Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redbull86
aktív tag
válasz _tRebroN_ #11498 üzenetére
A bejáratás is jelenleg is folyik,. és tudom hogy még fog változni a hangja,.. de már most is remek,..
És az egy dolog hogy 2X1,2W nak írják,. többnek lehet érezni.Eddig is kellemesen csalódtam benne mind kinézetben.
Bloggot akarok is róla írni csak nincs még meg a telefon amivel akarom a fotókat csinálni!
(N95 Donor ra lenne szükségem)Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
_tRebroN_
tag
válasz redbull86 #11494 üzenetére
Na akkor bejáratást követően jó pár hét múlva már bátran ajánlhatod (vagy nem), ha vki kérdezi, hogy milyen esetleg egy blog bejegyzést is megér nem olvastam vissza, de ha igaz amit dudika ír és tényleg ezt ajánlottad már itt többször 0 tapasztalattal akkor az nem igazán nyerő.
-
redbull86
aktív tag
válasz NeoExDeath #11495 üzenetére
Te tudod,..
De nem nagyon értem milyen szempontok alapján választol!
Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz NeoExDeath #11495 üzenetére
Bár az elmúlt hónapokban nem használta sokat a lakótársak miatt, de nála nem jelentkezett semmi probléma. Viszont összehasonlítási alapom nincs más ilyen kategóriájú hangszórókkal.
Egyébként ez nem USB-s, ha ez szempont, akkor nem ez lesz a nyerő.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz Pistabaaa #11481 üzenetére
Én is épp barátnőnek keresek usb-s 2.0-ás hangfalat notihoz, és elsőnek pont azt a logi-t néztem ki amit te is linkeltél. Azonban mindenki azt írja róla egy review-os oldalon, hogy NE, mert szar, általában mindenki arra panaszkodik, hogy pár hónap után bizonyos hangerő alatt elkezd recsegni. Most a Genius SP-U150 a kinézett, nem túl nagy, kellően design-os, bízom benne jó lesz. Ezzel nincs tapasztalata valakinek esetleg?
Az Edifier biztos jobban szól, mint hangfal jobban is néz ki, ha magamnak venném valszeg inkább azt választanám de itt más szempontok erősebbek
-
redbull86
aktív tag
Meg érkezett az Edifier R600!!!!!!
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Max 5k-ért keresek hangfalat(lehet használt is). Valami jobb kinézetű kéne, nem túl borzalmas hangzással , irodába lesz unaloműzőnek.Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Fehércápa
aktív tag
-
dudika10
veterán
válasz redbull86 #11487 üzenetére
Akkor engem helyből érdekelne a véleményed az Edifier R600-ról.
Vagy ha nincs vele tapasztalatod akkor mi alapján ajánlod már 3. alkalommal?Aki meg "széllel szemben hugyozik", az minden körülmények között levizelve (leugatva) találja magát elég hamar. És nem az lesz az agresszív aki leugatja és megindokolja, hogy iért, hanem aki erősködik a téves igaza mellett.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
redbull86
aktív tag
Nah igen igazad van,.. de akik úgymond "szakértőknek" valják magukat.
lehet sok másnak is nagy nagy tapasztalata,.
Nekem is volt több mint 20-25 külömböző hangrendszerem,.. mégsem mondom azt hogy szakértő, de aki érdeklődik olyan hangcucc iránt amivel kapcsolatba kerültem el mondom én is a véleményemet róla!
-
qfm
őstag
válasz redbull86 #11485 üzenetére
Nem feltétlen agresszivitás. Én is láttam már itt sok mindent, és volt amikor olyan adott tanácsot másnak, akinek semmi tapasztalata nem volt azzal hogy milyennek is kellene lennie. Ezt például nem csodálom, hogy nem nézték jó szemmel. Meg azt sem, mikor ajánlanak egy jó minőséget, és valaki mégis erősködik valami más mellett. Ha nem javasolják, de neki az kell, akkor nem itt kell vitatkoznia, hanem vegye meg, úgyse tudja mivel lett volna jobb a másik.
Az más kérdés, hogy az itt feltett kérdésemre én se kaptam választ, de ezt már megszoktam mostanában itt fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz Fehércápa #11480 üzenetére
Nem tudom mennyire lesz leugatás, de tőlem egy ilyet kapott barátnőm tavaly, notebook recsegős hangszórói helyett, pici szobába. Méretben van kisebb, de ez már egész korrekten szólal meg. Ha teheted, próbáld ki valamelyik üzletben - Tesco-tól a plázákig kb. mindenhol láttam. (mellesleg van 2.1-es verziója is)
-
Fehércápa
aktív tag
Sziasztok.
Itthonra kéne, youtube tinglitangli hallgatásához egy pár hangfal.
Fontos a mérete, ha lehet minél kisebb legyen,nincs sok hely az asztalomon.
Árban 10alatt lenne a tuti, bár olvastam az első hozzászólásban,hogy ilyen árkategóriában gyűjtsek még, de én beérném valami gagyibbal is.
Ezek a pár ezres Sweex stb designos hagfalak ilyen célra sem mennek el?
Köszi a válaszokat! -
Pistabaaa
aktív tag
Vaterán találtam egy példányt, néha-néha szokott lenni (és Promedia 2.1 is volt egy fél éve).
Boltban már nem is nagyon fogsz találni, mert nem gyártják már ezt a szériát. 2005-ben jött ki, pár évig lehetett kapni, de a Klipsch azóta már felsőbb szegmensekben utazik.Én is csak jót olvastam róla, de pl. a volt Creative 250D-mről is, viszont a T20 sokkal szebben csilingelt, THX ide vagy oda.
-
Vesztor87
senior tag
Jólvan, csak simán zenét hallgatok rajta, hangerő kb 30-40%-on (Win rendszer hangerő 20-30%-on), basszus közép állásban, és a magas is középen. Amit furcsálltam, hogy a közép állás és a max basszus közt nem sok difi van:S Remélem javul
Össze hasonlíthatatlanul szebb mint a Logi S200 -
Vesztor87
senior tag
Kicsit utána olvastam, hát számomra érdekes dolog ez... hallgassak 24 órán keresztül URH rádiót mono módban, egymással szembe fordított hangfallal, úgy, hogy a hangfalak polaritását megfordítom (ezt hogy is kell?? cseréljem össze a jobb/bal oldal kábelét a hangfalban?).
-
harry
veterán
válasz Vesztor87 #11472 üzenetére
Én többnyire az elosztóval kapcsolom, úgy tudom nem gond.
Azért kell neki némi idő, mire bejáratódik rendesen.
Basszus: lehet, ám fontos megjegyezni, hogy amiatt is érezhető így, mert szebben szól a közép-magas tartomány, nem pedig egy puffogó mély van, ami azt elnyomja.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Vesztor87
senior tag
Megvettem a 1255a-t. Hát öcsémnél hallottam a 1800a-t, nem tudom már melyik a jobb, de ez nem rossz Bár a mélyet kicsit keveslem, de tényleg szépen szól. Amim eddig volt, az egy Genius S200-as. Mondanom sem kell, hogy mennyivel szebben szól, de hát nyilván nem egy kategória
Köszönöm a tanácsokat -
redbull86
aktív tag
válasz NeoExDeath #11469 üzenetére
Szia ezt esetleg meg próbálhatod!
http://www.edigital.hu/Hangfal/EDIFIER_R600_2.0_USB_hangfal-p266303.html
Ez jó!
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Laptophoz vennék USB-s 2.0 hangfalat. A Genius SP-U150 -el van tapasztalata valakinek?
Általában egy ilyen 4W-os usb-s hangfaltól mit lehet várni? Ennek a Geniusnak ahogy nézem van magas-közép sugárzója, meg "lyuk" a mélyeknek. Ebből arra következtetnék hogy tud mélyeket, amit azért el is várnék. Vélemény?
Köszi -
GRaul
őstag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb 2.1es hangrendszer aminek van optikai bemenete?Xbox 360 Slimhez lenne szükségem.
Üdv Misi
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
harry
veterán
válasz Vesztor87 #11461 üzenetére
A loginál biztos jobb mindkettő.
Link: Most úgy nyilatkozni mindkettőről, hogy fogalmuk sincs a cuccról, csak annyit látnak, hogy Genius, meg az adatlapját, biztos érdemes.
Többször nem mondom: keress rá a topicban, találsz véleményeket. Hirtelen néhány, hozzáértőtől: [link], [link], [link], stbTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
Khelben
nagyúr
válasz Vesztor87 #11461 üzenetére
Nem hallottam még az X230-at, de én egy X540-est cseréltem le az 1255-re és szerintem jobban jártam. Hallgattam a kettőt egymás mellett és a több mély messze nem ellensúlyozza a tisztább közép és magas tartományt. Az X540 tompa dobozhangú az 1255-höz képest. Gondolom az olcsóbb X230 is hasonló lehet.
-
Vesztor87
senior tag
-
Ti4x
aktív tag
Egyik srác hasonlította össze a Creative T20at a Genius 1250nel és azt mondta, hogy a T20 tisztább magasakat és mélyeket adott. Igaz ezt az 1250-nel szemben írta, nem az 1255A-val. Nem tudom, itt a két Genius között mekkora a különbség...
Az Edifier R1900 és a Genius 1255A közötti különbség érdekelne inkább, ott van nagy ugrás.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
harry
veterán
-
Ti4x
aktív tag
válasz Slownz #11453 üzenetére
Igazából fogalmam sincs, melyik lenne a jobb muternak... Én magamnak biztos a 2.1et választanám a filmek és a játékok miatt, de anyám néha néz csak filmet, főleg romantikusat vagy dokumentumfilmet, ezekben meg nincs igény a jobb mély hangzásra. Főleg zenét hallgat youtuberól. Azért én szívesen meghallgatnám a különbséget mondjuk az Edifier R1900 és a HCS 2330 között. Mennyire más? Valami nagyon bóvli 2.1em volt ős régen, de azt nem tudom venni összehasonlítási alapnak. Sosem volt alkalmam jó 2.1et kipróbálni, csak 2.0t és 5.1et.
A legfontosabb szempont most nálam, hogy az egyszerű zenehallgatás melyiken lenne jobb. Nem "csőmetált" hallgat anyám, amihez kell erő, hanem Zoránt, meg olyanokat, amik az X-faktorban voltak mostanában. Jó ár/érték arányú legyen a hangfalpár vagy szett.
Ha 2.0-ról van szó, akkor a Genius 1255A (10e), a Creative T20 (16e) és a Edifier R1900 (25e) közötti árkülönbségek a minőségbeli különbséget is jelképezik, vagy az árugráshoz képest nem adnak akkora hangminőség különbséget? (Mondjuk a Geniusnál az Edifier R1900 több, mint kétszer annyiba kerülne. Okosan próbálok vásárolni, tényleg csak arra adok plusz pénzt, ami meg is éri a felárat.)[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Ez tetszik nagyon:
http://www.pcx.hu/termek/genius-sp-hf-1800a-hangfal-49918
Vagy ehhez hasonló, olcsóbb hangfalat tud valaki?
Köszi -
Slownz
senior tag
Olyan, mintha a körtét hasonlítanád össze az almával, teljesen más kategória a kettő.
Igazából azt kéne eldöntened, hogy 2.0 vagy 2.1 lenne az optimálisabb, és csak azután a konkrét hangfalat.
2.1 terén ilyen ársávban tökéletes választás a HCS-2330,
ha 2.0, akkor pedig az 1255A ellenfele az Edi 1600t vagy 1900t II lehet. -
Ti4x
aktív tag
Nem hallottam őket, csak ez alapján mondtam : [link] Belenéztem ennek az oldalnak elég sok tesztjébe és a jobbfajta márkák közül teszteltek általában. Ez a Klipsch Editor's Choice-ot kapott és az egyik legmagasabb pontszámot kapta.
Egyébként mekkora a különbség hangminőségben a Genius SP-HF 1255A és a Creative Gigaworks T20 között? Árban kb másfélszeres, 10-16 körül mozognak és a Bit-tech.net-en elég jól felhúzták a T20at, míg egy másik tesztoldalon lehúzták a Geniust : [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
burriebonz
tag
Esetleg a modecom mc-hf40-el van e valakinek tapasztalata? Mert ez is erősen kacsintgat, meghát a fösvényebbik oldalamnak is jobban tetszene mint a JBL. Egyébként mindkettő átmeneti megoldás lenne, szóval nem támasztok túl nagy elvárásokat.
-
Ti4x
aktív tag
Jaja, biztos jó a Genius, faternak a gyengébb, egy hangszórós változat van (nem HF) a laptopja mellé. Az is egész szépen szól, de azért jobbat szeretnék és most minden irányban gondolkodom, úgy egyáltalán szeretnék valami igazán jót venni anyámnak.
Az az Edifier HCS2330 nagyon jónak tűnik, olvastam róla most egy audiofil gyerek tesztjét, aztán eléggé megfogott : [link]Nekem egy jóféle 5.1 házmozi rendszerem van, mindent külön vettem, erősítőt, hangfalakat, subot és tudom, hogy hatalmas különbségek vannak a hangrendszerek között. Kellett spórolni hozzá, de egyszer kell megvenni és ég és föld a különbség a Tescos bögreszettek meg e közt.
Úgy gondolkodom, hogy ha anyámmal youtubeot nézegetünk, akkor szeretném, ha nem is ennyire, de azért hallható legyen a minőség. Most igazából az a kérdés számomra, hogy melyik ársáv mekkora különbséget ad. Ha a 30 ezres Edifier a Genius 1255A-hoz képest ad +10-15-20% különbséget, akkor egyáltalán nem éri meg...
Mennyivel jobb, meg tudná valaki mondani?[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Nos, nekem általában megfelel a Genius (persze mindig szívesebben hallgatna az ember egy jobb cuccot, csak a kétszeres felárat kicsit sokallottam), igazából szerintem Anyudnak is jó választás lehet.
"nem egy audiofil, mint én"
Így gondolom nehezedre eshet valami olcsóbb cuccot venni De szerintem Őt ez nem zavarná. Persze ha nem számít, és van rá keret, akkor mehet a drágább, baj nem lesz belőle.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnék venni karácsonyra egy hangfalpárt, esetleg 2.1et a laptopja mellé. Pénzem igazából lenne rá, akár 30at is ki tudok adni, csak kérdés, hogy mi mennyire éri meg a felárat... Anyukám főleg zenét hallgat rajta, nem egy audiofil, mint én, de azért szeretném, ha élvezetes lenne a zene rajta, meg az a pár film, amit megnéz.
Egyenlőre a laptop hangkártyájáról menne a cucc, de később vennék egy külső, USBs Asus hangkártyát hozzá, ha drágábbat, jobbat vennék és azzal jobban szólna majd.Láttam az első Hszt, amiben a Genius SP-HF 1255A-t és az Endifiereket ajánljátok. Mekkora a különbség zenei élményben eközött a Genius között és mondjuk egy Edifier HCS2330 2.1 között? 20e forint a különbség kb. Megérné, ad annyival jobb hangzást az Edifier?
[ Szerkesztve ]
-
Pistabaaa
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Klipsch Promedia 2.0 hozza azt a szintet, amit a Gigaworks T20 II? Esetleg jobb is nála?
Köszi!
-
nexus6
aktív tag
megvettem a sony srs d5-öt. szerintem eléggé kellemes lett, itthon is kipróbáltam. a budapesti örs téren levő boltban meg lehet hallgatni, akit esetleg érdekel.
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
burriebonz
tag
Hali mindenkinek! Egy ideje erősen tervezgetem egy Jbl creature III beszerzését de konkrét véleményeket eddig nemnagyon találtam róla, tehát ha valakinek volt már ilyennel dolga leirhatná a tapasztalatait. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Tybtsee
csendes tag
Sziasztok! SAL 20 active erről van valakinek valami tapasztalata? Előre is köszi
-
dudika10
veterán
válasz Luckies #11423 üzenetére
Ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Van egy spekuláns hosszabb hsz-em a témában, de mivel spekuláció volt (ami jogos volt és be is jött a papírforma) ezért nem linkelném és nem is keresem meg.
Egyszerű példa: egy komolyabb belépő szintű motorcsónak mondjuk 10M HUF. Jön egy cég, aki aztmondja, hogy ugyan ezért a 10M HUF-ért ad neked tengerjárót medencével, bárral, golfpályával, repülőgép leszállóval és minden földi jóval. Szerinted?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Luckies
csendes tag
válasz GaborGh #11428 üzenetére
Azért, mert kicsit utána olvasgattam a hangkártyáknak (főleg Asusok), és belátom, hogy ezek tényleg kb a minimum. A DS és D1 közötti 3-4 ezer forint pedig megérné már a pluszt, ha értékben is jobb annyival. Vagyis épp ez a kérdés.
(Azért sokalltam elsőre a 10k+-t, mert a hozzá nem értésemnek köszönhetően azt hittem, hogy ki lehet jönni pár ezerből is.. )
[ Szerkesztve ]
-
Luckies
csendes tag
válasz GaborGh #11426 üzenetére
Nem rossz cikk, lehet ez is elég volt a döntésemhez.
Egyébként Xonar D1-ről mi a vélemény? Jobb a DS-nél? Érdemesebb inkább egy olyat venni, Edifier r1900ashoz?
(tudom, hogy nem a hangkártya topicban vagyunk, de ha már úgy is témánál vagyunk...+félig meddig azért idevág ) -
GaborGh
őstag
válasz Luckies #11423 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy Dudika már boncolgatta ezt a 8 hangszórós témakört, mert olvastam, de sajnos most nem találom és nagyon lehúzta, mivel tapasztalatai szerint ebben az árkategóriában ezt nem lehet normálisan kivitelezni...
De szerintem nemsokára megérkezik és saját maga számol be a tapasztalatairól, mint az egyik legautentikusabb hang itt a topikban...
[ Szerkesztve ]
-
Luckies
csendes tag
Hello!
Genius SP-HF2020 2.0 hangfalakat mennyire ismeritek?
Edifier r1900 és a Genius között gondolkozom, igazából a kinézet az, ami sokkal jobban húz a Genius felé.Szóval.. mennyire jó hangfalak a Genius 2020-ak? Eidiferhez képest milyenek?
Még annyi kérdésem lenne, hogy egy ilyen 2.0-ás dologhoz milyen hangkártya az, ami már elégnek mondható?
Főképp zenehallgatásra (Rock, Metál) és játékra használnám.
Köszi!
-
qfm
őstag
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Mi lehet a kínja a Creative T20-asomnak, ha maga a hangszóró nem hajlandó megszólalni, de ha fülhallgatót dugok a kimeneti aljzatba, akkor onnan jön a zene, és a bass/treble/volume kapcsoló működik rendesen, ki/bekapcsolni is lehet, világít is a led.
Tehát a hang bármilyen forrásból eljut a hangszóróba, és onnan fülhallgatón még ki is jut, de maga a hangszóró nem szól.
Remélem, tudtok valamit segíteni!
Üdv:
MauzesUPDATE: ahogy próbálgattam össze-vissza, visszajött a hang. Jó is sokáig, aztán egyszer csak elhallgat, és akkor megint, mintha rossz lenne. Aztán valahogy visszajön, és szól tökéletesen. Most ez mi a nyavaja? És mindig akkor jön vissza, ha valamit csinálok (ki/bekapcs, fülhallgató bedug/kihúz), tehát nem csak úgy magától akadozik.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Eladóvá vált a Genius 1255A-m, nincs 2 hónapos, ha esetleg valaki pont ilyenre vadászik, részletek aprón...
Eladás oka: komolyabb cuccra váltok, sztereó erősítő+hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok,
tervezem egy normálisabb hangfal beszerzését. Mivel a 1255A-t annyian ajánljátok, ebben gondolkozok főleg. Jó hangfalam még nem volt, de fülhallgatóknál találkoztam olyannal, hogy sennheiser cx500 után, egy gyengébb fülesre kényszerültem, és olyan volt mintha a számokból eltűntek volna a legmagasabb hangok, és a legmélyebbek. Egyáltalán nem nyújtotta ugyanazt az élményt mintha ott lennék. (remélem valaki érti mire gondolok) Ezzel a hangfallal kell hasonlóra számítanom?
Köszönöm
-
mrmft
senior tag
4 ohm 25/30W ehhez sztereo erositot nem egyszeru talalni, valamint a filmekhez utosebb melyeknek orulnek. Ezert gondoltam, hogy igy 2 legyet uthetnek egy csapasra. http://hu.wikipedia.org/wiki/Orion_HS-9_Mamb%C3%B3 rola van szo. Azt nem tudom egyantalan erdmes-e ebben gondolkodnom.
-
harry
veterán
Én ezt meglehetősen pazarlásnak érzem... mármint, egy ~10k-s szett mélyládája nem hiszem, hogy méltó lenne ide hangzásban (bár nem igazán ismerem a típust, de feltételezem, valamilyen rendesebb hangfalpár), egy 25k-s szettnél meg kár lenne a két szatelitért. Esetleg valami egyszerűbb erősítő? Ahhoz is van amúgy topic. Vagy mennyit szánnál erre?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
mrmft
senior tag
Adoo egy 4ohm, 80-20000Hz et tudo regi Orion HS 9 Mambó hangfalszettem tokeletes gyari allapotban. Mivel nincs mivel hajtanom arra gondoltam, hogy egy aktiv melyladaval (pl. egy 2.1 szettbol) ossze parositanam. Milyen ladat ajanlanatok ehhez. Fontos lenne, hogy a lada erosito resze meg tudja hajtani a HS 9-eket is. Felhaszalas foleg film nezes lenne.
Koszonom. -
harry
veterán
válasz zed juron #11407 üzenetére
Ahogy gondolod, ha jönnek a szakik, majd segítenek, ha nem, akkor én továbbra is a listánál maradnék.
Választás:
- én pl. a 1255a-t vettem, ennek ellenére látom a negatívumait, és ezeket is leírtam, többször is.
- többen vannak, akiknek a kezei ("fülei") között ezek közül több is átment, így van hasonlítási alapjuk, és nem is elfogultak, és így javasolják ezeket.
- Szerintem inkább az ilyen kuriózum típusokat veszi meg 1-2 ember, akik, összehasonlítási alap nélkül, és mert nekik ez van, javasolni fogják, aminek így meg megint nincs sok értelme szerintem.De én nem akarlak lebeszélni, ahogy gondolod.
-
dudika10
veterán
válasz zed juron #11407 üzenetére
Olyan 80Hz körül kezded el elveszíteni az irányokat, de továbbra is megmarad, csak nem olyan mértékben mint a magasabb hangoknál. Ilyen tekintetben sokkal előnyösebb a 2.0 mint a 2.1 mégha fél milláról is beszélünk...
A 2.1-ből a .1 értelme, hogy azokkal a mély hangokkal kiegészítse a hangképet, amiket a sztereo pár már nem képes megszólaltatni. Ha ez 80Hz felett történik, akkor komoly problémák lesznek, ld fenn.
A PC-s 2.1-eknél ezt általában átértelmezték a gyártók, a cél az lett, hogy minél búgósabb, minél "dögöseb" legyen a hangzás, ami mondjuk ki, szar.
Ha a szatelitek mérete nem ér el egy bizonyos szintet, akkor a fizika törvényeiből kifolyólag a crossover frekvencia magasra (bőven 80Hz fölé) kerül, mert a szatelitek f3 pontja is magasan lesz. Ilyen esetben ismét fennáll, a 'szar' helyzet.
Persze nagy szatelitekkel is el lehet jutni ehhez a helyzethez.Ezek mellé ha odarakjuk azt, hogy a rendszerek többsége egy bassreflex vagy egy bandpass ládával rendelkezik, amiket hangolni is kéne és ezt a gyártók nem teszik meg (vagy direkt elhangolják, nem kérdeztem őket még erről), akkor a 'szar' helyzet még szarabb lesz.
Erre remek példa a drága és rossz Logitech z2300, aminek lényegében egyik része sem használható.
Az ajánlott Edifier-ek ebből a szempontból (és más szempontból is) sokkal jobbnak mondhatóak. Ezért is ajánlom én például őket.
A rendszerek mindenképpen kompromisszumosak. 2.0 felépítés esetén elveszítjük az igazán mély tartományokat alsóbb (és jóval drágább) kategóriákban (is).
2.1 felépítésnél a mélynyomónak lehet kiegészítő szerepe, amire eredetileg szánták és mindent elnyomó szerepe. Ebből elég könnyen levezethető, hogy egy nagyon szar 2.1 sokkal inkább kompromisszumos mint egy rossz 2.0 azonos áron.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
zed juron
aktív tag
Ez több mint komolytalan számomra mivel engem továbbra sem érdekelnek azok - olvasd el kérlek még egyszer a postomat illetve az eredeti postomat is.
Ilyeneket kijelenteni hogy 2.1-es rendszer nincs 20k alatt meg egyéb hasonlóak... Ha laikusi vélemény volt, akkor O.K., de ezen túl ne vegye már senki komolyabban. Mondom hogy 400-500e körül (tekintettel az euro árakra) nincs értelmes 2.1-es rendszer.
Mert ha nincs 2.1 hangfalrendszer 20e alatt, akkor 2.0 hangfalrendszer sincs 20e alatt. Ráadásul beszélgethetnénk arról hogy ugye a basszus hangokat nehezen érzékeli az ember sztereoban, tehát felesleges kettőt belőle, így elviekben - és gyakorlatban is - a 2.1 -es rendszer mindig olcsóbb mint egy hasonló frekvencia menetű 2.0-s.
Szóval teljesen értelmetlen ez a rangsorolás.
Másik.
Nekem az a tapasztalatom (de van re egy MÉM elmélet is) hogy néhányan megvesznek valamit, és mivel ők vették meg az egojuk kizárólag 5 csillagosra engedi pontozni a saját maguk RND módon megvett terméket. Ennek hangot is adnak, ezt mások elhiszik, aztán a kereskedők csodálkoznak a legjobban azon hogy XY termék valamiért brutálisan elkezd fogyni. És igazából más objektív oka nincs rá, mert semmivel nem jobb mint a többi.
[ Szerkesztve ]
-
schweini1337
csendes tag
HELLO!
Még mindig keresek occcón 2.0 vagy 2.1 -et. Kinéztem kettőt:
- JBL Creature 3
- Modecom 2111Mi a véleményetek, infotok a két cuccról?
Üdv!
-
harry
veterán
válasz zed juron #11402 üzenetére
Nem látom a problémád Ott van az első postban a különböző árkategóriák legjobb ajánlatai, amik bizonyítottan jók adott áron, és ezért ajánlottak. Majd ha jön valaki, és a linkelt hangfalad össze tudja hasonlítani ezekkel, akkor neked az jó lesz. Így, hogy ez meglehetősen valószínűtlen, javaslom maradj annál, hogy bízz a többiek véleményében (és ezért topic, mert sokan használjuk ezeket a falakat, valamilyen összehasonlítási alappal, kinek több, kinek kevesebb), és adott áron inkább ezek közül válogass. Pl. 2.1 a tizen-ezres kategóriában bizonyára azért nincs, mert ott a két linkelt sztereó rendszer jobb ár/érték arányban, míg a húszon-ezres kategóriában már érdemes lehet ilyet venni.
-
zed juron
aktív tag
Okay.
Ennek ellenére ennél azért többre számítottam, és bocs ha a megadott linket nagy lózungnak tekintem.
Ezzel az általános véleménnyel inkább ne is lenne a topik, meg bármilyen fórum létre is megkérdőjelezett. Tényleg, miért is akkor a topik?
Az én egyszerű véleményem szerint – és még sokan osztják ezt - ugyanis 400.000 Ft alatt nemigen létezik normális 2.1-es hangrendszer, és márkának is minimum Adam vagy Genelec az ajánlott, ettől csak egzotikusabb nevek lehetnek az eltérőek felfelé. Én az Adam A7 monitorokat Sub10 mélynyomóval preferálom, mint aki szintén nem milliomos.
Szóval ez a 10.000 Ft alatt vagy 20.000 Ft netén 40.000 Ft. ennek fényében ugyanilyen értelmetlenség – lásd link.
Gagyi az egyik is meg a másik is.
A hangjuk is vacak, tegnap a MM-ben hallgattam egy 60.000 Ft-os Geniust és egy 12.000 Ft-os Trustot: az egyik sz@r volt a másik nagyon sz@r volt, tehát mindkettő fájt. Bizony ebben a kategóriában pl. a Harmann Kardon is elég bénaság, legalábbis szerintem elég vacak a hangja.
Mégis, ennek ellenére van úgy, hogy az ember egyszerű számítógépes dolgokra egyszerű és olcsó cuccokat akar venni, de méghozzá úgy, hogy nem akar sok pénzt rááldozni, és bár lehet hogy furcsa, mégis a kategórián belül a „jobbat” karja megvenni. A „jobb” szóban sok minden benne lehet: ár, hangminőség, építési minőség, esztétikum, tartósság.
Tehát igenis van értelme annak hogy vannak ilyen gyártók és termékek, mert nem mindenki fog 400e-ért hangrendszert venni otthonra a vacak laptopjához, vagy asztali gépéhez online játékot játszani vagy netezni. Vagy akinek van jobb, az is vehet mellé egy rosszat, mert a TV-ben sem zavarja az embert hogy nem lineáris frekvenciamenetre törekedtek a tervezők.
De van némi-nemű különbség a klf. gyártók klf. termékei között és én, mint aki a gagyiban nem vagyok jártas, kértem volna segítséget személyes tapasztalatra számítva.
Pl. hogy Trust Tytan esetleg műszaki szerencsétlenség, mert elromlik, búg, füstjeleket ad, vagy bejön rajta minden előzetes csatlakoztatás nélkül a Kossuth Rádió.
De az is jó, ha azt mondják mint ahogy mondják a népek a Genius Z323-ra illetve Philips hasonló árú termékére hogy nagyon jó ár értékű, etc.
Szóval elnézést kérek a fenti hosszú szólamokért, de továbbra is várnék némi-nemű véleményt olyanoktól akinek esetleg van is, és esetleg össze is tudja már hasonlítani valamilyen alapon mással. Trust Tytan 2.1 amiről még mindig szó volna a 16.000 Ft-os árkategóriában.
Én értékelném
-
nexus6
aktív tag
válasz Plexicushio #11369 üzenetére
hello, köszi a választ
tegnap voltam egy sony boltban véletlenül és meghallgattam egy sony srs d5-öt. 13990 volt az ára, egész kellemes 2.1-es volt. sajnos genius sp hf1255a-t még sehol nem találtam hallgatásra (mammutban volt, csak nem lehetett meghallgatni). az e-s boltban meg a logitech x523-at hallgattam, az is kellemes, csak az már árban sok.Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Anime filmek és sorozatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest