Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
válasz
greenstone #17897 üzenetére
A Genius SP-HF 1255B a Te hangfalad.
-
greenstone
csendes tag
Sziasztok! A bevezető kommentben említett Genius 1255A tényleg nem kapható már, vagy csak én nem találom? Mit ajánlotok helyette, hasonló árkategóriában? A Genius SP-HF1250B milyen választás lenne helyette? Azt még azért láttam pár helyen. Ha már többször lerágott csontot kérdezek, bocsánat. Köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz
Spancho #17895 üzenetére
Ilyen nem létezik, vezetékes irányítós: Modecom SHF56
Haart:
-
Haart
addikt
A Behringer MS40-en kívül van még olyan 2.0 hangfal amiben van optikai bemenet, és a közkedvelt hangfalak közé soroljuk
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy 2.1-es hangfal'rendszert' .
A mostanit szeretném leváltani. Paraméterei :
"2 x satellite speaker - 2-way - 15 Watt - 120 - 18000 Hz - wired
1 x subwoofer - 25 Watt - 40 - 150 Hz - wired"Ami fontos.
Legyen hozzá távirányító.(vezeték nélküli.)
Fekete szín ,szép hang. Nem fontos ,hogy kiszakítsa a falat.
És azért ne legyen túl drága. 15-20k max.Köszi.
-
válasz
RetepNyaraB #17866 üzenetére
Passzív (hifi) dobozokért irány a hifi topic (korábban linkeltem).
-
imibogyo
veterán
válasz
StSanya #17883 üzenetére
Bocsi de itt ül velem szemben az asztalon a 1255B.
A dobozára is ez van írva. Meg a webshopokban is. -
-
eastone1
senior tag
Most látom , kínai.
PuMbA Fórumtárs álltal javasolt mode com sávszélessége mint ha jobb lenne és csak 22Eft. -
eastone1
senior tag
M-audio av40 nagyon igényelné a sub ot?
Tüskét lehet, érdemes alátenni? -
Gyurifumi
csendes tag
Olvasom hogy tuti választás a Genius 1255A amiből nem találok újat. Vagy tévedek?
Továbbá a Genius SW 2.1 800-ról vélemény?
Tudom 10k alatt nem érdemes venni, de én meg nem akarok 7k többet költeni.
Nem vagyok egy hangmérnök, szóval csak szóljon elfogadhatóan. Erre tippek? -
PuMbA
titán
válasz
freelanced #17852 üzenetére
-
galaxytab
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy bluetooth-os + lehetőleg optikai bemenetes megoldást max 20e körül. Lehet mobil is (boombox?) csak elfogadható hangja legyen. Vagy 3 "dobozost" + bluetooth adaptert. Kösz előre is. -
HeavyToys
senior tag
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 1250-en vagy a 1255-ön van előlapi power on/off?
Mivel csak úgy tudnám elhelyezni, hogy kényelmetlen lenne a hátra nyúlkálás, ezért nekem előlapi kapcsolós lenne a megfelelő!
Am. Creative Gigaworks T20 II jobb minőséget produkál, mint a fentebb említett Genius-ok? Gondolom a jóval drágább T40 II már lényegesen jobb...
Köszi a választ!
-
Vekko
aktív tag
M-audio av40 + Dayton Audio SUB-800 jó párosítás lenne? (Esetleg av-40 helyett bx5a, vagy KRK ROKIT 5 G3 kerettől függ majd)
-
eastone1
senior tag
Lányomnak szeretnék az ezeréves műanyag hangszórók helyett egy kevésbé doboz hangzású aktív hangfalat, pc hez. Ha kellemesen mély és telt a hangzás elég a 2.0 is. 20Eft körüli áron. Optikai csatlakozás esetleg.
Fejhallgató kimenet. Nem kell csilivili, lcd panel, ledek...stb csak szép hangzás ezen az áron.
Ha lehet moddolni még jobb. -
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy Sansa Fuze MP3-as lejátszó. Van rajta vagy 150 CD-nyi zene. Ezt egy Seni (HD 595) fejhallgatóval szoktam hallgatni. Nekem ez a szinvonal megfelelő, meg hozzá is szoktam. Ezt a zenét szeretném néha fejhallgató nélkül, hangfalon is hallgatni. A praktikusság szempontjából az aktív hangfal irány, számomra megfelelőnek tűnik. Ezen a területen tudnátok ajánlani valamilyen márkát, típust, ami kb. azonos szinvonalat nyújt mint amit a fejes produkál? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tipuka #17865 üzenetére
Értem értem. Nam bízom az aktív hangfalakban, ez az erősítő meg nagyon szépen szól. Körbe nézek hol lehetne meghallgatni a Fostexet, köszi.
Nadeha megtartom a cuccot és nemaktív hangszórót vennék, arra ne habozzatok ajánlott vételeket orromra kötni. Preludiumot használtan megjegyeztem, kösz. Cd játszó is marad, az olcsó kategóriában igen szép hangnak számít.
-
tipuka
addikt
válasz
RetepNyaraB #17864 üzenetére
De Ő azt mondja, hogy, ha eladnád az erőlködőt és az oriont, akkor lenne ~50k-d +ban. És Ő arra fel ajánlotta az aktív monitorokat, amiknek ~75k ft kb darabja, mert ugye 100k-t szántál rá, és hozzácsapod az 50k-rt, akkor már is 150k-nál jársz, ami fedezi az aktív párodat. Érted így már?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
schawo #17863 üzenetére
De ez aktív, az erősítőt megtartanám, akkor pedig kell aktívkodni? Ahhoz gondolom konnektor is kell és elég zűrösen tudnám megoldani...
s itt off, de kifelejtettem az állványt (jelenleg egy homokkal telitöltött üreges full retró homokóra-bárszéken állnak. Erre valóban nem költenék 20-30-nál többet; fontos elem avagy sem).
-
válasz
schawo #17862 üzenetére
De 100ért ezt vinném: [link]
Pár évig ilyet használtam, de megbántam, mikor eladtam. Csak jóval drágábban (3x) sikerült számottevően jobb hangot szereznem. Van egy pár decibeles púpja 80Hz körül, 45Hz-ig lemegy, és tényleg nagyon jó az általános hangminősége: transzparencia, dinamika (ez különösen), részletesség, textúra.
150-ért látatlanban is az új 3-utas, 8"-os Fostexet választanám: [link] + [link]
-
válasz
RetepNyaraB #17861 üzenetére
Ha 100-at költenél rá, akkor a legjobban akkor járnál, ha megtartanád az erőlködőt, és vennél mellé egy pár dobozt az Orion helyett.
Vagy ha eladnád az erőlködőt (40 körül elvinnék), meg az oriont (10), és hozzácsapnád a 100-ashoz. 150-ért már elég jó stúdiós aktív monitor szetteket lehet kapni.
Első esetben irány a hifi topic: [link] Második variáció ide tartozik.
-
RetepNyaraB
veterán
Külföldön élek és lakásfelújítás örömére végre visszahelyeztem örökébe a hifit (iszonyatos retket lehámozva róla). Igen ritkán hallgatom, a fent nevezett okból; most jól jött meló közben. Aszittem hanyatt esem.
Ez egy Dunaudio Evergreen erőlködő (90-es évek közepéről-végéről asszem), saját hangfalmadzagjukkal, vacak kis Orion hs280 pár, ill. egy baromi régi Philips cd614; szénszálas madzagon összekötve az erősítővel. Ez így körbehugyozza és meg is becsteleníti a kinti Yamaha cdx-497??? yamaha 565 mozi-erősítő (noname, de jól árnyékolt rca kábel)+Jamo S606 láncot (valami Oelbach elég vastag kábel).
A kis Orion persze nem egy basszus tigris, viszont lepattan a zene a hangfalakról és koncerttermet varázsol. Érdemes-e valami újabb (kisebbkarcsúbb, szebb) 2.0 -max beépített mélynyomóval- hangfalpárra beruháznom, vagy csak sok pénzért fogja ezt a minőséget überelni? Ha igen, akkor kérek némi ajánlatot mondjuk 100K-ig bezárólag -
J97
tag
1255A jelentősen jobban szerepelt a 2000A -nál. 50 Hz simán észlelhető volt 36 Hz -nél még hallani lehetett valamit nagyon halkan, 130 Hz körül emel ki, 16 KHz a vége de itt már eléggé halk és a 130 - 140 Hz körüli kiemelést tekintve komolyabb puklit nem lehetett füllel érzékelni ellentétben a 2000A -val, ami több helyen is emelt (magas, mély kiemelés). No erről ennyit! 1255A jó vétel volt!
Ezek után nagyon kíváncsi leszek kollégám Alesis M1Active 320 monitorára, ami gyári specifikáció szerint 80 Hz -nél kezdi a mélyet. Mondjuk abban csak 3" a mélyközép. Az is érdekes, hogy az 1255A űrtartalma kisebb a 2000A -nál, hangszóróik ugyanúgy 4" méretűek és mégis 50 Hz körül az 1255A érezhetően jobb a testvérénél!
-
válasz
Zoluska #17856 üzenetére
A hifi és az általános autóhifi között van egy hatalmas különbség. Mégpedig az, hogy a hifi (stúdiós monitor) hangszórók gyárilag tervezett, hangolt dobozban érkeznek, így a hangszórókra vonatkozó kijelentések nem a vásárlót, hanem a doboz tervezőjét és gyártóját érdeklik csak.
-
Zoluska
tag
válasz
Zoluska #17854 üzenetére
A link lemaradt:
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=245 -
Zoluska
tag
válasz
AMDFan #17842 üzenetére
A membrán anyaga szerintem sem mérvadó, csak a fülünknek szabad hinni. Itt egy jó kis cikk, bár autóhifis, de elég jól leírja a különböző membránok előnyeit és hátrányait. Nem lehet hülyeség, az én otthoni, kevlármembrános Wharfedale Diamond 8.4-emnek elég idegesítő kiemelése van felül, az alumembránnál említett "bekongás" jellemző rá bizonyos frekvencián. Emiatt bizonyos zenék jól, míg mások kifejezetten bántóan hangzanak rajta nagyobb hangerőn.
Régen szerettem a hangját, de ma már nem igazán vagyok oda érte, és mivel alig vagyok otthon, nincs is kihasználva. A mélyei mondjuk elég jók, bár eléggé függ attól, hova ül az ember. -
Willie
őstag
válasz
freelanced #17852 üzenetére
CREATIVE GigaWorks T20 Series II
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #17849 üzenetére
Power on/off gomb, meg újabb
Az 1255 vehető 1250 csiszolásnak
-
Jamcsabi
tag
Esetleg az Edifier E3300?
-
Jamcsabi
tag
Sziasztok!
Sajnos nem nagyon értek a hangszórókhoz, ezért szeretnék segítséget kérni.
15 ezer forintból szeretnék egy viszonylag szépen szóló hangrendszert venni. Olvasgattam ezt a fórumot, többen ajánljátok a Genius SP-HF1255B-t, illetve a Modecom SHF56U-t. Sok jó véleményt olvastam a Logitech Z323 2.1-es rendszeréről is.Leginkább elektronikus zene hallgatására használnám, egy viszonylag kicsi (20 m2) szobában lenne elhelyezve.
Mit tanácsoltok? Az említett típusokon kívül más ötletet is szívesen fogadok! -
Bib
őstag
-
Bodz
nagyúr
válasz
AMDFan #17834 üzenetére
Annyit költeni ajándékra? Nem, nem.
Volt aktiv 05-öm, az tetszett neki, azért is gondoltam leváltani a Logitech borzalmat.
"Nagyobbat szól" = több, búgósabb mély. Azért volt az idézőjel.
Szóval tök egyértelműen kérdezem akkor, az említett Modecom cuccoknál az árral együtt nő a hangminőség, vagy csak egyre több a mély?
Vagy ne szarakodjak, a D1010 és D1080 mindent visz, a Modecom fasorban sincs?Alternatív megoldásként valami használ doboz + T-Amp? Lehet ez lenne a legjobb.
-
törölt tag
A hangszóró méretének növelésével még nem kapsz jobb hangot (inkább fordítva szokott lenni, de közel sem törvényszerű). Ettől függetlenül a drágább lehet jobb, de azt nem a hangszóró méretének növelése fogja hozni. Csak általánosságban tudtam hozzászólni, sajnos nem ismerem azokat a dobozokat.
-
aram01
nagyúr
válasz
freelanced #17829 üzenetére
semmi
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #17822 üzenetére
Illetve az 1250B illetve az 1255B miben különbözik egymástól? Mert vagy 3000 a különbség.
-
freelanced
addikt
Hello! Kicsit bővült a keret. 15 körül milyen alternatívák vannak?
-
J97
tag
válasz
AMDFan #17810 üzenetére
Köszi!
2000A Eredmény:
- 3 - 6 KHz kiemel, közötte beesik, 10 KHz körül elhalkul, 14 KHz -nél vége. (Itt megjegyezném, hogy a gyári magas kipurcant, egy SAL magassugárzó helyettesíti.)
- 500 Hz kiemel
- 120 Hz kiemel, 100 Hz beesik
- 80 Hz -től nagyon elhalkul
- kb. 50 Hz -nél van vége de ez már nagyon nagyon halk, így gondolom zenében főleg a 120 Hz kiemelés miatt is nem nagyon érezhető ki.Ez nem valami csúcs gondolom!
1255A -t amint visszaérek az albérletbe kitesztelem.
Lesz lehetőségem meghallgatni kollégám monitor hangfalát. Gyári specifikáció szerint 80 Hz -ig képes lemenni. 100 Hz -nél opcionálisan választható a kiemelés (bass boost) egy kapcsolóval a hátulján. Nagyon kíváncsi leszek rá milyen a két említett geniushoz képest! Már alig várom, hogy elhozza a melóhelyre, így lesz lehetőségem saját forrással saját válogatott zenéimmel szórakozni vele.
Voltam az MM -ben. Tesztelgettem a kitett hangfalakat. Legújabb logi 5.1 csoda, 2.1 csodák csak a próba kedvéért. Hamar le is húztam őket a telóról. Volt még kitéve genius 1800A, nem igazán volt bejövős, 800B, Yamaha 2.0 2 utas, típusát már elfelejtettem most nem googlizom ki. Ami viszont nagyon meglepett az a Creative T10. Állítom a felsorolt 2.0 -k között neki volt a legjobb a hangképe! Kellemes csalódás volt!
-
válasz
#59070464 #17814 üzenetére
Minden csak hangolás kérdése. Ha a torzítás mértéke nem szempont, egy kis dobozból is ki lehet facsarni akár 20 Hz-et is. Nem kívánom senkinek, hogy ilyet vegyen, de szerencsére nem is készül ilyen doboz. Viszont a 45-50Hz-es 0/-3dB simán kijön egy 6,5"-os dobozból. Persze itt is lesz valamilyen kis mértékű torzítás, ami már nem megy a hallgathatóság rovására. De azért vegyük észre, hogy a 20 Hz és a 45 Hz között több mint egy egész oktáv van. Ugyanakkora a különbség, mint 45 Hz és 100 Hz között.
-
Zoluska
tag
válasz
A vitagenerálás nem mindig rossz dolog, akár jóra is vezethet.
Ami biztos, hogy a sinegent 40 Hz-re állítva normál, esti filmnézős hangerőn még épp hallani a búgást. Ebből nem tudok más következtetést levonni, mint hogy a hangsugárzó még képes leadni ezt a hangot. Természetesen alátámasztott ellenvéleményt elfogadok. Hogy hol kezd el esni a hangerő, azt korrekten szerintem méréssel lehetne megállípítani. Valószínűleg már kívül vagyunk a gyakran megadott +-3 dB tartományon. 40 Hz alatt már nem szól ilyen hangerőn hallhatóan. 35-nél már rendesen fel kell hangosítani, hogy valamit hallani lehessen.
Bár nem vagyok szakértő, de szerintem 20 és 40 Hz megszólaltatása közt igen nagy különbség van. -
AMDFan
addikt
válasz
Szerintem egy 6,5"-os membrán ekkora dobozban le fogja adni a 45Hz-et. A srác azt írta, hogy 40Hz-en már teljesen elhalkul. Magyarul kb -15dbvel adja le a 40Hz-et. Teljesen reális szerintem. Az már megint egy más kérdés, hogy ha egy doboz mélyre megy az milyen minőségben történik, illetve milyen áron, azaz milyen hatása van a felső-basszusra és középre az, hogy a doboz mélyre van hangolva.
Amúgy pedig szerintem egy fórum lényege az, hogy nyíltan beszéljük akár vitázzunk, normális keretek között. Ezért van a fórum, ebből lehet tanulni. Jobb mint amikor 3 napig nincs hsz, aztán jön valaki aki megkérdezi, hogy mit vegyen 10k-ból, jön a válasz, hogy 1250B, de mér, hát mer, de van 2.1, de neaztvedd stb...
-
törölt tag
válasz
Zoluska #17812 üzenetére
Ez a doboz biztos nem ad le 40 Hz-t. Az hogy "azt" hallod, az még nem az. Ehhez már leginkább álló hangsugárzó kell. Eleve 20 Hz-ig hallunk hivatalosan (alatta érzünk). Nehogy már egy ócska PC-s doboz (nálam is van ModeCom) 30-ér leadja azt a 40 Hz-t, ami "alig" marad el a 20-tól.Nem szóltam, vitát generál.
-
Zoluska
tag
válasz
AMDFan #17810 üzenetére
Jó ez a progi, leteszteltem vele a Modecom MC-HF100-asokat. kb. 40-45 Hz környékén halkul el nagyon. Ami meglepett, hogy felfelé csak 16 kHz-ig hallottam a magasat. Nem tudom, hogy ez már a fülem, vagy még a hangfal gyengesége-e. Majd kipróbálom más hangfalon is. Az a tervem, hogy karácsonyra meglepem magam egy pár jó minőségű studiomonitorral, majd akkor kiderül.
-
AMDFan
addikt
Töltsd le a Sinegen nevű programot és hallgasd meg. A hangerőt azért tekerd le előtte egy alacsony-közepes szintre.
Miután rányomsz a Power gombra, a frekvencia csúszkát tudod szépen lefelé húzni, vagy akár a billentyűkkel egyenletesen lefelé vinni. Lényeg hogy folyamatosan fix hangerőn legyen, mert így tudod megállapítani hogy mennyire esik be. Saccra olyan 60Hz-ig mennek le, aztán iszonyatosan beesnek. Lehet, hogy még a 40Hz-et is ki fogja adni, ha elég hangosra feltekered, persze ilyenkor az 1Khz-nél már "vérezni fog" a füled. -
J97
tag
Van valakinek valami infója arról, hogy a Genius 2000A és 1255A hangfalak meddig mennek le? Kb. hány Hz -ig? Próbáltam keresni de nem igazán leltem sehol. Természetesen a gyári 20 Hz és 55 Hz nem mérvadó, azokat megtaláltam. A tényleges érdekelne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest