- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz newmoonlight #39147 üzenetére
Biztos más lesz a hangja, mint állvánnyal, vagy tüskén, de ki kell próbálni, ha nincs más. Átfúrni ne fúrd át a falat! Az a dolga, hogy izolálja a hangszóró egyik felét a másiktól. A másik az, hogy gány és eladhatatlanná teszed a cuccot. Ha tényleg a plafonról akarod lelógatni, akkor elő a kreativitással.[link]
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39146 üzenetére
Természetesen nem mindegy, mert más a hangjuk.
Örülök, hogy ennyire bejött a viszonylag ismeretlen ausztrál márka. -
newmoonlight
senior tag
(#39148) dzsi23:
(#39149) PuMbA: Köszi! Tök jól néznek ki (bár nekem -ahogy mondod is- hosszabb, kb. 1,00m-es) kellene. Ja, egyedi (vagy egy esztétikus sk. csőhosszabbítás).
(#39150) lezso6: Sajnos tényleg nem tudom átrendezni a szobának ezt a PC-zugát. Pont ezért jött ez a mennyezetről lelógatós verzió. Másra csak akkor lenne hely, ha keresztbe fordítanám az asztalt és kivernék egy válaszfalat. (Vagy elköltöznék.) A felfüggesztési pont hiánya valóban elég fájó. Tényleg nem bánnám, ha nem barkács-megoldásokon kellene agyalnom. (De kell. Vagy hagyom az egészet így, ahogy van a pics...ba.)
(#39151) mekker: Naná, hogy gány. De ha nincs rajta gyárilag mounting-pont, akkor minden megoldás gány. Ne gondold, hogy vigyorogva fúrnám át a tetejét (bár eladni egyáltalán nem tervezem, nekem ez a hangfal több, mint elég).
Közben gondolkoztam rajta és az is alternatíva, hogy egy (vagy kettő) ilyennel szorítom be, aztán levágom róla a szorítómarkolatot (egy anyával helyettesítem), lefestem mattfeketére, aztán elég hosszú is, meg olcsó is, meg kifúrni sem kellett, meg egy bomba sem robbantja ki belőle. Ha meg még pöpecebbre akarom csinálni, akkor a felső (=mennyezeti fagerendához) való rögzítési pontot nem sima csavarral, hanem egy közbeiktatott vastag rezgéselnyelő gumialátéttel (vagy egy puha szilent-blokkal) oldom meg. Öröm-bódottá...
Ja és utána jönne az, hogy szőnyeg a kerámia padlóburkolatra...
Meg valami puha biszbasz a mögöttem lévő csupasz falfelületre...
Ja, meg a gyerekeket is állami gondozásba kellene adnom, hogy egyáltalán tudjak itthon normális hangerőn zenét hallgatni...
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
ribizly
veterán
Egy gyors kérdés:
Edifier R1280T: 26.000,-ért
vagy
Edifier R1900T II: 20.000,-ért
?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
duo
addikt
válasz newmoonlight #39153 üzenetére
tegyél már fel pár fotót magáról a helyiségről. így nehéz bármit mondani
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39155 üzenetére
Mik is voltak az igényeid, mennyiből? DAC?
(#39154) ribizly: R1900, ha nincs semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
-
mekker
őstag
válasz newmoonlight #39160 üzenetére
Én attól félek, hogy nem lesz túl gyerekálló.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
-
duo
addikt
az az asztal korbejarhato? latok ott par szeket is korbe. ez vmi ebedlosarok/volt? Egyebkent en ketoldalt a kepek es a vitrin alá, valami faja falikonzolt neznek csinaltatnek. vagy szamuznem a sotetitofuggonyt es az ablak ket oldalara furnek fel falikonzolt.
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
newmoonlight
senior tag
Ja, étkezősarok volt. Nem körbejárható. (Be van tolva az ablakig.) Függöny marad. A falikonzol is jó (lenne), de pont azért gondoltam a mennyezeti gerendákról való függesztést, mert ez lenne a legpraktikusabb megoldás. (El tudnám rejteni a kábeleket, nem kellene furkálni a falat, ha véletlenül nekimenne valaki, legfeljebb billegne kicsit, meg poénos is lenne.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
leigazoka91
kezdő
válasz newmoonlight #39157 üzenetére
képről az jön le, hogy kb akkora táv van a két hangfal között, mint egy mini hifinél . Az egyik hangfalat komoly eltakarja a monitor? Moncsi a falra konzollal alá falra egy 150 cm x 80 cm bútorlap merevítve + bill + egérnek kihuzható rész és paff már király a dolog. Szerintem. Bar elég durván szűkös a hely.
-
Juhfej
csendes tag
Köszi a tippeket srácok, végül Microlab Solo 7C mellett döntöttem. Nagyon szép hangja van, ideje volt váltani. Viszont van egy bajom vele, a bal hangszórón a vászon burkolat nagyobb basszusnál hallhatóan berezonál.
Kellenek ezek a szövet burkolatok amúgy a hangfalakra? Lehet baj, ha leszedem a hangfalakról? Valamint veszítek ezzel garanciát, ha valami probléma lesz??Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz newmoonlight #39160 üzenetére
Arra azért gondolj, hogy ha ilyen magasan fognak lógni, akkor mindig fentről fognak zenélni a zenészek
[ Szerkesztve ]
-
hozolek
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam a topcira. Bízom benne tudtok segíteni tanáccsal.
Dolgozószobámba szeretnék venni aktív sztereo hangfalat, főleg zene és néha film nézéshez. (A szoba 12 m2, zene nem mp3, főleg flac vagy dts audio formátumú klasszikus, jazz, rock és néha pop)
Ne legyen túl nagy, az asztalon elférjen, de szobát kitöltse minőségi hanggal. max 100,000 forint körüli ár lenne az ideális.
Lenovo egyik felső kategóriás laptopját kötném rá. (Y580, melynek elvileg ALC269 High Definition Audio Codecje van)Jelenleg belépő szintű sztereó hangfalat használok: Genius SP-HF2020 2.0 http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1727
Ezt szeretném lecserélni minőségibb hangfalakra, mely mértében nem jelentősen nagyobb, de hangzásában sokkal jobb.
Ezeket ajánlották, de még nem tudtak meggyőzni.
http://www.octogonaudio.hu/uzlet/hangfal/q-acoustics-qmedia-bt3-aktiv-hangfal-bluetooth-tamogatassal/
Audioengine A2+
Taga InToneLszi segítsetek milyen aktív sztereó hangfalakat tudtok ajánlani ami a Genius Genius SP-HF2020 2.0 jelentősen jobb zenei hangzást produkál, legfeljebb 100,000 körüli árban, távirányítható és nem túl nagy méretében?
Íróasztalon használnom majd monitorom mellett zenehallgatásra dolgozom, levelezem.
Érezhető különbség esetén 60,000 akár 100,000 forintot is rá tudnék szánni.
A fent ajánlott termékekben (Taga, Audioengine, q-acoustics) érdemes gondolkodni vagy stúdió hangfalak fele mozduljak?Várom válaszotokat, tanácsotokat
Üdv
ZoliLenovo Legion 5
-
Degeczi
nagyúr
válasz Juhfej #39167 üzenetére
Garanciát, ne viccelj már, szándékosan eltávolíthatóra van alakítva...
Ha megoldható (pl. nincs kisgyerek a közelében) akkor eleve érdemes is hangszóróselyem nélkül használni, mert az érthető módon nem használ a hangzásnak, valamicskét tompít rajta, szebben szól nélküle -
newmoonlight
senior tag
Mielőtt bármit is csinálnék, ideiglenesen beteszem a hangfalakat (nagyjából) a tervezett helyükre. Ha bármi nem OK (vagy nincs érezhető különbség), akkor bele sem kezdek az egészbe.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Ezt folytatva, kiderült, hogy a táp rossz.
Tudok esetleg valahol ilyet venni? TEAC-66-124900V AC ADAPTOR
A Creative-nek van magyar támogatása?Mennyibe kerül egy táp megcsináltatása a műszerésszel?
A lényeg az, hogy a táp ad váltóáramon 12V-on 700mA-t, másrészt ad váltóáramon 12V-on 4.2A-t is (4pin).
A 700mA megvan (ezért működik az elektronika), viszont a 4.2A helyett a multimeter 0-t mutatott (ezért süket a hangszóró)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #38915 üzenetére
Az hogy lehetséges, hogy már a sokadik ilyet (szemetet) fogom ki:
ModeCom MC-HF50.2 csak a konnektorba (rendeltetésszerűen a hálózatra kötve) lett bedugva és már a bekacsolás után (sistergő) magas alapzaja van.Ki lett próbálva úgy is hogy teljesen össze lett kötve, de így is megmarad a zavaró zaj. Egyébként az első benyomás is rossz volt, mert a hozzáadott összekötő kábel kritikán aluli (Genius SP-HF1250B-hez legalább egy normálisabbat adtak). A másik, hogy a hozzáadott RCA kábellel a bal hangszórón laza a jobb oldalon pedig erővel is alig megy a helyére (ugyanez majdnem a Jack-RCA esetén is). A zongoralakk kerete is gyűjti az ujjlenyomatokat. Ami a mélyeket illeti talán jobb pár fokkal, mint a Genius SP-HF1250B, de csak pár percet próbáltam.
Több helységbe, más konnektorba próbálva is ugyanez a sztori. A Genius SP-HF1250B kicsit más jellegű volt a probléma ott néha abbahagyta, de itt semmikor se szűnik meg.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-
Ciccuka
veterán
válasz dzsi23 #39175 üzenetére
Gondoltam már én is, hogy valami zavarja az elektronikáját, de a mini hifi itt mellette hibátlanul üzemel. Ha minden igaz 2x150W@6Ω hangfallal csak hát nem kíméli a villanyórát. Ez a ModeCon szerény 5W-al beéri alacsony hangerőn úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
fhradm
csendes tag
Sziasztok!
Eladóvá vált kihasználatlanság miatt egy kiváló állapotú Modecom SHF-120U. Akit érdekel írjon privit.
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39159 üzenetére
Ayra 5 belefér? Külföldről olcsóbb.
-
Sikerült helyet találnom az asztalom mögött, így távolabb tudnám tenni asztaltól, egymástól és nem utolsósorban magamtól a monitorokat. Úgyhogy jön a kérdés:
Állványból milyet? Adam A7X-ek lennének rajta, plusz alattuk isoacoustics csodák (155x190mm). Utóbbi miatt fontos lenne, hogy kb 70 cm legyen a legkisebb állás. Ezt a Nowsonic Top Stand Concert nevezetű csodát találtam eddig, ami megfelel a követelményeknek.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
stellaz
veterán
Átolvastam az összefoglalót és az alapján ma vettem egy Genius SP-HF1250B hangfalat.
Munkahelyre vettem a tönkre ment JBL elődje helyett, most egy gyári dell gépre van rákötve, de holnap behozom a külső terratec hangkártyámat.
Első benyomások: Sajnos a gyári kábel törött, most éppen rendesen szól vele, de nem minden pozícióban. Majd meglátom, hogy így marad, vagy rászánjam az időt és energiát kicseréltetni a kábelt. Szerencsére cserélhető (RCA), nem fixen beforrasztott.
A talpai gumisak és jól tapadnak, van súlya a szerkezetnek. A kinézete hagyományos, pont olyan színe van mint az asztalomnak. A mérete mondanám, hogy meglepően nagy, de mivel mindenhol ezt olvastam, ezért én ennél nagyobbra készültem lelkiekben. Persze, a PC hangfalak között nagynak számít, de egyébként teljesen normális méretű, simán elfér az asztalon.
A hangja: kifejezetten jól szól még az alaplapi hangkártyával is. Szép, meleg hangja van, értékelhető a basszus, de a közép és magas tartománya is szépen szól (ennek aránya állítható is), a hangja nem fárasztó. Jó a stereo hangképe. Nagyobb hangerőn nem tudom, hogy hogy szól, mert irodában ezt nincs ihletésem kipróbálni, de csak munka melletti háttér zenének kell, ezért nekem mindegy is.
Összességében örülök, hogy ezt vettem és hogy itt kaptam rá 5 perc olvasás alatt a tippet. Irodába, munkához való zenehallgatáshoz mindenképpen tudom ajánlani.
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A minap sajnos megmakkant a Creative GigaWorks T40 Series II-es hangfalam és keresném az utódját. Igazából én elégedett voltam a hangjával és a hangerejével is bőven ill. a designja is tökre tetszik.
A kérdésem az lenne, hogy abban az árkategóriában ahol a T40 versenyez, van-e szerintetek jobb alternatíva?
Amiket eddig néztem (számomra fontos a design is) az Scythe Kro Craft rev B hangfalpár a hozzá való Scythe erősítővel, bár ez csak 10W-ot tud , ill tetszik még az R1700BT is.Előre is köszi a segítséget!
-
stb123
tag
Halló!
Létezik (és kapható is) olyan hangfalpáros, amin a solo 9c-hez hasonlóan van rajta optikai, netán hdmi csatlakozó?
TV mellé, hálószobába filmezni, zenét hallgatni használnám, xiaomi mi box 3-ra csatlakoztatva. Ha olcsóbb lenne, mint a microlab, az csak jó lenne!
Vagy elég lenne a solo 6c is, egy fiio taishan átalakítóval? -
Gergi
senior tag
válasz dzsi23 #39183 üzenetére
Kürbist néztem élőben, designra nem rossz, de a Bestbyteban az eladó srác eléggé lebeszélt róla, mondván dobozhangja van és 2t is visszavittek emiatt hozzájuk. Meghallgattam ott és tényleg eléggé dobozhangja volt... Pedig itt mindenki dicséri. Tetszik benne, hogy tud automata kikapcsolást, ha nincs audiojel, ezt eléggé megszoktam a T40-nél. Nem kell külön kapcsolgatnom a hangfalat.
6C már lehet túl nagy lenne + a designra sem tetszik (bár élőben még nem láttam)
Elevete5 MKII külsőre nem rossz, de hiányolom róla a magas és mély hang szabályzást.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz lezso6 #39137 üzenetére
Az elhelyezés sem kőbe vésett szerintem, nekem az otthoni álló hangfalak sokféle variációban ki lettek próbálva és megkockáztatom otthoni körülmények között nincs ideális hely, maximum a lakásban lévő helyek közül lehet a legjobbat megtalálni. Nekem most olyan helyen van, ami papíron nem a legjobb, mégis, talán ott szól minden tekintetben a legjobban,legélvezhetőbben (járólap, közel a fal, az egyik a sarokban van, igaz van fa lambéria körben, talán a háromszög sem adja ki magát teljesen).
Volt nagyobb térben is mindenfelé elhelyezve, de ott vagy puffogós lett a mély, vagy teljesen eltűnt, vagy a színpadkép hullott szét teljesen.
(denon stereo erősítő + tannoy hangfalak)
Amúgy én egy ideje már egy philips BT egységről küldöm és tök jó hangja van. Ha rányomom a bakelitet, akkor a bakelit alap jellegzetességein (lágyabb hangzás, jobb dinamika) kívül nincs drámai különbség. Sőt, vannak új bakelitjeim is, amik konkrétan szarul szólnak, de legalábbis nekem nem tetszik a hangja, pl. az Amy Winehouse lemez.
-
stefi68
addikt
A Genius SP-HF1250B minőségben (nem kell se jobb, se rosszabb) de kicsit nagyobb méretben, teljesítményben nem tudtok valamit ajánlani?
Kisebb bulikhoz kellene, laptora kötve, semmi extra stúdió hangzás, csak szimplán jól szóljon.
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Degeczi
nagyúr
válasz stellaz #39185 üzenetére
"bakelit alap jellegzetességein (lágyabb hangzás, jobb dinamika)"
Utóibbi fordítva... más kérdés, h régóta divatos erősen kompresszált hangzással kiadni a mai albumokat, ami régi lemezeken még nem volt jellemző - de technikailag a bakelit dinamikatartománya szűkebb, nem is kevéssel
-
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39190 üzenetére
Itthon ugye 85000 a pár, olyan 6000 spórolható.
Nincs vélemény. -
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39190 üzenetére
Amúgy ez a Power Dynamics PDSM5 nekem 2 dolog miatt nem szimpatikus főleg. Nincs szimmetrikus bemenete, fix a tápkábel.
-
monti0222w
addikt
-
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #39193 üzenetére
Az Ayra 5 jobban, meg persze igényeidnek megfelelőbben szól, mint a BX5 vagy a 4.5. Ennél olcsóbban ott a Tascam VL-S5 (75-ért láttam valahol), bár ahhoz nem feltétlen a Spartant tenném, hanem inkább US-2x2-t. Szét lehetne nézni a használt piacon is, hátha látsz valami szimpatikusat. A Power izé helyett 55-ért akad Behringer Studio 50, de erről kb. semmit sem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Ezek a studio monitorok miben másak, mint az otthoni rendszerek? Gondolom van eltérés és az oka is megvan neki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz stellaz #39197 üzenetére
A stúdió monitoroknak pontos, őszinte hangjuk van, ami alkalmassá teszi azokat munkára, míg a hifinél a hatásvadászat a cél. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a hifinek az a célja, hogy tetsszen a hangja, míg a stúdió monitornak az, hogy észrevedd a hanganyagban az összes részletet, beleértve a hibákat is.
Kijelzős analógiával érve a hifi a TV, a stúdió monitor pedig a profi grafikus kijelző. Előbbi próbálja még élvezhetőbbé tenni a műsort, ezért mindenféle képjavító eljárások vannak benne, de pl a színek sokszor irreálisan élénkek, emiatt eltűnhetnek a részletek. Utóbbi semmilyen sallangot sem tartalmaz, munkára van: pl rendkívül pontosan jeleníti meg a színeket, minden látsz, mintha NZT-t vettél volna be.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest