Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Én a Type-C tápra gondoltam. Arról is tud menni, de ott a szabvány szerint 100W a max és az nem volt elég neki. A saját mágneses csatin asszem 120W-os táp lógott talán. De az biztos, hogy 100-nál többet kapott. Akkor ezek szerint a mágnesessel is volt gond. Csak más.
Mondjuk nem is értem miért kell 100W+-t így átvinni, jórészt értelmetlenül. -
sb
veterán
Köszi. A többiről nincs, főleg hosszútávú tapasztalat amit láttam volna. De akkor majd nézelődök ezirányba is.
A Beelinket meg akkor nézegettem amikor megjelentek a 7840HS modellek. Az alulméretezett tápellátással (PD-n, vagy túltolt TDP miatt, attól függ honnan nézzük ) sikerült belefutniuk némi instabilitásba. Így nem tűntek elsőre annyira meggyőzőnek.
-
lewisfm
aktív tag
Igen, ARM-os. Realtek RTD1296 CPU, 4 mag és 1,4 GHz, valamint 1 GB RAM.
Nem olyan karcsú ez, valóban kezd koros lenni. Anno még tudott 3 torrentet egyszerre és olyan 30 MByte/sec sebességgel ment a torrent letöltés is.
De a frissítések valamit elszúrtak, lassabb lett az évek folyamán. -
sb
veterán
Konkrét márkát tudsz mondani?
A Beelinket ismerem, a többi nekem ennél is noname-ebb. Teszteket láttam jó párat, előbbiről is meg egyéb gyártóktól, de ott sem feltétlen volt minden 100%-os (sokszor még pontos specit sem találok náluk), vagy ha igen, igazából a hosszú távú visszajelzések azok amik leginkább hiányoznak, ha első ránézésre minden rendben is van. -
sb
veterán
És akkor ki a jó? Noname kínai gyártók? Gigabyte/Asrock/Asus marad kb, de ott meg eléggé le vannak maradva az újabb modellekkel.
@Alchemist
Ez is tud 17W TDP-t... és ahhoz képest baromi erős, még erősebb relatíve mint a fenti tartományokban. Az más kérdés, hogy ahhoz azért drága... de ha kraft kell - és a fenti/lenti feladatok - akkor igazából ez már nem is csak egy kis, bármin elfutó NAS, hanem egy mindenes, sőt, igazából pont erősebb feladatokra befogott (power) szerver.Nem játszom és semmi extrát nem csinálok már desktopon sem, ez a 8600G-mhez képest 1.5x erősebb proci. És már az is bőven overkill kb. minden napi átlagfeladathoz.
-
Az a régi proci nincs egy kategóriában ezzel. Az tényleg inkább csak NAS feladatokra elég ma már. De azzal sincs baj, sokan megosztják az otthoni rendszereiket (NAS, router/tűzfal, HTPC/okosotthon, stb...). Annak is van előnye, ez a kis kocka meg tud egyben mindent IS.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
vicze
félisten
"2 torrent egyidejű letöltésénél sokszor már egyéb kérés nem tud kiszolgálni a NAS."
Milyen ősrégi ARM cucc az?
300-400Mbit-nél válik a torrent kliens elérhetetlenné(5-8 konkurens), de a megosztások mennek gond nélkül, csak az egyszálas limitet éri el, a dekódolás, és ez egy 10éves dual Cortex A15. -
de ki tudja, h ki mit rak fel? saját ai képszerkesztő, vagy egy frigate és pár kamera...
sztem lesz ennek piacaHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
vicze
félisten
Attól függ mire használod.
Feltehetőleg egy 3Nvme/ 2db U.2, 10Gbit-es, 5 bay-es NAS-t nem arra veszel, hogy Linux ISO-idat megoszd a helyi hálózaton, azt olcsóbban is lehet.
Lassan minden értelmes NAS OS kezel VM-eket, de legalább dockert és elég sok mindenre lehet őket használni. Ez vagy TrueNAS-t vagy UnRAID-et fog kapni esélyesen. -
Újabb NAS-ok már dockereket, esetleg VM-eket is tudnak futtatni, onnan a határ meg a csillagos ég...
A NAS-od torrenteken és médiaszerveren kívül pl. okosotthont (rengeteg integráció, adatbázis, stb...), kamerákat is tud kezelni, futhat owncloud, valami linux disztrók akár, stb... amire igény van.Majd 5 év múlva nézek ilyet aprón, mert tetszik mindkét bigyuszka
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dokanin
aktív tag
Egy NAS-ba miért kell ilyen erős proci?
Hogy lehet ezt kihasználni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-