Hirdetés
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deezy
csendes tag
-
deezy
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja végre megjött az Edifier HCS2330 2.1-es rendszerem. Lenne egy kérdésem ami számomra nem tiszta ennek a mélyládája passiv radiatoros? Ugyanis nekem a ládán a rács alatti tányér semmit nem mozog lehet hogy nem ez a neve de arra gondolok amikor beletesznek a láda belsejébe egy kis tányért és valójába az löki a mélyet. Ez az egy dolog nem okés számomra remélem tud valaki segíteni! -
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #10286 üzenetére
És ha a nagybőgő (de tőlem aztán dob is lehet, mert annak sem sok köze van a valósághoz egy z2300 mélynyomón) nem úgy szól ahogy kéne, akkor szerinted a nem is létező hangszerek úgy fognak szólni ahogy azt megálmodták?
Nem igazán...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #10281 üzenetére
Voltál Te már koncerten ahol nem az volt a cél, hogy minél hangosabb legyen a végeredmény?
Nem, a koncertek hangosítása nem mérvadó akár hiszed akár nem.
Hallgass meg egy valódi nagybőgőt és utána ugyan azt egy z2300-n. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. És nem, nem a z2300 olyan hűdejó.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Sziasztok!
A fejes jackek minősége milyen szokott lenni a 2.1es hangrendszereken általánosságban?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #10246 üzenetére
Nah, akkor én is becsatlakozok mint tapasztalt moddingolt Z-2300 tulaj.
Mikor megvettem anno a Z-2300-at, elég nagy előrelépés volt, tetszett, nagyon jó volt. De aztán éreztem, hogy hiányzik valami, nem annyira tiszta a hangja, nem éreztem eléggé dinamikusnak a számokat. Ekkortájt váltottam FLAC-re, ami elég nagy előrelépést hozott már akkor is, majd megvettem az Asus Xonar D1 7.1-es hangkártyámat, ami igazán kihozta a Z-ből ami tud. De még ekkor sem éreztem elég jónak. A méllyel meg voltam elégedve, de a szatelitek közép és magas tartományai egybemosódtak, nem tetszettek. Ilyenkor vettem meg a Magnat Motion 110-es szateliteket. Hatalmas előrelépés volt, talán ez volt a legnagyobb.
Nahmost, Te ezt nevezed egyébként puffogó mélynek? 1, 2. Lehet nevezni annak is, de inkább azt mondanám, hogy nagyon alacsony frekvencián szól a mély és beremegteti a tárgyakat kb. 20 méteres körzetben
Érdekes dolog, hogy nem mindegy, hogy az ember hol hallgatja. Milyen közel van a mélynyomótól, mert teljesen mást hall. Lehet, hogy csak a távolság volt rossz nálad amikor hallgattad. Természetesen ez fizikai törvényekkel magyarázható, hogy miért van (frekvencia, hullámhossz)
Igazából ez a puffogó mély megfogalmazás eléggé érdekes, mert mit csináljon szerinted egy mély láda? Löknie kell a reflexnyílásból a levegőt és kész. Ha voltál szórakozóhelyen, discoban, koncerten ott is ugyanezt csinálja a hangfal, csak nem ebben az árkategóriában.
-
Viper26
nagyúr
R2000T kapható nálunk?Eddig nem nagyon találtam.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
J97
tag
válasz Tothgera30 #10235 üzenetére
Én majd az R1900 beszámolót várom nagyon!
Nem szorosan ide kapcsolódik de pár személyes tapasztalatomat szeretném leírni ezzel a márka minőség sztereotípiával kapcsolatban. Logitechnél sincs kolbászból a kerítés, profitorientált cég az is. Kezeim között megfordult már jó pár termékük, billentyűzet, egér, hangfal, joystick. Jó pár meg is hibásodott belőle. Szétszedve elnézve a belsejét a spórolás a logitech termékein is visszatükröződött. Elég csak annyit megemlítenem, hogy a logi joyban a kábelek rögzítése nemes egyszerűséggel kék szigetelő szalaggal voltak megoldva, a potméterek kicsik, műanyagok, gyatrák, javíthatatlan, kuka szabatos lett. (Azóta logi joyt nem!) Billentyűzet esetében a kakaóbiztos billentyűzetükbe beleborult egy kis folyadék, nem is volt vele baj majd csak fél év után. A fóliára felvitt gyenge minőségű anyag szétkorrodált. A billentyűzetet szétszedve azon is visszatükröződött a költséghatékonyság. Hozzáteszem nem egy olcsó billentyűzet volt 10k feletti árával, de belül nem volt jobban megkonstruálva, jobb minőségű anyag használva, mint egy 2k -s geniuson. Volt tőlük Z szériás 5.1 hangfalam is. Azt élőben nem láttam szétszedve, de neten láttam a belsejéről készült képeket. Első reakcióm az volt, hogy ez a tákolmány ennyi sok x ezer forint? Biztos a THX minősítés és a hangzása miatt, természetesen kiderült azóta számomra is, hogy a THX plecsni ami rajta díszelgett nem jelent egyet a hangminőséggel. Ezzel nem a genius termékeket akarom fényezni, szó sincs róla, nekem hibásodott meg genius termékem is egy 2000A személyében. Egy 1255A -t szereztem be helyette majd egy éve, azóta is üzemel. A 2000A -t pedig 1600 Ft -ból rendbe hoztam és azóta kis kiválóan teszi a dolgát. Ezt a hozzászólást pedig nem vitaindítónak szánom, hanem csak azt szeretném ezzel elérni, hogy nem muszáj a marketingesek által felturbózott márkanévnek feltétel nélkül bedőlni. Gondoljunk csak bele, hogy példának okáért a 10 ezer forintos billentyűzet előállítási költsége logitechéknek sem került többe, mint a genius cégnek. Viszont az árát a márkára, minőségre, komfortra hivatkozva rendesen megnyomták. Amint mondtam profitorientált cég ők is. Ami viszont tény, hogy a logitech garanciális ügyintézésére nem lehet panasz!
[ Szerkesztve ]
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
CsB84
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nem értem, miért nem lehet a neten semmilyen tesztet, bemutatót, vagy véleményt találni a ModeCom MC-HF60-asról... Még külföldit sem találtam...
Továbbra sincs senki, aki hallotta volna már szólni? Én most már egyre kíváncsibb lennék, hogy mire képesek azok a 8"-os mély-közepek. Akárhogy is nézzük, az már 20 cm, sok gyártó ekkora mélynyomókat gyárt. -
dudika10
veterán
válasz Chosen #10258 üzenetére
Menj el a Hitspace-be (keletinél) és kérdd, hogy mutassanak valami olyat aminek a hangja referencia közeli. Valószínűleg mutatnak majd valami Genelec párt 4-500k-s kategóriában.
Az már úgy valami alapot ad. De az is csak úgy, ha mellette tudod, hogy hogy szól az eredeti hangszer, mert ismeretlen hangszerről nem tudod megállapítani, hogy az most "olyanabb" vagy sem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10253 üzenetére
" melyik olyanabb"
Ezt kérdeztem eredetileg is. Melyik az a hangfal ami leginkább hasonlít rá. Nyilván maga a hangszer a legeredetibb, de te is csak hallgatod a zenét, nem fogsz elővenni egy orgonát otthon, tehát valamilyen eszköz kell hozzá, hogy hallgasd.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
dudika10
veterán
válasz schawo #10252 üzenetére
Kivéve ha egyáltalán nem érdekli, mint engem. Ebben az esetben viszont felesleges kiadni 200k-t monitorra. És ha ezt átültetjük hangszórókra...
(#10254) TheChos3nOne: de a teszt lényege nem az, hogy megmondd, hogy melyik nem jó, mert úgy megbuknak. Hanem az, hogy megmondd, hogy melyik olyanabb és melyik kevésbé olyan.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10249 üzenetére
Úgy hívják hogy nagybőgő, orgona, dob, üstdob és elérhető például a Zeneakadémián.
Amíg az a cél, hogy minél életszerűbb legyen addig az élethez kell hasonlítani.De például a Keletinél a HitSpace-ben elég sok mindent (stúdiómonitorokat főleg, meg olyanokat amik azok szeretnének lenni) megmutatnak és a körülmények sem rosszak. Messze nem egy MM-es hallgatózás.
(#10251) TheChos3nOne: meghallgatsz egy nagybőgőt, majd ugyan azt egy mélnyomós rendszeren és azt tapasztalod, hogy nem is nagybőgő van azon a felvételen a hangrendszered szerint, inkább basszusgitárra hasonlít a hangja. Ezek után a Crysis se úgy fog megszólalni ahogy az el lett képzelve.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10246 üzenetére
"Meg ne sértődj, de szerintem nincs fogalmad arról, hogy milyennek kellene lennie a basszusnak. Mi a cél."
Mondd meg annak a hangcuccnak a nevét ami szerinted azt a mélyet adja amit kellene, és persze elérhető valahol próbára és meghallgatom. (semmi irónia, komolyan gondolom, ahogy írtam nem zárkózom el semmitől)
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10245 üzenetére
Igen, ki lehet hozni, ha ki akar valaki hozni belőle direkt valami rosszat. De alapjáraton nem puffog ellenben a logitechel.
Meg ne sértődj, de szerintem nincs fogalmad arról, hogy milyennek kellene lennie a basszusnak. Mi a cél.
A z2300 basszusa kontrollálatlan, hosszú a lecsengése, nincs megfogva a membrán.
Filmeknél egy robbanás tök jónak hangzik, mert megremegteti a tüdőd. De a valóságban a robbanás nem olyan. (Többször mérték már többféle robbanószer "hangját", és köze nincs a filmekhez)
A genius meg nem remegteti meg a tüdőd, mert nem generál feleslegesen sokkal nagyobb légnyomást mint szükséges. Mert nem az a dolga, csak ezt a logitechnél másként fogták fel, aztán rájöttek, hogy az embereknek hamar nem tetszik az eredmény. Kiadták a z623-at ahol megfogottam a mélynyomó, erre elkezdték azt kritizálni, hogy milyen szar a mélye. (Ahogy azt már írtam egyszer.)De ha nem vagy hajlandó kipróbálni sok terméket, csak boltban (ami semmit nem ér, de erről megkérdezhetsz mást is) akkor nem tudom miről beszélgetünk.
Volt már szerencsém komolyabb referenciákhoz, és nem annyira komoly nem referenciákhoz is. A logitech z kategória a komolytalan szint alatt volt, a mostani egy fokkal normálisabb, de ezt meg kritizálják, mert... mert normálisabb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10244 üzenetére
"A logitechre írtam, hogy puffog, de sebaj."
Segítek mit írtál: "Puffogós, erőteljes basszust a geniusból is ki lehet hozni..."
"z2300 briliáns mélyládája? Egy puffogó bassreflex doboz az egész. Briliánsról más elképzeléseink vannak úgy tűnik."
Viccelsz? Ha neked egy Z2300 puffog, akkor egy 10k-s Genius mit csinál? Max csipog.
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10242 üzenetére
Genius spórolt, olcsón lehet javítani rajta. De az olcsó még mindig a rendszer árának a fele. A tuningolni nem a celeront szokás, mert az tuningolva is gyenge, hanem a cor2quadból tuninggal lehet még plusz teljesítményt elővarázsolni. Szerintem ez nem egy bonyolult logika.
A logitechre írtam, hogy puffog, de sebaj.
Értsd jól, 10 felett sem vennék magamnak. Vennék, E/1, ajánlani másnak más igényekhez ajánlok ha arra van szükség. De 10 alatt eszetlen kompromisszumokat kell kötni azért a jó pár decibeles kiemelésért és azért, hogy 2.1 legyen a rendszerre írva.
z2300 briliáns mélyládája? Egy puffogó bassreflex doboz az egész. Briliánsról más elképzeléseink vannak úgy tűnik.
-
Slownz
senior tag
Aktív hangfal vásárlásán töröm a fejem.
Ami fix, hogy Zero-hoz menne, szóval mindenképp olyat keresnék, ami passzol hozzá.
Felső határ 40k lenne (használt is szóba jöhet)
Eddigi jelöltek, egyenlőre nem sok utánaolvasgatás után:Behringer MS-40
Swans D1080MKIIÉrdemes még valaminek utánaolvasni, ezeken kívül?
Ja és 1255A-t váltaná.
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10240 üzenetére
"Csak a geniuson nem kell piszkálni, hogy hallgatható végeredményt kapjunk."
Logouton Genius moddingról szól a legtöbb hangfalcikk. Kábel és kondi csere, mivel ahogy maguk a szerzők írják, hogy milyen hulladékok kerülnek bele.
"nagyon fárasztó volt a puffogó mély."...."A genius nem puffog"
Milyen változékony cucc, egyszer puffog, egyszer nem
"Nem az összeset vetem el"
Te magad írtad, hogy sem 10 alatt, sem 10 felett nem vennél 2.1-et, ergo az összeset elvetetted.
Z2300: A gyári szatelitek gázak, ez van, de ott a briliáns mélyláda, ahhoz veszel két jó szatelitet és jobb cuccod van mint az Edifier/Genius termékek.
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10238 üzenetére
Akkor tételesen:
Csak a geniuson nem kell piszkálni, hogy hallgatható végeredményt kapjunk.
A genius nem puffog, ellenben a logitechek. Főleg a régebbiek, az újabbak mélynyomójánál odafigyeltek, hogy hallgatható végeredményt kapjon a vásárló, erre jöttek a kritikák, hogy szar a mélye. Mert nincs benne hegy magas kiemelés 120Hz-nél.
Én se vettem meg mind, de sokat megvettem. És igen, 20km-rel arrébb, egy csendes, kisebb helységben normális forrásról teljesen másként szól.
Nem az összeset vetem el, csak azokat ahol használhatatlan szatelitek társulnak a mélyládához. Pl az edifier ad olyan rendszert ahol már a csipogók nem csak csipogni tudnak. Csak ez nem 10k hanem 25+.
Ezek sem az igaziak zenére, de ezek már filmnél és játéknál megfelelő kompromisszumot nyújtanak zene mellett. Mindegyik kompromisszumos, csak kérdés, hogy ki-hol akar engedni.Logitechnek nincs olyan terméke jelenleg amit nyugodt szívvel megvennék magamnak, így egyiket sem tudom ajánlani. Amíg nem volt más jó vétel volt, de sok más van ami jobb, így nem jó vétel.
z2300-at pl csak elrettentő példaként tudnám felhozni. Sokan kardoskodtak, hogy milyen jó, de az idők folyamán nagyjából mindenki rájött, hogy mennyire nem jó. Erre utal például, hogy rengetegen kérdezték, hogy mire lehetne lecserélni a szateliteket.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sagesz93
addikt
egyébként most nézegetem ezeket a 2.0-s cuccokat, jók lennének, csak az a baj hogy rohadt nagyok, nem férnének el...
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10230 üzenetére
"Volt már szerencséd megmérni, hogy mit csinál a szabályzó a hátulján? "
Ugyanazt amit a Geniusod elején
"nagyon fárasztó volt a puffogó mély"
Itt gond, ha a Genuisnál csak puffog.
"de 0 kipróbált termék után valahogy nem hiszem, hogy meg tudsz győzni. "
Miután boltban szar a hangzása miért venném meg? Csak azért, hogy fórumon hiteles legyek? Ha valaki fizeti nekem a próbákat akkor nagyon szívesen, csak azért nem fogok valamit venni, mert hátha 20km-rel arréb majd máshogy szól.
"csak a lehetőségeket szoktuk vázolni."
Érdekesen vázolod a lehetőségeket:
"Még 10k felett sem vennék 2.1-et, nemhogy 10k alatt."
"De ha valaki dísznek veszi, akkor nyugodtan vehet logitechet, csak be ne kapcsolja."Egy teljes márka elítélése és az összes 2.1 nem ajánlása messze van azért az objektivitástól.
-
DarthRoni
tag
válasz Tothgera30 #10235 üzenetére
és hangzásbeli különbség van az 1600 és az 1900 között?
értem, hát akkor várom a véleményedet, addig kivárok
de nem kevés az 1600-ban a 2x 16W? kb. 9 négyzetméteres a szobám, elég lenne?[ Szerkesztve ]
-
titán
Nekem is van X-230-am, komolyan gondolkodom, hogy felteszem apróra, ha ilyen jónak számít.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DarthRoni
tag
illetve 20 ezer forintért jelenleg melyik a "legjobb" 2.0? vagy legajánlottabb?
-
DarthRoni
tag
Lehet egy fura kérdésem?
a minap jártam kecskemét bevásárlóközpontjában, és volt egy üzlet, ahol a zenét úgy oldották meg, legalábbis úgy tűnt, hogy egy 2.0-át beszereltek a menyezetbe az üzlet 2 felébe.
és olyan k.rva jól beszólta az egész üzletet, volt vagy 30-40 négyzetméter a helyiség, de mindenhol nagyon élvezetes volt a zene!!
elképzelhető h tényleg egy 2.0 volt? mert csak azt a 2 hangszórót láttam a falban, vagy a menyezeten, de akkor lehet h tényleg elgondolkozok rajta -
dudika10
veterán
válasz Chosen #10228 üzenetére
Volt már szerencséd megmérni, hogy mit csinál a szabályzó a hátulján? Semmi jót.
És hiába tudod szabályozni a basszust, a szatelitek nem lesznek tőle jobbak.Puffogós, erőteljes basszust a geniusból is ki lehet hozni, csak az nem jó semmire. Rövid ideig élvezetes, aztán az ember megunja, megutálja a zenehallgatást, majd rájön, hogy csak nagyon fárasztó volt a puffogó mély. Elég sokakat tudnék ide hozni példának a személyes ismerősi körömből.
Lehet venni Modecomot is, a HF széria ilyen áron tudja kb ugyan azt mint a Genius, más kérdés, hogy mindenben kb ugyan olyan, mivel választhatnak a gyártók, hogy ennyi pénzért hol kötnek kompromisszumot. A logitech a hangzásnál kötött a genius és a modecom a technikai megvalósításnál.
Bolti próbának szerencsére semmi köze a valós próbához.
Egy 2 literes bassreflex láda sose fog normális mélyeket kiadni.
Nem döntünk senki helyett, csak a lehetőségeket szoktuk vázolni. Hidd el, hogy nem akarok senkinek rosszat és legjobb tudásom szerint próbálok segíteni.
Ha nem értesz egyet vele szólhatsz nyugodtan, de 0 kipróbált termék után valahogy nem hiszem, hogy meg tudsz győzni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
DarthRoni
tag
Lehet egy fura kérdésem?
a minap jártam kecskemét bevásárlóközpontjában, és volt egy üzlet, ahol a zenét úgy oldották meg, legalábbis úgy tűnt, hogy egy 2.0-át beszereltek a menyezetbe az üzlet 2 felébe.
és olyan k.rva jól beszólta az egész üzletet, volt vagy 30-40 négyzetméter a helyiség, de mindenhol nagyon élvezetes volt a zene!!
elképzelhető h tényleg egy 2.0 volt? mert csak azt a 2 hangszórót láttam a falban, vagy a menyezeten, de akkor lehet h tényleg elgondolkozok rajta -
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10224 üzenetére
Ok, nekem mindegy, ajánljatok boldog boldogtalannak Geniust, de nem ártana kicsit objektívabban állni a témához, nem kapásból leszarozni mindent ami nem 1255A. Az nem játszik, hogy nem feltétlenül mindenkinek azonosak az igényei?
"Nem, de cserébe van egy rohadt nagy kiemelésük."
Ott a szabályzó a hátulján, nem kell a mély, leveszed. De ott legalább van opció, ha kell akkor legyen több.
#10224: Mennyit próbáltam ki otthon? 0-át. A bolti próba után azonnal elment a kedvem tőle.
Egy egész márkára nem kellene általánosítani azért. Elég sok jó hangfala van (inkább volt) a Loginak ami brutál jó. Én se szaroztam le az egész Geniust ha észrevetted, csak X árért X modellt
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10225 üzenetére
Van egy minimális alapzajuk, néhol a trafó búg. Igen, egy kondit használnak hangváltásra, de mi is ezzel a baj?
Viszont cserébe normális hang jön ki belőlük, nem úgy mint a logitechekből, amik nagyon jól néznek ki csak éppen a hangjuk...
De ha valaki dísznek veszi, akkor nyugodtan vehet logitechet, csak be ne kapcsolja.De ha már a próbáról volt szó. Mennyit próbáltál ki otthon? Mennyit tudtál összehasonlítani?
MM-es és saturnos vagy hasonló próbálgatás nem számít, mivel a környezet és a forrás teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy akármit megállapíts ott.[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
válasz dudika10 #10224 üzenetére
lővésem sincs az egészről, ezt már írtam régebben is.
Szóval ha van valami jó, akkor lehet linkelni
Nem feltétlen fontos hogy kivigye a mély az ablakot, a mostani 500 ezer éves 2 genius csipogómban is van elegendő mély, persze azért elviselnék többet is ha már újat veszek.(gondolom ezt meg is kapnám 2.0-ban is.)Tothgera30: írtam hogy a használtat most inkább hanyagolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz dudika10 #10219 üzenetére
Gondolom kipróbáltad úgy nyilatkozol róla. Lehet, hogy a te zenédnek jó, de az elektronikus zenének a mély az alapja, amiben a Geniusok gyengék, de még nem csak ebben. Pl a linkelt SW-J 1200-at a napokban hallgattam meg, borzalmasan szar szatelitei vannak, 10k-nak max a felét adnám érte. Egy azonos árban lévő 2.0 pedig sose lesz ott mélyben ahol egy 2.1, viszont amíg egy 2.1 kaphat jó szateliteket, addig egy 2.0-nak fizikailag limitált a hely egy nagyobb mélyhez.
Az X-230-nak egy hibája van, a halk középtartomány, viszont a Geniusokkal ellentétben nincs az utolsó csoffadt kondiig kispórolva belőle az anyag annyira, hogy csoda, hogy egyáltalán meg tudnak szólalni. Hallgattam más 10k-s Geniusokat is, de minden éreztem eddig, hogy vagy egy minimális dobozhangot, vagy egy más hibát, valahol mindig előjött, hogy miért is olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz sagesz93 #10222 üzenetére
Az egy dolog, hogy nincsenek nagy igényeid, de miért akarnál sz@rt venni ha ugyan abból a pénzből vehetsz használhatót is?
(#10225) TheChos3nOne: mit is mondjak, a topicban szóba kerülő rendszerek közül a legtöbb már megfordult az asztalomon.
A Genius 1255A doboza kb nagyobb, mint a mélynyomónak nevezett komolytalan kis reflex vagy bandpass ládák.
Mély? Van nekik. Valóban mélyre mennek? Nem, de cserébe van egy rohadt nagy kiemelésük. Élvezetes? Rövidtávon, hosszú távon fárasztó.
Ajánlottam én az SW-J 1200-at? Nem, mert nem.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz sagesz93 #10220 üzenetére
Még 10k felett sem vennék 2.1-et, nemhogy 10k alatt.
Csak mély hangokat fogsz hallani, a többi tartomány mintha nem is létezne.
Ha nem akarsz semmi mást hallani akkor jó, de ha filmeknél nem értesz egy mukkot sem a párbeszédből akkor ne engem szidj, én szóltam.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #10218 üzenetére
Mintha az x230 jó volna.
Régen még ajánlható volt, de aztán elkezdtek megjelenni normális geniusok, így mára már csak egy brummogó valami. Nem volna jó akkor sem ha gyártanák még.#10216) eye4eye: ha valamiről nem találsz kritikát az azt jelenti, hogy még nem írt róla senki aki ért is hozzá (Vagy pedig tényleg high-end-ről van szó).
Minden terméknek megvannak a korlátjai.
Az, hogy egy termékről leírom, hogy hűdefasza az még édes kevés. Főleg, ha előtte nem hallottam semmi mást a kategóriában.
Egy bögreszetthez képest egy 60k-s általában előrelépés, de 60k-s és 60k-s közt már lehet ég és föld a különbség.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
eye4eye
csendes tag
Nah megrendeltem ezt: Philips SPA5300. Nagyon tetszik és teljesítményileg is nagyon jókat irnak róla. Olvastam pár fórumot, egy rossz szót nem szólt senki. 14200-ért házhoz hozzák. Majd írok, hogy mit tapasztalok! hétfőn érkezik
-
DarthRoni
tag
válasz Tothgera30 #10214 üzenetére
azt mondod az edifier jobb? jelenleg egy 80W-os Orion HS 500-am van, ahhoz képest tudtok valamit mondani hogy mire számíthatok? jelenleg a mélyem eléggé recseg, ez zavar az orionban a leginkább.
-
DarthRoni
tag
válasz Tothgera30 #10212 üzenetére
és mennyit érhet jelenleg, egy van hardveraprón 15 ezerért, annyiért megérné? meghát gari sincs rajta meg ilyenek.. :S
és egy edifier r1600T-hez képest mit tudhat? -
popp
aktív tag
válasz DarthRoni #10210 üzenetére
A valaha készült genius hangfalak top3-as listájában benne van, szerintem ezt nem sokan vonják kétségbe. Jó ár/érték mutatóval rendelkezett anno, amikor még forgalmazták, ma viszont már max. használt piacon tudod beszerezni. 5" mélyközéppel rendelkezik, a ma kapható geniusokban jelenleg a 4" a legnagyobb.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
DarthRoni
tag
Sziasztok, erről a 2.0-ról mi a véleményetek? Genius SP-HF2000X és hol lehet ilyet beszerezni?
-
Haart
addikt
Készülj fel hogy a 2.1 jobb valamivel mélyekben, de magas az kb nagyon kevés lesz, mivel az összes ilyen hangfalszettnek nagyon kicsik a magas hangszórói. Tehát tedd fel magadnak a kérdést hogy életszerü telt hangokat akarsz ami szép, vagy csak az a lényeg hogy a mély kivigye az ablakokat? Nekem pl Genius 2000X-em van és cseppet sem kevés benne a mély, pedig csak 2.0.
-
eye4eye
csendes tag
2.1-et vennék 10-18e körül. Zenére kéne 90%ban meg néha egy-egy film. Tipp? 5let? előre is köszi
-
GoZoL
senior tag
válasz Tothgera30 #10205 üzenetére
Inkább játék, zenehallgatás és film kevésbé preferálna!
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
A hangfalakon, pontosabban dómokon lévő porvédő mennyit befolyásol hangban? Esetleg negatívan befolyásoltja a csipogókat ha a közepük (kúp részük) be van nyomódva? Kézzel vissza lehetne őket állítani, de erre most nincs lehetőség, mert nem vagyok ott.
#10204 FrostyBoy84: De kevesebb mélye van, viszont szerintem szebben szól, főleg zenénél, effekteknél és basszusoknál a 2.1 jobb.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
GoZoL
senior tag
-
atesz0806
csendes tag
Akkor úgy látom az 1255 lesz a nyerő, laptop mellé albérletbe szerintem több mint elég
-
J97
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest