Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peep
csendes tag
harman kardon soundstick II vélemény?
-
-
royalka
őstag
válasz
Nagy_Matessz #1995 üzenetére
Én is ezzel vigasztalom magam. De szerintem várock egy hónapot mert csak akkor költözök haza véglegesen és addigra megyle annyit amennyit akar, de ha megnézzük akkor a hang cuccok nem nagyon ingadoznak, mint a proci és egyébb cucc. Nem?
-
Eagle16
addikt
válasz
Hammon Serra #1991 üzenetére
Persze. Nekem is rá volt kötve, mikor még X-210-em volt. (igaz, csak egyszer)
Szóval ha van a TV-n megfelelő csatlakozó, semmi akadálya. -
royalka
őstag
válasz
Nagy_Matessz #1990 üzenetére
Lehet várni hogy majd lezzeb megy az ára? Mert most szívtam elég nagyot hogy nem tudtam várni és meg vettem és leesett 15e -t
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Nekem nincsenek nagy igényeim hangzás terén, csak azt szeretném kérdezni, hogy x210 logitech tv-re kötve okés?
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz
royalka #1989 üzenetére
Hát z2300 valami 30k
Azt tudom hogy edigitalban 77e ft a z5500
Hát annyit biztos nem adnékJa nekem z2300 van. Most 25én kaptam szülinapra. Leteszteltem egykét bass testel a mélynyomót
Hát nálam lábnál van és földön, felette asztal
Van egy ilyen kis füzetke. Ha pl asztal közelben van akkor igy mindenhol legyen neki 15 cm levegős tér. Hát bitang egy 30-40Hzaz asztal bal oldalán a lap
ugy remeg hogy igy
-
royalka
őstag
válasz
neduddki #1988 üzenetére
THX de 2.1 et szeretnék mert most hifiről tolom és amúgy szép hangja lenne meg ütős de, lent a lábamnál így a bassz jobb és a magas hangok elszálnak. Régebbnen előszedtem a genius sp-g16-ot és azt tettem fell az asztalra és így a 2 eggyszerre tolattam így jó volt csak mind a 2 egyszerre tekergetni meg a hifi ha kikapcsolod vissza esik 8-as a g16 meg ugyan ott marad mert potis
. De egyre jobban érdekel az z2300 de lehet reménykedni hogy lejjebb megy?
-
p_adam
addikt
Én nem látom mért ér ez ennyit ha a puszta adatok alapján nem sokkal szólhat szebben mint a Z-2300 a virtuális térhatás meg ugye van, de ennyi lenne a felára? Azoknak jó akiknek nagyon rossz hangkártyájuk van és nem is akarják cserélni (pl. laptop) mert USB-s, de még így is messze áll a 'good value for money'-tól...
-
royalka
őstag
Hi all. Haverom vett egy Logitech Z-2300 de én sokallok ennyit kiadni egy hangcuccért. Mennyit érdemes rászánni egy 2.1 -es hangcucra???? Vagy várni kicsit még az imént említett motyóra hogy lejjebb megy vagy nem érdemes????
-
Jeti1
tag
válasz
Degeczi #1981 üzenetére
Az a baj nem csak a minősítésekkel csalnak, hanem sokszor más adatok se tükrözik a valóságot, csak megközelitik. Főleg a teljesítmény adatokra gondolok.
Egyébként a THX minősítés egyre könyebb megszerezhetőségét még segítik is, mert ha jól tudom, van egy gyengébb (THX Select) és egy erősebb (THX Ultra) fajtája is, így szélesebb kőr szerezheti meg a minősítés valamely fajtáját. -
Jeti1
tag
Egyébként a THX minősítés főleg filmnézéshez lett kitalálva és nem zenehallgatáshoz, bár amelyik hangfalszett megkapta a THX minősítést az már biztosan megüt egy nem is olyan rossz szintet, mivel bizonyos követelményeknek meg kell felelnie. Ez jó, de nem vagyok benne biztos, hogy egy THX minősítésű hangfal biztosan jobb-e egy THX minősítéssel nem rendelkezőnél. Természetesen most 2.1-es hangfalszettekben gondolkodom.
Vagy rosszul gondolkodom?
Itt egy kis olvasni való a THX-ről: THX -
Jeti1
tag
Igazándiból azért, mert elég ellentmondásos véleményeket hallottam róla és nem biztos, hogy megtudnám hallgatni vásárlás előtt.. A THX minősítés, a frekvencia tartomány és az ára miatt vonzó ez a hangfalszett. Igazad van, ezt is az alább emlitettek mellé érdemes lett volna beírnom.
Na és, akkor most a 4 közül te melyiket javasolnád és miért? -
Jeti1
tag
Segítségeteket szeretném kérni így 2.1-es hangfalszett vásárlása előtt. Már elég jól beleástam magam a témában, s ezért sok hangfalszett kiesett a pixisből, már csak 3 közül kellene választani.
Fontos, hogy én nem nagyon játszok és filmet se szoktam nézni. Körülbelül 90%-ban zenehallgatásra használom a hangfalakat, ezért fontos, hogy tisztán szóljon, ne zugjon és minnél több hangot kitudjon adni. Minden tartomány lényeges, de rendkivül fontos, hogy a mély szépen szoljon és ne puffogjon, valóban kijöjjenek rajta a hangok, mivel általában olyan zenéket hallgatok, amiben komoly basszusok vannak.
A 3 versenyző és hozzájuk néhány link:1. CREATIVE I-Trigue L3800
[link] vagy [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link]2. Altec Lansing's FX6021
[link] vagy [link] vagy [link] vagy [link] vagy [link]3. Logitech Z-2300
[link] vagy [link]Egyébként hol, milyen boltban lehetne ezeket meghallgatni szerintetek?
Ja és a lényeg: a három lehetőség közül melyiket ajánljátok? Esetleg egy negyediket? -
Nagy_Matessz
aktív tag
Sziasztok!
Én most szülinapomra kaptam egy Logitech z2300atHát bitang.
Iszonyat hangja van
Az a 2 kis vacak hangszóró úgy szólElötte volt egy erősítőm meg rajta 4 hangfal de hát valahogy , ezek jobban szólnak.
Filózók rajta hogy veszek valami űbereb hangkártyát mint az integrált 5.1Pl: Sound Blaster X-Fi .
Nektek mi a véleményetek a z2300ról?
-
Shodan
őstag
Ma meghalgattam a mediába 3 fajta hangfalat. Nem ezeket akartam de csak ezek voltak.
Altec Lansing FX4021 - sokkal nagyobbnak képzeltem el, nem voltam elájulva tőle.
Logitech z3 - basszus jó, de a többi hang valahogyolyan nyomott volt, ennek fényében nem tudom hogy z2300 hogy tetszene, mert eredetileg azt akartam.
logitech x540 - 5.1es igaz ,de ennek tetszett leginkább a hangja.kinézetre pedig ez
az összeszerelése és a gombok szerintem ezen voltak a legjobbakAltec Lansing MX5021 és z2300 nem tudjátok hol tudnám kipróbálni?
-
Degeczi
nagyúr
-
p_adam
addikt
És ez milyen? (Azon kívül hogy drága)
M-Audio Studiophile AV 30
[link] -
p_adam
addikt
Úgy látom, nem fogom ezt a dolgot hamar eldönteni...
A Logitech Z-10 drága viszont nagy előnye hogy nem kellene hozzá külön hangkártyát venni mert USB-s. És valószínű simán van olyan jó mint a hozzá hasonló Abit iDome amit ha lehet is kapni akkor is csak lényegesen többért. Viszont sajna a mélynyomóval bővítés lehetőségét nem hagyták meg (bár azért annyira szükség sincs rá). Bezzeg 2.1-es rendszerből csak az új Logitech Cinema rendszernél van ilyen USB-s opció ami szerintem irreálisan drága, még akkor is ha nagyon új.
Genius SP-HF 2000X egyelőre nem elérhető(ennél alább azért nem akarom adni), Altec Lansing MX5020-at néztem még ami tetszik de nem látok helyet ahol kapható lenne. Meg az új Klipsch is tetszik de mire veszek hozzá egy külső hangkártyát, simán 30 fölött járok... Gigaworks T40 is kb. ugyanilyen drága lesz. Az egyértelmű hogy az íróasztalom (és valószínűleg a szomszédok is
) egy jó 2.0-ás rendszert preferálnak (ebből viszont nagyobbat is). Egy kivétel viszont van, az Altec Lansing VS2421 a subwoofer eltérő formája miatt.
Valami hely kéne ahol az összeset kipróbálhatom de szerintem majd egyenként. És mire végiérek majd kijön egy új USB-s hangszóróÉs akkor a hangkártyákat még nem is említettem és ezek tetszőleges kombinációját
-
p_adam
addikt
Új versenyző: [link]
(nagyon) drága, de biztos jó...
-
Nem erőltetem én a használt cucc vételét... (Azt csak úgy megemlítettem...)
A következő versenyzők maradtak:
Genius SP-HF 2000X, Klipsch PM Ultra 2.0, Creative Gigaworks T40, Logitech Z-10, Logitech X-210, Logitech X-230, Creative Inspire T3100, Creative I-Trigue 3220Lehet válogatni...
Hangkártyát meg a hangkártyás topikban, vagy a notebook-osban ajánlanak neked... Ahhoz én tényleg nem értek... Notebook-hoz meg végképp nem... Az külön világ -
p_adam
addikt
Igazából használtan biztos lehet jobbat venni csak én nem merek mert ennyire azért nem értek hozzá és rosszul nem akarok járni
Otthon egy Genius SW 5.1 van (sulinet miatt
) azzal meg vagyok elégedve de jobb 5.1-es hangkártya annak se ártana meg az AC97 helyett amikor otthon vagyok azt fogom az új hangkártyára rákötni
Egyébként írtam az Onkyo Europe-nak az új külső USB-s hangkártyájuk miatt de egyelőre semmit se tudnak mondani - szólt a válasz. Ez most az jelenti hogy egyszer még lehet?
[link]
-
Alex91
félisten
Nekem Klipsch van, megeri az arat! (Van mely is, bar bizta, hogy egy melynyomot nem nyom le
. Egyebkent meg kiegyensulyozott hangja van. Mondjuk lehet, hogy egy olcsobb se szol xarabbul, de ez legalabb normalisan le van arnyekolva (mobilra nem jelez
). Talan a potmeterrel lehet gond hosszabb tavon, de ha a gepen nyomod fel a hangerot...)
-
Kb. ugyanazt tudják, mint a Klipsch PM Ultra 2.0
Ha ennyire kíváncsi vagy rájuk, akkor érdemes teszteket, véleményeket olvasni róla.Creative Gigaworks T40 review, Logitech Z-10 review
Mindkettő szépen teljesít a tesztelők szerint, méretükhöz képest a basszust is elég jól visszaadják. Nyilván nem lehet őket egy 2.1-es rendszerhez hasonlítani, de az átlagos 2-3k-s kategóriát bőven felulmúlják. Az már más kérdés, hogy mennyibe kerülnek. Nekem ezek drágák, pláne hogy csak 2.0-ás rendszerek. Z-5300-at vettem használtan 24k-ért fél éve...Ha tetszenek ezek a cuccok, akkor érdemes elmenni valamelyik nagyáruházba (MediaM, fukarház) - ott általában szokott lenni kitéve -, és meg lehet őket hallgatni. Azután le lehet vonni a konklúziót, hogy melyik tetszik jobban. Hazamenni, megkeresni hogy hol a legolcsóbb a kiszemelt példány, aztán megvenni. (Nyilván vidéken erre nem mindig van lehetőség... Olyankor csak a vakszerencse marad...)
Gondolom a végső döntésben a hangzás, ár, méret, garancia, tartósság is meghatározó lesz. Ha sikerült valamelyiket beszerezni, akkor majd írd meg a tapasztalataidat ide a fórumra, hogy tanuljunk mi is.
Sok sikert a vásárláshoz!
-
SsPL711
őstag
Tisztelt Publikum!
Rájöttem egy nagyon fontos dologra, talán meg könnyíti a hangsugárzó rendszer választásokat. Sokan leszólták a logitech z3/z4-es rendszereket. Nincs közepe gyenge a mélye mert zárt és passzív membrános stb. A szatellit hangszórókkal kapcsolatos a meglátásom, mivel széles sávú hangszórók vannak benne ezért, (profi hangsugárzó építők által ismerten) irányított a sugárzásuk/hangzásuk. Ezért lehet, hogy egyeseknek nem tetszett a produkció amit ezek a konstellációk előadnak. Viszont én erre rájöttem a sok asztalon való helyezgetés közben. Egy jó elhelyezéssel viszont szuper élménybe részesülhet a hallgatóság.
Nem bántam meg, hogy Z-3e rendszert vettem, már bejáratódott és szerintem nagyon hitelesen szól. Bár lehet botfülű vagyok. (Pedig egy-két hangfalat is építettem)Csak ennyit szerettem volna mondani.
Üdv Mindenkinek!
-
Szóval akkor nem mozifelvételeket nézel. Akkor jó... DTS, DVD, ahhoz már egy normális hangzás dukál...
Z-5300-ról nem beszéltem, az 5.1
Z-2300-at említettem, de az tényleg csak nagyobb hangerőn mutatja meg igazán, mit tud. Ha panelban laksz, semmiképp ne vegyél ilyet, mert a szomszédok garantáltan az első komolyabb zenehallgatás alkalmával vagy feljelentenek, vagy meglincselnek. Az meg annyira nem mókás...
Számomra a Genius 2000X mellett az szól, hogy:
- olcsóbb, mint a Klipsch (alig tudom leírni még a nevét is)
- fadobozos (a Klipsch műanyag)
- nagyobb mély-közép driver van benne (3,5" a Klipsch 2,5"-val szemben)Igaz, hogy nagyobb hely kell a Genius-nak, de ha van hova tenni, akkor semmi gond vele.
Látom a 2.1-ek, amiket ajánlottam nem mozgatták meg a fantáziádat, ezért azokat akkor nem is emlegetem...
-
válasz
Dare2Live #1958 üzenetére
Nincs rossz hangja a Genius-nak sem, bár kicsit kevés benne a basszus és gyakran romlik el... Remélem ezzel le is beszéltelek róla.
A régi 3600-as szériával nincs annyi baj, de a mostani 5000-es darabok gyorsan elromlanak. A saját topikjában rengeteg olyan véleményt lehet olvasni, ami arról szól, hogy a hangerőszabályzó elromlott, zúg a mélynyomó, elszállt a végfok...Szomorú...
Ha berendelted az Altec Lansing-ot, akkor érdemes megvárni, míg kiszállítják. Szerintem nem fogsz/fogtok csalódni benne. Mindenféle Eq szabályzás nélkül is gyönyörű hangja van. Egyesek szerint kicsit sok a magas, de ez korrigálható a hangrendszer szabályzóján, vagy a hangkártya Eq-jában.
Távirányítócska és a helyigényFehérben vagy feketében rendelted?
-
Dare2Live
félisten
elmentm boltba Altec Lasting ugyan nemvolt de ilyet akartak rámtukmálni: GENIUS SW-HF5.1
Fadobozos volt tetszett de nem tudtam hangerőn és saját zenével meghallgatni így gondoltam rákérdezek: Inkábbr rendeljem be az ajánlott Altec Lastingot [link] ami 1 hét mulva megérkezik (Annyiranemsürgős) vagy jó lesz ezis?
-
p_adam
addikt
Hát hm...
igazából 192 kbit AAC-tól (ami azért jobb minőségű mint az elavultnak tekinthető MP3) 640k AC3 vagy 768k (DTS)-ig minden van - meg persze sima DVD isEgyébként azért nem hallgatnám túl hangosan (még most ezt mondom, mi?
) szóval most a Klipsch a legszimpatikusabb bár a Genius mégiscsak olcsóbb jóval és előbb-utóbb úgyis lehet találni belőle de ez a Z-5300 is biztos jó bár ha jól értem ezt a szomszédok aligha díjaznák mert nem alacsonyan szól jól.
-
Logitech-en kívül még a Creative jöhet szóba.
Filmekhez... De milyen filmekhez? Ha az ember DVD Rip filmeket néz, sztereó hanggal (ami nem túl magas minőségű) (azért mozifelvételig ne adjuk alá
), akkor igazából nincs értelme több tízezret költeni a hangrendszerre és hangkártyára.
Ha DVD filmekhez kell, akkor már jól jön egy tiszta hangzású rendszer. Ilyenkor lépnek színre az előbb említett cuccok.
Nyilván a Klipsch-nek van a legtisztább hangja, de sajnos fizikai korlátai vannak annak, hogy a mélyeket normálisan visszaadja. A gyári adatok szerint 50Hz-ig lemegy, alatta elfogy a tudása és esetlegesen a nagyobb robbanásokat, morajokat nem adja vissza. Egy Matrix filmből én például hiányolnám, ha nem lennének puffanások, dörrenések...
Egy 2.1-es rendszer ezeket a robbanásokat jobban visszaadja.
Logitech-ből lehet (kicsitől felfelé): X-210, X-230, Z-3-at/Z-4-et ne vegyél filmnézésre, Z-2300
Creative-ból: Inspire T3100, I-Trigue 3220
Altec Lansing-ot mondhatnám még, de nagyon drága (a minőséget meg kell fizetni).
Genius-ból a 2000X jó választás lehet filmnézésre. Eddig nem mutatja azokat a hibákat, amiket az 1250X produkált, úgyhogy jó kis társ lehet, ha van neki elég hely az asztalon/polcon.
Genius is rendesnek bizonyult garancia ügyben, segítőkészek, elég gyorsak is. -
p_adam
addikt
Köszi! Ezek közül melyik való filmekhez? Logitech-en kívül van más egyéb választás amiről nem esett szó? Súly és méret csak extrém esetben számít mivel költözést nem tervezek a notebookot persze mozgatom de az arra van
Egyébként a Promedia Ultra 2.0-t a Pixel-nél találtam legolcsóbban. -
Klipsch Promedia Ultra 2.0 teszt és árai _1_, _2_, _3_
Ehhez a hangrendszerhez nem árt beszerezni egy Audigy hangkártyát (Audigy 2 ZS PCMCIA). De akkor a költségek már elég magasra szöknek. (>30k)Genius SP-HF 1250X-nek vannak kisebb-nagyobb bajai, ha ezekkel együtt tud élni az ember, akkor jó választás. (Genius 2.0 fadobozos hangrendszer - itt bővebb infót olvashatsz róla.)
Genius SP-HF 2000X nagyon kevés helyen van, ha pedig van, akkor is hamar elkapkodják, tehát vásárlás előtt mindig meg kell kérdezni az adott bolttól, hogy van-e nekik készleten. Az ára baráti, de ehhez sem árt legalább egy Audigy szintű kártya, amivel meg tudja mutatni a tudását a hangrendszer.
Genius 2000X lelőhelyek - _1_, _2_ - tudomásom szerint nemrég fogytak ki belőle, _3_
Ezeknek a Genius-oknak kell a hely, nem kis darabok. Ezeket nem lehet csak úgy "felkapni és vinni táborozni", ugyanis ~9kg.
A Klipsch biztos, hogy tartós darab (2004 óta piacon van és még mindig nincs semmi bajuk). Genius is biztos kitart pár évig (2-3 évig biztosan, ha nem hajtja szét az ember). Logitech-et is nézhetsz, azok is sokáig tartanak, de ha bármi baj van velük, akkor a garanciát nagyon ügyesen intézik.
Notebook hangkártyákhoz nem értek, azt a megfelelő topikban megtudakolhatod.
-
p_adam
addikt
Elsősorban film aztán zenehallgatás céljából (játék nem) szeretnék venni egy 2.0 vagy 2.1-es hangfalat(térhatásra nincs szükség). Hosszútávra, szóval az ár számít de másodlagos. Klipsh Promedia Ultra-t szerezzek valahonnan? Genius SP-HF 1250X? Vagy várjak a 2000X-re? Vagy valami teljesen más az amit keresek? (Egyelőre) laptophoz használnám, kellene-e hozzá egy jobb külső hangkártya (ami drága)? Előre is köszi
-
olacs
csendes tag
huh hát engem meggyőzött a Speedlink Serenity XXL, nagyon szép, hatalmas mély láda (2.1-ben azt hiszem nem is láttam még ekkorát), 3 utas magas hangszórók, és mindez 20k körüli árért!
Aki teheti és látja valahol az hallgassa meg, szerintem nagyon megéri az árát -
válasz
Dare2Live #1948 üzenetére
20-30k között...
Az már az értelmes kategória. Ha 2.1, akkor már minőségi darabokat lehet ennyiért, ha 5.1, akkor használtan vannak nagyon jó cuccok.
2.1-ből:
Ha a teljesítmény a fontos, akkor Logitech Z-2300.
Ha a teljesítmény és a minőség is szempont, valamint egy egyszerű és szép design kell, akkor Altec Lansing MX5021 vagy FX4021.
Ha csak a design fontos, akkor JBL Creature II / Spot / Spyro, de ezek nem dübörögnek annyira. Kicsi a teljesítményük.5.1-ből:
24-25k-ért lehet használtan Logitech Z-5300-at venni (Brekk mester árulja itt a PH-n).2.0-ból lehet még Klipsch Promedia Ultra 2.0, ha olcsóbban is jó, akkor Genius 2000X (Genius SP-HF 2000X a teljes neve) (bár ezt nagyon kevés helyen kapni és ha van is, akkor 1-2 nap alatt elkapkodják).
A JBL-t nem ismerem, de nagyon tetszetős darabok. Nem tudom mennyi garancia van rá.
Altec Lansing egy nagyon jó márka, profi cuccok. Szintén nem tudom, mennyi garanciát vállal a gyártó, de biztos nem aprózza el.
Logitech-et azért preferálom, mert elég jó hangrendszereket gyártanak és a hangjuk is korrekt. A garanciát maximális korrektséggel intézik. (Legalább 2 év garancia szokott a termékeikre lenni.)
Klipsch is profi márka, de nagyon drága, így ebből a keretből "csak" egy 2.0-ra "futja".
Genius-ról a saját (Genius 2.0-ás topikban) topikjában olvashatsz bővebb infót.Szerintem az Altec Lansing MX5021, FX4021, Logitech Z-2300, Logitech Z-5300 a legjobb választás. Ezek közül már csak a design és a hangminőség dönthet. Érdemes őket meghallgatni, ha van rá lehetőség.
-
Dare2Live
félisten
20-30.000ft közt milyen hangfalat érdemes megnézni, meghallgatni?
Hugomnak lesz, szoval kell a mély, ezen felül jo lenne ha fa lenne, más kritérium nincs.
-
RedWing
aktív tag
Ém még nem láttam/hallottam sehol, pedig megfordultam mostanában pár helyen...
Meghallgatás nélkül szerintem ne vedd meg! Ennyiért én inkább ezen gondolkoznék el:
[link]
Ez legalább garantált minőség!
De ilyen ár környékén azért kapni bevált darabokat szép számmal:
Logitech X-620; Z-10; Sony SRS-ZP1000 -
olacs
csendes tag
Sziasztok!
Valaki valami véleményt tud-e nekem írni egy bizonyos Speedlink Serenity XXL 2.1-es hangfalszettről? A magyar forgalmazó üzletkötője szerint a legjobb, dehát melyik kereskedő nem dícséri a saját portékáját ugyebár
Itt egy kép róla:
[link]A gyártó honlapon fennt vannak a műszaki adatok is
Előre is köszi!
-
-
válasz
csusza` #1936 üzenetére
Igen, néztem Alvin apróját... Látom ő nem vállalja a postázást... Nekem eddig még nem volt bajom a postával, de ez nem egy kis csomag és nem olcsó a feladása sem.
Én szívesen segítenék, Alvin nincs messze tőlem, de egy ekkora cuccot postázni...Hát akkor keresgélj, hátha találsz jó áron vmi webshopban...
Sok sikert -
válasz
csusza` #1934 üzenetére
Szinte gondoltam.. Volt már pár érdeklődő, aki vidéki és nem tudta meghallgatni a tesztalanyokat.
Semmi baj ilyenkor. Az marad, hogy egy kis angol tudás segítségével a netet kell böngészni, X-230 review, T3100 review, vásárlói véleményeket keresni, az alapján lehet átlagolni, hogy melyik az igényeknek megfelelőbb.
Remélem egy kis angol tudás van a kezedben, ha nincs, akkor megpróbálhatok segíteni egy kis fordítással. -
válasz
csusza` #1932 üzenetére
Logitech X-230:
- Egyutas szatellitek
- Mélynyomó: erős, jól összerakott darab, nagyon alacsony frekvenciánál már csak szuszog...
- Hangerő: lehet neki "küldeni" a hangerőt, nagy hangerő mellett érdemes levenni a mélyet.Creative Inspire T3100:
- Kétutas szatellitek
- Mélynyomó: zenében, játékokban, filmeknél jól teljesít, nagyon alacsony frekvenciánál ez is csak szuszog...
- Hangerő: 7-8-as hangerőszintig lehet feltolni, utána általában torzít (P380), nagy hangerőnél itt is érdemes levenni a basszust.Az, hogy én melyiket venném, az teljesen mindegy, mert nem én fogom hallgatni. A legjobb ilyenkor az, ha elmegy az ember egy nagy áruházba, ott meghallgatja a kiszemelt áldozatokat (ha van belőle kiállító termék), aztán eldönti, hogy melyiknek van jobb hangja, utána pedig hazamegy és megnézi az interneten, hogy hol a legolcsóbb.
Meghallgat, dönt, megvesz.Mindkettő jó választás lehet.
-
válasz
csusza` #1927 üzenetére
Logitech X-210 - 25W
Logitech X-230 - 32W
Creative A300 - 21W
Creative Inspire P380 - 29W
Creative Inspire T3100 - 29WX-230 újonnan most drága, a legjobb ár/érték aránnyal a Creative P380 és T3100 rendelkezik.
Creative P380 bőven megfelel egy kisebb szobába (10-12 m²).A Creative-nek vannak gyermekbetegségei, erről már beszéltem korábban, a Logitech meg kicsit drágább, mint a Creative.
Távirányítós ebben az árkategóriában nincs. Kb. itt kezdődik
-
csusza`
senior tag
Ezek közül amiket ajánlottál melyik a "legcombosabb"? Nekem zenére, játszani ill. "mozizni")na jó, inkább filmezni kéne.Logi X-230-at is vegyük hozzá. Mit gondoltok, melyik a legmegfelelőbb? A lényeg, hogy 10e FT-ban megálljon a dolog.
Ja és még valami. Létezik olyan, amihez vezeték nélküli táviránytót adnak? Vagy ez inkább az 5.1nél jellemzőbb? -
Elydan
aktív tag
Nekem egy logitech x230 van már több mint egy éve,és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindenkinek csak ajánlani tudom. (bár tény,hogy a boltban most elég drága...)
-
Ilyen árkategóriában legjobb választás (a 2.1-es rendszerek közül) a Creative vagy a Logitech.
Logitech X-210 █ újonnan PH-ról 6k █ boltból 7,2k
Logitech X-230 █ újonnan most drága, amúgy 8,5k █ használtan itt kérdezd
Creative A300 █ újonnan 7,5k
Creative Inspire P380 █ újonnan 9k körül █ használtan 5k
Creative Inspire T3100 █ újonnan 8k █ használtan 7kFujitsu-Siemens Soundsystem DS2100
Állítólag ennek is szép hangja van, a topikban találsz róla véleményt.
Meg a többiről is, rövi kis leírást... -
Schanyee
senior tag
Kösz, hogy szóltál, utánanézek!
Igazából hangfalaknál nem tudom mi romolhat el. A hangerőszabályzó az tudom könnyen romlik, de konkrétan ilyen hangfalakkal még nem volt dolgom, szóval ehhez nem igazán értek. Ezért kétes számomra a használt vétele, de egyébként lehet ilyet választok, mert így sokkal drágább cucchoz juthatok.
-
-
Schanyee
senior tag
Hát még mindig nem tudtam dönteni. A kérdésem itt kicsit tovább fejtettem.
-
RedWing
aktív tag
válasz
Schanyee #1917 üzenetére
Mindenképpen a saját igényeid legyenek a mervadóak! Ha úgy gondolod, h. elegendő a meglévő hangfalaid teljesítménye, minősége, de kevesled a mélyet, akkor inkább egy aktív mély. Ha viszont filmezésnél igényelnéd mondjuk az 5.1-et akkor az említett Creativ-ok is jók lehetnek! Ha teheted hallgasd meg mindenképpen a kiszemelt áldozatokat egy multinál és döntsön a füled! 20k-ig én személy szerint Creative-ot ajánlanék, fa Genius-t ennyiért még nem kapsz. (hozzáteszem én elfogult vagyok a Creative-al!
). Nekem annó egy 2.1 P380-asom volt, erről a szériáról csak jókat tudok mondani! Nagyon jó ár/érték arányú cucc!
De nem tudom eléggé hangsúlyozni, h. a füled döntsön!!! -
SsPL711
őstag
válasz
Schanyee #1917 üzenetére
Szia!
Szerintem nem érdemes összekötnöd a meglévő rendszered egy PC-s hangrendszerrel.
A 90W-os hangfalaidat meg sem fogja közelíteni egy ilyen PC-s rendszer. Ezek a 2.1-es 5.1-es rendszerek szatellit hangszórói nagyon kis teljesítményűek és jó esetben max. 2utasok. Miért nem veszel inkább egy aktív SUB-ot, 30ezerér már elég jókat lehet kapni.
Inkább gyűjts még a 20ezerhez és vegyél egy aktív SUB-ot én ezt ajánlom, de majd a többiek megmondják a frankótÜdv mindenkinek!
SsPL711
-
Schanyee
senior tag
Max 20ezer Ft-os kategóriában milyen hangfalat ajánlotok filmnézéshez? Zenére van egy nagyon jól szóló sztereó "rendszerem", amit tuti nem köröz le, de filmezéshez gondoltam kellene valami mélynyomó is, de egy ládát kicsit drága lenne építeni.
Érdemes összekötni a két db kb 90W-os (külön erősítőről üzemelő) hangfalat egy ilyen rendszerrel?
Most eddig a Creative P5800-at néztem ki, illetve nem értem miért drágább mindenhol a T6100. Igazából 2.1-en is gondolkodom, ha van olyan ami ezen az áron lenne és sokkal jobb hangminőséget adna a mélynyomója.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv a topiclakóknak (remélem vannak azért
)!
Gondolom errefelé igen szokásos lesz a kérdésem. Nem is szeretném elismételni a topic címét mégegyszer.
Szóval ne kíméljetek az ötletekkel! Melyik legyen az áldozat?
Árban bizonyos korlátok közt rugalmas vagyok,szóval először tekintsük a legjobbat,aztán onnan majd szépítünk,ha tűréshatáron kívül esne az árcímke
-
válasz
Ronnie12 #1912 üzenetére
Persze, hogy a lényeget felejtettem el mondani...
Ha van rá lehetőséged, akkor próbáld ki valamelyik nagyáruházban a szóban forgó hangrendszereket. Vagy esetleg egy ismerőstől kérd el az 5.1-es rendszerét és próbáld ki a gépeddel.
Mindig ezt szoktam javasolni, hogy meghallgat, dönt, megvesz (csak most kiment a fejemből...).
-
válasz
Ronnie12 #1910 üzenetére
Szerintem... Szerintem...
Meg kell mondanom, mindig ezt kérdezik tőlem.
"Szerinted mit kellene/melyiket vegyem..."
Mivel nem én fogom hallgatni, ezért neked kell eldöntened, hogy a DVD film nézést vagy a zenehallgatást részesíted előnyben.
Az 5.1 gyakorlatilag felesleges a zenehallgatáshoz (kivéve ha DVD Audio), de filmnézéshez tökéletes.
A 2.1 zenehallgatáshoz bőven elég, filmeket is jól lehet rajta nézni, de a térhangzásnak akkor fújtak.
Az 5.1-nek nagyobb a teljesítménye, tehát ha zenét szeretnél hallgatni rajta, akkor ez a plusz teljesítmény előnyt jelent. (32W vs. 70W)Ha jó áron találsz X-530-at, akkor megéri az árát (14-15e újonnan)
X-230 8-9e körül mozog...Ha jól láttam az adatlapodon, akkor van egy jó P35 chipsetes deszkád, amin elvileg jó integrált hangkártya van, azzal mindenképpen kell, hogy szóljon rendesen az 5.1.
-
válasz
Ronnie12 #1908 üzenetére
Minőségben nincs különbség a 230 és az 530 között, teljesítményben egy kicsit nagyobb, mert 5.1, de hangminőségben teljesen egyformák. Térhatást leszámítva. (Normális térhanghoz kell egy olyan hangkártya, ami rendesen kiosztja a hátsó hangszórókra is a jelet. Néha az alaplapiak ezt nem tudják, vagy maga a rendszer nem szeretné
Mókás egy állat ez az 530)
-
Ronnie12
tag
Szerintetek zenehallgatáshoz (leginkább mp3, néha Lossless) és filmnézéshez érdemes 5.1-es hangfalat venni, vagy elég a 2.1 is? Elég nagy szobám van, tehát az 5.1 nem fog olyan jól szólni, ugyanis csak úgy tudom elrendezni őket, hogy viszonylag messze lennének egymástól. A térhatáson kívül minőségben van különbség egy Logitech X-230 2.1 és egy Logitech X-530 5.1 között?
-
Kami11
őstag
A Razer is beszállt a hangfal üzlebe! Új termékük:
Razer Mako 2.1 -
Aranygyerek
aktív tag
Na ma megérkezett a Creative Inspire T3100.Nagyon meglepett a hangja és a külseje.Jó szívvel tudom ajánlani mostantól.Én 9 kft alatt jutottam hozzá.
-
RedWing
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1904 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok! A felkínált lehetőségekre mondtam, h. azokból a Logi-t venném.
Az már más kérdés, h. milyen ár/érték arányú a cucc...
-
RedWing
aktív tag
Sonic-ot én sem ajánlom! Nagyon gagyi!
Én kellemesen csalódtam a Genius-ban, jó hangja volt. A Logi sem rossz választás. Ha több mélyet szeretnél, akkor mindenképp Logi. 2000X-re várni szerintem felesleges. Annyival nem lesz jobb/másabb. Én a Logit venném ezek közül. (nálam inkább 2.1 mint 2.0 jön be, na jó, igazából 5.1) Esetleg hallgas meg egy Z-2300-at is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK