-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
ZozzHUN #17196 üzenetére
Mennyit szánsz rá amúgy? Mert kicsivel többért használt Xonar DX hosszabb távra megéri
-
Viper26
nagyúr
MI a különbség az S330 és az S330D között?
Ha jól gondolom van A "D"-s változatban külön DAC, de jó hangkártyával erre nem feltétlen van szükség (nekem Xonar DS van). -
tipuka
addikt
azt én is néztem, hogy 50k, nagyon baba és az MM-ben sem drágább, mint máshol
csak annyit nem tudnék mellé dobni, mert hangkártyát is kell vennem, sokkal jobb a JBL LOFT 40-nél? meg néztem a kis tesóját a JBL LOFT 30-at. az 35k. a nagytesótól az a különbség van adatoknál, hogy más frekvencia átvitellel rendelkezik, de sajnos ahhoz nem értek, hogy mekkora tartomány a jó -tól,-ig.
ezekhez elég egy hangkártyát vennem?
mert nem látom, pl. hogy aktív lenne a leírásnál, bár lehet az én figyelmem kerülte el. vagy csak feleslegesen nézek ilyet
Swans D1080MKII-t próbáltam még keresni, az tudom, hogy aktiv és elég hangkártyára rákötni (remélem jól tudom), de azt nem is találok sehol.
-
B1T3
addikt
válasz
tipuka #17189 üzenetére
Nem tűnik rossznak, amikor én legutóbb szétnéztem a 40-60 árkategóriában, a JBL-től csak a Studio 130-at találtam 50 ezerért.
-
tipuka
addikt
én is arra gondoltam inkább
amúgy JBL LOFT 40-ről vélemény? a márkáról régebben jó benyomásaim voltak,d e ebben az árkategóriában nem tudom mit nyújtana
-
PuMbA
titán
válasz
Chappy #17187 üzenetére
Genius 1250B + használtan Xonar DG a minimum
15k-ból kijön... ez alatt ne vegyél semmit, mert számottevő javulás nem lesz
Azért kerül ennyibe, mert az olcsóak dobozhangúak és szarul szólnak, ha hallasz jobbat megérted
-
Chappy
tag
Heló!
Új hangszórót szeretnék venni, mivel a régi már elég régi (Maxxtro SPKA1A). Nem akarok zenét bömböltetni, kis szobában magam hallgatnám. 2.1-re gondoltam, valamint max 5 eFt-ra. Hát látom nagyon nem ez a kategória megy most... Anno tescoban 4k körül vettünk egyet a koleszba (2.1), nem volt rossz, egyetlen parája, hogy zúgott üresen, valamint még hallottuk hogy zúg, ha filmet néztünk (gondolom az 50 hz miatt).
MI kerül ennyibe a hangfalakon? Így látva a mezőnyt hajlandó vagyok akár 10-15k-t is áldozni, ha megéri. Látom hangkártya normálisabb 20eFt... Nekem integrált 7.1 hangkártyám van (ASUS P8H67-V Pro Rev 3.0).
Másik amit még nem értek: vannak ezek a 2.1 hangfalak, de csak egy sima jack megy a gépből... Nem úgy kellene, hogy mélynyomót a külön lyukba bedugni?
Elnézést, tényleg nem értek hozzá, és így sokallok azért ennyi pénzt. Anno otthoni géphez vettünk 4eFt-ért hangszórót, teljesen korrekt. Nem szomszédot akarok ilyesztgetni.
Ja és használtat venni megéri? Ha rosszul volt használva, az okozhat tartós károsodást minőségben (pl ha sokat volt bömböltetve)?
Üdv.
-
kadet93
tag
válasz
dudika10 #17178 üzenetére
Szerintem meg nem hallgattad a t200at. A "popularis" szot is gondolom csak azert hasznaltad, mert nem studio monitorkent aruljak. Hidd el ez nem az a kategoria, ahol barmelyik frekvenciat kisajnalnak(melye is az 5` ellenere a kialakitas miatt zsenialis) genelecet meg igaz nem, de mackie mr8at tobbszor is hallgattam egyik ismerosomnel es hatarozottan jobbnak tartom a swanst. Amugy csupaszon tenyleg nem mutat jol akarmilyen kornyezetben, de porvedo raccsal szerintem gyonyoru. Mindegy, en senkit se akarok rabeszelni, de egy meghallgatast meger szerintem a cucc.
-
tipuka
addikt
válasz
ZozzHUN #17177 üzenetére
ismerősöm 20k-ig keres olcsó 2.0 vagy 2.1-et ModeCom MC-MSF50 -ról vélemény?
az adatok nem tűnnek rossznak, a márka sem, 2 év garis.
-
dudika10
veterán
válasz
AMDFan #17179 üzenetére
Seggem a földhöz verném, ha 8050-es lehetne az asztalomon. Kellenek a fenének a 30Hz alatti hangok.
Nagyon-nagyon-nagyon nem egy kategória a Mackie-vel. Árban is van egy 10x-es szorzó mondjuk.
Kell mellé egy rendes forrás, meg az akusztikával kell még picit (sokat) foglalkozni, és tökéletes.Ha szűkösebbnek bizonyul a keret, akkor a Neumann KH120A-t érdemes meghallgatni.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #17178 üzenetére
Igazából az egész rendszeren változtatnék. Ha el tudnám adni a mélynyomómat és a szuberősítőmet akkor akár egy 8050-es Genelec is szóba jöhet, ha nem, akkor egy kisebb Genelecet egészítenék ki szubbal 60Hz alatt. Mondjuk a szub miatt kicsit fájna a szívem, mert akkor feladnám a 30Hz-es hangokat, de azért a 8050-es G. kárpótolna szerintem
-
drzozo
senior tag
Látom, hogy 10k körül leggyakrabban a Genius 1250B-t szoktátok ajánlani. Volt szerencsém ma kipróbálni a media markt-ban, nagyon szép és tiszta hangot produkált, de azért mégis csak hiányoltam a mélynyomót. A kérdésem az lenne, hogy ez megérné-e a felárat?
-
AMDFan
addikt
válasz
kadet93 #17173 üzenetére
Nekem bejön a Genelec féle design. Kicsit fura, de szerintem vállalható. Nekem a T200 designja nem tetszik annyira. Meg ugye ki tudja milyen a hangja, még nem hallottam, és nehéz lenne egymás mellett meghallgatni őket. Nekem eddig a Genelec 8000es sorozata abszolút favorit.
-
B1T3
addikt
válasz
tipuka #17172 üzenetére
Én folyton jókat olvasok a Microlabról, szerintem nem igazán kell tartani tőle. De ha bizonytalan az ember, egyszerű a megoldás: teszteket kell keresni az adott hangfalról, hátha kiderül, vannak-e típushibái, amellyel zavaró lenne az együttlét.
Csak sajnos nagyrészt külföldi nyelven íródott teszteket lehet csak olvasni a kevésbé ismert hangfalakról.
-
kadet93
tag
válasz
AMDFan #17171 üzenetére
igen, genelec ésszerű előrelépés, de nekem a design irányvonaluk nagyon nem jön be. Swans azért jó, mert jól is néz ki, de mégis jó árban mérik őket. Én most éppen az előbb említett T200B-re gyűjtök. Meghallgattam unokatesómnál és nem kicsi impulzus jött a beszerzésre...
-
AMDFan
addikt
Sziasztok, ha esetleg valakit érdekel komolyabb aktív 2.0, akkor eladó a Mackie MR5-ösöm
Hogy legyen viszonyítási alap, az Edifier R1900-hoz képest ez több kategóriával magasabb szinten mozog, erőben és hangminőségben is. -
B1T3
addikt
A Microlab Solo 6C vajon milyen lehet? Jókat olvasok róla, és ha nem tartasz a plazamarkettől, akkor a 33 580 Ft-os ár nagyon nem tűnik rossznak érte.
-
Sz_David
tag
Szia!
Googleben találtam, talán pcgear vagy mi a neve a cégnék, a weboldal szerint 1-3 hét a beszerzési időt igérnek.
Végül is lehet valahol mégegy raktár ahonnan könnyebben beszerezhető. Vagy nem? Mert 1-3 hét még talán belefér, de több már sok lenne.
És valaki tud segíteni az előző hozzászólásomban feltett kérdéseimmel kapcsolatban? -
PuMbA
titán
válasz
eszement24 #17162 üzenetére
Ááááá... ezek a kis mütyürszarok nem sokat érnek
Persze dobnak a hangzáson, de 10-ért venni egy ilyen félmegoldásokat...48kHz-en kívül nem is támogatnak mást...
bombibmw: Kicsivel többért az X-Fi HD USB jóval jobb, szóval nem érdemes megvenni. DX is szétveri simán.
-
bombibmw
veterán
válasz
eszement24 #17162 üzenetére
Nekem anno a SB X-fi USB Pro 5.1 nagyon sokat hozott hangzásban az alaplapihoz képest.
Lehet,hogy most le leszek hurrogva,de nekem nagyon bejött.
Lehet most is beújítok egyet,ha nem találok DX-et. -
PuMbA
titán
válasz
eszement24 #17158 üzenetére
Ha érdekel a szebb hangzás akkor érdemes, de 20k körül kezdődnek az értelmes külső hangkártyák
Ezek bőven elegendő alapszintű cuccok melyek sok-sok évig jók, mivel nem avulnak el
-
JoinR
őstag
PC-s integrált egy fokkal szerintem jobb lehet, amilyen laptopokat próbáltam, azon mind förtelmes volt a minőség, de egy 1250B mellé nagyon határeset a külső hangkártya, tekintve hogy érdemi előrelépés elég drágán kapható.
-
bombibmw
veterán
válasz
eszement24 #17158 üzenetére
Nekem tegnap óta van meg az említett Genius.
Elsőre kicsit tompának tűnt a hangja,de egy kis járatás után sokkal jobb lett,de kell még neki egy kis idő.
Alaplapival hajtom,de így is elég jól kijönnek a részletek,egy hangkártyától meg csak jobb lehet. -
PuMbA
titán
válasz
eszement24 #17155 üzenetére
Genius 1250B
Nem a 2.1-es, hanem a 2.0-ás...Ötezerszer jobb, mint az Altec förmedvényei
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon régóta egy Altec Lansing avs300at hajtok (2.1) és borzasztóan meg voltam elégedve a hangzásával, de most már kegyetlenül búg alapjáraton is
Állítólag valami "földelő hurok" probléma van ott a kábel és a hangszóró között (már nagyon szét van berhelve, mert többször halkult el az egyik, a jack dugóra mikor rárakom az ujjam vagy bármi hozzáér a hegyéhez, azonnal kegyetlenül kezd búgni) és helyette szeretnék egy hasonló kalibert. A fórum tele van az altec lansing búgási problémáival, de ha annyira bóg, mint ez kezdetben akkor nem lenne probléma. Egy srác 8k-ért adja az új Altec Lansing VS4121 szettet (3nap gari) azon töprengek. Esetleg valakinek más ötlete, ami hozza az avs300 minőségét minimál búgás halk zenehallgatáshoz is, de nincs 20-30k? Nagyon megköszönöm, hogy ha tudtok segíteni
-
Sz_David
tag
Sziasztok!
Szeretnék hangfalat venni (2.0 és 2.1 is jó
) számítógéphez, zenehallgatásra, játékra, filmnézésre.
Egy 15 négyzetméteres szobában lenne, ott is főleg a gép előtt ülve lenne használva, de lehet néha átnéze a másik, kb 25 négyzetméteres szobába.A szomszédnál sikerült kipróbálni egy Genius 1255A hangfalat, hááát a basszus lehetne picit szebb, de mennyiségre megfelelő, meg talán a magas sem az igazi, de ezt elkönyvelhetem annak, hogy nem állít semmit sem az EQ, meg olcsó rendszer. Hangerőben megfelel
Nekem körülbelül 35 ezer forintom van a hangfalra, aminél nem szeretnék sokkal többet költeni, és egy új hangkártya is fog beszerzésre kerülni, lehetőleg maximum 10 ezer forintért, de van egy olyan érzésem hogy drágább lesz.
Eddig az Edifier R1600T Plus és az Edifier R1900TII hangfalakat nézegettem. Jóknak tűnnek
Még annyit megemlítenék hogy a hangfalak általában kulturált hangerőn mennének, tehát fontos hogy csendes hangerőnél is szépen szóljanak, "ne legyen" háttérzaj, meg ilyesmik. Meg ha az egyik csendesebb de szebben szól, inkább szóljon szebben.
Ezek ismeretében kérdezlek titeket, hogy szerintetek melyik hangfalat vegyem. És mi a különbség az Edifier R1600T Plus és R1900TII hangfalak közt? Megér 10k többletet az 1900as? (természetesen más hangfalak is szóba jöhetnek
)
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést a kisregényért
-
Haart
addikt
Így van 60k viszont már nagyon sok egy hangfalra szerintem, ezért is nem vettem idáig olyan árfekvésből.
Viszont az erősítő+hangfal kombinációt sem szeretném mert nincs hova tennem az erősítőt PC-hez való asztalom révén.Szívem szerint meghallgatnék egy Behringer ms40-et optikai kimenetről. De én kicsit keveslem a 4.75"-os mélyet.
Szóval nehéz, mert nem lehet elmenni semmilyen boltba ahol például ezen hangfalak meghallgathatók.
Így max a tesztekre vagy hajlandó támaszkodni, vagy mint én egyszerűen bevállalod és buksz vagy nyersz. -
B1T3
addikt
Lehet, nem hallottam még azt szólni, és nem is tudtam, milyen hangfalad van. Itt jegyezném meg, hogy kár a Modecom hangfalak „kikopásáért”. Pl. 14 ezer környékén volt anno Modecom MC-HF40, kíváncsi lennék, hogy szól a 24/32-höz képest.
És valóban jelentősebb előrelépés 60 körül kezdődik a 30 ezres hangfalakhoz képest. Már csak azért is, mert a kettő közötti árfekvésben alig kapni valamit.
-
Haart
addikt
Jelenleg nekem egy modecom mc-hf60-asom van. Ez is kb az a kategória. Viszont ez sem egy nagy durranás.
Valahol ezek az aktív hangfalak mindig az erősítő minőségében szenvednek hiányt ami bennük van.
Nem tudom én sem mi lehetne ennél jobb, ami jobb az már lehet hogy 2x ennyibe kerül. Anynit meg nem akarok kiadni rá. -
B1T3
addikt
30-40 között eleve nem is nagyon sok hangfalat találni szerintem. Egyetlen helyen láttam Microlab Solo 2C-t 34590 Ft-ért; ez a hangfal nem tűnik rossznak, de egyrészt nem sok tapasztalatot olvastam róla (habár iponon van róla egy rövid teszt), másrészt ebben a webshopban nem is ennek a képe szerepel (hanem talán az 5C-é), szóval ki tudja, milyen ez a webshop, és van-e egyáltalán még ilyen hangfaluk.
-
apuc
őstag
Távirányítóban tökéletes a madzagos, ki-bekapcs, hangerőállítós.
Meggondolom..csak a kis hangfalak mennnének a helyhiányunk miatt a szekrény-polcra, a mélynyomó az asztal alá..a 2 hangfalasnál mivel nem fér az asztalon,(semmi hely) nem tudnám kapcsolgatni..még az 5.1-esen is gondolkodom, de 15.-ért az gondolom még silányabb lenne , mint egy 2.1-es.. -
-
PuMbA
titán
-
Bib
őstag
Hozzászólás -ra valaki?
-
tylerddd
veterán
Megjött a Genius SP-HF1250B, nagyon szépen szól az árához képest, van benne szufla bőven. Az anyaghasználat pedig tényleg dicséretes egy ilyen árkategóriájú cucctól!
-
JoinR
őstag
(#17136) ZozzHUN: tudom, régen kb. első számú ajánlott termék volt, én csak a saját véleményem mondom. Lehet, hogy valakinek megfelel, viszont tudok olyat, akitől vettem anno az R1900-at, hogy ő lehúzta pl. az 1255A-val szemben.
(#17137) apuc: ehhez leírás szerint nincs távirányító, amit mondtál, hogy kellhet. Ránézésre amúgy tragikus, próbálj olyasmit keresni, aminek minél nagyobbak a szatelitjei, hátha ki tudnak préselni magukból valami középtartományt.
MODE COM MC-MSF50, ehhez nincs távirányító
korábban említett Creative T3300
esetleg TRACER Zen TRG-499, mert jól néz ki
Ezeket mondanám 15k körül, ha nagyon muszáj lenne 2.1-et venni, de egyébként egyik sem kimondottan ajánlott. -
JoinR
őstag
válasz
ZozzHUN #17133 üzenetére
Az oké, hogy most ezek kaphatók, de én nyugodt szívvel nem tudnám ajánlani őket annak tudatában, hogy pár hónapja zsírúj R1600-at meg R1900-at adtam el 23k-ért amik azért más szinten mozognak. Infláció meg gyenge forint, de nem indokolt ilyen szintű drágulás
Azt mondanám, hogy 10k alatt 1250B, 20k körül Modecom 56, és igazán választék 60k felett kezdődik.
2.1-ből meg Modecom 60-at meg lehet próbálni 21k-ért, mert hallgathatónak néz ki, más meg nem nagyon van sajnos. Még az előző hsz-emet kiegészíteném ezzel, tehát nem mondom, hogy az összes 2.1 30k alatt rossz, pl. játékra vagy filmre én is olyat vennék, itt a zenehallgatásra írtam inkább. -
JoinR
őstag
17k-ért T20 hogy ajánlott? Az is valamikor 12 ezer körül volt, sose adnék érte még 15-öt se. Az 1255A is jobb nála, korábban a T20 akkor volt ajánlott, ha nagyon helyhiány volt. Akkor már meg kell toltadni, és 22k-ért Modecom 56.
(#17130) apuc: akkor válassz olyat, ami megfelel az igényeknek, sok különbség nem lesz köztük. Mély dobozhangú, közép nincs, magas cincog, mint kb. az összes 30k alatt.
(#17131) Bitpalace: Annyiban lehet jobb, hogy nincs vagy kisebb az alapzaja, minőségben a 24 bizonyára jobb.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Bitpalace #17126 üzenetére
Azért elég jó fülem van és nem volt alap búgás. Hangerőre sokkal jobb a 1250B, ugyan azokkal a zenékkel néztem meg és nem igazán vehető észre a szebb hangja a T20-nak. 1 nap eltéréssel próbáltam ki a kettőt, szóval nem a levegőbe beszélek
10k-ért 1250B
17k-ért T20 Series II-t kellene ajánlani, ennyi
(De mint mondtam, én nem vennék újra 1250B-t, nehogy 2 év múlva elhalkul az egyik oldal, garancia nyista, és jöhetek ide sírni hogy szart vettem
)
apuc: 2.0-val többre mész az okosok szerint, mint egy gyenge 2.1-el ebben az árkategóriában. Ha 2.1 kell akkor tágítsd a budget-et, vagy vegyél amit szeretnél
-
Bib
őstag
Sziasztok! Véleményeket várnék M-Audio BX5 D2-ről,jó vétel 55k-ért?
-
apuc
őstag
Szeretnék 2.1-es hangfalrendszert a Pc-hez, szerintetek max. 15 ezerig melyiket érdemes most leginkább megvennem?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
StSanya #17117 üzenetére
iPon-ban még 2 év garival adják, és ott kapható a Series I is, de én kedveskedni akartam a boltnak akitől a 1250B-t vettem, ezért a T20-ast is ott vettem. Röhej, hogy még nekem van bűntudatom, ha gyári hibás cuccot kapok és vissza kell vinnem, és ne adj isten ott nem kapok olyat amit akarok, és máshol szeretném inkább elkölteni a pénzem.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
MODE COM MC-SHF56 megér 22500.-ot? -
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN #17110 üzenetére
Őszintén szólva nem annyira érződik a Genius 1250B és a T20 Series II különbsége, talán kicsit tisztábbak lettek a hangok, kéken világít a hangerő potméter... És remélhetőleg nem fog elromlani 1 hét után
Ha ajánlani kéne, akkor inkább 1250B 2 év garanciával, de én a T20-ast sem bántam meg így
-
Bodz
nagyúr
válasz
pulutodurumo #17113 üzenetére
Szia!
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Erről esetleg van valami tapasztalat? Vagy csak vélemény? A méretei alapján annyira nem lehet gyász. Vagy nézelődjek a szintén olcsóbb 2.1-esek közt? -
Willie
őstag
Köszi a választ.
Eddig csak cseresznye színű hangfalakban gondolkoztam. A Genius márkanévvel vannak fenntartásaim. A Creative T20 Series II szimpatikus, csak sajnos fekete, illetve az ára egy kicsit magas. A T10 10 wattos teljesítménye mire elég?
Első körben szerintem írok pár webshopnak levelet a Modecom hangfalakkal kapcsolatosan. -
ZozzHUN
addikt
T20 Series II beüzemelve, Linkin Park-kal tesztelem. Majd szólok milyen lett
Ami mondjuk elsőre feltűnt az az, hogy a Genius 1250B 2x ilyen hangos. Ez 50%-os hangerőn olyan hangos mint a 1250B 25%-on. Mélyek elsőre szépek.
-
B1T3
addikt
válasz
Willie #17108 üzenetére
Ha azt nézzük, mennyi volt a minimum ár, amitől kaphatóak voltak valamikor (11k HUF környéke), akkor pl. Creative Inspire T10 vagy Genius SP-HF 1250B mozog ilyen árfekvésben. Bár én inkább hozzátennék picit, és a Creative GigaWorks T20 Series II-t választanám (17k-ért). Árban ezek között helyezkedik el (14k-ért) a Genius SP-HF 1800A, de nem tudom, merjem-e ajánlani, ugyanis – bár a különféle oldalakon a vásárlók általában jó véleményt mondtak róla (bár mit is mondhatna egy friss tulaj), továbbá a specifikációk alapján nem tűnik rossznak – pont itt, ebben a topikban nem nagyon ajánlgatják.
Azt pedig szerintem senki nem tudja, lesznek-e még, és nem is nagyon érdemes rá várni. Esetleg – ha a Modecomok tetszenek – a webshopoknál érdeklődhetsz, várható-e ezen hangfalak forgalmazása valamikor a közeljövőben.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lesz-e még MODECOM MC-HF24/32 ? Esetleg ezek helyett most mi az ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- LEGO klub
- Milyen házat vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest