Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L!NK->Q3
senior tag
ahogy mondod
minden hifi számtech hangfal elbújhat az erősítő+hangfal kombó mellet
ha zenehallgatásra akarod használni cuccot és nem filmre( 5.1 ;7.1) akkor erősítő+hangfal, mivel a zenék 99,99%-a sztereó
2-3albumom van csak ami 5.1
amióta megkaptam az első erölködőmet, azóta csak porosodik a genius HT, asszem oda is adom az ősöknek a dvd-hez mert zenehallgatásra kaki és nagy az alapzaja is -
Dave™
nagyúr
-
dany27
őstag
hali
szeretnék venni vmi hangcuccost csak nem tom eldönteni melyik szól jobban:
LOGITECH - Z-2300(2.1)
Genius SW-HF5.1 5000(5.1)
szerintetek myliknek vagy nagyobb ereje?? meg melyik jobb??
előre is köszi! -
VaniliásRönk
nagyúr
Majd kipróbálom, mindenesetre nekem eddig nagy csalódás a Z-4, semmivel sem különbb a 230-asnál, csak valamivel erősebb, de engem a teljesítménynél jobban érdekelt volna a jó hangzás...
Ez első pár óra után nem igazán tetszett amit hallottam, hát letekertem min.-ra a mélyládát (addig is közép alatt volt), mivel a dübörgése mindent elnyom, és döbbenten hallottam, hogy nem nagyon hallok semmit, az a kevés is inkább csak erőtlen steril magas. Az egyik szatelit helyére rádugtam a régi szutyok sztereó hangfalam passzív felét (csak egy középsugárzó az egész), és megdöbbentő volt a különbség... ennyit a továbbfejlesztett szatelitekről, lenne még mit pofozni rajta. Szerintem ezt pl. egy Genius vagy egy Trust is tudja, amik mellesleg érezhetően olcsóbbak. Sőt, a Trust 3900-asnak van valami középsugárzó-félesége is, a semminél biztos többet ér. -
Dave™
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1093 üzenetére
a szatelitek úgy szólnak jól, ha a hangkártya wave out és master szabályzóit feltolod maxra vagy max-közeli értékre, a mélyet a login középnél lejjebb veszed, a hangerőt pedig a logi távján állítod be.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
delirobi #1090 üzenetére
Én a Trust SP-3900-zal szemeztem, aztán végülis Logitech Z-4 lett... mit ne mondjak én nem estem tőle hasra, a szatelitek aránytalanul gyengék, kimondottan vérszegények, pláne a mélnyomóhoz képest, a 2-2 ''pressör drájver'' helyett igazán használhattak volna 1-1 rendes középsugárzót.
Az equalizerrel bohóckodtam kicsit, így elmegy...
-
delirobi
tag
-
delirobi
tag
Végül egy Trust SP-3800D -t vettem 15000Ft -ért. Nagyon nagyon állat. Alázza a kb 0-35000Ft-ig terjedő kategóriát. Tökéletesen tiszta a hangja. A mélynyomó meg vadállat. Mindenkinek ajánlom.
-
delirobi
tag
na lécci vki aki ért a témához írja le a véleményét.
-
delirobi
tag
-
delirobi
tag
-
delirobi
tag
köszi. Még vki leírná a véleményét mert valszeg szerdán megyek venni.
-
bocX
tag
válasz
delirobi #1084 üzenetére
attól hogy nagyobb a mélye nem biztos hogy nagyobbat szól, max lehet huppog, vagy puffog - de ez csak egy feltevés, mert itt jelen esetben 10cm az más, mintha csak 2-3cm-ről beszélnénk - szal nem feltétlen mert nagyobb szebben szól. nekem a lényeg szép mély legyen, és nem feltétlen a tányér legyen batár nagy.
én totál szubjektív(!) választ irtam le - lehet kicsit elfogult vagyok.
nem vagyok hozzáértő a témában, engem hallás alapján győz meg leginkább. amit legtöbben leirnak, az csak irány, tapasztalat, kinek mi jön be, vélemények. ha nem hiszed, és van rá lehetőséged, akkor menj be egy nagyobb műszaki kereskedésbe (pl akár egy MM), és hallgasd meg mind2-t ha van rá lehetőséged és eldöntöd neked melyik teccik.
meg én ár/teljesítményt irtam. nemtudom a genius mibe kerül, nyilván a logiba is vannak drágább 2.1-ek, gondolom a geniusba ugyanigy. a geniusról nem sok tesztet olvastam, nemtudok nyilatkozni, az árát sem vágom.
de ha nem sürgős akkor várj még kicsit, majd jönnek a okosok, és ők megmondják mi a jó, én csak kis hal vagyok a vizben.
van geniusnak amit elég sokan szeretnek 5.1-es változata SPH-F vagy mi, van belőle több fajta 800as 1000es meg 1300as, vagy mittomén, lehet hüjeséget beszélek. pl csomóan odavannak érte, én spec én nem.
mondjuk legjobb a saját szerelésű dobozok, meg hangcuccok, csak ott jóval drágábban tudsz belőle kijönni, ha kicsivel normálisabb cuccot akarsz szvsz.
mindenesetre ez is csak egy vélemény a sok közül, amit én leirtam
jha, és azt vedd meg ami neked teccik!!! volt aki azért járt szarul, mert neki annyira nem jó a zenei hallása, megvett egy olyat amit igazából tesztek alapján nézett ki, merthogy jó, de igazából haverjánál nem hallott különösebben mást egy másik kiszemelt hangcucctól mint az övé, és megbánta mert a másik (haverjáé) az jobban teccett neki
[Szerkesztve] -
delirobi
tag
aha köszi! De miért irtózik mindenki a Genius cuccoktól? A mélynyomója kb 10 cm-rel nagyobb mint a logiteché, meg van hozzá távirányíró. Engem meglehet győzni de leírás alapján a genius jobban teccik. A probléma csak az hogy én nem értek hozzá. Szóval biztos hogy jobban járok a logitechel???
-
bocX
tag
válasz
delirobi #1076 üzenetére
na akkor én leirom a saját(!) szubjektív véleményem ez is hátha segít valamennyit.
szóval én is nézegettem a 2.1-eket. én anno logi z3at nézegettem.
én genius cuccokért nem vagyok oda, semmilyen formába, valahogy nem jön be.
pár hsz-t eolvasva más forumokba is a logit ajánlották. akik már vettek tapasztalatból irták hogy jok. szóval a x230 logi ár/teljesítmény arányban éri meg talán a legjobban. asszem 8k most az ára kb -
delirobi
tag
-
delirobi
tag
-
delirobi
tag
még vki vélemény?
-
delirobi
tag
-
delirobi
tag
hahó vki aki ért hozzá válaszolna. vagy akinek van ezek közül valamelyik leírhatná a tapasztalatokat róla.
-
bebar
aktív tag
Ennek az X230-nak RCA-n megy a bemenet a mélyládába?
-
BaLee
addikt
Hát röviden erre gondoltam csak azt akartam, hogy más írja le. Köszi.
Kocsiba is és számítógéphez is zárt ládát választottam. -
BaLee
addikt
A levegő összenyomható.
-
BaLee
addikt
válasz
VaniliásRönk #1066 üzenetére
Hozzáértők szemében (fülében
) az, hogy nem bass-reflex, hanem zárt rendszerű az inkább előny, mint hátrány de kövezzetek meg ha tévedek...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nézegettem a Logitech Z-4-et, meg olvasgattam is, és nem igazán tetszik, hogy nem bass-reflex a mélynyomó, már csak azért mert 20k-ért igazán beletolhattak volna egy nyamvadt műanyag hengert egy gyány módon kivágott lyukba az oldalán.
Nem hiszem hogy ez annyira megnövelte volna az előállítási költségeket...
A Trust SP-3900-at találtam még azóta ami talán nem olyan rossz, arról nincs esetleg tapasztalata valkinek? -
Dub1988
csendes tag
Hello!
Ti melyiket vennetek v. ajanlanatok ?
- Logitech Z-2300 (THX-minösetessel es 2x40W+120W=200W RMS) kb. 31-32-33 ezer Ft
- Genius SW-5.1 Surround Home Theatre (4x15W+15W+45W=120W RMS) kb. 21-22-23 ezer Ft
Igazabol 2.1-hez lenne eleg helyem! De nem tom! dragabb vagy közel 10 ezerrel...
es a Genius-t iszonyat sokan dicserik ! iszonyat - iszonyat sokan (bar nem tom)! Lehet ettöl meg a dragabb 2.1-es Logitech sokkal jobb (THX minösitest kapott)!
Bar ''felek'' hogy a Logitech meg csak ''IZOMGEP'' (dönget mint allat) de amugy meg melankonikusabb zenek alatt nem igazan szep! Vagy ettöl nem kell felni ???
Ti megis az arat is tudva - melyiket vennetek v. ajanlanatok nekem ??? Segitsetek meg irjatok velemenyt ha van! Az lenne a tök jo, ha lenne itt olyan, akinek mind a 2 volt mar (van hasonlitasi alapja)! -
littlelion21
addikt
Üdv!
Meg tudnátok mondani,h mi lenne a legjobb választás 2.1-es hangfalak közül úgy 12.000Ft-ig? A márka mindegy, csak fadobozos legyen!
Köszi! -
Newyorker
addikt
válasz
rackman28282 #1048 üzenetére
Hozd el unokatesód hangfalait és próbáld ki azzal!
-
Alex91
félisten
Amugy egy Z4 kerul 20k korul a Klipschem meg 24k-ba... Igaz, ez csak 2.0-as
.
-
Tütüm
aktív tag
Na megérkezett a Sonic Gear Tatoo 320-s,ugyan nem volt időm rendesen beröffenteni,de az alapján is amennyit tudtam most hallgatni,nagyon korrekt kis cucc!Igaz nagyon viszonyítási alapom nincs más hasonló hangrendszerekhez,de én meg vagyok elégedve. Szoftveresen kicsit kellett állítani rajta ennyi volt az egész. Basszus minimumon van mert szól mint az állat,és panelban nem akarom szomszédokat kiidegelni
Úgy gondolom 9 ezerért simán megérte,nem zúg,nem sistereg,anyag is van benne.
-
funkygee
aktív tag
Audio Gear 2.1 -es milyen szerintetek?
-
Alex91
félisten
válasz
rackman28282 #1048 üzenetére
Esetleg kisebb hangero?
-
rackman28282
csendes tag
Lécci emberek segítsen valaki!
Minap vettem egy Creative P380-at, mert kellet valami a régi cucc helyet ami szintén 2.1 volt. Unokatseómnak is ilyen van és tetszett. Oké elmegyek megveszem összerakom, és a legkisebb mély hangnál is iszonyatosan rezonál a subcső. Hűű mondom ez nem lesz jó, régi hangfal ugyan ezekkel a zenékkel nem csinálta és unokateómnak se volt ilyen. Szóval bármit állítgattam ha feltekertem a mélyet kb közepéig akkor rezget meg zúgott az egész. Hmm nincs mit tenni visszavittem de már nem volt ilyen hoztam helyette T3100, majdem ugyan az ez is. Összerakom ugyan az a zúgás rezgés mind az előzőnél. Ekkor már nagyon mérges voltam (még mindig az vagyok). Lécci bárkinek bármilyen ötlette van mondja el. Géppel nem hiszem hogy gond van mert előző 2.1 jó volt és más hangfalak is jók voltak. Hangkártya Abit NF7-s integrált Soundstormja. Ja azóta mérgembe már kiszakítottam a sub csövet, ekkor megszünik a zugás meg a rezgés de elég bénán szól ha visszarakom ugyan úgy rezeg az egész.
Bárkinek bármi ötlet...
Köszi előre is. -
Tütüm
aktív tag
Na,mivel vélemény nem volt és máshol se sok infót találtam megrendeltem
Legalább fából van,talán annyira nem rossz
Aztán leírom a tapasztalatokat
-
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Venni szeretnék 2.1-es rendszert,kinéztem a Logitech X230-ast,erre elvitték előlem,pedig 8k-ért vesztegették helybenEzt esetleg ismeri valaki?: [link] Nem vagyok képben hangfalügyben,de szívesen veszek minden segítséget!
-
djtoomi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1038 üzenetére
Hali!
Egyértelműen Logitech.Sokkal tisztább,szebb élénkebb hagképet nyújt. -
Dave™
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1038 üzenetére
Szerintem mindenképpen a logitech. Az itrigue amúgyis inkább a dizájnra gyúr, hangban messze elmarad... A Z3 nagyon jól szól egyébként. Ha érdekel, van egy Z4-em 16-ért. Mélyre kb ua, mint Z3, de a magasai sokkal szebbek, a távja is értelmesebb. Üdv.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egy tapasztaltabb kolléga segítségét kérném.
Logitech Z-3e... avagy
Creative I-Trigue 3330
Sajnos egyiket sem hallottam még élőben, és azt hiszem vásárlás előtt nem is nagyon lesz rá alkalmam.A teljesítmény nem olyan fontos, nem akarom a szomszédokat az őrületbe kergetni, inkább az érdekel melyik szól szebben. Köszönöm.
-
djtoomi
addikt
válasz
wolfy84 #1036 üzenetére
Figyu a 2.1-es az azt jelenti hogy a 2.1-ből a 2 hogy azok a közép-magas sugárzók azok a hangfalak,a .1 az meg midnenképpen ményomó.Az 5.11 esetében az 5 az a 5 darab közép-magas hangsugárzót jelöli szal azok a hangfalak,a .1 az meg a mélynyomó.Szal ha 5 kicsi hangfala van meg van a ménynyomó akkor az 5.1.A 2.1 annál csak 2 hangfal van meg a mélynyomó.2.0-nál csak két hangfal van mélynyomó nincsen,5.0-nál 5 hangfal mélynyomó nincs,7.1-nél 7hangfal mélynyomó van.Gondolom már érted.Szal a 2.1-nél van 2 darab hangfal meg van a mélynyomó ezért 2.1. 5.1-nél van a 5 darab hangfal meg van a mélynyomó.A 2.1-esnek biztos hogy 2 hangfala van meg mélynyomója.5.1-nek meg biztos hogy 5 hangfala van emg mélnynyomója.Brothers-ről nem hallottam sztem az is ilyen Auchan-os vagy tesco-s hulladék szal 8k-t semmiképp ne adj ki érte.Annál biztos hogy jobb a Logitech X210-es 2.1-es hangfala aminek egy mélynyomója illetve 2 hangfala van illetve a 3k-val drágább de 5-ször jobb Logitech X230-as.Ezek amiket megszabad venni.5.1-es hangfal olyan 15k fölött kezdődik a Logitech X530-X540-nél.Az alatt nem szabad 5.1-est venni.
Onann tod megnézni hogy 2.1-es vagy 2.0-ás vagy 5.1-es hogy ránézel és ezt látod:
két hangfal meg mélynyomó: 2.1,két hangfal meg nincs mélynyomó az 2.0,5 hangfal emg mélnynyomó 5.1,5hangfal meg nincs mélynyomó 5.0 de olyan szerencsére nincse.SZal azt a hangfalszettet semmiképp ne vedd meg.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
wolfy84
csendes tag
Lehet hogy hülyén fogalmaztam meg! -most h. visszaolvastam.
Álltalában a 2.1es hangcuccoknak nem két hangfaljuk van(+mélynyomó)?!Azért írtam hogy 5 hangszóró van hozzá!
De ha gondolod akkor piszkálodj tovább!Én csak kis segítséget, infót akkartam megtudni!!
De úgy látszik h nem jön össze!!Máskor igyekszem értelmesebben megfogalmazni a mondandómat! -
Dave™
nagyúr
Aki kedvet kapott a Logitech Z4-hez, most vehet egy kiváló állapotút garival jó áron: [link] . Bocs az önreklámért, de jó áron van
[Szerkesztve] -
wolfy84
csendes tag
Sziasztok!!
Szeretném a tanácsotokat,segítségeteket kérni!!
Egy sráctól a koterban vennék meg egy hangfalszettet. Nem sok mindent tudok róla csa azt hogy brothers a márkája!Különösebben még nem vettem szemügyre a hangcuccost!!
Ami biztos hogy 5db kicsi hangszórok vannak hozzá ami a mélynyomóba megy.És nem 5.1es hangfalszett!gondolom akkor sz.g.hez van.De nem tudom hogy 2.0ás v 2.1es.
Mivel jobb a 2.1es??Hol tudom ezt megnézni!A mélynyomon található a felirata??Mit tudtok erről a márkáról mondani?Légyszi küldjetek már v.mi linket erről a hangfalszetrő!!Tisztába szeretnék lenni az új árával is!Thx!
Sajnos én az ilyen dolgokhoz analfabéta vok!
A srác azt mondja h nincsenek meg a papírjai!És ő nem tudja/vagy nem akkarja elmondni!!
8k kérne!!Szerintem ez pofátlanul sok érte!Szerintetek?
Előre is köszi!
üdv!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
roonie
csendes tag
Én nem túl drágán (max 7-10 ezerért) szeretnék valami jó megoldást arra, hogy a szobámban tudjak zenét hallgatni Ipodról. Szóval valami nem túl nagy, jó hangzású cucc kéne, ami még azért jól is néz ki!
Mit ajánlotok? -
GReddy
tag
válasz
Newyorker #997 üzenetére
Pontosan akkorára KELL tenni, ahol az adott lejátszott hanghoz jó spektrális egyensúlyt eredményez az EGÉSZ rendszer. Se többet, se kevesebbet. Az meg, hogy mennyire kell kiemelni sok mindentől függ. Függ a helységtől, az erősítőtől, a hangváltótól, a tweetertől, etc... nem lehet kinyilatkozni (vagy legalábbis nem lehet komolyan venni) hogy IDE TEDD, ÉS MINDIG MINDENHOGY JÓL FOG SZÓLNI... Ez az amit én nem hiszek el.
-
GReddy
tag
Egyiket se!
A JBL egészen jó (felső közép kat) autóhifit csinál. DE. A lényeg az AUTÓ-n van. MIért fontos ez? Egyszerű: Egy autóban, egy egészen nagyban is max két méter tud lenni a hanghullám. Az 1kHz-s hang hullámhossza 34 cm, azaz a 30 Hz hullámhozza cca 20 MÉTER! Azaz mivel állóhullám nem tud kialakulni, a mély hangok nullára csillapítják magukat. Egészen pontosan 12 dB per oktávval. Azaz, az alsó két oktáv teljesítményét emelned kell úgy a huszonnégyszeresére! Azaz, egészen konkrétan: HA a magas tartományt hajtod 10 (tíz) watt sinus teljesítménnyel, az a 2x12 dB csillapítás miatt a két alsó oktávra kell hogy engedj 240 W sinust! Különben megsemmisül a spektrális egyensúlyod.Remélem érthető volt...
A szobai, viszont mivel sokkal (tizede) a csillapítás, sokkal kisebb mélyhang kiemelést igényel, mivel akár tíz méter (50%) befér az állóhullámból. Kisebb a csillapítás, kevesebb teljesítmény KELL a mélyre. A JBL ezt még csak most kezdi tanulgatni... de meg fogja, kiváló mérnökeik vannak.
Logitech: Cipész maradjon a kaptafánál, csináljanak egeret, billentyűzetet! Sose vennék logitech LCD-t, Procit, Memóriát... mert nem értenek hozzá. Természetesen hangot sem.
Üdv -
GReddy
tag
Szerintem nem professzionális (és ennek megfelelően aranyárú) cuccot szeretne... Egyébként pc -hez valóban a Klipsch a legeslegjobb. És a legesdrágaságosabb. De a minőségnek ára van, tessék tudomásul venni! Halálom, amikor jön a haver ismerőse, hogy occcó és nagyon jó autóhifit akar... Mondom, olcsó VAGY nagyon jó??? A kettő együtt nem megy... (Autóhifi témában nyugodtan keressetek priviben is, ha took segítek, hallottam ''egy-két'' rendszert)
Üdv. -
GReddy
tag
válasz
Davevagyok #1 üzenetére
Altec Lansing-em van. Nagyon zorall! Randa egyébként, de gyönyörű színpadképe van, a spektrális egyensúlya közel tökéletes, és nagyon jól szabályozható, érzékeny, élő hangja van. A Creative nyersebb, kiegyensúlyozatlanabb, de talán egy hajszállal design-osabb (izlés dolga) olcsóbb. A JAZZ Speakers valami miatt kimaradt, ennek a 2.1 es FAdobozosa nagyon finom darab! Talán egy picit jobb is mint az Altec. Árban ha jól emléxem ugyanaz, a Jazz viszont designosabb, de nehezebben beszerezhető darab. És az ár-érték arány nyertese, a viszonylag itt ismeretlennek számító 3D Labs! Messze kimagaslik a mezőnyből. Ha találsz akkor a Jazznél olcsóbban jobbat kapsz, természetesen a fadobozosból.
Üdv
Mondtam már, hogy amatőr hangmérnök vagyok? -
róland
veterán
válasz
WonderCSabo #1000 üzenetére
Nem jó! Túl nagy!
-
Newyorker
addikt
válasz
WonderCSabo #1002 üzenetére
Én dettó a Z-vel
-
Newyorker
addikt
válasz
WonderCSabo #1000 üzenetére
Vagy z-3e
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia