Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
schawo #20599 üzenetére
én is olcsóbban vettem e miatt 3-4 éve... értékcsökkentett volt, és gari is volt rá, de mondták, h nem tudják javítani, mert nincs alkatrészük, csak az árat tudják visszaadni, de túl jó áron volt, így megérte nekem...
HUF-ban kifejezve mennyi a nyomott ár szerinted?
Ha "kihúzom" akkor is látszódni fog a gyűrődés szerintem
-
válasz
CoolBoy323 #20598 üzenetére
Úgy csak elég nyomott áron tudod eladni, annak ellenére, hogy a hangot tulajdonképpen számottevően nem befolyásolja. Ha ügyes vagy, meg tudod javítani, porszívóval, vagy egy ragasztószalag segítségével. Nagyon óvatosan mindkét esetben.
-
CoolBoy323
nagyúr
Van egy Genius 1250a hangfalam.
Számít valamit a hangzásban az, h a membránok be vannak nyomva (mind)?
Mennyiért lehetne így eladni? Vagy ne adjam el, nem éri meg váltani?
-
tivadarky
csendes tag
Egy hónap várakozás után újra elérhető az SHF56U, gyorsan meg is rendeltem, elvileg holnap már átvehető...
-
garambe
tag
Sziasztok!
Ma végre megjött a Genius 1250B hangfal. Tényleg érdemi lépés történt minőség terén az ez előtti 2.1-es geniushoz képest. Kérdem az lenne h hangkártyát érdemes venni ehhez? Asus M5A97 EVO R2.0 alaplapom van. Később szerintem még feljebb lépek hangfal terén, és köszönöm a segítséget! -
Fisherhun
tag
Hali !
Érdeklődnék hogy mi a véleményetek erről a típusról ? Modecom MC-SHF56U
Mert kinézetre és tudásra nagyon frankónak tűnik
Filmnézésre zenehallgatásra használnám -
törölt tag
válasz
buggy77 #20584 üzenetére
A 1250B és a 1255B teljesen ugyanaz a konstrukció, csupán dizájnban térnek el egymástól. Ennek következtében ugyanaz a hangminőség várható el tőlük.
Az általad linkelt Microlab-ot nem ismerem, viszont amit így ránézésre hátrányként tudok mondani a Genius-okhoz képest a következő:
- nincs magasszabályzója
- hangerő- és mélyszabályzója a készülék hátoldalán van, ami sok esetben kényelmetlenné teszi a használatot -
smiti
veterán
Természetesen nem vártam csodát tőle, de ez mindenképpen csapnivaló teljesítmény volt. Az árával teljesen tisztában vagyok, csak azért néztem meg ott mert meg tudtam hallgatni. Ha tetszett volna akkor megrendelem számtech boltból.
Ehhez még hozzátartozik, hogy volt még a polcon Genius SP-HF2020 V2 is, azon 50k volt az árcédula, illetve a Logitech Z-523 is 29990-ért illegette magát a polcon.
(#20579) Zola007 - Természetesen vittem magammal a kedvenc zenéimet és nem szutyok MP3 formátumban.
(#20584) buggy77 - Ezután a Microlab után már én is érdeklődtem, de sajnos nem kaptam választ én sem, valószínűleg még nem találkozott innen senki vele. Vegyél egyet és oszd meg a tapasztalataidat velünk!
-
zoom3s
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hát igen valószínűleg az elejétől kéne bontani, csak nem látom hogy hol mert nagyon precízen össze van illesztve és félek hogy széttörök valamit... :-(
Közben ezt a külföldi fórumot találtam nagy nehezen:
De még ez alapján sem tudom hogyan kellene eltávolítani pl. a felső woox elől azt a 3-as tagolású belógó műanyag membránvédőt (vagy mit)Amúgy most eresztettem rá egy ilyen tesztet:
És azt tapasztaltam hogy hallom még a 18-19 khz-et is rajta keresztül.
Mikor kezemmel letakarom a 2 colos magasat akkor elhalkul, viszont ha a kis sarokba levő, fényes 1 colos piezo-t akkor semmi különbséget nem hallok. Ez miért van?
Olyan magas frekvencián már nem annak kéne szólnia? Megsülhetett mind2 hangfalban? Vagy csak dísznek van benne? Mondjuk leírás is említi mint aktív elemet.zoldy
Neked is köszi a linkeket!
Tényleg van hozzá fönn Service Manual! Nem is gondoltam volna.
Csak az a baj, hogy csak a magáról a hifiről, a hangfalakról semmi. -
buggy77
újonc
Sziasztok!
Nyilván nem vagyok egyedül azzal, hogy a hangszóró kinézete is számít, de én emiatt nem Genius 1250B-t hanem inkább 1255B-t szeretnék most venni, ha egyáltalán lehet kapni. Erről viszont alig írtatok. Ugyanúgy ajánlanátok ezt is, mint a 1250B-t?
És ezek mellé felérne mondjuk ez Microlab? [link]
Ez néz ki a legjobban és még 15 alatt volna ez is ha összejön.
Köszi a válaszokat előre is! -
B1T3
addikt
válasz
HUAFBANDITA #20581 üzenetére
Nemcsak magunk, hanem a hangfal normális működésének megőrzése érdekében is fontos a bejáratás. Hány olyan megjegyzést olvastam már, ahol a teljesen új hangfalán valaki jól feltolta a hangerőt, hogy megnézze, hogy szól (mert „nyilván” az a mérvadó, hogy mennyire lehet bömböltetni
), aztán csodálkozott, hogy onnantól kezdve csak recsegett. Az ilyen embereket nem bírom sajnálni.
-
-
zoldy
tag
Egyetértek az előttem szólókkal. Lehet leharcolt darab. Én láttam olyat, hogy hülyegyerek Média Márktba kézzel nyomogatta a magassugárzót mert tetszett neki ahogyan a behorpadó membrán visszapattan a helyére. Van ilyen... Ennek ellenére valóban nem az a kategória amitől 3d hangzást, részleteket meg széles színpadot vár az ember... Csak annyit tudnék még hozzáadni, hogy ne abban a boltban vedd mert nem ~30.000 ft-os kategória hanem 10. Nem is értem hogy tehetnek rá ennyit pl ehhez képest.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Nagyon elkeseredtem ma. Fent jártam a gyönyörű Fővárosunkba, és szerencsére vagy szerencsétlenségemre. az Árkád üzletházban volt módom meghallgatni a Genius SP-HF1250B hangszórópárt. Hááát, iszonyatos csalódás volt.
Erőtlen, nélkülözött minden teret, kásás magas és még sorolhatnám, inkább egy szóban összefoglalnám : sz@r! Remélem ez csak azért fordulhatott elő, mert esetleg már szét van hajtva, vagy a nagy tér amiben dolgoznia kellett az nem feküdt neki.Mindegy is, mert a legmegdöbbentőbb az árcédulája volt : 21990 Ft!
Na ekkor tettem le róla, hogy megkérjek egy eladót, hogy bontsunk már ki egy origináltat és adjunk neki még egy esélyt hátha az új jobban muzsikál.Így letettem egyelőre erről a hangszóróról, lehet megpróbálok egy ModeCom MC-SHF56-ot, pont ma kaptam értesítőt, hogy újra kapható. Bár ennek sem vagyok nagyon megelégedve az árképzésével, a 27.978 Ft kicsit soknak tűnik nekem. A MODE COM MC-SHF56U viszont csak 23.565 Ft.
Bár ezeket sem szívesen venném meg amíg meg nem hallgattam őket.Elnézést kérek a hosszú post-ért.
-
Womb
senior tag
Üdv!
Egy Genius 1250B hangszóróba be lehet rakni valahogy egy fejhallgató kimenetet?
Mert csak line in kimenet van az előlapon, ami nincs használva.
Előre is köszönöm! -
Zola007
veterán
válasz
Degeczi #20574 üzenetére
utánanézek a dolognak
nem vagyok képben passzív cuccokkal, amit eddig olvastam ott valamiért áttekercselték a 4 ohm-ost hozzá
annyit mókolni viszont nem akartam vele, de ez jó hír
kérek majd kölcsön valamit kipróbálni, ha jól szól akkor veszek hozzá egyet
érdemes valamire ügyelni (ezen a szetten kívül csak aktív hangfalaim voltak)?
-
sesshou
senior tag
válasz
Runner_fxr #20567 üzenetére
Az igazat megvalva nem sokat tudok a bejáratásról, összesen annyit hogy némi idő után a hangfalak szebben szolnak legalabbis a nagy tobbseg. Én nem használtam spécin. Se nem szándékosan halkan se hangosan csak úgy ahogy épp szükségem volt rá es az idő megoldotta a többit. Az igazsághoz persze hozzá tartozik hogy alapból nem szoktam bömböltetni hanem inkább közép alacsony hangerőn ritkán igazán hangosan.
-
Zola007
veterán
-
válasz
zoom3s #20446 üzenetére
Akár normális lehet az a 30Ω-os mért érték, hiszen a multiméterrel a hangdobozban lévő hangszórók (és esetlegesen hangváltók) ellenállást mérted meg, nem az impedanciát (6Ω), ami rá van írva a dobozra. Ne foglalkozz vele, hány Ω-ot mutat a multiméter.
Szép sorban ki kell zárni a lehetséges hibaforrásokat.
Először hallgasd meg úgy, ahogy össze volt eddig is rakva (bal oldali hangdoboz a bal oldali kimenetre, jobb oldali a jobb oldalira kötve), aztán cseréld fel a két kimenetet (de a hangdobozok helyzetét ne változtasd meg). Ha például a bal oldali volt eredetileg "mélyhiányos" és csere után ez átvándorol a jobb oldalra, akkor valószínűleg az erősítővel van gond. Ha marad a "mélyhiányos" a példa szerinti bal oldalon, akkor a hangszórókkal van gond.A kábeleket és csatlakozókat sem árt ellenőrizni. Ha a kábelen sérülést látsz, akkor lehetőség szerint le kell őket cserélni (újraforrasztani). Ha a vezetékek vége korrodálódott, akkor meg kell őket tisztítani vagy lecsípni az adott véget, és újra blankolni (külső szigetelés eltávolítása).
Az erősítő szakember által viszonylag könnyen javíttatható, viszont a hangszórókat nem lehet csak úgy kicserélni.
-
zoom3s
csendes tag
-
válasz
sesshou #20566 üzenetére
Ez a bejáratás mindenféle hangszóróra érvényes? ma vettem egy Bose Soundlink mini-t. Az igazat megvallva gyönyörűen szól, már amennyire egy ilyen kis pöttöm hangszóró jól szólhat. Ezt is érdemes alacsonyabb hangerőn járatni egy ideig? Egyenlőre még nem hallgatom hangosan.
-
sesshou
senior tag
Hölgyeim és uraim
Mivel látom még manapság is nagy visszhangja van a modecom 2.0-s hangfalaknak így gondoltam adok egy kis response-t így lassan 3 hónap után.
InterStore-on vásároltam a kis aranyoskát Modecom 120u 3 nap alatt meg is érkezett. Bekötés után kissé nyersen szólt, a közepek nem igazán voltak a helyükön, és olyan logitech-esen brummogott, elnézést minden logi-pártitól de én a 80 ezres kategóriában is csak azzal találkoztam hogy a logitechek csak és kizárólag brummogni tudnak és a tiszta hangok előállítása smafu. De kanyarodjunk vissza a tárgyhoz. A brummogás 1-2 hét múlva eltűnt, pontosabban a közepek jöttek meg és sokat szépült a hang. Ezúton üzenem mindenkinek aki 2.1 esen gondolkodik hogy bejáratódás után Nagyon is erős mélyet ad ha a mély szabályzók ki maxoljuk nálam pl kb 50% és és tökéletesen elég.
Most 3 hónap elteltével elindítottam nemrég egy hd filmet és rá kellet jönnöm hogy mostanra még szebb lett a hangja. nemrég vettem egy távirányítós konnektort 3-4E így megoldódott a távirányító probléma is -
zoldy
tag
válasz
Agyzuzo #20560 üzenetére
Igen, ez éppen:
Duration: 7:48.079 (22 467 792 samples)
Sample rate: 48000 Hz
Channels: 6
Bitrate: 6315 kbps
Codec: DTS
Encoding: lossyMost nézem a tájékoztatót "Matroska Audio: a DTS 5.1 hangsáv lejátszásához minőségi 5.1 hangrendszer (S/PDIF csatolóval) és VLC_media_player, vagy foobar2000 + DTS_plugin, a FLAC stereo hangsávhoz foobar2000 ajánlott. "
Ez nagyon zavaros... Alapból Lossless szűrésre FLAC-nak dobta ki a kereső...
Ez egyébként nem tudom mennyire OFF, mert ugye nem hangszórókról van szó. De azért azt sem árt tudni, hogy mit és min játszik le az ember ezért végül is valahol kapcsolódik.
-
Zola007
veterán
válasz
AMDFan #20562 üzenetére
apropó 3 út
nem egy liga, de még a régi Kenwood minihifi-ről maradt 2 hangfalam
képet nem találok róla, de végülis lényegtelen, egész kellemes hangjuk volt
a kérdés, hogy érdemes lehet hozzájuk vennem egy olcsó erősítőt vagy inkább adjak túl rajtuk?
3 utas, 6"+ 2" + 1"
120W, de 6Ω
kinézetre sem csúnyák, ezért is tartottam meg őket anno -
AMDFan
addikt
No ma mi is ellátogattunk a hitspacebe, hogy az új ATC szerzeményeket megfüleljük.
Személy szerint a 150es és a 16os tetszett legjobban, persze a 25ös is nagyon jó, de talán a Focal SM9 annál jobban tetszik, főleg az árát tekintve. Az biztos, hogy a 3 út már kötelező a felső kategóriában. Kell egyet aludnom rá, hogy az új élmények kicsit megkopjanak és ne úgy hallgassam a zenéket a 8050en, hogy a hibáira figyelek. Ennek ellenére annak örülök, hogy mikor hazaértem és beraktam ugyanazokat a zenéket a 8050-en, nagyon kellemes érzés fogott el, nem az, hogy húdeszarulszól. Pláne, hogy 2-3-5x olyan drága hangfalakat hallgattam előtte. -
bukics
csendes tag
válasz
mclaren777 #20552 üzenetére
Helló! Én pár hete rákötöttem egy 6000-es Genius 2 hangfalát erősítőre, de nagyon rondán szólt. Igaz, ez egy LG mini-hifi volt, de közel sem adott olyan hangélményt, mint a saját hangfalai. Mélyek egyenlőek voltak a nullával. Ezek a hangszórók középhangra vannak belőve, ahhoz, hogy "jól" szóljanak, mindenképpen kell a mélynyomó hozzájuk. Egyébként én is vásárlás előtt álltam, ezért próbáltam ki. Szóval egyértelműen az aktív 2.0.
-
Agyzuzo
addikt
-
Agyzuzo
addikt
Vannak hibrid kiadások, amikben felkevernek zenéket 5.1-be, én is futottam már bele valami olyan SACD-be, hogy rajta volt az anyag 96kHz, 24-bit Stereo-ban és 5.1 DTS-ben is. Viszont ez az 5.1 már nem lossless, mert a DTS hangsáv is tömörített (5+1 csatornára van 768 vagy 1536kbps). Egy fokkal jobb a házi felkonvertálásnál, de én kicsit a zene megerőszakolásának érzem. Persze ez is tud jó lenni, főleg ha profik csinálják a hangkeverést (a J.M.Jarre-típusú zenéknél főleg). Egyik kedvencem Gustav Holst-tól a Planets hasonló kiadásban, ajánlom a Mars c. számot rajta, az mindent visz, azt mindenkinek egyszer az életben kötelező meghallgatnia valami high-end rendszeren...
(És arra is rájön az ember közben, hogy az ifjú John Williams miből merített ihletet, mikor megkomponálta a Star Wars zenéjét anno...
)
-
zoldy
tag
-
Agyzuzo
addikt
Elég jó összefoglalás.
Megtoldanám annyival is, hogy kérdés, mi a cél? Mert filmezni teljesen jó, sőt, játékra is ideális egy ilyen 5.1-es szett, viszont zenére már nem, ott valószínű elvérezne az 1250-eshez képest. (A kedvencem amúgy az, mikor valaki 5.1-be felkeverteti a csoda cuccával a zenét és úgy hallgatja, na annál rosszabbat még nem hallottam.
)
Közben járatódnak be a Mackie-k, hamarosan írok rólak majd pár sort + rakok be egy-két képet.
-
zoldy
tag
válasz
mclaren777 #20552 üzenetére
Alaphelyzet, hogy nem. Merthogy a 2.0 aktív hangszóró, az 5.1 esetében pedig passzívok vannak rádugva egy aktívra és onnan kapják az erősítést. Egyébként ezt csak akkor tudhatod meg, ha meghallgatod mindkét verziót / de ehhez mondjuk be kellene szerezned egy erősítőt az 5.1 1+1 részéhez./ A gyártói specifikációk általában nem egyeznek a valósággal de tegyük fel, hogy mégis. Ez esetben ez a hiba, hogy az egyik kapásból 4, a másik 8 Ohmos. Namost ha azt vesszük, hogy elvileg két tökéletesen egyforma típusú hangszóró sem szólhat tökéletesen egyformán akkor egyértelmű, hogy ez sem fog. Hiába tűnik az a 4 ohm különbség jelentéktelennek. De két józan paraszti érv: Különböző erősítéssel rendelkeznek, tehát nem lesz egyforma. És különböző célra képezték ki tehát nem lesz egyforma.
Röviden összefoglalva; Egyező hangminőséget elméleti értékelés alapján semmiképp nem fog hozni. Mivel tudjuk azonban, hogy hangszórók esetében az elmélet az ami legkevésbé számít azt tanácsolom, hallgasd meg mindét verziót és úgy dönts mert lehet, hogy "hasonló" lesz.
-
mclaren777
senior tag
Félig meddig OFF:
Tudom, hogy egyik sztereo, másik meg 5.1 és az árban sem egy kategória, de szerintetek egy Genius SW-HF5.1 6000 1+1 db szatellitje hozza azt a hangminőséget, mint egy (ajánlott) Genius SP-HF1250B vagy 55B?
Mindkettő fából van, kb egyező méret, súly, teljesítmény, membrán szám, átmérők stb.? -
Radeon_5
aktív tag
Akkor a Tangent Evo 2.1 kombot senki sem probalta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest