-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
dzsi23 #47545 üzenetére
"Volt, aki leb@szott engem privátban, mert szerinte itt mind hülyék vagyunk, amiért 2.0-t ajánlottunk neki, szar mind, és a 2.1 sokkal jobb."
- Szerintem az a gond itt, hogy egyértelműen az a meggyőződés, hogy ami 2.1, az már csak hulladék kategória lehet (ha mást mondok csak troll lehetek vagy süket - tapasztalat). A mai 2.1-ek tényleg eléggé műanyag szettek, de léteznek nagyon jó hangúak is. Nem kötelező a 10 ezres kategóriát választani. De ezt már korábban is írtam, persze nem sok sikerrel. Csak hogy a legutóbbi dolgot említsem: hétfőn volt nálam egy munkatársam, aki Edifier S2000 tulajdonos. Ő is megvolt róla győződve, hogy ő neki aztán milyen cucca van. Amikor meglátta a "bögreszettemet", szinte elnevette magát. 10 mp után már nem így volt. Miután meghallgatta a Panasonic PTX7-emet és az LG J10HD-met, szólni sem tudott, akkora volt a ledöbbenés/csalódottság számára. Rájött, hogy hát igen, ez azért nem úgy van, hogy a mélynyomós csak rossz lehet. Mondtam, hogy szívesen meghallgatom az Edifierjét, de megmondta, hogy tényleg nincs értelme. Nem vagyok Edifier gyűlölő, nekem is van hangfalam ebből a márkából....csak ez, hogy ami 2.1 az csak rossz lehet...azért ez nem így van. Még ha a legtöbb 2.1 mélynyomós a hatásvadász mélyre is megy rá, vagy a szatellitek szinte műanyagból vannak sok esetben, még akkor sem lehet kijelenteni, hogy csak rosszak lehetnek. -
Chaser
legenda
válasz
knoxhu #47547 üzenetére
ha van leetőséged hallgasd meg az edifier s2000 pro-t - én sajnos nem találtam üzletet ahol ki lehetne próbálni -, barátomnál hallottam pár óráig, korrekt, kicsivel 100e ft fölött van, bt/táv/optika, 2 év gar, 6x4m körüli szobában volt, betölti az egészet
olcsóbban s1000db, arról személyes tapasztalatom nincs, még olcsóban r2000db, arról itt is jókat mondanak, amazonon is több száz + vélemény van, itthoni értékeléseknél is szinte csak jót láttam -
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel szeretnék segítséget kérni:
1. Mennyit szeretnél költeni? Örülnék ha 100 000 Ft alatt megoldható lenne a beszerzés.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? Szekrényen vagy asztalon, minimális távolság 1 - 1,5 méter, de ennél messzebből is szeretném hallgatni. (maximum 4 méter környéke)
3. Milyen forrással rendelkezel? Forrásnak a telefont jelölném, többnyire bluetoothon keresztül szeretném a zenét megosztani.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth!.Köszönöm a segítséget!
-
IO.sys
őstag
válasz
dzsi23 #47545 üzenetére
Tudom, hogy mi jó nekem, éppen ezért nézegetem azt a ronda hangfalat.
Az az előzménye ennek, hogy amikor az első fejesem kerestem, egy V-s fejes tetszett meg hallgatás alapján. Ennyi idő elteltével kezd gyanússá válni, hogy talán mégsem a V való nekem, most itt tartok.
Pécsen nem lehet hallgatni hangfalakat, nincs túl nagy igény ilyesmire, így történhetett az, hogy egy youtube videó alapján költök el 50k forintot...Nekem is volt szépen szóló 2.1-em, aztán itt megvilágosodtam.
-
dzsi23
addikt
válasz
IO.sys #47544 üzenetére
"... talán nem is ez való nekem. Csak ugye túl tapasztalatlan voltam, hogy ezt tudjam."
Pedig még mindig neked van a legnagyobb tapasztalatod abban, hogy mi való neked, mert más nem hall a te füleddel, senki sem tudja megmondani, melyik számodra a legjobb. Volt, aki leb@szott engem privátban, mert szerinte itt mind hülyék vagyunk, amiért 2.0-t ajánlottunk neki, szar mind, és a 2.1 sokkal jobb.
Véletlenül sem azt mondom, hogy te is ilyen vagy, de számodra kell megfelelnie a hangfaladnak.
-
IO.sys
őstag
1280T-t vettem pár hete. Egy ideig ez lesz, csak halkan nem sok mindenre jó. Ebből a szempontból az 1250B jobb volt. Nem hallgatok hangosan semmit, döbörgő basszus meg 8" meg ilyenek nem kellenek. A távirányítót szeretem, a BT teljesen felesleges.
Meg fogsz kövezni. Hallgattam összehasonlításokat, biztos ismered. Az otthoni rendes láncomon. És nem kettőt, hanem húszat. Sok teszt van az 1280T-vel is, be tudtam lőni, hogy széthúzott, vérszegény dobozhangja van a mezőnyhöz képest, de a többi meg tompa nekem, vagy épp túl világos. És aztán jött a 2730DB és mondom na ez az! Megvan benne minden, amit hallani akarok. Aztán jöttem ide és kiderült, hogy jól benéztem. De gyanús, hogy az én igényeimnek a kinézetét leszámítva megfelelhet.
Ja igen, nem vagyok biztos benne, hogy nekem a V-t annyira erőltetnem kéne, talán nem is ez való nekem. Csak ugye túl tapasztalatlan voltam, hogy ezt tudjam.
-
Bodz
nagyúr
válasz
geri1111 #47539 üzenetére
Vagy marad a Z, veszel hozzá egy Fostex hangerőszabályzót, BX helyett meg Reveal 502/802-t.
Vagy valami interfész, aminél megoldott a hangerőszabályzás. -
geri1111
tag
Részemről összeállni látszik a kép.
Adott egy Sond Blaster Z hangkártya a Pc-ben.
A választott lehetőségek:1.A fenti hangkártya + Edifier S2000 pro
2. M-Audio Bx5 D3(vagy Bx8 Dd3) +hangkártya csere Sound Blaster Zx -re (hangerőszabályozó az asztalon)
A második verziónál még a linkelt asztalomhoz is menne szépen az M-Audio fekete színe és meg van oldva a
hangerő állítási lehetőség is.
Mi a véleményetek? -
capulet75
addikt
Mennyi idő egy hangfalnál a "bejáratás"? Hogyan célszerű csinálni?
-
IO.sys
őstag
És az R2000DB ellenében melyik nem bt-s semmi extrás ajánlott? Én is halkan szeretnék szép hangokat. Azt hittem, a nagy fekete 3 utas nagyon jó vétel csendes zenehallgatásra, értékelésekben dicsérték a halk hangminőségét.
-
Tajték
senior tag
Köszi Urak
-
Tajték
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az "Edifier R2730DB" hangfalról? Jó vétel? Jól szól?
A cél az itthoni zenehallgatás halk és közepes hangerőn (ezen a szinten szóljon szépen) és filmnézés.(véleményeket más oldalakon olvastam, jól hanggal jellemezték, csak gondoltam megkérdezlek titeket is)
-
Isual
veterán
válasz
pulutodurumo #47529 üzenetére
T20 elég lesz akkor. Köszi.
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Creative Gigaworks T40-re megéri költeni T20-szal szemben? Keskeny hangfalat vennék, a T20-szal már van korábbról tapasztalatom, jelenleg Genius 1250 van és megakadt a szemem a T40-en.
Mit gondoltok?
-
Chaser
legenda
köszönöm, levadászok egyet, legrosszabb esetben visszamegy ha báncsa' a fülem
solfilo
nem ismerem, de nyilván jobb főleg mélyek terén, talán hangzásban is, egyébként nagyon korrekt a 2000 pro, viszont ezek tudnak bt/optika/táv-ot, ami valakinek fontos, valakinek nem, ha ezek nem fontosak, akkor nyilván érdemes fél profi/profio studiot venni hasonló áron, az extrák nélkül
részemről lesz egy olcsóbb "extrás", meg egy komolyabb studio, talán tannoy, de majd elválik -
PuMbA
titán
válasz
sz.atesz89 #47519 üzenetére
Edifier S1000DB, hozzá rendes állvány és egy kis akusztika kialakítás szerintem bőven elég lesz, ha eddig még csak bögre cuccokat hallgattál
-
Chaser
legenda
válasz
zsizsef #47510 üzenetére
én is majdnem így gondolom, eddig egy samsung mm-e330 volt használatban, mivel "apróért" vettem nagy elvárásaim nem voltak, viszont meglepően szép tartományokat tudott kis mérete és bolti ára ellenére - azért annyira nem pici
-, sokat nem tudtam kideríteni róla, talán 5" a mély/közép, fadobozos, eleje talán műanyag, szóval egy r2000db már biztos sokkal jobb, de ez az eclipse is érdekes lehet _ha_ jobb, ami némileg szubjektív is, de ugye ezeket necces meghallgatni, sok helyen látom 60e fölött bőven, de egyik boltban 53e
és már eldöntöttem, lesz egy ilyen árkategóriás "mindenes", bt-vel, távval, optikaival, és aztán lesz egy komolyabb is "extrák" nélkül, szeretem a hangfalak látványát, nem zavar ha több van, szóval s2000 és 3000 vonal kilőve, maradt az r2000db, eclipse 180, esetleg r2700db - bár valószínűleg ott disznóság van, ahogy bodz is mondta -szerk:
sz.atesz89
edifier s3000 pro-nak utána mennék, ha kell bt, optika, táv, akkor egész biztosan jó választás, ha nem, akkor viszont 150e-ért vannak jobb alternatívák is, ez annyiba kerül
egyébként ha film és xbox, s2000 pro is simán elég lehet neked, 105-6-7e ft -
PuMbA
titán
válasz
sz.atesz89 #47516 üzenetére
Ez is bögre, de már jobb és alternatíva lehet
Látod, hogy hosszúkás és karcsúak a hangfalak? Az igazi hangfalak olyanok, mint amikor összeraksz 3-4db téglát. A kérdés, hogy rosszabb minőségű 5.1 kell, kevés térhatással vagy jobb minőségű sztereó, aminek viszont előtted sokkal jobb a tere?
-
varmi2
nagyúr
válasz
sz.atesz89 #47516 üzenetére
Sajnos ehhez nem értek, ezek már passzív hangfalak, nem e topikba tartozik. Ide aktív pc-hez társítható 2.0 hangfalakkal foglalkozunk, ahogy az összeflalóban ajánlva is csak 2.0-k vannak.
-
sz.atesz89
tag
válasz
varmi2 #47514 üzenetére
Gondolom a bögre=sz*r.
Na és ez?
https://extremeaudio.hu/harman-kardon-avr-171s-hkts-16-51-hazimozi-szett-hd-com-1716s -
varmi2
nagyúr
válasz
sz.atesz89 #47513 üzenetére
Senki nem fog ebből a fórumból ilyet ajánlani neked. Ezek a bögre szettek legújabb képviselői. Ennyi pénzből már tudsz venni jól szóló 2.0 hangfalakat. Olvasd el az összefoglalót.
-
sz.atesz89
tag
Erről valaki tud valami véleményt írni akinek ilyen van.
Két hangprojektor közül választok sztem. A 2.1 -et hallottam élőben elég jól szól.Mi a különbség a két cucc között? Azt látom h teljesítményben van különbség, hangfalak számában. Ezen kívül ér ez 50 +ot?Mit jelent ez h 4k ultra hd A másik hogy lehet ezt összekötni Tv-vel? Azt látom h egy HDMI van rajt,legalábbis az elsőn 2. 3db hdmi ez azt jelenti hogy csak egy cuccot lehet kötni rá? Mert most igazából nekem van PS4, Tvhome dekóder, számítógép. Vagy elég ha a tv-be ezek be vannak kötve és hangszóró csak a tv-vel van összekötve tudni fogja a többi egységnél is leadni a hangot? Ha esetleg tudtuk jobban ajánlani szívesen veszem az ajánlásaitokat. Előre is köszönöm a segítségeteket!
https://edigital.hu/hangprojektor/jbl-bar-21-soundbar-hangprojektor-p525389
-
need
addikt
"Nem az R2000DB ellenében ajánlottam az Eclipse 180-at"
ez tény és ez így is van teszem hozzá nagyban segítettél a megvilágosodásban az annyira ragaszkodott 2.1 győztél meg hogy inkább 2 hangfal ami normális..Eclipse 180 nekem ez ellen sem volt kifogásom mert megfelelt annak a kritériumnak amit én akartam de valahogy a R2000DB alakja jobban megfogott mint írtam ez érzelmi döntés volt
-
geri1111
tag
S2000 sokkal nagyobbat szol az 1000 db hez képest? Mert az a 20000 (elég nettoba gondolkoznom) kulönbséget rászánom ha annyira tuti. Annyi még hogy szeretem ha azért duborog a szoba.
-
Chaser
legenda
akkor szigorúan csak hangzást szem előtt tartva r2000db vs eclipse 180 meccsnél az edifiert mondod jobbnak? azt nem bánnám, ha kicsit több a mély, meghallgatni meg nagy eséllyel ezeket nem fogom tudni, de azt már biztos h veszek egy 50e-t körülit "mindenesnek", aztán majd mellé valami komolyabbat később
-
Bodz
nagyúr
válasz
Chaser #47507 üzenetére
Hallottam.
Nem az R2000DB ellenében ajánlottam az Eclipse 180-at (ilyet max akkor tennék, ha kifejezetten nagyobb mélyközép kell) neednek. Viszont az elő vagy oldallapi hangerőszabályzó az szempont volt (gondoltam a felül lévő még belefér), így lett részemről a Modecom.
-
Chaser
legenda
igen, erre vagyok kíváncsi, hallottad is őket?
láttam fentebb vkinek ajánlottad r2000db ellenében az eclipse 180-at, azt is hallottad esetleg?
ránéztem, és egyik értelmesebb boltban olcsóbb mint az r2000 fekete, fekete-sárga design (((( : és elvileg van bt és táv gyártó szerint, bolti leírásoknál nem látom a bt-tszerk:
need
akkor lehet mégis a router cseszteti? -
Chaser
legenda
válasz
lezso6 #47501 üzenetére
de lehet eddig drágább volt, nem tudom, ha azonos áruk volt eddig akkor nyilván valami disznóság van, árgrafikon alapján 2018 végén, 2019 elején kezdett esni az ára - ha valós -, előtte azért nem ötvenpárezerért dobálták, ahogy látom az r2000 azonos időintervallumokban olcsóbb volt, most történt valami, h a feketét speciel olcsóbban is adják a 2730-ból
szerk:
need
lehet kicsapkodta magából a port az erőlködő ( : nem tudom egyébként -
need
addikt
válasz
Chaser #47500 üzenetére
tegnap vettem és tegnap halottam a pattogást kb. 3-4x kb. 2-3 mp ig ma még nem halottam pl.
furcsa volt nekem is amikor rá kerestem hogy a fekete tényleg drágább amikor én néztem 10-el volt hosszabb.
nekem a jelöltek között Modecom Eclipse 180 Edifier R1850DB Edifier R2000DB Edifier R2730DB volt
Bodz tanácsa egyébként az Eclipse 180 a többiek véleménye a Edifierek közül R2000DB volt..
Mivel egyiket sem láttam és halottam élőbe a döntésem szimplán érzelmi alapú volt.
Megmondom őszintén a videok alapján nem tűnt ekkorának és még jobban felnagyítja az arányt az előző picike kis hangszóróim.. asszonypajtás első reakciója ?! "muszáj volt ekkorát venni?" hát lehetett volna még nagyobbat is lásd R2730DB most az alaplapi hangkártyára van kötve de leakarom majd cserélni egy külsőre
és az Omni-n gondolkodom..!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Apple MacBook
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Premier előzetesen a The Sinking City Remastered
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest