Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #595 üzenetére
köszi, eszerint creative vagy logitech, nekem logi jobban bejön
bár a T3000 is annyi
de logi ha már annyira dicséritek, meg szebb is
[Szerkesztve] -
krystman
őstag
válasz
eastsider #589 üzenetére
Nekem X-230 van.A múlt héten vettem.Nagyon meg vagyok elégedve vele.A mély nagyon szépen szól.Lágyan.És persze dinamikusan.Egy Audgy2 ZS-el használom.10k-ért ettől jobb vétel szerintem nincs.Persze tudni kell mire akarod használni.Játékhoz ettől jobb nem kell.Ha meg ordítani akarod a zenét akkor meg a Z-2300-at kell venni.De nekem csak játékra kellett igazából.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ojjjan butusa vagy, ez pepig tok egyszeru: a t mint betu zongestelen mellyhangrendu maganhangzokent gerjeszti a 20MHz felelti hanghullamokat... a H elosegiti latasof javul;atast mire kiolvasod , hogy hany eves a kapitany... az X pedig barmibol, meg egy darab hangbol is a benne szereplo kor miatt elocsalogassa az 1Hz alatti hajgokat... remelm igy mar ertheto...
na
udv
neduddki
p.s. :- ))))))))) -
eastsider
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #591 üzenetére
szted hogy fog majd teljesíteni az integrált 7.1-es hangkártyámmal?
sajna most hangarira nincs zsé
jah és altec lansing az milyen?
hallottam és tol basszust
[Szerkesztve] -
Matt-OPT
aktív tag
Z4-en van SPDIF csatlakozó?
-
eastsider
nagyúr
én egy Logitech X-230 at néztem ki
10K körül van
sztetek jó vétel??
más mi van hasonló?
toljon basszust rendesen az fontos -
emvy
félisten
válasz
Csabesz_45 #584 üzenetére
És áruld már el, hogy a THX az ugyan mit is jelent a hangminőségre nézve? Csak vigyázz, bele ne keveredj, az utóbbi 3 évben senki sem tudta elmagyarázni, miért jobb egy THX felirattal ellátott cucc, mint egy anélküli...
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Tudom nem ide kell beírni, de szeretném meghirdetni ezt a hangfalat:
Genius SW-Q2.1 Slim
[link]
ÁR: 5.500 Ft! -
VRomi
tag
Sztem a Z-4et vedd!!!
Nekem olyan van és nagyon jó!
A Z-3 távirányitóján nincs basszus szabályzó és magasabb hangerön elnyomja a mély a magasakat, és a kábelezésröl meg nem is beszélek mert minden gyakorlatilag egy kábelon van és ha nem elég hosszú akkor toldhatod meg(persze hacsak megtudod)! Ami meg nem tesz jót a garinak! Szóval egyértelmüen Z-4!!! -
Louies
aktív tag
nem tom eldönteni Z3 vagy Z4 segitsetek....
-
Lala6
őstag
válasz
Csabesz_45 #581 üzenetére
A Z4?
Na mindegy azt hiszem, hogy Z3 lesz belőle.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
Csabesz_45 #581 üzenetére
-
Lala6
őstag
Felmerült bennem egy kérdés. X230 vagy Z3?
Tudom, hogy a Z3 elvileg jobb, de gyakorlatilag is? 4000-Ft a különbség az X230 javára.
Nem látott valahol valaki egy átfogó tesztet a Z3-ról(lehet angol is)? -
paramparya
őstag
Hm, megjött a Logitech X-230, épp' azt döngetem
Hát, fasza, különösen a 15 éves, Bécsből hozott Silver márkájú nyúzik centerhez képest, amin 3 frekvenciát lehetett állítani: 100Hz, 1KHz, 10KHz, ez sejtet valamit
De a Dimarsonnál is fényévekkel faszább, már csak akkor lesz jobb, ha a ma este megvásárolt audigy-t betolom a gépbe és ráküldöm a 4-es drivertét... -
QuarK
senior tag
válasz
paramparya #567 üzenetére
Dimarson-nal nem; de egy Genius sw5.1-el már volt szerencsém összehasonlítani (egy szobában leledzenek
). A 40Hz alatti hangokat nem adja vissza olyan erősen; a Genius-tól a tüdőd berezonál, mint állat. De ha hosszabb csend után leülsz a x-230-ashoz; azt mondod: 10ezerért iszonyat jó hangja van.
Mindenkinek ajánlani tudom; hazahoztam; bekötöttem, Malik - Dark Rhythm (Carlos Cortina Mix) be, basszus maximumon, master 80% körül, azt hittem örömömben kibújok a bőrömből.
-
Hát, ez a Z-4 egyre jobban lenyűgöz. Ideális laptop vagy PC mellé. Akik ugyanúgy feleslegesnek tartják az 5.1-et PC mellé, mint én, azoknak tökéletes. Játékokhoz, zenéhez nagyon perfekt. Már értem, miért drágák a Logitech cuccok.
Azért ebben a kategóriában a >92dB jel/zaj viszony nagyon extra. A többiek jó, ha 75-t tudnak.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
-
RedWing
aktív tag
válasz
paramparya #567 üzenetére
üdv!
pont ezt a Logit nem hallottam, csaka elődjét, Dimarsont viszont elég sokat hallottam...
Szerintem Logitech-et vegyél meindenképp!! Bár érdemes körülnézni más márkáknál is...
Mediában meg tudsz hallgatni egy-kettőt... De ha a kettő közül akarsz, akkor mindenképp a Logit ajánlanám... -
paramparya
őstag
Lehet, hogy picit furcsa kérdés:
Egy Logitech X-230-nak milyen hangja van (zenehallgatásnál) egy Dimarson DMR-300-as ''házimozi''-szetthez képest?
Nem muszály tapasztalt Dimarson tulajoknak válaszolni, elég ha valaki hozzávetőlegesen tudja a különbséget... -
RedWing
aktív tag
Hy!
Szerintem nem lesz belőle probléma...
Legjobb tudomásom szerint a mai 5.1-es erősítők megfelelően le tudják keverni az 5.1-et 2.1-re... A jobbak elvileg maguktól, de az is elképzelhető, hogy be kell állítanod az erősítőn! Ill. a lejátszón is be kell állítani (ez a fontosabb!!!), hogy 2.1-ben adja a jelet...! (pl: BSplayer - Audio - AC3 Filter...) Goldolj csak arra, ha mondjuk egy VideoDVD-t nézel (AC3 - DTS - 5.1 hangal), de a hangkártyák csak sima stereo (2 csat.), de egy 2.1-es szett van rákötve.... fogod, beállítod a lejátszón, h. neked csak 2.1 van, és voilá....máris kész a 2.1-es AC3-as hangod...ill. a dvd-n is elvileg kell lennie 2.0 AC3-nak is....de ez lényegében mind1!!!
Úgyhogy szerintem ezen nem érdemes örlődnöd....
Az erősítő mályláda kombinációhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, h. figyelj oda arra, h. az erősítő milyen teljesítmény ad le a megfelelő ellenállásokon....(ált. 2-8 Ohm-ig jók a maiak)....nem mindegy, h. 4 v. 8 Ohm-on hajtod!!!Ennek megfelelően válassz ládát!
Személy szerint jobban szeretem az autóba való (ált. 4Ohm-os) mélynyomókat, nekem jobban bejön a hangjuk, mint a 8Ohm-os házimozikhoz kaphatóknak...+ hát jobban szeretem a zárt ládákat, mint a reflexeket... Érdemes körülnézni azok között is...''csak'' figyelj a teljesítményre! egy 200/100 W-os (névleges/RMS) 4 Ohm-os cuccot lehet h. nem lehet meghajtani egy 5*100-as (8Ohm-on) erősítővel!!! Vagy ''csak'' nem szólna megfelelően... Erre érdems odafigyelni... de mondjuk egy 400/200-asra már jobb esélyel indulsz!
A vásárlás előtt mindenképp hallgassd meg a kiszemelt áldozatokat!!! A füled legyen a döntő!!! (persze csak a pénz után...) Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni!!!
Remélem tudtam segíteni!!!Kellemes zenehallgatást!!!
Üdv: RedWing -
Louies
aktív tag
Köszi a válasz...
Én is igy vagyok vele csak valaki freszegette(az elöző hozászolásokban), hogy nem igazán jó. -
Egyértelműen a Z3. Ez az árán is meglátszik, majdnem 2x annyiba kerül.
Most vettem egy Z4-et. 18.800-ért. Hát, ez állat. Feszegeti a határát, amit hangszóróra költök, de megérte. Ár/teljesítményben ideálisnak tűnik. Ennél dráább, csak a 2300 van 2.1-ben, az THX-es, meg jóval erősebb, de az már 35 rongy. Annyit nem adok rá. -
Louies
aktív tag
Érdekelne, hogy melyik a jobb a Z3 vagy a x230 as? és az tutti, hogy a mélynyomoknak van 1máshoz közük mágnes méretben.???
-
net84
őstag
valószínű egy szünetmentessel és egy túlfeszvédővel letesztelem, hogy mit fog javítani, most pl a gép mellett nem hallom azt a zúgást, csak ha közvetlen közelről halgatózok...
Annak a rádióáthallásnak utánna fogok nézni...
engem egyszer egy videó szerelésénél rázott meg egy tömbházban a koax - kábel tv - (görcsbe állt a kezem rendesen)... hát abban sem kóbor áram futkosott -
QuarK
senior tag
Jobb esetben szűrnie kéne szerintem. A másik; gondolom, hogy 2.1-es hangfal lévén az erősítő a mélyládában van; onnan is átszivároghat a zaj. Jobb szeretem, ha az erősítő külön egység.
Egyébként érdekes, amit produkál a hálózatod; bár én meg egyszer olyan anomáliával találkoztam egy panelben, hogy a szomszéd HBO adásának hangja szivárgott át
-
net84
őstag
alaplapi, de jelenleg ''síri'' csend van...
kipróbáltam, akkor is zúgott, ha a gép áramtalanítva volt, átkötöttem egy másik konnektorba, másik körre, ott is zúgot, kerestem egy harmadikat, ott meg még valami tv vagy rádió adás is jött a zúgás mellett...valam nagy gebasz van ebben a hálózatban, mert visszadugtam a helyére, ismét zúgott, hát próba cseresznye, megfordítottam
egyelőre egész jó, minimálisra csökkent így a zaj...így most már aláírom, hogy télleg az alaplapról jön ez a kevéske...
egyébként ezt elvileg lehet szűrni nem? legalábbis az erősítő építésénél valami szűrőt is kell beiktatni... -
net84
őstag
Hellosztok!
Félig-meddig ide tartozik a problémám, hátha tudtok segíteni...
Egy egyszerű 2.1-es hangfalcuccot kötöttem a minap a gépre. A két kis hangfal zúg (fix hangon, függetlenül a hangerőtől, csak üresjáratban, ha hangot ad ki, akkor semmi baja - vagy csak nem hallom).
Kérdés:
- közel vannak a monitorhoz és az zavarja (szinte kizártnak tartom, de hátha)?
- a számítógéppel egy elosztóban van, lehet, hogy annak a tápja zavarja?
- a 230V-os hálózatban van valami gáz?
- szimplán szar van az erősítőben és nincs szűrés rajt?
Megoldás a zúgásra?
Az még hozzátartozik, hogy a 230V-os hálózat elég régi, és pl a számítógép bekötésekor derült ki, hogy anno a villanyszerelő kispórolta a földelésnek szánt kábelt, ezért a gépházon mérni lehetett (festéstől függően) akár a 230V-ot is... most a föld a 0-van van közösítve, a következő konnektorig, ahol pedig már van külön föld is.
most még azt letesztelem, hogy gép nélkül mennyire zúg illetve másik körre kötöm a kraftot... -
fradi81
veterán
Hali
Tegyük fel hogy veszek egy 5x100-as erősítőt+2hangfal+mélyláda. Úgy tudom hogy az erősítőt vagy sztereó módban használhatom-ekkor a mélyláda kilőve, vagy beállítom hogy használja az összes csatornát, de nekem csak 3 hangfalam van ugye, tehát akkor a többi hang elveszik ami pl a centerre menne meg a hátsókra, szóval nem szólna jól az egész. Javíts ki ha nem így van, köszi, Megathx.
-
RedWing
aktív tag
Hy!
Igazad van, bár nem teljes mértékben...Bocs, de én elfogult vagyok a Creativ-okkal...
Szerintem a lényeg, hogy senki sem a tesztek, beszámolók, leírások, fórumozók tanácsai (remélem ezzel nem bántok meg senkit!), haverok/haverok haverjai/eladók ''szerintem''-ei alapján döntös egy adott hangszóró/hangfalszett kiválasztásánál, mert nem ők fogják hallgatni, hanem TE!!! Ne a más fülére hallgass, csakis a sajátodéra!!! Ajánlatos a fáradságot venni és elmenni a legközelebbi Media Markt-ba (nem muszály ott megvenni!
), és hallgasson meg minél többet... ha van rá lehetőség, akkor vidd magaddal kedvenc zenéidet és azokkal hallgasd meg...
Ne befolyásoljon a többi ember véleménye! Csakis a füledre hallgass!!! Én személy szerint fontosnak tartom, hogy ha rászánom azt a 5-10-15-...x ezer forintot, akkor olyat kapjak a pénzemért, ami nekem tetszik és meg vagyok elégedve vele!!! Vagy én gondolkodok rosszul?
Nem hinném!
Remélem ezzel a hozzászólással nem bántok meg senkit (nem áll szándékomban), csak a véleményemet írtam le a témával kapcsolatban!!!
Tisztelettel: RedWing -
RedWing
aktív tag
Üdv!
Persze, meg lehet hajtani 2.1-ben...
A jó erősítő nagyon fontos! A Denonokat bátran erem ajánlani!!!De a Yamahákról is sok jót hallottam(minden árkategóriában!!!)! Bár azért a hangkárgya sem egy elhanyagolható szempont... egy komolyabb erősítőt már illik dig. kimenetre kötni!
Egy Audiogy már elboldogul a feladattal...
Szerintem egy kis utánajárással lehet olyan front sugárzókat kapni, melyek megfelelően kielégítenák a mélyek iránti vágyaidat!!!Hallgass meg minél többet(lehetőleg ua a erősítővel), ne csak a cédulákat nézegesd...majd a füled eldönti, h. teccik-e!!! Teccikérteni???
A mély árából meg simán futná 2 satelit-re+1 centerre... (5.0
), szerintem nem fog feltétlenül hiányozni az a mély...
Remélem tudtam segíteni! Minden jót és kellemes zenehallgatást!!! -
Bocs, ha nem nyálazom végig.
Max. 10K-ig kellene valami finom 2.1. Mit ajánlotok most. Altec 321-et kerestem, de nem nagyon látok már a boltokban. Milyen a 221?
Creative SBS390?
[Szerkesztve] -
fradi81
veterán
Hello RedWing
Gondolom vágod a témát. Az én szobám olyan 25-30 m2 lehet, nemtom. Ha pl veszek egy 5*100-as erősítőt, meg mellé 2 hangfalat és egy mélyládát, akkor azt meg lehet oldani hogy 2.1-ként üzemeljen, vagy nem? vagy először elég lenne 2 front is? Szóval nekem nem elég amit egy szgépes rendszer ad, max mély terén, de azok a kis hangszórók nekem kevesek. -
RedWing
aktív tag
Üdv fradi81!
Ha esetleg még aktuális lenne!
Nekem van egy Creative Inspire P380 2.1-es a koliban, már nem egy mai darab!de teljes mértékben meg vagyok elégedve vele! (Hallottam az utódokat is, bár csak pár perc erejéig, de azok se rosszak!) Kapott rendesen az évek folyamán!!!
De ezek ellenére, igen jól tartja magát... a hangról: magasai kellemesek, egyáltalán nem bántóak, közepei igen erőteljesek, már-már tolakodóak(bár én ezt szeretem...), a mély nagyon meggyőző és szépen adagolható...( szerintem...) Zenék: 60%-Progressive, Global, Trance 20%-ChillOut, Lounge, DnB 20%-Rap, HippHopp, RnB, egyéb... Mert ugye mindenkinek más az ízlése...
kb.: 12 m2 galériázott szoba, 3.80as belmagasság!!! Szerintem bőven elég...
Otthon más a helyzet...röviden: Denon 5.1 erölködő, 2 db 38cm kevlarmemb. SAL mély(különálló reflexládában)@2*2Ohm, front: 2*JAMO faláda + 8Ohm SAL hangszórók(2*16.5 cm mély, 1*10cm közép, kevlar magas), 2*sat.+center: gyári JAMO 8Ohm. 12 m2 szoba, 2.50es belmag.... Da oda már SOK!!!
de én már csak ilyen vagyok...
Szerintem amíg nincs egy megfelelő nagyságú(min15-20 m2es) szoba, ahol el is tudod helyezni a hangszórókat(tényleg 5.1be), addig nem érdemes rááldozni a pénzt...szerintem(nekem se adja meg azt, amire számítottam...persze elképesztően szépen szól, meg hangosan, de mégse az igazi...mindenkinek keresnie kell egy alternatívát... szerintem...
bocs, de kicsit hosszúra sikeredett... -
canniball
nagyúr
válasz
paramparya #548 üzenetére
Még a gagyi hangfalakhoz is adnak, szépen nézne ki ha egy ilyen kategóriájúhoz nem járna.
-
canniball
nagyúr
válasz
paramparya #546 üzenetére
A z3-mamból kiindulva gondolom az x230-nak is ''kis jack''. De miért akarsz még külön kábelt hozzá? A ''beépített'' kábel szerintem elég a PC környékére.
-
paramparya
őstag
Egy Logitech X-230-nak milyen bemenete van?
Most akarok rendelni egyet, és itthon csak nagyon fos kábeleim vannak, és sem biztos, hogy olyan, amilyen kéne, rendelnék hozzá kábelt is... -
rhonin
senior tag
Hello. Nekem 250d-m van és nagyon meg vagyok vele elégedve. szerintem ennyi pénzért amennyiért én hozzájutottam ( 24k ) ennyiért abszolút megéri. Mondjuk az enyém nem sistereg de amikor én vettem én is ezt olvastam róla. Maximum ha sistereg akkor gariban el lehet rendezni. az se rossz megoldás mondjuk hogy veszel külön rendszert da ha a helyigény is számít akkor a 250d sokkal kissebb helyen elfér. Erő meg van benne rendesen attól nem kell félni.
ugyhogy szerintem nyugodtan vedd meg a 250d-t.
[Szerkesztve] -
fradi81
veterán
Lehet hogy inkább hagyom a szgépes rendszereket.
40körül vehetek valami márkás erősítőt, másik 40ért 2 hangfalat, meg mondjuk ha lesz pénzem akkor másik 40ért egy mélyládát aztán annyi. -
fradi81
veterán
hali, melyik a legjobb 2.1-es cucc?
-Altec Lansing mx5021
-Creative MW 250D
esetleg más?
Most egy Altec Lansing acs33 van ez elég jó cucc volt, lealázta az összes hasonló szettet, de most vennék egy ütőset. Logi z5500-at akartam, de zenére lehet hogy elég a 2.1 is még nemtom. -
VogrOn.
tag
.
-
wid22
aktív tag
Ismeri valaki a LOGITECH S200 (2.1) hangfalat mert 4500 ft a Mistralba Milyen ,érdemes megvenni?
-
Hát jó is, szép is... Nekem egy kissé túl brummogós.
Úgy érzem filmhez, játékhoz lett ez kitalálva. Itt nagyon ütős.
De zenéhez túlfigurázták a mély tartományt.
A mélynyomón lévő tekerő le a minimumra, plussz még a windowsban is letekertem kissé a mélyet. És mégis...
Tudom, nem a számítógépen kell zenét hallgatni. -
VogrOn.
tag
én creative P380at néztem ki,spanomnak is olyan van, baromi jól szól és 7ért vette
-
Louies
aktív tag
SW-J2. 1 330 hangfal ez naygon JÓ
[Szerkesztve] -
Louies
aktív tag
hello!
Szerintem a genius cucok nagyon jók és sok árfekvésben megtalálhatók. -
VogrOn.
tag
Melyik a legjobb vétel 2.1-esek között, 10K alatt?
-
Vettem ma egy Z-3e -t. Még nem próbáltam ki. Első ránézésre veszett kicsi a kanóca.
Remélem össze tudom rakni majd otthon...
A lényeg: mustárban van 13,6K -ra leárazva. Jó ár szerintem, aki erre vágyott siessen. -
-
rhonin
senior tag
szerintetek érdemes lecserélnem a 250d-m szatelitkábeleit valami jobbra. jobb lesz a hangminőség? milyen kábelt érdemes venni hozzá?
-
válasz
canniball #527 üzenetére
Ő nem használt X-230at, én meg Z3at. Nem számtech hangcuccokból indulok ki, de beláthatod, hog yérdekes, hogy ugyanaz a tekercs van a 13 és a 20cmes membránon. 16cmesnek még jó, 20asra nem tenném, mert a dinamika rovására megy. Nem azt mondom hogy rosszul szól, de nem így kellett volna.
X-230 nak 2db alukúpos dettó hangszórója van, mint a Z3nak, megint bibi. És még zenére is elég szépen szól. Nekem Genius Home Theatre Deluxe van, és Audigy 2 Platinum eX.en hallgattam őket lossless zenével ofkorsz, meg filmek pedig dvd-k voltak. Hangra finnyás vagyok, de bizony az X-230 meglepően jól szól, sokkal jobban mint várná tőle az ember. -
hdanesz
őstag
Lenne egy kérdésem: Tényleg van ''bejáratási'' ideje a hangcuccoknak? Valahol azt olvastam,hogy kell jó pár óra mire elérik az igazi hangzásukat.
-
Igen.
Most vettem egyet a kisvahoz. Elötte 16ropis Labtec cuccom volt 2.1es(16cmes mélynyomóval), azt keresztbe megeszi! Ahhoz képest, meg a Genius Home Theatre Deluxeomhoz képest 80%kal közelebb van a Geniushoz!
Jók a satelitek, elég tisztán szólnak, elég magasan, elég hangosan, részletgazdagon. A mélynyomó a legjobban szóló 13 cmes amit valaha hallottam, a 16cmesek 70%át lenyomja. Meglepően lemegy frenvenciába, és HiFi kategóriára jellemző mennyiségű és pontosságú (és reejű) mélye van. Meglepően jó. Mindez most 12000 helyett 8400ért (Mistralnál) nagyon jó vétel!
Gyanus, hogy a Z3nál jobban szól. Abban egy hangszóró van a szatelitben, és 20cm membránt mozgat ugyanaz a tekercs, ergó erőtlenül és kis dinamikával képes, kevés légtér mellet.
Azaz: X-230 15ezerig Best Buy! (Igazából 20ig nem tudok jobbról, de ennyiért tuti.)
Mélnyomó minimum és egynegeyed környékén szól a legszebben, sarok közelben már így is túlságosan erősen. A felfele döntött szatelitek (pláne mivel keskenyek) elég jó sztereót nyújtanak, jó hangszórókkal, és a kategóriának megfelelő minőségű erősítővel.
(Ja, az Alteceseknek: Idáig 2 2.1es Altec Lansing szettet hallottam... Az egyiknél durván allul méretezett szatelitek voltak, 0 térérzettel, magasak nélkül, ocsmányúl dübörgő mélnyomóval, ami frekvenciába nem ment elég alacsonyra. (2100as szett)
A nagytesó CS21esben dcsalódam, mert nem szólt rosszul, nem volt elég részletes és a mélyei annak is dübörögtek, külön éltek a szatelitektől, pedig ebben a kategóriában komolyabban kellene venni a hangolást. Mindkettőben negatívan csalódtam.)
[Szerkesztve] -
Zamery
senior tag
válasz
canniball #523 üzenetére
Hát igen elhamarkodottan írtam....
Jó ötlet hogy a basszus hangerő szabályozót a távirányitóra rakták legalább nem kell folyton a mélynyomó hátuljában kersgetni.
Viszont visszatérve a Z3-hoz: nekem elég rövidek a vezetékek, remélem a Z4-ben korrigálták ezt a hibát..... -
-
hdanesz
őstag
Nos...ma hazaérkezett a Logitech Z-4-esem.
Végre. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nagyon tisztán szól,még a nem tökéletes minőségű mp3-ak is szépen szólalnak meg. Játékot még nem próbáltam ki rajta,de holnap azt is megejtem. Eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Ha érdekel vkit tehetek fel képeket is.
-
Fricó
aktív tag
Logitech S200 mit tud? mert 5K jó árnak tünik.
-
Csak azért, hogy bővitsem a tapasztalatokat leírom a saját hangfalamat.
Ez egy 2.1-es SpeedLink SL-8236. Amit tudni kell róla alumínium szatelit sugárzókkal, és egy fa/műanyag kombó méllyel rendekezik. A hangszórókat nem tudom milyenek (még garis így nem szedtem szét), a mélysugárzó egy 8 vagy 12 cm-es puffogó. Összeségében szép hangja van (elég durva méllyeket kilehet belőle csikarni), egy hátránya van, ha nincs hangforrás és be van kapcsolva akor halk mély puzáló hangot ad, de ez nem annyira zavaró. Ja van rajta némítás is és külső tápos. Az infra távirányító kb 8 méterről még müködik, többre nem tudom (kicsi a szoba) Én szeptemerben 21 ropiért vettem a mediam*rkt-ban.
A honlapjuk [link]. -
rhonin
senior tag
Na megvettem a creative megaworks 250d-t nagyon baba kis készülék. meg vagyok elégedve teljes mértékben és csak ajánlani tudom mindenkinek. főleg hogy 24000-ért jutottam hozzá Zalaegerszegen.
-
hali01
őstag
válasz
krystman #510 üzenetére
A zárt rendszerek többnyire szebben szolnak mivel nehezebb elb@szni a dobozt.
A reflex dobozoknál necceseb a dolog mert ott a csövet hozzá kell hangolni a dobozhoz ami ritkán sikerül tökéletesen.Sőt az olcsóbb cuccoknál nemhiszem,h sokat bíbelődnének a hangolással.Valszeg kiszámolnak egy elméleti méretet a hangszoro és a doboz paraméterei alapján és már mehet is a futószalagra.
Ezzel nem azt akarom mondani,h rossz hanem csak annyit,h a zárt nagyeséllyel jobb lessz mint a lyukas. -
krystman
őstag
Sziasztok!Én két fajta hangfalat néztem ki.Az egyik Logitech x230 és a Z-3.Most a kérdésem az lenne akinek van mind kettő és esetleg próbálta.Melyiknek van jobb mélye?Vagyis szebb?Mert tudtommal a Z-3 zárt rendszerű még a x230 azon van egy SUB nyílás.És állítólag a SUB nyílásos hangfalaknak sokkal lágyabb és brummogósabb a mély ,mint a zárt rendszerűekben.Nekem a lényeg az lenne,hogy halkan is nagyon szép brummogós lágy mély lenne benne.A x230 a SUB miatt érdekel még a Z-3 az külsőleg nagyon bejön.Csak nem tudom melyik lenne a jobb választás.Állítólag a zártak kicsit keményebb mélyek vannak.Vagyis nem olyan lágy mély van bennük.Előre is köszi.
-
hdanesz
őstag
Elgondolkodtam még a Z-2300-on is.Valaki el tudná magyarázni mit jelent a jel/zaj viszony?
A Z-4-esnél >92dB , a Z-2300-nál >100dB. Előre is köszi. -
hdanesz
őstag
Már alig várom,hogy megvehessem a Logitech Z-4-est!
De még van egy kis garanciális csereproblémám,így csak azután lehet megvenni a Z-4et!
-
rhonin
senior tag
válasz
canniball #504 üzenetére
Hello! Kösz a választ és bocs hogy ilyen későn tudtam csak visszaírni de nincs otthon netem. most lehet hogy be tudok szerezni egy creative megaworks 250d-t 24000-ért újan ugyhogy valószínűleg az lesz a befutó. Valaki tudna róla valami tapasztalatot mondani vagy hogy mire figyeljek a vásárlásnál?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy 5.1-es hangcuccot,de az összeszerelés után kiderült,hogy valami problémája van a rendszernek.Nem szólt úgy ahogy kellett volna,ezért ma szépen visszavittem a boltba,és becserélem egy jól bevált 2.1-es cuccra(eddig Creative P380-om volt).
Meguntam az 5.1-es buherálgatását,vettem 32328432féle kábelt,de egyikkel sem lett jó,ráadásul az is kiderült,hogy az én kb. 15nm-es szobámba sok a hangereje. Most a Logitech Z-4-esét néztem ki magamnak.Valakinek van esetleg ilyen?Aki regélne róla pár szót..tényleg olyan jó mint amilyennek írják a neten?
Esetleg ha van ötletetek,23ezerig (ennyit vásárolhatok le) osszátok meg velem!
Előre is köszi! -
rhonin
senior tag
Szevasztok egy olyan kérdésem lenne hogy milyen hangfalat kapok olyan 15k környékén.
Én amit zalaegerszegen be is tudok egyből szerezni az acreative p380-as 10k-ért.
Nekem az lenne a lényeg hogy nagyot szóljon ( jó nagy mély hangokat adjon ki )
és azért hanminősége is jó legyen. Főleg zenére és játékra kéne meg filmre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR