Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy jól hangzó és dizájnos 2.0-ás hangfalszettet. A kiszemeltem a ModeCom MC-HF24. Viszont ha megérné akkor rákölteném az a különbséget és megvenném a ModeCom MC-HF32-őt. A hangfalakat zenehallgatásra használnám. Melyik a jobbik választás? -
SUPERBIKEMEN
csendes tag
válasz
YellowFlash #16594 üzenetére
Én már hallottam hogy szól hát egy szemét az egész magas hangok nem is léteztek közép szintúgy a mély meg korlátlan menyiségben terjengett a szobába de olyan csapnivaló minőségben hogy nem hívnám mélynek én egyáltalán nem javaslom.
-
J97
tag
válasz
Van akinek bejött a hangja de azoknak a logi X és Z széria karakterisztikája is tetszett. Valószínűleg ez is mély puffogós és csilingelős fajta. A kinézete meg olyan, ahogy PuMbA mondja bár ez is egyéni ízlés. Én személy szerint nem adnék érte egy hajítófát sem. Sajnos a Genius leépítette azt a termékvonalát, ami értelmesebb volt. Az 1255A -val ki is vezette ezt a vonalat.
-
PuMbA
titán
válasz
Áh, csak rá kell nézni
Első számú alapszabály, hogy csicska kinézetű olcsó hangfalak rosszul szólnak.
-
Zoli133
addikt
válasz
Ugyan nem halottam, de azon 2.1ek amik 25 alatt voltak eddig mind elvéreztek nálam.
1%nál kisebb az esélye, hogy ez jobb mint a többi. -
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
A GENIUS SW-G 2.1 3000-ről milyen véleményen vagytok? Ér annyit, amennyiért kínálják? -
PuMbA
titán
válasz
YellowFlash #16592 üzenetére
Hát jobb
Amit mérlegelned kell, hogy mi van ha véletlenül elromlik (mondjuk én még pont nem láttam hangkártyát elromolni, pedig 98 óta van PC-nk, fogalmam sincs a romlási arányról, de nagyon pici lehet), mert ugye a Xonarnak van magyar garija
PCGear-rel nincs semmi probléma. Már többen rendeltek innen, csak előfordul, hogy késik az áru.
-
YellowFlash
aktív tag
Ez a Musiland 01 annyival jobb mint egy Xonar D1?
Mert árban kb ugyanott vannak. Igen egyébként, most beépített, alaplapival szól a hangfalalam, de nagyon recseg.
Dizájnban nagyon bejön a C3, de az ára kicsit borsos. Mindenesetre ha lesz rá keret a nyáron, nemsoká szülinap
akkor egy C3+Musiland/Xonar D1 kombó lesz a befutó, ha mégsem, akkor a hangkártya mellé egy R1600T-t veszek.
Köszi szépen a segítséget PuMbA!
Ezzel a PCGear bolttal van valakinek valami tapasztalata? Mert még nem halottam igazán róluk. -
PuMbA
titán
válasz
koma106 #16589 üzenetére
Kérdezd meg a itt
Ezeknek menniük kell Mac-en és jók, de ott biztos mondanak valami mást is: Creative X-Fi HD, SMSL SD-1955+
-
PuMbA
titán
válasz
YellowFlash #16587 üzenetére
Nem THX-es, mert csak megvették rá a plecsnit és a 200W-ot is csak ráírták.
"Hát nem tudom... 2.0-ról mindig is az a vélemény keringett bennem, hogy nincs elég basszus bennük."
Azért van bennük, csak kell egy normális hangkártya mellé
Edifier R1600T + Musiland hangkártyával előrébb lennél, mint 50k-ért például a C3-mal hangkártya nélkül (ha jól értem, akkor alaplapi integráltad van most). harry még felvázolt egy megoldást, az Edifier S330D személyében, ami optikai bementes (tehát van saját beépített hangkártyája), de gyengébb, mint a C3 és a beépített minősége, biztos nem veri a Musilandot. Ha meg a jövőben váltasz hangfalat, akkor meg venned kell hangkártyát. Nem tudok helyetted dönteni, én R1600T-t meg Musilandot vennék, ha számítógépes cuccokban gondolkoznék
-
YellowFlash
aktív tag
A Logitech Z623-ról mi a vélemény? THX-es, 200W-os, szóval nem lehet gyenge basszusa.
40K-ért van iPon-on, egészen elfogadható ár. Mire rendelnék (még 1-2 hónap kb), lehet le is menne a régi árára, 35K köréHát nem tudom... 2.0-ról mindig is az a vélemény keringett bennem, hogy nincs elég basszus bennük. Ezért kéne egy 2.1-es szett, amiben a láda adja a basszust. Egyébként nem is olyan vészes az Edifier. Gondolom jó márka, mert sokan ajánlgatják. Egy kis melóval meg is lenne rá a zsé.
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #16584 üzenetére
Menj át a fejes topikba
5.1-et felejtsd el, annyit érnek, mint egy talicska szar.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Milyen fülest ajánlanátok:
-12.000 körül (+-)
-20.000 körül (+-)
-30.000 körül (+-)Ha lehet több alternatívát és meghallgatnék. Nincs hangkártyám. Zenehallgatásra, és játékra kéne. Sokat van rajtam, tehát szempont:
-kényelem
-esetleg jó szellőzés, hogy nyáron se izzadjak annyira beleMikrofonra nincs szükségem, de ha esetleg még is van, nem gond.
Köszönet!
-
PuMbA
titán
válasz
zenwalk #16581 üzenetére
Akkor szerintem azért hiányolod a mélyet (laptop analógról megy a Behringer is ugye?), egy jó hangkártya azért sokat dob ezen, nem lesz 2.1-es mélyed, de bőven jobb lesz a helyzet. Ha nem Linuxozol, akkor ez például jó vétel. A C3-at önmagában megvenni meg nincs értelme, mert hangkártyára meg nem jut
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Játékhoz keresek hangfalat. Jelenleg egy behringer ms-40-em van, amivel teljesen megvagyok elégedve zenehallgatás közben, viszont játék közben hiányolom a mélyét. Szóval tudnátok ajánlani 40-50k körül 2.1-es hangfalat? Vagy ilyen árban mit érdemes venni? -
PR0JECTNR56
addikt
Esetleg még őket lehet megemlíteni, ha a költséghatékonyság fontos.
(#16577) PuMbA:
Ez nem ugyanaz?Semmi, más csatlakozók vannak rajta. -
PuMbA
titán
Jaja, én is nem rég néztem, de 20k szállítással együtt
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
YellowFlash #16570 üzenetére
Régen volt ebben az árkategóriában, de most csak ez van, ami normális. 2.0 nem lenne jó? Érdemes jobb hangkártyát venni, de inkább egy ASUS-nál van komolyabb, alig többért: Musiland Monitor 01
-
perempe
veterán
válasz
YellowFlash #16570 üzenetére
én alaplapi hang után próbáltam ki $7-os PCM2704 usb dac-ot, és hatalmasat javult a hangminőség. kipróbálni vettem, meg esetleg később komolyabb rendszert hajtani, mert van toslink és koax kimenete is. bár ez csak 44/48kHz - 16bit.
[link]
bocs az offért. -
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
2.1-es szettet keresnék, de fogalmam sincs, hogy melyik gyártónak vannak most jól eltalált hangszórói.
Ártani nem ártana, ha erőteljes basszus lenne benne, szeretem idegesíteni a szomszédokat.
Max 35-40E Ft-ot szeretnék rászánni, de ezt már csak akkor, ha abszolút megéri az árát. Különösebben favorizált gyártóm nincs, hogy melyik jobb-rosszabb, ehhez ti értetek úgyis.Annyi lenne még, hogy egy 30E Ft körüli hangfalhoz, érdemes egy jobb hangkártyát venni? Jobb alatt értek pl.: Asus Xonar D1 kategóriát.
-
matec7
tag
Sziasztok! 2.1-es hangfalnál elromlani látszik a vezeték a mélynyomótól a hangszórók felé. Ha 2.0-s hangszórókat veszek akkor azok együtt tudnak majd működni a meglévő mélynyomóval? Bocsi, ha amatőr a kérdés, nem akarok mélynyomót is venni, ha csak a hangszórók romlottak el
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék hangfalat vásárolni, ami inkább zenehallgatásra , zeneszerkesztésre lenne használva. És játék.
Egy emu 1212m hangkari ketyeg a gépben, szal 5.1 hangfalak nem jönnek számításba.
Vagy studió monitor, vagy valami ütős 2.1 hangfalszett ami azért hangminőségre is ott van, milyet ajánlanátok? árban 40e-80e között kb...(picit fentebb)
Köszönöm -
-
Isual
veterán
Sziasztok!
15-16k-ig milyen 2.0-ás szettet ajánlanátok PC-hez?
Valami "helytakarékos" satelliták kellenének, mert túl nagy kiszerelés sajnos nem fér el a monitor mellett, kicsi az asztal.. -
harry
veterán
válasz
freelanced #16561 üzenetére
Azért ezekre igazán rákereshetnél, minden héten többször szó esik róluk...
Modecom lehet alternatíva magasabb árfekvésben is. -
PuMbA
titán
válasz
freelanced #16559 üzenetére
Modecom MC-HF24 és 32
-
freelanced
addikt
Most, hogy már nem árulják az 1255A-t mi van hasonló árban.
-
Misser
tag
Pár poszttal fentebb említettem, hogy az s330d középtartománya lehetne jobb. Egy egyszerű kábelcsere javít a dolgon. Az elrendezés miatt kellett új kábelt vennem, még szerencse, hogy így alakult.
Még régen olvastam valakitől, hogy hangrendszernél az első, hogy a gyári kábelezést cserélni kell... igazán megfogadhattam volna : ) -
koma106
senior tag
válasz
koma106 #16514 üzenetére
Tud valaki ajánlani nekem szervízt, vagy egy "segítőkész kollégát" (esetleg másik fórumot) innen a prohardverről?
Edifier System E3300-at használok már vagy két éve. Az utóbbi időben erős alapzaja lett, akkor is ha nincs csatlakoztatva a számítógéphez, - az sem számít ha a hangerőt is letekerem. Mi okozhatja ezt? Szerintetek orvosolható?
-
Zoli133
addikt
Normális külső hangkártyák több bemenettel rnedelkezenk, így egyszerre tud a gépre és TV-re kötve élni (az épp melyik szól részbe ne menjünk most bele), mivel külső így evidens, hogy fut a PC inaktív állapotában is, amennyiben atápellátását nem onnan kapja, de ez a legtöbbre igaz, vagy minimális erőfeszítéssel megoldható.
A témakört itt kezdem off-nak érezni, javaslom itt a folytatást.
-
harry
veterán
Lényegében igen.
Ha a forrásból (akár a tv, akár a hangkártyád) át tudod vinni a hangot digitális úton (pl. optika), akkor a forrás minősége nem játszik szerepet, hiszen majd az az eszköz végzi a digitális - analóg konverziót, amire végül kötöd a digitális jeleket. Vagyis ha pl. a a TV-t átkötöd egy optikai kábellal a hangfalra, akkor az abban lévő konverter (DAC) minősége fog számítani. Vagy kötheted a TV-t a hangkártyádra, ha van rajta digitális bemenet, és azt analóggal (jack, rca) a hangfalra. Utóbbi azért jobb, mert nagyobb a választék olyan hangfalból, amiken nincs optikai bemenet, és gyanítom egy jó hangkártyát beszerezni egyszerűbb, mint egy jó DAC-al ellátott hangfalat.
Noha mondjuk nem teljesen értem, akkor mindig menne a géped is, ha filmezel? Már, ha az abban lévő hangkártyára akarod kötni a TV-t, majd arra a hangfalat.
Vagy ha a gépről mennek a filmek, akkor úgyis a hangkártyádról mennek a jelek, így a TV hangját nem kell kötni sehova. -
Vekko
aktív tag
Na ez a téma most magával ragadott.
Tehát ha jól értem, van valamilyen eszközünk (xbox, tv, stb), aminek van S/PDIF csatlakozója és azt rákötöm mondjuk az E-MU 404-es USB hangkártyájára abból meg RCA-val egy jó minőségű hangfalra, akkor tök8, hogy milyen a "hangkártyája" van az adott tvnek, konzolnak? Mert jó minőségű lesz kb. kihagyva az alapeszköz "hangkártyáját"?
-
Misser
tag
-
Zoli133
addikt
válasz
Misser #16547 üzenetére
Ugyan úgy ahogy minden optikai eszköz. Az adatfolyam egyirányú, tehát a TV küldi az adatot ha be van állítva a DAC pedig átalakítja a digitális jelet analóggá, másik irányú (DAC -> TV) adatforgalom nincs. A TV-t nem érdekli ki kapja a jelet, vagy mit csinál vele, csak küldi, de PC-n is így működik a S/PDIF.
-
Zoli133
addikt
-
Zoli133
addikt
válasz
Misser #16543 üzenetére
Igen, csak a hangdobozba+DAC kombóknál ( meg a legtöbb X in 1 dolognál) valami mindig megsínyli a dolgot, emiatt, ajánlottam, hogy külön vegyen egy DAC-ot ami fogad optikai jelet, és azután kösse a hangszórókat. Így olcsóbban kapja a jobb minpséget mint az egybe megoldásoknál, tapasztalataim szerint.
-
PuMbA
titán
XtremeAudio és a laptopé nem valami bíztató, Xboxét nem tudom hova tenni. Igazából én is azt hittem a hangfalaimról, hogy kicsit mélyhiányos, XtremeAudio szintű kártyáról váltottam és egyből jobban odapörkölt a mély. Ezekbe a hangkártyákba nincs nagy kraft. A lényeg, hogy egy hangkártya is nagyon bele tud szólni, hogy milyen mélyed van, következő lépés majd ez lehet számodra a hangfal mellett
-
Vekko
aktív tag
Említésre se méltó, DAEWOO AMI-316r maga az "erősítő" a hangfalak meg egy hasonlóan idős másik hifiből vannak (ezt csak később tudom megnézni). Ezen kívül még van egy logitech x-230-as de annak zörög a mélynyomója.
(Gondolkodtam 5.1-ben is de mivel ágyból nézném, ami sarkokba van tolva eléggé kivitelezhetetlen és persze kicsi a szoba is.)
-
Vekko
aktív tag
Senki nem tud ajánlani Edifier HCS2330 alternatívát? Vagy egy jó 2.1-es hangrendszert?
-
Bitpalace
senior tag
Amúgy is kicsit hangosnak véltem, de most már nem csak ha közel megyek hozzá, hanem messziről is hallani. De nem értem, hogy miért van ez a Modecom-nál. Hallottam már nem egy 2.1 szettet ebben az árfekvésben, ami ugye gyengébb is, de annak nincs hangja ennek meg van? hogy is van ez?
Na, de viszem vissza szervízbe és majd kiderül, de azért örülnék ha mások is megosztanák tapasztalatukat, hogy nekik mennyire búg. Lehet már akkor baja volt mikor megvettem.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Eszméletlen módon elkezdett búgni a modecom HF24 hangfalam! Ez típushiba, vagy sem?
Viszem vissza szervízbe, csak ha azt mondják nem tudnak vele mit kezdeni, akkor a keretben keresnék tudásban azonost, csak nem tudom mi van ilyen árban még...üdv!
-
kadet93
tag
válasz
mézespálinka #16517 üzenetére
Egy jvc boomblastert próbálj meg szerválni valami apróhírdetéses oldalról. Szerintem régebbi modellt találsz 50 alatt. Akkumulátor hajtja és nagyon jól szól. Van iphone dokkoló is rajta+ néhány vízálló is valamilyen szinten. Nekünk az van és kerti partyhoz nem nagyon találsz jobbat...
-
mézespálinka
senior tag
Hát igazából főleg nyári alkalmakra kéne (sátrazás, stb stb), hogy tudjunk zenét hallgatni. Néztem hordozható, akkumulátoros kombókat (élőben is hallottam ilyet) brutál jól szól tényleg nagyon dúrva, de az mind 80k+, annyit pedig nem szeretnék költeni rá, ezért gondolkodom ilyen megoldásban. Olvastam akksis hangfalakról is pl. Genius SP-960BT, csak ez utóbbit nem hallottam élőben, logitech-től pedig amit linkeltem hallottam már és elég hangos volt, ezért gondolkodtam ilyen megoldásban. Sajnos, ahogy találtam linkeket az akksis hangszórók vagy kicsik kés halkak, vagy(/és) csak ipod-al vagy iphone-val mennek, vagy 40-50k+ba kerülnek. Esetleg a fenti igényekhez tudtok ajánlani valamit, vagy ilyen igazából nem létezik (se usb-s, se akksis) és máshogy kell megoldani?
-
harry
veterán
válasz
mézespálinka #16515 üzenetére
1, Pl. a Logitech Z120 ilyen, vagy Genius SP-U150X, de amúgy nem ismerem ezeket.
De én úgy általában, nem sokat várnék egy ilyen cucctól... Mire szeretnéd használni? Telefonhoz? Van olyan is, amihez nem is kell külső táp.2, Elvileg bármilyen tápról tud működni, ami USB-s eszközöket lát el (vagyis 5v-ot ad le, és 500mA-t - persze ha ez utóbbi több, nem baj).
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
1.) Tudnátok ajánlani hangfalat, amely a laptopokhoz szánt hangfalakhoz hasonlóan usb-n keresztül kapja a tápellátást, DE a hang nem az usb-n hanem sima jack-en keresztül megy?
2.) Egy ilyen hangfal -már, ha létezik- működtethető külső akkumulátorról? pl. egy ilyenről: [link] -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Edifier System E3300-at használok már vagy két éve. Az utóbbi időben erős alapzaja lett, akkor is ha nincs csatlakoztatva a számítógéphez, - az sem számít ha a hangerőt is letekerem. Mi okozhatja ezt? Szerintetek orvosolható?
-
tempx
tag
Sziasztok!
Az Edifier R2000T is van olyan jó mint a többi (1600/1900)? Lehet kapni valahol Mo-n?
Külföldön is csak itt találtam egyedül:thx
-
Vekko
aktív tag
Létezik Edifier HCS2330 2.1 alternatíva? Ahogy látom már nem forgalmazzák. Újonnan szeretnék venni és garancia sem ártana.
-
harry
veterán
válasz
freelanced #16509 üzenetére
Vedd meg, add el haszonnal piacon, majd a nyereségből vegyél mást
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #16509 üzenetére
Akkor se. Ha a z906 kilőve, akkor vegyük a második legdrágábbat a z623-at, az fele áron 29k, de attól ez az Edifier R1600T jobb és ugyanannyiba kerül
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #16507 üzenetére
Mennyivel olcsóbban?
-
Zoli133
addikt
válasz
freelanced #16505 üzenetére
Ajánlani egyiket sem tudjuk, mindegyiknek van jobb alternatívája adott áron.
-
freelanced
addikt
Üdv! A Logitech hangfalak közül melyiket tudnátok ajánlani? A Z906 kivételével?
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
10k környékén lehet már kapni külső hangkártyát ami árához képest korrekt? Mert megőrülök már a laptop jack csatijától, ha csak bekapcsolom a hangfalat, sistereg össze vissza, borzasztó az alaplapi....
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest