumot meg a linkelt leírást is. LFS-hez keresek kormányt, de nagyon szűk a kínálat gyakorlatilag csak a DFGT a helyes megoldás ha jól látom. Tolja valaki az LFS-t ezzel? Tudom több helyen is írják de tuti 100% kompatibilis PC-vel???
Köszi -
bertalanimre
tag
Nos, véglegesen lezárult a HY-823-as kormánnyal kapcsolatos hibajelenség megoldása.
-----------------------------------
Dear Imre,No, it cannot be turned off. It is part of force feedback patterns on top of Direct X data. It is used to simulate torque forces by the movement of driver.
Digital mode is only used in PS2. In PC, only Analog mode is.
Regards
Percy
-----------------------------------
Szóval nem kapcsolható ki ez az úgynevezett aktív mód ami elméletben DirectX-es játékoknál nem is kéne, hogy menjen. De valami hiba folytán mégis bekapcsol. Ha erre talál valaki egy jó szoftveres megoldást, kérlek üzenjétek meg nekem.Ahogyan megoldottam:
Nem dugom be a tápegységet. Így olyan lesz a kormány mintha szervós kocsit vezetnék és nem rángatja ki a kezemből. Hiába fogja sok user mondani, hogy olyan mintha nem is lenne FF-es, de higgyétek el nekem, kipróbáltam nem FF-essel is és még mindig job ez, méghozzá sokkal. -
zoli03
őstag
A G25-ömre 1 év garanciát kaptam a boltban, ahol vettem. De ha jól emlékszem, 2 év van rá. Akkor ha letelt az első év, utána a Logitech-hez kell fordulnom, ha problémám lenne?
-
yanagawa35
csendes tag
Sziasztok! Volna egy nem kis gondom, és a megoldásában már csak bennetek bízom.
Vettem egy Saitek 4in1 Force Feedback Vibration kormányt, sajnálatomra csak egy angol rövidített (nem igazán felhasználóbarát)érthetetlen leírás van mellékelve hozzá. Beüzemelés és telepítés után a NFS Shift-en már a menűtől kezdve állandó rengés (ha kikapcsoltan a rezgést a menűben, akkor is). A NFS Undercover-ban viszont nem tudtam kicsikarni semmi rezgést. A kormányon TOTO-zva valahogy sikerült kikapcsolnom minden rezgést. Most már a Vezérlőpult\Játékvezérlők\beállítások-ban sem reagál a rezgésre. Az interneten kerestem leírást, de sikertelenül, és a fórumokban is teljes sikertelenség. A segítségeteket előre is köszönöm. -
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5550 üzenetére
Nem tudom,hogy észrevetted-e (vagy nálad ugyanígy csinája-e),de mikor a kormány elkezd ok nélkül rezegni akkor a MOD(Teach,Analog,Digital) led ami alapon pirosan világít az átvált zöldre!!
És nem mindig de van olyan is hogy átvált zöldre-->megnyomom a Teach vagy a Mode gombot---> vissza vált pirosra és a kormány is visszaáll/visszakalibrálódik!Lehet hogy itt rejlik ez elektronikai hibája???
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5550 üzenetére
Köszi az infókat! Akkor még szerencse hogy nem ültem neki szétkapni a kormány
Valahogy pedig csak ki lehet kapcsolni az aktív módot?!
Köszi a segítséget! Üdv!
-
bertalanimre
tag
válasz
jayboss #5549 üzenetére
Én már szétszedtem apró cafatokra ( és össze is tudtam aztán tenni és működik
), de van egy rossz hírem a számodra. A rezgést úgy látom, hogy ugyanaz az elektromos motor produkálja ami az ellentartásért is felelős. Kivenni pedig nem lehet úgy, hogy vissza is tudd tenni utána. Ha kiszeded akkor a fogaskerekeket úgy elállítod, hogy azt más soha nem állítod közép állapotba.
A driverről meg csak annyit, hogy a gyártó oldalán fent van, de az nem tartalmaz semmit. Csak 2 dll file és egy txt ami tele van registry bejegyzésekkel. még azokat átfutom, hátha ott megtalálom az aktív módot, de ne reménykedj.
Dupla rossz hír
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5548 üzenetére
Szerintem a mi kormányunk egy laza középkategóriát kiérdemel!!!
Gondolom az aktív ff módot csak driver-ba épített progival lehet kapcsolni ki és be??!!??!!(mondjuk én azon töprengtem hogy mi van akkor ha kiszerelem belőle a rezgőmotort??? persze nem gányolva hanem szakszerűen hogy vissza is lehessen tenni ha kell)
Arra pedig én is kivi lennék hogy mennyiért adják és hogy beszámítanak-e???
Én izgatottan várom a fejleményeket!!!
-
bertalanimre
tag
Szerintem nem olyan rossz ez.
Szobatársamnak az albiban van egy nem FF-es kormánya és azzal kipróbáltuk az Euro Truck Simulatort meg pár egyebet. Hát ne tudjátok meg micsoda sz*r volt az úgy ...
Ahhoz képest az én kormányom az egy csoda. Most elküldték nekem a kormányomnak a második verziójának ( HY-857 ) a kézikönyvét ... csak tudnám minek. Állítólag abban már ki lehet kapcsolni ezt az "aktív módot". Gondoltam rákérdek náluk, hogy azt mennyiért adják itthon és, hogy beszámítják-e a régit.
Majd írom, hogy mik a fejlemények.
-
szentkuti11
addikt
Logitech Momo Racing Force Feedback tulajok!
Van egy kb egy éves Momo-m és azt vettem észre, hogy maga a kormány lötyög és nyiszog a középállástól számított 15-15 fokon. Nagyon keveset volt használva, és akkor sem vad kormánycibálós játékokkal. Mi baja lehet?
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5544 üzenetére
Köszi a segítséget! Sajna én használtan vettem annó még a kormányszettet és nem kaptam hozzá semmi leírást/kézikönyvet!!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bertalanimre #5544 üzenetére
Sajnos igaz erre a "Tesco" kormányra az - olcsó húsnak híg a leve - népi bölcsesség, azért a pénzért csak hangzatos marketing szöveget kap az ember, azzal meg nem lehet játszani!
Volt, ill. van egy hasonlóan gazdagon felszerelt "mindentudó" kormányom, de játszani sohasem tudtam vele, azóta is a helyet foglalja el, mert nincsen ellenségem és másnak meg nincs pofám eladni.
Nézegettem fórumokat és mind hasonló hibákról írnak, FFB-s kormányt 20k alatt tilos megvenni kivéve ha vágyik az ember egy kis önsanyargatásra. -
bertalanimre
tag
válasz
jayboss #5543 üzenetére
No, annyi változás van, hogy a cégtől válaszoltak a problémámra.
------------------------------------------------------
Dear Imre Bertalan,There are 2 modes, interactive and full automation for force feedback in PC. The steering wheel uses the signal of Gas pedal to enter feedback mode when there is no feedback data from PC. That means your finding is normal. When you play normally, the steering wheel will enter feedback mode after you stepping Gas pedals for several seconds. It is used to activate the system for those games not supporting Direct X.
Your driver is compatible with Windows 7. That means you can install the XP driver in Windows 7.
Regards
Percy Ip
Technology Innovation
------------------------------------------------------
Szóval e-szerint jól működik és, ha nem DirectX-es a játék akkor találja ki magának ezt a működést. De nem tudom megérteni a dolgot teljes egészében mert elvégre mi nem DX-es ma már?Jay: Neked a válasz a Windows-os kalibráció. Ha Win7-ed van akkor ->
Start -> Vezérlőpult -> Eszközök és nyomtatók -> USB beviteli eszközön jobb gomb és -> játékvezérlő beállítások. Ott találsz majd egy olyat, hogy kalibrálás.XP-ben nem tudom pontosan hol van, de 99%, hogy ugyanígy.
Rendes drivert én is kértem tőlük, de nem adnak. De kézikönyvem sincs hozzá ami roppantul felb*sz. Nektek nincs? Ha valakinek van könyi dobjon egy mailt ide: bertalanimre@gmail.com
Köszi!
-
jayboss
csendes tag
válasz
bertalanimre #5542 üzenetére
Üdv!
Azt hittem csak én szenvedek ilyen problémával
1 kérdés még: Driver-t hol találok hozzá?? (olyan driver van hozzá amivel tudom kalibrálni a kormányszettet???)
Üdv!
-
bertalanimre
tag
Kiegészítem még ezzel a mondandóm, nem tudom, hogy valakinek hasznos lesz-e.
4 kábel jön a kormányból a pedálba:
Sárga
Barna
Narancssárga
PirosMind2 pedálba 3 kábel megy. Egy képet linketek ami mutatja a kapcsolási rajzát. Kritikusok ne írjanak.
Ebből valaki ki tudja találni, hogy mi-micsoda?
Az alátámasztást a pedáloknak és a cserét is elvetettem egyenlőre. Tanácstalanul ülök felette.
-
bertalanimre
tag
Nah, pont megelőztek engem ezzel a beírással.
Nekem is van egy ugyanilyen kormányom ( HY-823-as Compressor Supreme 2 ) és a hibajelenségek ugyanazok mint az előttem hozzászóló második gondja.
Az első nekem nem jelentkezik, pedig én is PONT az Eurotruck Simulatort vezetem, de nekem csak a kormánnyal vannak gondok. Szóval a hiba nálad lesz és játékbeli beállítások.
Jelenség:
Határozott gázadásnál, kb 3-4 másodperc múlva feleslegesen elkezd a kormány rezegni és rángatózni. Ebben a kritikus időszakban, ha a fékre lépek, ugyanúgy, vagy még jobban dobál, de pl a fékpedál benyomása közben nem jelentkezik a probléma. Ha leveszem a gázt és hagyom állni kb szintén 3-4 másodpercig, utána megint jól megy, de csak 3-4 másodpercig.Hiba helye:
A pedállal van a gond. Onnan gondolom, hogy ha billentyűzetről adok gázt és nincs a pedál bedugva akkor olyan jó a kormány, hogy az mesébe illő. Szétszedtem a pedált ( itt van most is épp az ölemben ), hátha olyan triviális hibát találok ami magától értetődő, de semmi. Fogaskerekek OK, ( 2 tengelyes, külön a féknek és a gáznak 1-1 ), Kábelek OK.Most azt fogom kipróbálni, hogy rakok a pedál alá valami akadályt, hogy ne lehessen tövig benyomni. Akkor vajon mit csinál. Valamint kipróbálom még, hogy felcserélem a két érzékelőt. A gáz helyére teszem a féket és fordítva. Úgy látom kompatibilisek, hátha be tudom állítani, hogy úgy is kezelje.
Másik jelenség, de ez azt hiszem normális:
A Windows-on belül a kalibrálásnál felfigyeltem arra, hogy a pedálokat kb a 4/5-ig kell benyomni, hogy a maximális kitérést produkálják. Ami ezután megy az veszendőbe megy.Remélem jó leírást adtam a hibámra, de úgy látom, hogy ezzel mindenki aki ilyen kormánnyal rendelkezik az találkozott már. Szériahibás lenne? Az csak tetézi a bajokat, hogy nem találni hozzá se normális leírást, se szoftver. Ami van a gyártó honlapján az csak egy általános driver az ilyen multiplatformos ÖSSZES kormányhoz. Igazából szart se ér.
Légyszi valaki dobjon egy olyan választ ami nem az, hogy vegyek másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest