Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Hello , jött pár új Firmware
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6596 üzenetére
Hát mivel nekem csak még a 17.6 van fent azon ott van - beáll -eszköz - régió -nyelv - HUNGARIA.
Alul a beállításoknál haladó vagy profi a beállításod? Bocs tudom alap de azért meg kérdezem.
Én még nem váltok mivel nekem a 17.6 megfelel.
Van rá lehetőség külön letőlteni és telepíteni keresgéljél.
PL: Addons->Kodi Add-on repository->Languages -
Beni2360
Topikgazda
Üdv a csapatban!
Ha egy kicsit vissza olvasol megtalálod a megoldás többször is.
Linkeltem bemutató filmeket, a nevem alatt megtalálod. Egy itt van
UPnP kiszolgáló - nem használom csak a SAMBA-t, nálam sem működik. Először a ZDMC-ben a NAS-t, HDD-t fájlkezelőben -forrás hozzáadása - adom hozzá csak a meghajtót.
HT 2.0-val én is elszórakoztam sokszor órákat mire sikeredett mindent beolvastatni rendesen. Igen kényes és válogatós.
Pl gyűjteményeknél én a Gyűrűk urával kínlódtam. Ha nem egyezik az adatlappal akkor volt, hogy a 3. részt be sem olvasta. -
Gzas
csendes tag
Üdv urak!
Beléptem a "Zidoosok" táborába én is egy z9s-el. Nagyjából minden faxa, de van egy-két dolog amivel nem boldogulok. Elszórakoztam néhány órát a HT 2.0-val, ami nem rossz, de pl. a Star Trek filmeket nem akarja az istenért sem gyűjteménybe tenni és valahogy a háttérinformációk (borítók, tartalomleírások) valamint a találati pontosság nem az igazi. Na, mondom akkor próbálkozok a ZDMC-vel, mert írta itt valaki, hogy jól működik a z9s dobozán. A 17.6 valahogy nem akart jól működni, (sebaj frissítettem a boxot a 2.2.96-os fw-re) és feltettem a 18.3-at. Na ez már nem csinál anomáliákat, viszont nem tudom betallózni a filmeket (igaz, a 17.6-on sem sikerült), mert nem látja a vidó hozzáadásánál a HDD-t. Az új kötet menüpontban látja, le is játssza rendesen - csak egyesével és onnan nem tudom a médiatárba tenni. Próbáltam a Hálózati hely hozzáadása -> UPnP kiszolgáló->Tallózással, ahol látja is a mappát, de hiába okézom le, nem történik semmi… Van valami ötlet, hogy mit cseszek el? -
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #6585 üzenetére
"Ahhoz, hogy magyar nyelv megjelenjen a listába nem kell törőlni csak egy akármilyen kiegészítőt telepíteni kell és máris megjelenik a nyelv választási lehetőség."
Teszteltem, és ez valóban igaz, amit írsz.
DE!!!!Azért az epik, hogy a sok nyelv ott lesz, de a magyar pont hiányzik belőle!!!!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Galahed #6594 üzenetére
Nálam is hasonló képen megy csak én letöltéskor már eleve a megfelelő mappát választom ki. Film-Vidos, Sorozat- Sorozatok, stb. ja és közbe iktatva az incomplete mappa.
Az este megint elszórakoztam egy sorozattal. A kártyavár 1.2.3. évaddal, mivel úgy jött le, hogy: "House of Cards 101. stb és az istennek nem akarta elfogadni. Át kellett nevezni House of Cards S01E0(C) a TC-ben.
A 4.5. évad már ilyen formában jött le az ment simán. -
Galahed
senior tag
válasz
Beni2360 #6593 üzenetére
"Ömlesztett letöltés nem igazán munka barát."
Nem hát.Mivel konkrétan semmi munka nincs vele.
Nálam a NAS végzi a letöltést. Be van állitva, hogy melyik mappát figyelje a torrentek miatt.
Igy ha ráklikkelek a neten valamire (pl torrent) akkor az automatikusan lejön egy beállított mappába. Onnan a NAS Download app automatikusan felszedi és munkába állitja. Ha lejött a kivánt mozi a netről akkor automatikusan berakja az előre beállitott mappába, ahol a Zidoo HT2.0 szkenneli a beállításoknak megfelelően.Igy a munka kb annyi hogy klikk a neten valamire utána x idő múlva (internet sebbesség függő) megjelenik a Zidoo-n borítóstúl nézhető állapotban. Nekem ez igy jó. Persze egy "falon" látom HT2.0-ban az összes műsort, de ez ugye megint csak izlés szerint állítható , szűrhető stb...
ennél kevesebb munkával nem tudom megúszni... -
Galahed
senior tag
válasz
Beni2360 #6591 üzenetére
Arra reagáltam , hogy ha akarod nem szemeteli tele mindennel a listádat mivel be lehet állítani, hogy mit szkenneljen, milyen mappát hagyjon ki. (tehát nem szkennel be minden elérhető mappát.)
Nálam NAS ról (is) meg belső hdd-ról (Z10) veszi a filmeket. A másik szobában is van egy média lejátszó, és mivel a NAS szedi le a filmeket az internetről egy bizonyos mappába, igy ömlesztve vannak a sorozatok rajzfilmek , filmek.
Ezért jó, hogy a HT2.0-ban már meg lehet mondani a szkennernek, hogy mit szkenneljen, és milyen mappát hagyjon ki. Igy hagyja ki a Z10 a mi szobánkban a gyerekeknek szánt mappákat. Pluszban még ki is lehet kapcolni az automata szkennelést, igy az USB-n rádugott médiákat sem szedi össze. (Bots, ha előbb félreérthető voltam, azaz nem írtam le mindent.)
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6588 üzenetére
Hát igen.
De most rádugtam egy külső HDD és a HT 2.0 egyből elkezdte szkennelni. Vagyis minden elérhető mappát szkennel. Tele szemetelte a listámat.
Ui: Kikapcsoltam és lehúztam a HDD majd vissza kapcs és minden eltűnt. Ügyesen megcsinálták, nem kell tisztítást futtatni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6586 üzenetére
Igen ha telepítesz valamit akkor a nyelveknél is frissül és választható a magyar nyelv is . Anno 3 éve én is belefutottam és ezt a választ kaptam: Én sohasem keresem ha nem volt. Addig nincs magyar nyelv amíg nem telepítesz valamit, mert akkor rögtön lehúzza a frissítések............
HT 2.0-t még sosem próbáltam. - nem kell próbálni csak nyisd meg minden nélkül megcsinálja amit megtalál ott van.Ha nincs benne semmi akkor jobb oldal fent a menünél kell a beállításoknál a mappákat hozzá adni. De ha a média centeben már hozzá adtad akkor ott is megjelennek ha jól emlékszem.
És már nagyon pofás az egész.
UI: A hiba pár hete jelentkezett de minden rendszernél egy frissítést elszúrtak. De már javítva lett. -
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #6585 üzenetére
"Ahhoz, hogy magyar nyelv megjelenjen a listába nem kell törőlni csak egy akármilyen kiegészítőt telepíteni kell és máris megjelenik a nyelv választási lehetőség."
Én arra gondoltam, hogy maga a ZDMC választható nyelvezetében üres a lista, csak english van. Ha felteszem a youtube előzetes kereső plugint, akkor itt megjelenne a többi nyelv közte a magyarral?
HT 2.0-t még sosem próbáltam. A ZDMC olyan jó, már ha egyszer sikerül belőni. Nem is nyúltam volna hozzá a 17.6-hoz, ha nem jött volna a scannelési hiba múltkor. Szenvedés árán lett jó, de ment vagy 1 évet hibátlanul.
Mondjuk valami tuti program hiba van benne, mert hihetetlen, hogy ugyan azt csinálom mind a 10-szer és egyszer jó belőle. Csak kinek van ennyi ideje próbálgatni..... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6583 üzenetére
Ahhoz, hogy magyar nyelv megjelenjen a listába nem kell törőlni csak egy akármilyen kiegészítőt telepíteni kell és máris megjelenik a nyelv választási lehetőség. Sajnos ez a probléma másik PL CE rendszernél is előfordul.
Miért nem próbálsz belemélyedni a HT 2.0-ba.
Az éjjel próbáltam megcsinálni A Gyűrűk ura trilógia 6 lemezes változatát helyesen beolvastatni vele. Külön mappában voltak és úgy nem akaródzott neki helyes sorrendben felépíteni. Tehát egy egy részt a két lemezt egy mappába kellett raknom, de a két toronnyal akkor sem bírt és át kellett neveznem mindent, hogy beolvassa és sorba rakja. Végül lett egy filmnek egy borító és alatta A B lemezek.
A sorozatoknál a gondodra hátha érkezik valami megoldás. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Monngoose #6582 üzenetére
Amikor megjelent a fórum oldalán a 18 zdmc direkt ki volt írva, hogy az X sorozathoz nem jó, vagyis a v17.6 csak az X-hez jó.
Megjegyzések: Ez a ZDMC 17.6, alapja a kodi 17.6, az APK csak az X8, X9S, X10-hez használja.
Frissítési idő: 2017-11-18 16:11:23
Most már mindkettőhöz mehet a letöltés.
Megjegyzések: Ez a ZDMC 18.3, Ez a kodi 18.3 alapú, Az APK csak az X8, X9S, X10.Z9S, Z10, Z1000, X20, X20 PRO, UHD2000
frissítési időkhöz használható: 2019-09-04 15:09:46
Hogy ez a kilépés miből adódik?
--------------------
Most a fő kérdés, hogy a v17.6-ból a média mentése mehet-e a v18.3-ra ????? -
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #6581 üzenetére
Ugye X9S-em van, a legújabb firm van fent és zdmc 18.3
A zdmc beállításban úgy van minden, mint a képeken, tehát a lejátszó saját lejátszója indítja a filmet.
A következő film elindítása opció nincs bekapcsolva.
Nekem korábban is volt ilyen probléma, mindig ugyan azt csinálom, egyszer jó lett és vagy egy évig, ami most volt hogy nem talált semmi új filmet ment is.
Csak kicsit sok idő naponta feltenni beállítani és nézni, hogy jó-e. Nem értem....Amikor full új, először rögtön átállítom magyarra, na sokszor már ez se megy, mert csak angol van egyedül a listában.... Törléd, ujrateszem és van egyéb nyelv is. Ezt se értem...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6577 üzenetére
Olvastam már a gondodat de nem igazán találkoztam ilyennel.
Mint fentebb írtam sorozatokat másik boxról nézem.
Mi a lejátszó nálad? A zidoo player? Vagy a ZDMC?
Nincs véletlenűl bekapcsolva a zdmc-ben : A következő videó automatikus lejátszása a lejátszó beállításokban?
Nem tudok rájönni mi lehet a hiba.
DE pl egy 4K filmet néztem evvel és 2 óra után is a ZDMC-be lépett vissza. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
Galahed #6576 üzenetére
Hát a HT 2.0-ban úgy jelöli még a filmeknél is a csillag melletti ikonon. Az időkijelzést eddig észre sem vettem.
De a kérdés a ZDMC-re vonatkozott. Eddig én se nagyon szerettem a HT-t de most majd 3 év után kezdek megbarátkozni és a hibáit kiismerve korrigálni a videók megnevezését. Múltkor éjjel 2h-ig állítgattam mire minden sorozat és film megtalálta magát.
Most a Gyűrűk urával fogok megbirkózni mivel 6 lemezes és nem tudta helyesen sorba rakni. A mappa megnevezése is egy kész katasztrófa. Pl: TLOTR.2002.Extended.CUSTOM.D3. A hobbitot megcsinálta szépen.
A sorozatokat egy amlogic boxon nézem CE rendszeren és ott a 720p minőségű sorozatok a 4K TV csodásak de itt ahogyan most belenéztem legörbült a szám igaz csak 5600 Kbps. Írták is mások, hogy a HD felkonvertálása nem az igazi. FHD 1080p már ok-s. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
#53366784 #6575 üzenetére
Kétféle képpen.
1: A médiatárban ahol a filmek be vannak szkennelve ott a menü gombra feljön egy ablak - Egyéb lejátszóval > és választhatod a Videoplayert
2: Beáll>lejátszó>Videók> jobbra az első sorban van a kapcsoló. Ha kikapcsolod akkor onnan a ZDMC fogja lejátszani
Mint írtam onnan indítva a zidooplayer indul, tehát mindhárom helyről 1 lejátszó indul, kivéve ha kikapcsoltad az előző módon.
DE a ZDMC -nek nincs olyan jó képminősége mint a sajátjának.
Placebo. -
Galahed
senior tag
válasz
Beni2360 #6574 üzenetére
A HT 2-0 ban pl a sorozatoknál ahol az epizódokat sorolja fel ott a még meg nem nézett filmet (részt) play ikonnal jelöli, amit már megnéztél (vagy elkezdted megnézni ott vonal- play- vonal ikon van és kiirja, hogy hol tartasz (óra, perc, másodperc)
Amúgy nagyon szeretem a HT 2.0-át (Home Theater) nagyon jól végzi a dolgát a ZDMC-t nem birtam megszokni... -
törölt tag
-
törölt tag
A ZDMC beállításai között van olyan opció, hogy jelöli, melyik filmet kezdtem el nézni?
-
modflow
veterán
válasz
modflow #6566 üzenetére
Na erre kezdődik az ezer éves probléma.
Ha a film már 60 perces, akkor a végén már nem a zdmc-be lép vissza, hanem a bekapcsoláskor látott kezdőképernyőre.
Komolyan nem hiszem el....
A lejátszó factory resetet kapott, friss rajtra minden és miben beállítás ugyan olyan, mint a 17.6-ban volt...Mi lehet az oka a kilépésnek?
-
Laszlo733
aktív tag
Most frissült a The Movie Database, úgy néz ki hogy javították hibát, mert minden bejön....
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6566 üzenetére
Ha a film nfo-ban az van, hogy magyar forced felirattal indul nem tudsz semmit csinálni csak lejátszás közben behívod a felirat menüt és semmire állítod.
Bocs de találtam rá megoldást. De ez a zidoo player esetében.
Beállításoknál - Playback - 3.sor - középső - Default subtitle ott tedd off-ra.
Remélem müxik.
Ha valóban a ZDMC-ben nézed a filmet akkor ott: Beáll - Kodi - lejátszó - nyelv - feliratok - elsődleges felirat és ott válaszd a NINCS opciót. -
modflow
veterán
Azt hol is lehet beállítani, hogy ha elindítok egy filmet a zdmc-ben, akkor ne tegyen hozzá automatikusan semmilyen feliratot?
Most a magyart rögtön kiteszi... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
dualcore #6563 üzenetére
Szerintem itt érdeklődjél, valami az AVR beállításában lehet gond ha kezeli a Tru_Hd-t.
Ui: Persze részletes AVR (márka-típus) megjelölésével és a Zidoo Z9S box-t is írd. -
Laszlo733
aktív tag
-
dualcore
őstag
válasz
Beni2360 #6559 üzenetére
Meg én is ismerkednek vele, nézegetem a beállításokat. Érdekes módon itt a hang van előrébb néhány ms-al mint a korábbi lejatszóimon, ott főleg késett a képhez képest. Azt tapasztaltam még, hogy néha Tru-HD hangsávnál csak sípol, míg Atmosban gond nélkül megszólal. Fene érti. Köszi az infót azért.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
dualcore #6557 üzenetére
A média center és a Home Theater egy és ugyan azt a zidoo playert indítja mint a ZDMC-ből is az indul ha nem kapcsoltad ki a lehetőséget.
A média center, régi nevén fájlkezelő néven futott vagyis egy fájlkezelő mint pl a T.C. Ugye ami mindent lát és minden indítható belőle.
A Home Theater boritó kezelője messze nem olyan jó mint a ZDMC-jé. Én nem nagyon használom pont e miatt.
Ott is van állítási és a rossz adatok módosítási lehetősége. Lapozz vissza pár hete pont ezt taglaltuk.
A Home Th-ben csak a támogatott média ami látható, ha megtalálja.
Sajnos a Z9S-ben én segítséget nem tudok adni mivel ez az újabb soccal készült és még gondolom nem annyira kiforrt mint az X széria. Talán a zidoo fórumon érdeklődj. De már azért vannak itt is tulajok.
A native SACD fájlokat támogatja de azokat a misyc playeren belül tudod megtalálni és raktározni.
" a film pár perc után a hang szaggat" - na itt a beállításoknál keresd a hiba forrását, más ötletem nincs. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6556 üzenetére
Tudom de kínomba más nem jutott eszembe. Ilyen gondjaim majd 3 év alatt nem voltak. (x8-csere X10). Olvastam, hogy volt egy rövid időszak amikor gond volt a borítókeresővel. Volt nálam is amikor az istennek sem találta meg a ZIDOO azt a sorozatot amit a CE simán megtalált.
UI: Meg nézze még meg 5x a postán. -
dualcore
őstag
Mi a számottevő különbség a két beépített lejátszó között? A média center mindent lát a merevlemezen sacd, film, zene stb, de a film pár perc után a hang szaggat mint őrült. A Home theater meg betölt a borítót, olyat is ami soha nem is volt, ellenben nem látom a progin belül az sacd és többi fájlokat, a filmekből is sokkal kevesebbet mint ami van. Utóbbi lejátszóba van e lehetőség, hogy simán feliratokkal mutassa merevlemez tartalmát? A player Z9S.
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6554 üzenetére
Szerintem valamit el állítottál vagy nem jól állítottál be.
Van itt egy rövid film a TMBD beállításáról, hátha megoldódik a hiba. Na meg egy amikor nem találja meg a cím alapján. 50 mp környéken. Érdemes az egészet megnézni. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
dualcore #6551 üzenetére
Ha itt megtalálod a magyar népmesét akkor le kell hogy hívja max átnevezed ahogyan az oldalon fent van.
De ha nincs adott a lehetőség csinálni egy tartalmat képekkel és regelés után fel tudod tölteni a linket oldalra. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #6546 üzenetére
Itt van fent és lehívható. (Mivel a CoreElec is egyből megtalálta)
Érdekes én most bekapcsoltam és a videók mappában ott volt a Godzilla King.... >menü gomb>új tartalom keresése és egyből megtalálta. ZDMC 17.6/X10.Kérem azért amikor gondok vannak írjátok oda a box típusát mert nem lehet fejben tartani kinek milyen van.
-
dualcore
őstag
Nekem meg megtalálja az új Godzillát, de pl van a gyereknek magyar népmesék, arra meg valami kínai horrort tallóz be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Linux kezdőknek
- OnePlus One - Kína már itt One
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest