-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
a helyzet a következő:
van egy adsl netem, amit megosztok wifin, és a wifin keresztül a skype hívásokkal az a baj, hogy ami hangom megy el, az teljesen okés, de ami jön be az szaggat, akadozik, húzódik, most megpróbáltam, hogy kizártam a wifis routert és így meg jó a skype, mi lehet a gond?
a routerem az tp.link tl-wr841n
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
applause
aktív tag
-
trueorfalse
csendes tag
válasz freemanone #24396 üzenetére
Szia!
Tényleg a nevét elfelejtettem:
Asus RT-G32 -
freemanone
addikt
válasz trueorfalse #24394 üzenetére
Quality of Service avagy QoS néven találod valamelyik menupontban, de a router tipus ismerete nélkül nehéz lenne behatárolni. Általában a Bandwith control, Network vagy hasonló menupontok környékén találod meg.
(#24395) applause: A 300mbps a ratelink sebessége, tehát az elméleti maximum. Ezt sosem fogod elérni. A jelenleginél elvileg öbbet ki lehet belőle hozni (bár ezzel a routerrel kifejezetten nincs tapasztalatom), pl távolság csökkentésével, jobb wifi vevővel, mint ami be van építve, avagy a csatornák helyezgetésével a routeren. Meg kell nézni inSSIDer-el, hogy milyen csatornán vannak a környéken lévő wifi hálózatok és keresni egy viszonylag tiszta sávot. Ha nagyon telítve van akkor örülj neki, hogy ennyivel megy. Nagyjából 200mbps-t stabilan ki lehet hozni, ha van elég tiszta csatorna, mert ehez a sebességhez már nem elég egy csatorna. Valamint a routert érdemes N only módba állítani amennyiben nem fogod más régebbi wifi vevővel ellátott eszközzel használni. Azaz A/B/G jelzésű eszközökkel. Sok mobiltelefon rendelkezik G-s vevővel!
[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy elérhető-e az alábbi két eszköz között a 300Mb/s kapcsolat.
Tp-link 1043nb
Vaio se vpcse2f1e
Mindkettőben a leírás szerint 300MB/s wifi eszköz van, de csak maximálisan 130Mb/s kapcsolat jön létre.
Van-e valamilyen beállítási trükk?[ Szerkesztve ]
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
trueorfalse
csendes tag
válasz freemanone #24393 üzenetére
Bocsi, De ezt a qos-t hol nézzem meg? (nem igazán vagyok a router konfig mestere)
-
freemanone
addikt
válasz trueorfalse #24389 üzenetére
Szia, a QoS esetleg beleszólhat a webservered válaszidejébe. Érdemes lenne megpróbálni úgy, hogy kikapcsolod, bár a 6x szorzó a script lefutási idejében nagyon soknak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz trueorfalse #24389 üzenetére
Nem értem.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
And
veterán
Ha nem is irányított (bár a kültéri kisméretű antennák amúgy is mind olyanok), de lehetőleg kültérre helyezett antennákkal csodákat művelhetsz. Hiába kicsi a táv, a terjedési térrész (fresnel-zóna) nagyon nem tiszta, ha az antennák az épületen belül vannak elhelyezve. Ablak közvetlen közelében még csak-csak elmegy, de kültéren az igazi.
-
trueorfalse
csendes tag
Sziasztok!
Van egy weboldalam, amely termékeinek az árait xls segítségével frissítem.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy előre megadott formázási beállításokkal megadott xls-t feltöltök FTP-n keresztül a weboldalra, majd az oldalon egy php programozási nyelven írt modul lefut, s beolvassa az xls-emet.És itt lenne a problémám:
Ha a fent nevezett routert használom, akkor a fájl beolvasása majdnem hatszor tovább tart, míg nélküle.A beállításait gyárin hagytam, csak kikapcsoltam a FireWall-t, de nem segített!
A kérdésem az lenne, hogy megítélésetek szerint beállítási probléma van-e vele, vagy kukázható az eszköz?
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
-
localhost
Közösségépítő
-
UserX
addikt
válasz freemanone #24383 üzenetére
A két épület között szabad tér van, fák, egyéb tereptárgyak nincsenek. A két épület fala tégla. A Router beállításainál nem lehet vmit. variálni, hogy működjön?
-
freemanone
addikt
Csak a specifikációban elfelejtik megemlíteni, hogy a falak, fák egyéb tereptárgyak valamint zavaró rádiójelek mellett a leírt távolság nem annyi amennyi. Fizikai rálátás kéne a két eszköz antennái között, hogy legyen kapcsolat, de legalábbis olyan helyre kéne tenni őket, ahol a legkevesebb akadály van.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
A képen látható két épület között akarok Wi-Fi kapcsolatot kialakítani, a leírt eszközökkel.
A jelet csak néha látja, ha magasba, az ablak közelébe emelem a vevőt, de bizonytalan, egy idő után nem látja a hálózatot. Telóval mérve az épület bejáratáig tuti erős jel van, bemenve eltűnik. Próbáltam "mix"-et és "only n"-t is. A csatornát 11-re raktam. Várom az ötleteket. A specifikáció szerint ezeknek az eszközöknek ennyit bírnia kellene... Előre is kösz!
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Épp most csomagoltam ki egy TP-LINK 741ND ver. 4.20 routert.
Kérdésem lenne, hogy DD-WRT-t szeretnék flashelni rá, azonban a DD-WRT oldalról letölthető legfrissebb 741-eshez való firm a 4.0.
Jó lesz ez, vagy inkább ne próbálkozzak, mert brick?Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
hermanyi
addikt
urak .
Holnap lesz a próbanap a TP-Link TL-WA830RE access point al.
A tegnapi nekifutásom nem sikerült.
Szóval amint a válaszokból leszűrtem akkor a következőt kell tennem .
AP-t ellátom árammal összekötöm az asztali gépel telepítő CD-röl elindítom a setupot abban beállítom AP nek majd ha végzet az egésszel akkor az emeletre felvitt kábelre dugom amin van net és wifin lövi a jelet a tetőtérbe . És Örülhetek a sikernek.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
rhcp156
csendes tag
válasz localhost #24375 üzenetére
Nálam elég könnyen telik a szünidő,mivel már nem vagyok iskolás,ezért ráérek "baromságokat" kérdezni Technikailag az lett volna az értelme,hogy a telóban lévő wifi vételi hatótávolságát szerettem volna valahogyan felerősíteni és ez jutott hirtelen eszembe,mivel rendelkezem egy ilyen adapterrel és egy wifi 11 antennával hozzá.A laptopom meg éppen rossz.Alternatív megoldásként gondoltam de,látom nem kivitelezhető.
Azért jár az ember ilyen fórumokra,hogy kérdezzen a nála nagyobb tudású "szakiktól"
Köszönöm a válaszokat,keresek más elfoglaltságot.[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz neo-geo #24365 üzenetére
Igen a modemet a router WAN portjára bekötni, a router egyik LAN portjára rákötni a gépet, böngészőben 192.168.1.1 nagy valószínűséggel, ezután bejelentkezés a router felületére, majd ott a WAN settings-nél a PPPoE beállításokat elvégezni. ...
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
localhost
Közösségépítő
válasz rhcp156 #24373 üzenetére
rhcp156 felejtsd el!
Ennyire nehezen telik a szünidő ?Keress más elfoglaltságot, amit kitaláltál, annak technikailag nincs semmi értelme, mifelénk szolídan úgy mondják, "barmolás"
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
rhcp156
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan Android alkalmazás ami lehetővé teszi egy tplink 422g usb wifi adapter
[link] csatlakoztatását Samsung Galaxy Mini készülékhez? -
aleister
veterán
Van egy remek androidos alkalmazás, amivel a wifi hálózatok jelszintjeit lehet bemérni. Nem tudjátok, hogy ennek a wifi analyzernek van win alapú verziója, hogy laptopra fel tudjam pakolni?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
neo-geo
senior tag
válasz atos19881101 #24364 üzenetére
Hogy tudok oda belépni? Modem a routerrel kell összekötni, és utána meg a router a laptoppal. Utána pedig a webes felületén megnézni a felhasználó+jelszó kombot igaz?
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
trueorfalse
csendes tag
Sziasztok!
Van egy weboldalam, amely termékeinek az árait xls segítségével frissítem.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy előre megadott formázási beállításokkal megadott xls-t feltöltök FTP-n keresztül a weboldalra, majd az oldalon egy php programozási nyelven írt modul lefut, s beolvassa az xls-emet.És itt lenne a problémám:
Ha a fent nevezett routert használom, akkor a fájl beolvasása majdnem hatszor tovább tart, míg nélküle.A beállításait gyárin hagytam, csak kikapcsoltam a FireWall-t, de nem segített!
A kérdésem az lenne, hogy megítélésetek szerint beállítási probléma van-e vele, vagy kukázható az eszköz?
Köszönöm előre is!
-
neo-geo
senior tag
válasz atos19881101 #24360 üzenetére
Tehát a gond az hogy csatlakozik a laptop a routerre, kiváló a jel erőssége de nem tudok egy internetes oldalt sem megnyitni. Viszont egy androidos telóra csatlakozik a laptop onnan megy az internet.
-
neo-geo
senior tag
Van egy használt működő képes SMCWBR14T-G routert. Csak a szolgáltató modeme van és egy laptop. Csatlakozik is a routerre de nincs internet. Egy androidos hot-spotra viszont csatlakozik a laptop. Mi a megoldás? Össze dugom a modemmel a rouert, és utána a laptoppal, és így betudok lépni a router vebes felületére ott kell valamit állítani, vagy router reset és újra próba? Mindez Win 7-en mert nem nekem lenne. Köszi előre is.
-
Sotho
őstag
válasz freemanone #24356 üzenetére
Komolyan ezért aggódsz?
Nem tudod bizonyítani az állításom ellenkezőjét szóval... lehet működne pistikénél is. -
freemanone
addikt
válasz hermanyi #24353 üzenetére
szia, nem vagyok expert az ilyen cuccokkal, de tippem szerint range extender módban állítottad be és ezért nem működik úgy ahogy azt te szeretnéd. AP-nek kéne beállítani és akkor elvileg működni fog. Abba az egyszem portba pedig be kell dugni az utp kábelt amit felvittél a padlásra. Amikor beállítod a csatornákat célszerű jó távolra rakni egymástól, hogy ne zavarjanak be működés közben.
-
hermanyi
addikt
Az input lehet kábelről is mert van fen a tetőtérben egy vég amin van jel. Jelenleg az egyik gép arról üzemel . De van még azon kivül 2 asztali aminek nem ártana a net .
De sajnos a földszinti Wifi nem fedi le az egész tetőteret csak kb 1/3 át de elég gyatra a jelérőség már ahol van .
Ezt a megoldást itt javasolták fórumon ,hogy ezzel megoldható ,ért szerettem volna ezzel megoldani a dolgot .
Ugye a legjobb az lenne ,ha az AP-t a kábel végére tudnám kötni és így nem lenne akkora jelveszteség ,mint wifiröl wifire . De ennek az AP nek csak egy kábelbemenete van amit nem is tudok ,hogy bemenet vagy kimenet Itt látszik a hátulja[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Sobod87
tag
válasz freemanone #24344 üzenetére
-
hermanyi
addikt
Urak megtörtént a beruházás erre ,a probléma a következő ,hogy nem találok wifi jelet.
A lényeg ugye a földszinten van net és 1 kábelen fel lett víve a tetőtérbe ahová ezt a AP-t dugtam rá de nem tudok vagyis nem sugároz seetigs ledecske villog lan világit de nincs jel a tetőtérben kérdésem mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha kicsit banális a kérdésem: ha távolabb vagyok a routertől (esetemben a kertben), akkor nyilván csökken a jelerősség, ebben az esetben normális ha lassabb a feltöltései és letöltési sebességem?
Köszi előre is!
-
admin4911
tag
válasz atos19881101 #24341 üzenetére
???
-
admin4911
tag
hello!
ennek mi lehet a belsejében? -
krypton
senior tag
Az hogy lehet, hogy az inSSIDer szerint egyszerre két csatornán is szórok?
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz dokee78 #24336 üzenetére
"Acess Point (Pl miért jó ha ez a routerben van?)"
Mert egy wireless router konkrétan a beépített AP-tól lesz wireless . (Egyébként Access Point).
WDS, QoS, de ezeket is a google találta. Bőséges és értelmes magyar nyelvű leírást nem tudom, mennyire lehet találni. Amiket így hirtelen megleltem, az mind ilyen rövid fogalommagyarázat, vagy konkrét hardverre / szoftverre szóló implementáció.[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Tudtok magyar nyelvű anyagot a következő kifejezésekhez?
QoS
WDS
Acess Point (Pl miért jó ha ez a routerben van?)Ne a google-t ajánld.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz barnam_ #24334 üzenetére
Szerintem félreértés: ez az egész idézett 40 MHz-es mizéria az elsődleges és másodlagos csatornákkal kizárólag az n-módról szól. A "clients incapable of 40 MHz mode" ezért olyan n-módú eszközöket takar, amelyek nem képesek a dupla csatornaszélességet kihasználni (ami a 2,4 GHz-en nem túl szerencsés, mivel a sáv közepén működő 40 MHz-es sávszélességű eszköz egymaga elfoglalja a sáv 2/3-át). Tehát itt szó nincs g/n mixed-módokról. A visszamenőleges kompatibilitás pedig mindenképp lassítja egy kicsit a hasznos átvitelt, különösen akkor, ha 'régebbi' szabványú kliens is csatlakozik a kevert szabványú AP-ra, ez már a b/g-mixed módnál is így volt, lásd CTS-protection és annak a hasznos átvitelre való hatása: [link]. A 802.11n visszamenőleges kompatibilitásáról pedig az általad linkelt oldalon is találsz leírást: Backward compatibility, amelyben mixed-üzemben szintén szerepel a CTS-protection (20 MHz-es csatornaszélességnél), illetve a 802.11n-csomagok (sávtól függően) a- vagy g-szabványú forgalomba való beágyazása.
-
barnam_
nagyúr
válasz Zsiguli #24331 üzenetére
Ha jól tudom, 40Mhz csatornaszélességgel, az elsődleges 20Mhz-s csatornán kommunikál a router a G-s eszközzel, a másodlagos csatornán pedig az N-el.
The specification calls for requiring one primary 20 MHz channel as well as a secondary adjacent channel spaced ±20 MHz away. The primary channel is used for communications with clients incapable of 40 MHz mode. When in 40 MHz mode the center frequency is actually the mean of the primary and secondary channels. [link]
-
Zsiguli
tag
Persze,ha egy G-s kliens csatlakozik egy N-es routerre akkor a router ezzel a klienssel G modban komunikal. Vagyis 54 megabit lesz a maximum elmeleti sebesseg.
En azt kerdeztem, hogy ha egy N-es kliens is csatlakozik az N-es routerra a G-s kliens melle. Hogy akkor az N-es kliens sebessege kisebb lesz-e akkor, ha a routeren vegyesen vannak G es N-es eszkozok, mintha csak csak es kizarolag minden kliens N-es lenne.
A Smallnetbuilder-en ezt meresekkel igazoltak, hogy a G-s kliensek rontjak az N-es kliensek kapcsolat.
Az Ap isolationnak ehhez nincs semmi koze.
Az csak arra jo ha mondjuk nyilvanos hotspotot uzemeltetsz, akkor a kliensek ne lassak egymast.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz Claude Leon #24328 üzenetére
Ahhoz olyan rács kell mint ami a mikrón van vagy tömör lemez.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Claude Leon #24328 üzenetére
én? nekem ugyan nincs ilyen problémám!
amúgy ruoter/ap kábeles átvitelét is javasoltam korábban, de szerintem egy normális és megfelelő helyen elhelyeztett extender egyszerűbben és jobban megoldja a problémát!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Claude Leon
senior tag
Vályogot gyakran vakolnak rabichálóra, inkább arra tippelnék árnyékolásügyben.
Jobban jársz, ha az árnyékolt helyiségbe teszel egy másik routert, és UTP-vel LAN-LAN kapcsolaton keresztül, csak AP-nek használod.
Vagy, ha a plafon nem vakolt és nem nagyon van szükséged UTP-re, a jelenlegi routeredet a padlás egy magasabb pontjára száműzöd, ahonnan a szükséges területeket lefedi.
-
flash-
veterán
sziasztok olcson jo repeatert keresek
mit tudtok ajánlani? -
Chrys_
addikt
válasz atos19881101 #24316 üzenetére
Próbáltam, a kapcsolat megvan a második router és a mögötte lévő laptop között, de az első router netje már nem megy a laptoppal.
-
legenda
válasz krypton #24320 üzenetére
van még más megoldási lehetőség is, például kábelen vagy wifi útján átvisz másik router/access point, de szerintem a korábban említett megoldás lenne a célszerűbb!
az 5 megabit/sec annyiban kényes, hogy ott kevesebb veszteség is érvágás, mint egy gyorsabb net esetében.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
004
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van wifi routerem, megvan az internet kapcsolatom is, de a letöltési sebességem sehol sincs, a normál értékekhez képest. A wifi hálózathoz egy laptop és egy asztali gép is csatlakozik. A laptopon a letöltési sebesség az elvárható értékeken működik, de az asztali pc-n a tizedét sem éri el. Ez gondolom valami beállítási hiba, de nem tudok rájönni, hogy mi az (Win7 - 64bit), miközben a feltöltési sebesség teljesen ok.
Ha van vmi ötletetek és megosztanátok velem, azt megköszönném.
Üdv.,
004 -
legenda
válasz Zsiguli #24318 üzenetére
azért szakmailag is értelmezni kellene az ott leírtakat, meg figyelembe venni a feltételeket...stb!
én továbbra is tartom amit leírtam! arról nem is beszélve, ha adott ap isolation!
persze vannak esetek, mint például g és n szabványos eszköz közötti átvitel a routeren keresztül, ahol a lomhább eszköz sebessége a mérvadó, de te nem ezt kérdezted!krypton; szórás tekintetében sajnos minimális a különbség adott 5-ös és 8-as antennák között!
extender/expander oda helyez, ahol a jel még aránylag jó, és azt jócskán kiterjeszti/megnyújtja![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zsiguli
tag
Rákerestem a Google-ben és az egyik legnevesebb oldalon határozottan állítják amit sejtetettem.
-
krypton
senior tag
A probléma az hogy a kívánt helyiségben egyáltalán nincsen jel, vagy csak elvétve, ezért gondoltam az egyik antenna áthelyezésére.
Az extender/expander az milyen?
Szerk: A gyári antennák 5dBi nyereségűek, ha lecserélem őket 8dBi-re az olyan sokat számítana? Esetleg egy ilyennek lehet értelme?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz krypton #24314 üzenetére
nem okés a dolog, nem illik szétválasztani az antennákat, pláne ha n szabványos ellenoldal (is) adott - mimo!
amennyiben nagyobb antennát szeretne, úgy mind a kettőt cserélni kellene azonosra!
amennyiben a nagyobb antennák sem segítenek, úgy kell például egy extender/expander![ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek olyan problémája akadt, hogy vett egy TP-Link WR-841ND routert, de nem fedi le az egész lakást, a vastag vályogfalak nagyon leárnyékolják a jelet. Arra gondoltam hogy kábelen keresztül elvezetik az egyik antennát (kb 5 méter), majd a kívánt szobában egy ilyen egységgel szétszórják. Vélemények, ötletek, javaslatok?
-
legenda
válasz Zsiguli #24311 üzenetére
b/g/n mixed módban a g szabványos ellenoldalak g szabványos kapcsolaton, és az n szabványos ellenoldalak - azonos időben, párhuzamosan - n szabványos kapcsolaton dolgzonak, tehát a lesarkított válasz; nem!
persze olyan létezik, hogy n only szabványos kapcsolaton gyorsabb átvitel érhető el, amint b/g/n mixed módban létrejött n szabványos átvitelen, de a különbség nem jelentős - és itt ugye nem a routerre kapcsolódó g szabványos eszköz szól bele a dologba!
az azonos chipset jobb kompatibilitást sejtet, de ez nem feltétlenül jelent jobb sebességet, vagy erősebb jelet - persze nem kizárt, mivel bizonyos kiterjesztett funkciók csak azonos gyártó/chipset esetén működnek, de erről csak a router és az ellenoldal pontos típusának ismeretében lehetne nyilatkozni...[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz atos19881101 #24308 üzenetére
az első router ami a netet is kezeli, AP-n van (2,4GHz). Mire kell állítani a másikat? client? client bridge? mert repeater-ként csak az első képes működni, a második helyette WDS AP és Client lehet.
-
Zsiguli
tag
Sziasztok!
Van egy DIR-501 N-es routerem.
Az egyik gepunk, ami hozza csatlakozik csak G-s.
Visszafogja szerintetek ez a tobbi N-es gepet?
Gondolkozok rajta, hogy vegyek a noteookba egy N-es kartyat.
A router Realtek chipsetes. Jobb teljesitmenyt es fokent erosebb jelet ernek el azonos chipsetes kartyaval, mint mondjuk egy Atheros, vagy Broadcom felevel?
De a legfontosabb az, hogy ha a halozaton van egy regebbi G-s eszkoz is, akkor az befolyasolja-e az N-s kliensek routerrel valo kapcsolatat?
-
localhost
Közösségépítő
válasz lordmark #24309 üzenetére
Inssider program letöltése, szabad wifi csatorna (kevésbé zsúfolt) keresése, router átállítása erre a csatornára, kész.
[ Szerkesztve ]
-
lordmark
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni wifi vétellel kapcsolatban.
Van egy laptopom és egy UsRobotics routerem. Az a problémám, hogy nagyjából 5-10 percenként elmegy a wlan jel (-->megszakad a net kapcsolat is).
A probléma nem tudom, hogy hol lehet, mivel nem csupán a net megy el, hanem magát a hotspotot se látom, ebből gondolom, hogy nálam van a hiba és nem a szolgáltatónál.
Viszont próbáltam azt is, hogy routerre felcsatlakoztam a laptoppal, plusz egy vezetékes géppel is rajta voltam a routeren. Ezután elkezdtem hálózaton játszani, amihez folyamatos kapcsolat kell. Ilyenkor nem dobta le a laptopot a router.
Egyébként nagyjából 10 másodperc alatt vissza tudok kapcsolódni, nem kell semmi reset, semmi restart, csak azért elég zavaró, ha 5 percenként újra kell csatlakozni.
Más eszközök felcsatlakozásánál nem veszem észre a problémát (telefon, pda), úgyhogy lehet hogy a notebook wlan adapterével van a gond.
Köszönöm a segítséget, véleményeket.
Üdv,
Márk -
Chrys_
addikt
Össze lehet 2 wifi-routert kötni wlan-n keresztül?
-
Bubba84
csendes tag
Sziasztok,
a segitsegeteket szeretnem kerni. Szuksegem van egy jel erositore mert a szobamba gyenge a jel illetve nem csak az enyembe. Mar kineztem valamit de mielott meg vennem szeretnem kikerni a velemenyeteket.
Ez a neve
TP-Link WA830RE 300Mbps Wireless Range Extender
annyi lenne meg a kerdesem, hogy erre tobb ember is ra tud csatlakozni? Szam szerint ketto.
Koszonom elore is segitsegeteket.
-
vally
csendes tag
A leheto legolcsobb wifi routert keresem, ami tud wireless repeaterkent mukodni. Tipp?
Regisztráció dátuma: 2002-08-07 22:00
Új hozzászólás Aktív témák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.