Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Az én végfokomban semmit nem tettem a trafókra (4 is van benne) mégsincs egy fikarcnyi brumm sem.
Itt is csak biztos ami biztos alapon tettem rájuk.
- A trafót úgy kértem a cégtől aki készítette, hogy alul legyen gerjesztve, szóval így még a mágneses tér is kisebb.
- Maguk az áramkörök egy szinttel feljebb lesznek 8cm-rel magasabban egy 2-3mm vastag vaslemezre szerelve ami szintén ad egyfajta árnyékolást, ráadásul átellenes oldalon vannak a trafók és a leendő áramkörök, kb 35cm távolságban egymástól.
Ennél többet nem gondolom, hogy hajlandó vagyok megtenni. Búgni biztos nem fog, ez tapasztalat. Lehet, hogy a csövek sokkal érzékenyebbek erre.
Ha meg külön dobozba építettem volna a tápegységet, ott a 2 doboz közötti vezeték hossza jelentené a problémát. Én a táp és a panel között 10-15cm-nél hosszabb kábelt nem használok soha. -
SunMount3r
nagyúr
Hát oké, majd ha megjön egyszer hozzá a bátorságom. Addig is arra gondoltam kellene valami USB-ről boot-olós minimál Linux ehhez. Főleg ha esetleg más file-okat is kellene moddolni időnként (pl. nálam a TriggerHappy-s audio.conf file is ilyen).
(Amúgy meg ezek mind kerülő utak csak, az lenne a jó, ha a Volumio GUI-ján belül működne ez úgy ahogy kell).
-
Nedden12
csendes tag
RPI-nél tudtam használni és persze Win alatt is az USB kimenetet. Igaz nem emlékszem, hogy akkor pont az SMSL- t kötöttem e rá. Kérdésed most szöget ütött a fejembe. Azt hiszem feltelepítem oda is és megnézem. Hiszen ha alapból nem ismeri ezt a Dac-ot más platformon sem akkor az lesz a gyökérok. De a Volumio Pc verzióban sajnos opcióként sem jelenik meg sem az USB sem az optikai kimenet. Azt gondolom valami közös dolog állhat a háttérben.
Próbáltam ASROCK biosban kikapcsolni az alaplapi hang kimenetet, kikényszerítve az USB opciót. De arra alsa gond jött.
Mindenesetre szuper lenne ha teljes funkciójában tudna futni x86 gépeken. SSD-re telepítve erősebb gépen tényleg döbbenetesen gördülékeny.
Egyébként kipróbálnám a Daphil-t is de egyszerűen nem engedi a képfájt kiírni. Echter, Rufus hibaüzenetet dob ki. -
Satellite
tag
Igen, a belinkelt képen 0.22 Farad (220,000 microFarad) van feltüntetve, és nem az általad írt 220 microFarad.
Csak a nagyságrendbeli elírást jeleztem, - vagyis a BOSS-on nem egy közönséges kis elkó van, hanem egy nagyon komoly "supercapacitor", - aminek köszönhetően olyan kiemelkedően jó a DAC mélyátvitele (is).
-
Satellite
tag
"... De próbálta valaki helyette normál kondival?
Nem biztos, hogy sok haszna van ott 220mF-nak, főleg ha az kb 0,5 ohm belső ellenállással megy ki...."Szerintem elnéztél valamit... - az első szériás BOSS DAC-on 0.22 F(arad)-os kondi volt, de azóta az 1.2-es verziót már 0.33 F-ossal adták ki, ez "testvérek között" is legalább 330.000μF...
-
dgyuri0123
nagyúr
És (#3799) djlolo
Értem én és igazad is van, de valahol el kell kezdeni. És szerintem a Denon nagyon jó kezdésnek, így a tápra költött pénz megtérül majd előbb vagy utóbb. Az viszont kétségtelen, hogy lenne min javítani, de az jóval komolyabb beavatkozást (és pénzt) kíván, mint a kiegészítők cseréje.
-
Kékes525
félisten
Firefox-ot használom. Azonban monitorozáskor látom, hogy nem a Firefox az ami okozza, mert amikor történik a döccenés, nem a Firefox az aktív. Svchost.exe-t látok, sokszor meg semmit. Eddig a System explorer history részével monitoroztam, most tértem át a Resplendence MultiMonjára. A Advenced---Playback---Full file buffering 4000000kB
-
Ribi
nagyúr
Nu beszereltem a tápot.
Kb fél óra után csak langyos meleg volt a borda, de nem stresszeltem.
Foobar lejátszás közben 18Wot evett konektorból(vagyis olyan 0.85A 12V-ról amit felvesz a paneltáp és a maradék kb. 6W amit elfűt), normál táppal ha jól emlékszem 21W volt lejátszásnál.
Boot közben 1x láttam 28Wot.
Szóval öröm és bódottá -
Ribi
nagyúr
Na nagyjából elkészült a tápocska, kis túlzással bele is fért a dobozba.
-
Patice
Topikgazda
A kütyünek a tápja 5V/3A, de maga a kocka biztos nem kér 5V/1A-nél többet. Fórumtársunk mérése szerint, még 3W-ot sem fogyaszt pl. filmlejátszás közben. (OK, nem tudom mennyire pontos a mérője, stb. De tájékoztató adatnak OK.) Tegnap kíváncsiságból saját olcsó fogyasztásmérőmmel megnéztem, hogy a gyári táppal mennyit mutat a mérő konnektorból. A Baladelius DAC-kal USB-n 6,5W-ot mért indításkor és idle is. Indításkor 1-2 másodpercre mutatott 7,5W-ot. Ezek szerint a DAC-kal együtt még induláskor sem kér 5V/1,5A-nél többet.
Igaz, így közel határon van használva a regulátor, de ezt azért bírnia kéne szerintem. Kínai 5V/2,5A-ként árulja, ami azt jelentená, hogy 12,5W-ot bírna max.
Csináltam tegnap képet a beléről:
Elméletileg 7,5V-ot ad a trafó a kimenetén, ha lehet hinni a feliratnak (kép alapján). Ez elméletileg egy 15W-os kínai csoda szintén.
Mit lehet tenni, ha nagyon elmászik? Ma reggel már 5,4V fölé ment. Inkább kikapcsoltam mielőtt bármit is megöl itt nekem.
Tegnap eszembe jutott az a megoldás, hogy ez max. akkor lesz jó, ha az USB-s DAC is kap saját tápot és nem a kocka táplálja. Tegnap este még kipróbáltam kihúzott DAC-kal, úgy is 5,36-ot mutatott, de nem melegedett. Ma visszadugtam a DAC-ot, elindítottam a lejátszást és egyből melegedni kezdett a táp alja, ahol a regulátor van + elkezdett még feljebb menni a feszültség.
-
Ribi
nagyúr
Ahogy olvasom 1.5A peak amit eszik, csak akkor kell neki több, ha USB-n is vannak rádugva dolgok.
Kütyü elejében egy ilyen kis egyszerű fesz mérő van. Jó kérdés, hogy ez mér félre, vagy tényleg nagyon elmászik. -
Patice
Topikgazda
Ennyi. Ezért döntöttem a kínai megoldásánál. Meglátjuk mennyit hoz a hangon. Ha nagyon nem hallok javulást, akkor meg átalakítom az USB-s DAC tápjának.
(#1645) Tamoo:
Azért kell megfelelő DAC és lánc, hogy hallja az ember a difiket. Amúgy a lehetőség adott. Nem olyan vészes árú eszköz az a kocka németből.
(#1647) dgyuri0123:
Így van, határ a csillagos ég. Nálad szerintem lesz egy nagyobb előrelépés majd a kapott hangban laptop USB-hez képest.
A láncod szerintem már képes lesz megmutatni (főleg a Denon miatt).
Nem tudom amúgy mennyi zenéd van, de ha már DSD, akkor elég helyigényes dolog ezeket tárolni, én szerencsére még időben beruháztam egy NAS-ra.
Csak ugye a Málna már nem lenne jó USB-s DAC-kal + hálózattal egyszerre.
Én ezért vettem a kockát, mert ennél nincs gond a kettővel egyszerre.Mivel a Volumio is MPD alapú és az MPD az ffmpeg könyvtárát használja az anyagok dekódoláshoz ezért igen, a Volumio DSD képes és natívan ki tudja küldeni USB-n keresztül a (szintén DSD képes) DAC-odnak.
-
Mezga Aladár
veterán
Ez csak a táp. 76 e + a szállítás 15 e.
Több feszültség jön ki belőle. A dac-ban nincs dc/dc konverter.
Megcsinálják, és honnan lesz tápcsati? Nem szabvány, gyártatni kellene. -
mettek
addikt
eddig úgy volt összekötve...igen fátyolos a hang az analógos cd lejátszóhoz képest. De itt most az a lényeg, hogy az usb-b bejáratát nem ismeri fel rendesen a szgép és ez azért lényeges mert azon egy burr brown dac dolgozik, amit még ki se próbáltam eddig...holnap felhívom a stream audiot mert már nincs ötletem..
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
Az, szakács.
Nem, nem felejtett el (szerintem), de valahogy el kell adni a köztes tudású példányokat is.
(#644) krichd1:
Ez rendben is van, és tudom én is ezt, hogy a 24 bit nem megoldás minden problémára.
De....
Ha a 24/192 alacsony zajszintjét nézzük, akkor máris tettünk valamit azért, hogy valamennyivel kevesebb legyen a mindenféle zaj összege, amit egy hifi láncban keletkezik, kezdve a felvételtől. Persze nem csak a forráson múlik a minél jobb hang, de az is hozzájárul.
Nagyon az elején tartunk szerintem még a digitális hangtechnikának, lesz itt még fejlődés szerintem, mert csak most kezd kialakulni az egyre erősebb igény/kereslet erre az egészre.
De most megyek is Voyage-t telepíteni a HTPC-mre. Az előbb szereltem bele egyKingston mSATA SSD-t:
-
Mezga Aladár
veterán
Ha megnézed, a vízszintes a állomány idő része, a függőleges a frekvenciatartomány, a színek a kivezérlési értékeket mutatják.
A kép a mit mutattál, miután a felső rész nagyon egyenletes, -100/120dB szinten és kb 70/96 KHz frekin valami zaj lehet. A zenének a max frekitartománya valahol 24 KHz-nél lehet.
Ha valamit rosszul értelmeztem, akkor kérem javítani. -
contaxg
veterán
Én úgy gondolom hogy az Obelisk DA nem rossz DAC, de ha tudnál ajánlani jobbat, azt megköszönöm.
(#479) Mezga Aladár
A coax 75 Ohm az AES/EBU 110 Ohm, de technikailag ugyanaz a kettő.(#478) Mezga Aladár
Gratulálok! Majd mesélj!
Nem bírtam magammal, így haza hoztam egy DAC-ot, főleg próbálgatni. -
Tim82
félisten
Amúgy ezen is gondolkoztam, csak mindegyik aktív hűtéssel rendelkezik. Legalábbis nem nagyon találtam a nélkülit.
Ha nem idegenkedsz a használt notebook-októl/netbook-októl, valamint nem gond, hogy mai szemmel "gyenge" hardverűek (jellemzően Core Solo/Duo, vagy Atom), akkor nézz körül a Fujitsu Lifebook P széria, Panasonic Toughbook, HP 2133/2140 subnotik/netbook-ok környékén, fogsz találni nem is egy passzív hűtésű modellt.
-
krichd1
addikt
-
Patice
Topikgazda
Q1900 + Antec ISK110-es és venti nem kell. Két 2,5-es HDD megy bele.
Tudom, nem olcsó a házikó, de kapsz egy korrekt dobozt, jó szellőzéssel, jó táppal, amit akár fel is szerelhetsz a hozzá adott VESA tartóval.
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Először azt kellene eldönteni milyen rendszert akarsz használni a zenélésre(win, linux, mac), utána hogy szeretnéd a gépet ezenkívül másra is(asztali rendszer, htpc) használni?
Nem mindegy a hardver igény miatt.
Példaképp a saját rendszerem.
Egészen pici teljesítményű(passzív hűtés), intel atom 1.1 Mhz szerelt, ebben egy 4Gb ssd(olcsón az apróról).
Egy monitor nélküli linux disztró, hálózatról etetve és usb-n megy a zene a dac-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Karcmentes Független Apple iPhone 13 Pro 128GB Graphite ! ÚJ 1OO% AKKU !! 1 Hó Jótállás
- Nikon D5300 + AF-S 18-105mm VR objektív + táska
- SanDisk Extreme Portable 500 GB
- I7 4810mq I7 4800MQ 4700MQ 4610 I5 4310 I7 3632QM 3630QMT1000/Gtx1060/770/570 3Gb K2100 2G
- Karcmentes Független Apple iPhone 15 Plus 128GB Green !! 3 Hó Jótállás
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest