Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Patice #3989 üzenetére

    Folytatva a történetet:

    Az előbb sikerült befejezni az újrarakott, triplaboot-os HTPC-met. OP rendszerek: Win10 CU (Creators Update, 1703), Ubuntu Server 16.04.2 EGL-es Kodival és Voyage MPD 0.9.5 (mert még ez a legjobb hangú).

    Kipróbáltam és "sajnos" a Paul Pang V2 kártya marad a gépben. Nem rossz együtt a Bladelius USB DAC és az iFi nano iUSB3.0 táp, de marad még a páros hangjában egy jó adag idegesség és él, amit a PP kártyával sikerül "eltűntetni".
    Ezzel a hármas kombóval nagyon kellemes, részletező, de nyugodt, hosszan hallgatható, zenei hangot kapok és szórakoztat. Élvezettel pakolom be a lejátszási listába a zenéket és király hallgatni a feszes, pontos, ugyanakkor kellő mennyiségű és elég mélyre menő mélyhangokat is.

    Most kb. úgy érzem megvan az a hang, amit szerettem volna elérni viszonylag alacsony költségvetéssel és a meglévő cuccok felhasználásával / kiegészítésével.

    A kocka sajnos így kiesett a pixisből. --> következő feladat: találjam ki, mi legyen a kockával. Ötletek: az eSATA csatiját kihasználva csinálhetnék belőle egy zenei backup szervert, és egy (meglévő) külső eSATA-s rack-et rákötve használhatnám második tárhelynek, biztonsági mentésnek. Másik lehetőség: szerzek hozzá egy kis méretű aszinkron USB-s DAC-ot és megy a konyhába zenelejátszónak, az ottani Chromecast Audio meg megy el a háztól. Harmadik lehetőség: eladom. :))

    Korábban írtam itt a fórumban is, hogy beszereztem az iFi iPower 5V-os, alacsony zajú tápját a kockához. Aztán gondoltam fel lehetne használni ezt a tápot is a HTPC-hez, mivel a PP kártyának is 5V kell és megláttam, hogy amúgy a honlapon is egy opció a kiegészítő kábel a kártya külső tápolásához. :D
    Ötletelés ON: a 20$ nekem sok azért az egy szem kábeldarabkáért és inkább megcsinálom magamnak egy beépíthető DC aljzattal és egy kábeles dobozban túrt Molex végű adapter-kábel beáldozásával. :DDD
    Ha kész a kábel, akkor kipróbálás és ha hoz még ez is a hangon, akkor ezt is beépítem a HTPC házának hátsó lemezére. A PP kártyának is akarok csinálni kivágást (Dremel készleten), ennek meg csak egy furat kell.

    Jövök majd, ha sikerül a projektet kiviteleznem. :B

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák