- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Vettem egy g27-t de nagyjából 2mm-en múlik és nem tudom felcsúsztatni az asztalra.
Túl vastag az asztallap. Ha a recés részét lefűrészelném, akkor már ok is lenne.Mivel nem tudom még, hogy meg akarom-e tartani, ezt nyilván kihagynám.
Bármim ötlet?
-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja beszereztem egy Logitech G29-et, amivel máris lenne egy kis problémám, már ha problémának számít, azt kéne segíteni eldönteni. Hogyha megfogom a kormányt 9 és 3 óránál, majd elkezdem mozgatni előre-hátra, akkor egy kicsit lötyög az egész, kb. 1-2 mm lehet, de csinálja. 6 és 12 óránál fogva, ugyanezt függőlegesen próbálva viszont nincs gond. Nem tudom, hogy ilyen-e a kezdetek óta, vagy csak az elmúlt egy-két napban jött elő, ma vettem észre egyáltalán.
Remélem érthetően sikerült megfogalmaznom, videózni sajnos nem tudom, mert leginkább csak élőben látszik, na meg két kéz se árt hozzá, amiből egyet elfoglal a telefon videó esetében.
A kérdésem az volna, hogy ez mennyire normális dolog? Használatában nem zavar, csak emiatt gariztatni se szeretném, kivéve, ha később rosszabb lesz esetleg.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, impalaman.
-
kozmy
őstag
Az elitnek más a vezérlése gyengébb nagyobb a meghibásodása a motorok is jóval gyengébbek és lasubbak, csak a kaszni ugyan az. Most újítottam fel egy V1 bázis 1.5 xer erősebb a V1 től és gyorsabb mint a V2 bázis. Nézz szét itt az aprón megtalálod.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
SLYM
veterán
Sziasztok!
A legolcsóbb pedálos kormányok közül nézelődök, ilyen 8-10-12 ezer magasságában. Van esetleg valami best buy féleség ezen a szinten? Csak poénból kipróbálnám milyenek ezek, játszanék évente 5 órát az Assetto Corsa-val, amit a billentyűzet gombjaival nem a legjobb kezelni. Kb ennyi igényem lenne, szóval pénzt nem nagyon áldoznék rá. Ja és PC-n játszogatok. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Ha valakinek van Fantec V2 base az eredeti fekete F1 kormánnyal, próbálja ki a FW V261-gyel, hogy az alul lévő 3 gomb közül a bal alsó feketét és a felette lévő kék gombot lenyomva vajon hibába megy-e a base (PC, Win10 64bit)? Nekem igen, USB kapcsolat elveszik, a bekapcsológomb körüli LED-k piros szín helyett fehéren világítanak.
[ Szerkesztve ]
-
muzzy
tag
válasz Nestle1 #24136 üzenetére
Szia,
Valami ilyesmi hangot ad ki, ha jól sejtem: [youtube]
Sajnos nekem is ez van, de egyelőre még nem zavaró (fülessel játszom). Tudtommal Thrustmaster márkaszervíz kishazánkban továbbra sincs, ezért ott kell garanciáztatnod, ahol vetted.
Elég sok rémtörténet keringett erről (hibás darabot adtak vissza gariztatás után), így egyelőre én vonakodom visszaküldeni.Remélem segítettem.
-
tobias88888
őstag
Pc Racerről van már valami tapasztalat, hogy mennyire strapabíró? T300 mint tudjuk eléggé rizikós vétel a sok selejt miatt, viszont pc racerről nem találtam még infót
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz tobias88888 #24174 üzenetére
Nem saját tapasztalat, de rengeted embernél pár hónap után kilazult a ventilátor ami erős zörgő hangot okoz. Egyébként szerintem pl Fanatec-hez képest nem nagyon éri meg a TS-PC, mivel ugye F1 stílusú rim-et adnak hozzá gyárilag és hát ez nem mindenre jó, ezért ha még rim-et is veszel hozzá akkor már drágább mint egy teljes Fanatec szett, viszont a Fanatec pedál(LC) és váltó jobb. Egyébként meg a minőség ellenére is elég jó azért a T300, még mindig azt éri meg legjobban venni.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz Fehercsoki #24175 üzenetére
Pedálból már fanatec van, csak base kellene. A rim az tényleg nem valami jó, értem hogy a GT3 most menő, de attól adhatnák más féle kormánnyal is, mondjuk Alcantarval vagy csak a base-t magában.
Viszont ha azt nézed, a CSL Elite-hez egy Alcantara szintű kormány 100 ezer forint. Lehet hogy maradok a T300 Alcantara-nál, az ár értékben is kiváló, még ha egy kicsit gyengébb is az FFB
[ Szerkesztve ]
-
kacsa2958
csendes tag
Sziasztok!
Mi a külömbség a th8a és a th8rs váltó közt? -
kacsa2958
csendes tag
válasz tobias88888 #24180 üzenetére
ps4
-
kozmy
őstag
Ez egy baro kis váltó, nagy okosság volt a srác résszéről.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Van egy logitech DFGT kormány és az a gondom vele, hogy a gumi borítása ragadóssá vált. Kb olyasmi, mint a biciklinél a régi markolat. Van erre valamilyen felújító megoldás? Vagy létezik ekkora méretben kormányvédő? -
menyus11
tag
Ha megjött, majd irhatnal róla pár sort. Én is szemezgetek vele.
-
Desmond0313
csendes tag
Sziasztok!
Tavalyi Black Friday-n kifogtam viszonylag jó árban egy G29-et, ami egy DFGT-t váltott. Összességében szeretem, azonban van egy dolog, ami már az első naptól kezdve nem hagy nyugodni, ezért mostmár úgy döntöttem megkérdezem.
Szóval ugyebár az köztudott hogy a két motoros kialakítás miatt középen van valamennyi FFB deadzone hogy a két motor ne húzzon egymás ellen. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy amekkora deadzoneja az enyémnek van, az normális. Itt van róla egy videó: >link<.
Amikor mozgatom a kormányt, abban a tartományban konkrétan 0 FFB van. Azok között a pontok között mozgatom, ahol elkezd "súlya" lenni a kormánynak. Ez a deadzone érezhető minden játékban (ETS2, F1 2016, stb.), és sokszor elég zavaró tud lenni, főleg F1-ben, hogy egyszerűen egyenesen szinte nem is tudok menni, meg kanyarokban egyszer csak "beüt" az FFB (maga a játék FFB-je se egy nagy valami dehát ez van ezt kell szeretni, nem szimulátor). A DFGT-nek ehhez képest szinte semmi ilyen deadzoneja nem volt. Ja meg az is érdekes, hogy a kormánynak másmilyen hangja van, ha balra tekerem, mint amikor jobbra, bár ez a DFGT-vel is ilyen volt, gondolom ez valami Logitech dolog.
Szóval szerintetek ekkora deadzoneja kell hogy legyen vagy vigyem vissza? Media Marktból vettem 2 év garival.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz Desmond0313 #24188 üzenetére
Üdv!
Nálam is pontosan ugyanekkora a deadzone G29-en, tehát az úgy normális. Kivéve persze, ha az enyém is hibás.
A két irány hangja szintén eltér nálam is, tehát az se hibás vagy rendellenes működés, hanem csak olyan a kormány. Az enyém nyikorgott balra tekerésnél az első pár napban, de aztán abbahagyta, azóta se jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
Desmond0313
csendes tag
válasz impalaman #24189 üzenetére
Na akkor hátha nem selejtet fogtam ki még meglátjuk valaki tud-e még megerősítést adni akinek van. Az az érdekes egyébként hogy még tavaly találtam egy olyan Logitech Supportos ticketet ahol ugyan ilyen volt a srác kormánya és azt mondta neki rá a Logiteches Supportos emberke, hogy az nem normális és küldje vissza
[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
Pont a holtjáték miatt nem vettem Logitech kormányt,engem nagyon idegesített a G27-nél is.
[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
Valamikor jó kormányok voltak a saját kategoriájukban, mamár fost sem érnek.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz Desmond0313 #24190 üzenetére
Assetto Corsa alatt teljes mértékben eltüntethető a holtjáték, keress rá az FFB LUT Generator-ra.
-
tobias88888
őstag
válasz shteer #24193 üzenetére
Hát, is is. A G25 kiváló kormány volt, de már 10 éves technológia. Ehhez képest a G29 szinte nulla előrelépés, mert a logitech kb csak a pénzt szedi be. Szóval változtak az elvárások, de 10 év alatt változniuk is kell. A G29 és a T300 egy árban van nagyjából, de nem nagyon tudok érvet felhozni a Logitech mellett, még talán nem is egy kategória a kettő. Szerintem túl is van árazva, hiszen Black Friday-en akár 50ért is megkapod, tehát van hova csökkenteni az árat...
-
Amantius
senior tag
Ugyan ilyen a G27-es is.
A Logi, most a használt piacon viríthat, úgy látom (legalábbis itt), mostanában sokan feljebb lépnének, gondolom a TM irányába (vagy feljebb, de az nyilván már nem Logitech konkurencia, bár lassan már a TM sem lesz az nekik). Viszont jól látszik, hogy nem lesz elég a jövőben egy új "skin", ha hasznot is akarnak.
[ Szerkesztve ]
Nagy gáz, kis szerencse!
-
DummyBoy
senior tag
válasz Amantius #24196 üzenetére
Én semmiféleképp nem akartam Logitechet, bár nem az FFB lyuk miatt, inkább a rossz tapasztalatok és a magas ár miatt ...
Viszont annyit győzködtek, hogy jó áron mégis beszeresztem egyet (Köszi mindenkinek!!!), ami arra jó lesz, hogy kiderüljön, kihasználom-e a jövőben, autózok-e eleget, és ha igen, akkor a legközelebbi nagy akció idején szépen beruházok egy komolyabbra, ezt pedig minimális bukóval eladom.
Pár napja használom, nem panaszkodhatom, minőségileg ott van ahol a Logi HW-ek mindig, a hangja az kicsit idegesít (Bár tegnap éjjel bohóckodtam vele, és párom nem ébredt fel, szóval lehet túlgondolom csak a dolgot.)
Bár messze van még, hogy olyan időket menjek vele, mint kontrollerrel, de azért nagyon tetszik, FFB lyuk talán a hosszú egyenesekben érdekes néha, de nem olyan zavaró eddig mint hittem.
A fékpedál nekem túl kemény, viszont a kuplung az király (IRL qrva kemény a kuplung a kocsiban, ez meg olyan "pontjó"), a H váltó pedig roppant nagy meglepetést okozott, sokkal precízebben tudok vele váltani mint a fülekkel, amikkel azért mellényomok még néha ... Délután megyek valami felfogatást nézni hozzá, mert csak egy kipróbálás erejéig tudtam felmókolni.
Sajnos az viszont látszik, hogy a Logi nem ölt túl sok energiát az új korményokba, rókabőr kategória lett, érdekelt volna mi sül ki abból ha fektetnek egy kis energiát a fejlesztésbe.
Összességében hepinessz van, úgy gondolom (Laikusként!!!!) hogy valahol a TMX és a TX közötti árfekvésben teljesen jó lett volna, jelenlegi hazai új áráért biztos nem vettem volna meg, inkább spórolok egy kicsit a TX Leather-re. Kezdőknek, víkendrájdereknek ideális lehet, ha megfelelő áron hozzájutnak.
Life is shor...
-
Amantius
senior tag
válasz DummyBoy #24198 üzenetére
2001-ben vettem a Wingman Formula Force GP-met, azóta csak Logitech-em volt. Én is szeretem a G27-emet, a pedálját kivéve, de azt már le cseréltem. A kormányt egyelőre nem akartam, de ember tervez, gyermek végez. Vagy is nem a kölök kap újat, hanem Én (naná ). Ezt meg megörökli, remélem bírja még sokáig.
Sajnálom, hogy nem akar igazán belevágni a Logi egy jó cuccba, de gondolom meg van rá az okuk. Mindenesetre egy 16 éves kapcsolat szakad meg (legalább is a kormányt tekintve) és nem úgy néz ki, hogy lesz visszaút.Nagy gáz, kis szerencse!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest