-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Dini #1612 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A .config tán rendben is van, de hogyan indítom el? Illetve: miként fog újraindításkor elindulni?
Ha csak azt írom be, hogy "minidlna", akkor ezt kapom:
root@NAS326:~# minidlna
/i-data/48938269/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.8'Tény, hogy az /i-data/48938269/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin -ben tényleg nincs már minidlna könyvtár sem.
Köszönettel: MaCS
-
bexinho23
őstag
válasz
Mr Dini #1614 üzenetére
Egy külföldi webdav témával foglalkozó fórumon olvastam erről, hogy a különleges karakter megoldhatja ezt a problémát. Viszont nem tudom, hogy hogyan is tudnam gyorsan kikeresni a különleges karakteres fájlt, ugyanis rengeteg almappa + fájlokból áll. Kifejezetten programok, dirverek vannak a mappában. Ami csak pár fájlból áll, azt meg is nyitja. De látszólag nincs különleges karakter a fájlnevekben. Amúgy minden mással lanon keresztül el tudom érni a mappákat. Xiaomi mi box3 médialejátszóval, pc-vel, telefonon keresztül. Kizárólag a webdavnál van probléma.
-
-
válasz
bexinho23 #1605 üzenetére
Nem találkoztam még ilyen problémával, igaz életemben nem használtam még a ZyXEL féle webDAV szolgáltatást...
Nincs a mappa/fájl nevében speciális karakter? Esetlegesen a tartalmában sem? Kinézem a gányolásból, hogy ezeket nem kezeli...
Más klienssel megy amúgy az elérése ezeknek a helyeknek?
-
-
válasz
MaCS_70 #1601 üzenetére
Felteszed a minidlna csomagot (n+1 leírás van hozzá, talán linkeltem ide is a barmalej2 félét), aztán mc-vel, WinSCP-vel, vagy bármelyik Számodra barátságos programmal megnyitod szerkesztésre a /ffp/etc/minidlna.conf fájlt, ahol nagyjából csak az elérési utakat kell betallózni (segít ebben a konfig fájl kommentezése, majd elmented, indítod a minidlna-t, s többet nem is kell hozzányúlni. Leírások nélkül, elsőre sem szokott 10 percnél többet igénybe venni.
De a döntés természetesen a Tied. Megértem.
-
Üdv ismét!
Valaki segítsen, mert persze én vagyok olyan szerencsétlen, hogy a RAID-nél elakadok. Most került bele mégegy ugyanolyan típusú vinyó a NAS-ba. Mindegyik formázva. Üresek.
Belépek weben a NAS-ba, kiírja, hogy légy üdvözölve, hozd létre a köteteket, stb...
Utána ez a kép fogad:
Itt nem tudom kiválasztani a RAID-et, csak a legalsót.Ha tárhelykezelőbe bemegyek, és kötetet akarok létrehozni, akkor ezt kapom:
[kép]Mit-merre-hogyan szúrtam el?
-
Fagyi
aktív tag
válasz
bexinho23 #1608 üzenetére
Nekem egy ideig látta és elérta helyi hálón a nas-t a win10, most látja de nem lehet belépni!
Ha kézzel indítom \\nasip , akkor simán megy. Szvsz valamit barmoltak a win10-en.
Tedd fel az NSU (NAS Starter Utility) onnan csatold a meghajtót (mappát) és az indulási csatolást is pipáld ki. -
bexinho23
őstag
Esetleg olyan problémával találkoztál, hogy amikor újraindítod a PC-t, akkor a korábban beállított, felcsatlakoztatott meghajtókat nem tölti be valami csatlakozási problémára hivatkozva? Így egyenként újra hozzá kell adnom a meghajtókat.... ami elég kényelmetlen és értelmetlen. Volt, hogy 2 meghajtót hozzáadott, volt hogy azokat elvette, és másokat adott hozzá. Értelemszerűen ez a jelenség csak újraindítást követően jelentkezik, alvó vagy hibernálás után minden jól működik.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Találkoztatok olyan esettel, hogy a webdavban megosztott mappák közül néhányat megmagyarázhatatlan módon nem lehet elérni? Látható, de mégis azt írja hosszú várakozás után a fájlkezelő program (adott esetben az androidos total commander - webdav client-tel), hogy "not found". Millió egy mappa elérhető, használható is, de néhány nem. Helyi hálózaton nincs probléma a problémás mappák elérésével, a jogosultságok is megfelelőek külső elérés esetén.
Remélem valaki találkozott ilyen esettel, és tud segíteni.
-
zsolesz6
aktív tag
Na fent van a metarepo, meg MC, ki is próbáltam hátul az USB 3.0-ás porton egy pendrivera való másolást. Egyáltalán nem lett gyorsabb. Így is ~13 MB körül másol, illetve hálózaton is ugyanennyit tud stabilan.
-
Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
NAS-ba hamarosan be fog kerülni még egy ugyanolyan vinyó, mint amilyen benne van, RAID1-be.
Adatokat leszedtem, mert ugye majd formázni kell.
Kérdés: Visszamásolásnál, ha közvetlen rákötöm a NAS-t a gépre UTP-vel, azon keresztül bonyolultabb visszamásolni a cuccokat? Win10 felimseri könnyedén, vagy kell hozzá valami? Ha ez így lehetséges egyátalán.
Ill. a NAS-nak a beállításai nem zavarodnak meg, ha leszedem egy időre routerről?Előre is köszi, remélem nem hülye a kérdésem
-
válasz
Mr Dini #1595 üzenetére
Hát, tartok tőle, hogy ez ár az, ami tényleg nem fog menni.
Egy éjszakányi olvasgatás után sem igazán tudtam ráérezni a szöveges DLNA-szerver konfigurálásának a lényegére, úgyhogy egyre inkább úgy érzem, hogy jobb, ha én is feladom a zyxelezést.
Baromi jó ez az önkéntes alapú programfaragás, de ez csak a profik területe. Az alsóbb szinteknek sajnos meg kell fizetniük a drágább, de felhasználóbarát márkákat.
Köszönöm a segítséget!
MaCS
-
gabka86
csendes tag
Miért van az, hogy a vezérlőpult->Hálózat->upnp port mappingn)l ha újat (pl. Transmission) adok hozzá, kéri, hogy -1-ről írja át a portot s mikor beírom a számot majd alkalmazom, eltűnik a hozzáadni kívánt szabály? Így nem kerül hozzáadásra.
Jelenleg a transmission gui-val szenvedek, nem tudom távolról elérni a nast vele. Talán fenti beállítás miatt. -
-
-
válasz
Mr Dini #1587 üzenetére
Köszönöm!
Miután frissítést kértem, az rsync bj2 3.1.2 és a mrdini 3.1.3 törölte, és csak a 3.1.0-át hagyta meg -- érdekes frissítési stratégia!
Úgyhogy kézzel tettem rendet, most csak a Tőled származó 3.1.3 van fent, köszönet érte!A miniDLNA webes felülete valahogy nem oldható meg? Kizártnak tartom, hogy én az szövegesen tudnám/akarnám beállítani.
-
válasz
Lacielvtárs #1591 üzenetére
Ó, igen, ezek a szupertitkos, belső körökben terjedő trükkök!
MaCS
-
atees
őstag
Nem találom vagy átsiklottam felette, hogy tudnék egy mappát vagy többet a windowsban simán hálózati meghajtóként csatlakoztatni és hogy tudnám be állítani, hogy a tv lássa egy magadott mappa tartalmát ? köszönöm
szerk.: tvn látom a mappákat, már csak a hálózati meghajtó nem megy
-
válasz
MaCS_70 #1586 üzenetére
Kellenek ezek, vagy a régebbiek töröltethetőek?
Ha mindegyik csomag nevében szerepel az rsync pontosan, akkor a rendszer csak egyet hagy telepítve belőle. A többi mellett ott lesz az upgrade, mint lehetőség. De az azt jelenti, hogy van fent egy verzió belőle, amely nem ez (alul látszik, hogy mi az aktuálisan telepített csomag verziószáma). Kijelöléskor a telepített verzió törlődik, s a kijelölt települ.
A slacker telepített programokat mutató listája baromi hosszú, holott én csak három programot telepíttettem. Ezek szerint azok a programok, amiket nem én akartam feltenni, a rendszer számára fontosak, és ne nyúljak hozzájuk?
Igen, jópár csomag az FFp része.
Az, hogy a telepített programok nem jelennek meg a GUI-n, azt jelenti, hogy ezek csak parancssorból vagy config-fájlból konfigurálhatóak?
Pontosan.
-
válasz
Mr Dini #1584 üzenetére
Köszönöm -- a slacker-rel fel is tettem!
Három kérdésem lenne:
1. A slacker listáján most összesen 3 rsync jelenik meg: 3.0.9,3.1.2 és most Tőled a 3.1.3
Kellenek ezek, vagy a régebbiek töröltethetőek?
2. A slacker telepített programokat mutató listája baromi hosszú, holott én csak három programot telepíttettem. Ezek szerint azok a programok, amiket nem én akartam feltenni, a rendszer számára fontosak, és ne nyúljak hozzájuk?
3. Az, hogy a telepített programok nem jelennek meg a GUI-n, azt jelenti, hogy ezek csak parancssorból vagy config-fájlból konfigurálhatóak?
-
atees
őstag
Sziasztok! Most probálok bekapcsolni egy ilyen nast, de amikor írja, hogy nyomjam meg a megfelelő gombot végig megy a weboldalon az 5 perc és semmi. Nyomtam hard resetet is. Hol lehet a baj ? hálózaton rajt van.
update:
ip címről elérem, saját weboldalárol nem, jól kezdődik -
-
válasz
chesterboy #1581 üzenetére
Milyen protokollt szeretnél?
Alapból ugye SMB megosztásokat generál a rendszer, telepíthető az NFS és DLNA is a Twonkyval.
Mire kéne?
MaCS
-
chesterboy
tag
Sziasztok.
Libreelec alól hogy érem el a nas tartalmát? -
Andris246
tag
Sziasztok.
A Plex nem frissíti automatán a beállított mappát. Vagyis ha letöltök 1 új filmet csak akkor hajlandó megjeleníteni ha kézzel rányomok a mappa frissítésre.
Erre a problémára vkinek vmi ötlet
Jó volna ha működni automatánVálaszokat köszönöm
-
viko
csendes tag
válasz
tubika1972 #1576 üzenetére
Milyen NAS-ra cserélted, ha nem titok?
-
viko
csendes tag
válasz
tubika1972 #1574 üzenetére
Magát a Zyxel NAS-t cserélted le?
-
tubika1972
csendes újonc
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget,de lecseréltem!Elég volt a szívásból.
Üdv:tubika1972
-
válasz
Mr Dini #1572 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Megy a slacker!
Az örömöm mégse teljes...
Egyrészt ezért, mert pont azt a programot nem látom a slacker listájában (egyik repóben sem), amiért tulajdonképpen az egészet csinálom: ez az RSYNC (friss változata)
Másrészt, mert bejelöltem pl. a Te repódban a miniDLNA minden sorát, OK, Done -- és aztán mi a teendőm?
Nagy-nagy köszönettel: MaCS
-
-
válasz
MaCS_70 #1569 üzenetére
Nem maradt le egy '/' karakter?
-sh: /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh: No such file or directory
És ez a változó egy openSSH konfigban megadott szkript segítségével állítódik be minden SSH belépés során. Ezért kell dinamikusan egy profillal felülírni, ugyanis az is lefut minden belépéskor.
Az aktuális session-ben tudod módosítani, de akkor mindig meg kell csinálni, ha telepíteni akarsz valamit:
export PATH="/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin"
-
válasz
Mr Dini #1557 üzenetére
Az uwsiteloader.sh szerintem már rendben van, csak uli van rsync-en.
echo "export PATH=/ffp/bin:$PATH" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
parancsra ez mondja:-sh: ffp/etc/profile.d/pathfix.sh: No such file or directory
Nem tudok kézzel simán beleírni a PATH-ba? Eleve hogyantárolódik?
-
Fagyi
aktív tag
válasz
Lacics25 #1542 üzenetére
Az itt-nél letöltöd a Syno arm-re irt csomagot.
2. pontnál betallózod ahova letöltötte.
3. pontban telepíted.
Örülsz (később majd nem)
Indítsa el a plex média server alkamazást.
Így kellene működnie.Esetleg leállítás segíthet neki. Ezután párosítani kell a plex oldalán kapott kóddal.
A webgui alól is kellene indulni (mintha). Ez egy szerver lesz, tehát nem lejátszó felület!
A pc-n, tv-n kell telepíteni a megfelelő alkalmazást és így tudod használni! -
válasz
zsolesz6 #1547 üzenetére
Egy tipp... A
mount
parancsot kiadva láthatod az összes aktív csatolást, köztük a belső és külső meghajtókat is (amennyiben a NAS felcsatolja azokat). Jó eséllyel könnyebb lesz megtalálni az elérési utat hozzá.Teljesen elszoktam már a linuxos fájlrendszertől
Igazából ezek a /i-data és /e-data alá csatolások ZyXEL NAS specifikus elérési útvonalak, amelyet egy saját hotplug szkriptjük kezel le. Nem része a 'hivatalos' FHS-nek.
@MaCS_70
Kifelejtettem a mondanivalómból, hogy valószínűleg a sed parancsom után lefuttattad az uwsiteloader-t, ami visszafrissítette a rossz, rsync linket fonz repójához. Ezzel sajnos számolni kell. De az uwsiteloader nem egy olyan dolog, amelyet az ember gyakran használ (én utoljára ~négy éve használtam
).
-
válasz
tubika1972 #1541 üzenetére
Szerintem sikerül a telepítés, csak kérdés, hogy hol várod, hogy megjelenjen!
Ahogy említettem a
slacker -r
parancs tudja Neked listázni az összes telepített FFp csomagot (bizony, a kézzel, nem slackerrel telepítetteket is [a slacker is funpkg-t használ egyébként csomagtelepítésre]). Illetve onnan tudsz megbizonyosodni a telepítés sikerességéről, hogy tudod használni a csomaggal települt binárisokat, feltéve, hogy bináris csomag... Ha nem, akkor meg a szkriptet, modulokat, vagy akármi mást. De ezt úgy is tudni fogod, ha céllal telepítesz egy csomagot! -
Fagyi
aktív tag
válasz
tubika1972 #1556 üzenetére
Topik összefoglaló 12. (oldal) pont.
-
válasz
Lacics25 #1542 üzenetére
Üdv!
A fordítót a procedúra erejéig kérlek kapcsold ki. Úgy tűnik, hogy belenyúl a linkbe (átírja a query string paramétert is magyarra). Illetve alul a letöltésedből ítélve feltételezem, hogy azt a .deb csomagot tallóztad be a felületnek, amely nem alkalmas erre a telepítésre. Az a debian csomagok, illetve a dpkg csomagkezelő formátuma. Neked ez kell (jelenleg legfrissebb spk verzió).
Egyébként nem használok, s nem is használtam soha Plexet, hiszen ahhoz, hogy rendesen működjön (nálam a rendes működés = transzkódolás, ugyanis a Plex kliensek 80%-a kb mindenképp transzkódoltatná a médiát) egy ARM CPU nem elég. Nem rendelkezik az utasításkészlete erre irányuló 'optimalizációkkal'. Szóval nem ismerem behatóbban a telepítési eljárást, csak elméletben gondolom, hogy így működik.
-
válasz
MaCS_70 #1538 üzenetére
Ezt próbáld kiadni akkor:
echo "export PATH=/ffp/bin:$PATH" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
source /ffp/etc/profile.d/pathfix.shEz létrehoz egy szkriptet, amely minden logint követően hozzáfűzi a PATH legelejére a /ffp/bin mappát. Igen, lesz egy duplikáció, de az nem olyan nagy trauma. Ha meg megint Exiting lesz az eredmény, még mindig ki tudod törölni a fájlt:
rm /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
De mondjuk akkor inkább az exiting okát lenne jó kideríteni a
/ffp/bin/sh -x $(which uwsiteloader.sh)
parancs kiadását követően. Ez részletes kimenetre kapcsolja a shell-t. Ugyanezt meg lehet csinálni egyébként a slackerrel is.Emlékeim szerint az is egy shell szkript...Az, igen:/ffp/bin/slacker: a /ffp/bin/sh script, ASCII text executable
PS: Elnézést a delay-ért! Előfordul mostanában...
-
Fagyi
aktív tag
válasz
tubika1972 #1550 üzenetére
Engedélyezni/Indítani is kell őket (bekapcs/futattás).
-
zsolesz6
aktív tag
Na jó, még egy utolsó noob kérdés. Az UST-t hogy találom meg ssh alatt az mc-ben? Hová csatolja?
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest