Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Larry303 #24895 üzenetére
1; Az AP-kban DHCP szerver kikapcsolása, router-ből jövő kábel az egyik LAN portba csatlakoztatva, LAN IP átállítása, hogy ne ütközzön a router-ével.
2; AP-ékon a SSID, titkosítás és a jelszó ugyan az legyen de a használt csatorna az különbözhet.
3; inSSIDer vagy WirelessNetView programmal feltérképezni a használat helyszínén a viszonyokat és a legtisztább csatornára beállítani az eszközöket.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
The.Bali
aktív tag
válasz krealon #24894 üzenetére
Hm, akkor a lehet, hogy az ADSL modem hibázik? Csak az a furcsa, hogy amikor elmegy az Internet, akkor a Router sem elérhető. Win7 hálózati központban ez látszik: [link]
2-4 óra eltelte után ismét van Internet és a Router is elérhetővé válik magától.
LOG-ból ilyesmi olvasható ki, ami erre a hibára utal:57 Jul 29 23:04:59 DHCP NOTICE DHCPSecv DISCOVER from ........
56 Jul 29 21:15:38 PPP WARNING PPPoE max idle time is up
55 Jul 29 21:15:34 PPP INFO rcvd [LCP TermAck]
54 Jul 29 21:15:34 PPP INFO sent [LCP TermReq]
53 Jul 29 21:15:34 PPP WARNING LCP down
52 Jul 29 21:15:34 PPP ERROR LCP down
51 Jul 29 21:15:34 PPP ERROR User requestAzt nem értem, hogy ha maga a Router miért nem érhető el? Nem lehet hozzá sem csatlakozni. Ha csak az ADSL modem lenne a gond, akkor az miért blokkolja a Router elérését is?
Köszi! -
Larry303
addikt
hello,
valaki tudna segíteni abban, hogy egy tp link router alá kéne beállítanom 2db AP t
ftp kábel ki van húzva az ap ig, amolyan range extenderként szeretném használni az ap ket, de úgy, hogy a router és az ap között a kábelen menjen az adatforgalom.
az lenne a lényeg ha az egész egy wifi hálózatnak látszana (nem 3nak) és az apk illetve a router között a kábelen menne a kommunikáció.
remélem nem túl zavaroshttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
The.Bali
aktív tag
válasz draco31 #24892 üzenetére
Még nem a legujabb van rajta. FW frissitésen kivül nincs valami beállitási lehetőség, aminek a kikapcsolása segitene esetleg? (sajnos nem tudom jelenleg frissiteni) Csak azért érdekelne h ez tipukus FW bug ennél a modellnél, vagy valami beállitás is okozhatja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy ADSL Internet kapcsolat mellett a TP-Link WR740N Router időnként nem érhető el? Megszakad az internet kapcsolat és a Router sem érhető el egy olyan 4-6 órás időtartamig. Egy Router ki-be kapcs segít azonnal. Ez természetes hiba ennél a Routernél?
-
jonasbrother
csendes tag
Kedves Kali!
Nemhinném, hogy a segítő szándék bármikor is butaság lenne...Az , hogy különböző felvetett problémára mondjuk Linksys terméket ajánlok nem véletlen. A munkámból kifolyólag elég sok gyártó termékei megfordultak már a kezem között, legalább egy rövid véleményezésre.Hálozati eszközök során bizony az esetek többségében a Linksys cuccai voltak a nyerők. hidd el, nem azért irogatok ilyeneket, hogy a Cisco+1 routert eladjon. egyrészt nemérdekem, másrészt a Cisconak se lenne túl nagy segítség, ugyanis a lakossági felhasználók számára gyártott termékeik(ez a linksys) csak bevételük elenyésző része.Azonban ha vki segítséget kér, és én tapasztalatból tudom, hogy mi lenne neki a legjobb , akkor is leirom, ha épp Linksys, evvel segítve a végleges megoldást a témában. Javasolnék én tplinket, vagy netgeart is szivesen , ha nem lenne egy kalap .... hali! -
And
veterán
válasz czgabi76 #24888 üzenetére
Maga a grid, vagyis a rács csak egy tükör, mintha tömör paraboloid lenne (lényegében az is, csak az erős szelet jobban elviseli), azt pedig a rá merőleges tengely mentén forgathatod kedvedre, akár egy hagyományos optikai tükröt: a kapott kép nem fog megváltozni. Ha a sugárzó elemet (feed-et) fordítanád el, vagy a komplett antennát, akkor a polaritás változna vertikálisról horizontálisra vagy vice-versa, fel is lehet szerelni mindkét módon egy szokásos kültéri grid-et. Tehát elvileg nem számít, a gyakorlatban azonban a grid nyílása nem kör vagy négyzet, hanem elnyújtott alakú, nem szimmetrikus, ezért elforgatás után enyhe nyereségcsökkenés előfordulhat, ha a feed-antenna jól fedte az eredeti tükör alakját. Lehet, hogy ezt észre sem veszed, de nem szokás a tükröt forgatni, csak a komplett antennát, épp a polaritás váltása okán.
-
czgabi76
tag
sziasztok.
van egy antennashopos gridem mint már említettem,és megfordítottam rajta a rácsot vízszintesről-függőlegesre.
az lenne a kérdésem hogy változik-e a sugárzás valami formában?A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
Imy
veterán
Igazából az a gond, hogy a TABom fémházas, és az udvar egy részében elég rossz a jelerősség, ezért gondoltam, hogy egy antennát felteszek a padlásra.
A 300Mb nem probléma, mivel az eszközeim nem is támogatják, csak a jövőre gondolva vásároltam n-es routert. (meg az USB funkciók miatt)
Feltenni meg nem akarom, mivel az USB-t csak itt tudom elérni, a falon a sok kábel nem esztétikus. -
And
veterán
Működni fog, de:
1.) MIMO és diversity nélkül, azaz jó eséllyel elveszted a 300 Mbps jelzéssebességű n-módot, és a diversity előnyét (kevésbé érzékeny a kapcsolat a kliens beltéren történő mozgására).
2.) Csak egyetlen kliens esetén megfelelő ez a módszer, a két antenna nem külön terek lefedésére való (lásd az előbbi pontot).
Alternatív megoldások: mindkét antenna magasabbra helyezése ilyen hosszabbítókkal, vagy - és ez a sokkal célszerűbb / olcsóbb módszer - megfogod a komplett routert, és magasabbra teszed . Ugyanis a LAN-kábeleket és tápot is lehet hosszabbítani, nem csak az antenná(ka)t. -
czgabi76
tag
válasz kissadam9 #24844 üzenetére
szia.
az UPC ezt írta:
2012.07.26-án íródott levelelével kapcsolatban arról tájékoztatjuk, hogy az említett WiFi kapcsolatokat nem a UPC Magyarország Kft. hozta létre, nyilvános WiFi hálózatokat nem tartunk fent, és Általános Szerződési Feltételeink szerint nem is lehet megosztani csak az adott lakáson belül.A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
powerup2
addikt
Alfa wifi vevőt hol lehetne beszerezni eredetit ami nem utánzat ilyet alfa awus036nhr?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok amatőr kérdéseimmel. Nemrég beszereztem egy qrvadrága Asus RT-N66U routert és ha már ennyibe került, szeretnék a legtöbbet kihozni belőle.
2.4GHz-en már állítgatnam rajta, az inSSIDer szerint itt vagyok (zöld, kisatírozott). Szerintetek állítgassak még csatornát, vagy jó ahol vagyok?Konkrét beállításaim 2.4-en:
*1 Wireless-General
Itt a következő kérdéseim lennének:
Wireless Mode:
1.a: auto: ez jó vagy sebességre rossz? Ok tudom, ha régi PDA, stb. van ami nem n-es, nem célszerű N-Only-t választani. De mi az a Legacy (örökség)?
1.b: b/g Protection : ez mit csinál? Kikapcsoljam, bekapcsoljam?
1.c: Extension Channel: mondjuk ezen beállításoknál csak "Uppert" tudok választani, de ez mi?
1.d: Titkosítás beállítás jó ahhoz, hogy ne lassuljon a router?*2 Wireless Bridge:
2.a: Itt mi lenne a jó választás? Bejön a lakásba az UTP (Digikabel), bemegy Wlan-on a routerbe, aztán a router WiFi-n szórja szét, nincs (Lan UTP) drót a kliensek felé.*3 Wireless-Professional
3.a: Mi az a Multicast Rate(Mbps)? Most tiltva, de választhatok 54-ig?
3.b: Enable Wireless Multicast Forwarding: ezzel mit engedélyezek?
3.c: Enable WMM APSD: ezzel mit engedélyezek?Nagy bocsánat ha rossz helyen járok, vagy a kérdéseimre már van válasz a fórumban, bevallom, nem olvastam vissza. Ennek ellenére, kérlek benneteket ne szóljatok meg és aki tud, segítsen. Minden kezdet nehéz...(Bár wifizek vagy 7 éve, most Dir-655 routeremet váltottam le, tehát annyira nem vagyok kezdő, de soha nem ástam mélyre magam a témában, de most elhatároztam hogy segítségetekkel megteszem)
Minden választ nagyon megköszönök!
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem mobilnet megosztással kapcsolatban wifin keresztül routerrel.
Van egy laptopom ami kapcsolódik automatikusan mobilnetre , ez gép van összekötve a routerrel. A másik laptop (kliens) wifin kapcsolódik a routerhoz. Az eddigi leírásokból mindent megpróbáltam, de nincs net a "gazda gépen" kívül. Mindkettő laptop csatlakozik a routerhoz ( TP-LINK WR941ND ) de net megy a kliens gép felé.
Az internetet T-Home stick- en kapom.
Köszönöm előre is!!A "gazdagép" a LAN porthozhoz van csatlakoztatva!
Természetesen tűzfal is letiltva, kiszedve, tehát nem blokkol......
Ezt már korábban is kérdeztem,de eddig még nem tudtak segíteni! Hátha most?!
Köszönöm előre is!![ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
emitter
őstag
hát igen, de B+G-vel sem működött.. csak G-t meg nem lehet választani a gargoyle-ben.. mindegy, előbb-utóbb úgyis átállunk win7-re mindenhol, addig meg kibírjuk így ahogy most van..
egyébként, emlékszem, hogy volt idő, amikor a Pirelli helyett csak a TP-Linket használtuk (persze a jele a 3 antenna és az N-es wifi ellenére ugyanolyan gyengus volt itt a vasbeton födém alatt, mint most az egyantennás Pirellié) - és akkor ment az N-es wifivel az XP-s gép és a mobilom is.. szóval mégsem az N a gond..
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz emitter #24872 üzenetére
Ezek szerint az openwrt/gargoyle féle repeater mód részben különbözik a gyári tp-link féle megoldástól abban hogy az előbbinél 2 szeparált ssid és channel is megadható míg az utóbbinál csak 1 (amihez csatlakozik azt is szórja tovább).
A végeredményt tekintve viszont ugyanaz mindkettő, mert ha a w7-es gép a tp-linkre csatlakozva a Pirellitől kap ip-t, akkor a gargoyle a client bridge, (virtual) ap és a lan interfaceeket egy bridgebe rakja, így elvileg nincs natolás vagy routeolás közöttük és "átjárhatóak" mint egy switch.A hiba szerintem az lesz amit te is gyanítasz, a különböző szabványok miatt nem tud csatlakozni a G-s kliens az elvileg mixed (N+B+G)-re állított tp-linkre. Azt kellene tesztelni hogy mindkét routeren csak G vagy csak B+G módban meddig jutnak el a G kliensek.
-
Claude Leon
senior tag
válasz emitter #24875 üzenetére
Lehet, hogy nem jön be, de barack21 a tp-linkes wdssel(valahol az is bridge) szopott hasonlókat (igaz, neki sehogyan sem jött ip-cím a bridgen).
Szóval, ami akkor nekem lejött a dologból, a bridgen is indíts dhcp-t (nyilván a pirelli tartományát előbb kissé visszaveszed, hogy legyen miből), gatewaynek pedig a pirellit adod meg. -
emitter
őstag
válasz emitter #24874 üzenetére
átállítottam a gargoyle-t B+G-re (ezt egy kis workaround-dal tudtam csak megoldani) - de nem lett tőle jobb a helyzet, szóval nem az N-es wifi az oka..
-
legenda
válasz emitter #24872 üzenetére
a 169.254.x.y ip címet az oprendszer osztja ki neki kényszerűségből, ha már az elvártat nem kapja meg...
az xp nem csak sp2 véletlenül? mert gyakori hiba, hogy a wpa2 titkosítást nem kezeli alapban az xp sp2, csak az sp3, vagy sp2 alá külön wpa2 patch kell!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
emitter
őstag
Szerintem nem véletlenül adható meg ez a másik SSID az "SSID to Join" mellett, mert ha a Repeater-t letiltom, akkor ez az "SSID to Broadcast" mező eltűnik. Egyébként próbáltam úgy is ahogy te mondod, ekkor két ugyanolyan nevű wifit láttam, de a helyzet ugyanaz maradt, csak a win7-es gép tudott csatlakozni.
Az XP-s gép nagyon sokáig "hálózati cím lekérése" állapotban van, aztán beáll egy "nincs kapcsolat, vagy korlátozott" állapotra. Kap vmi IP-címet, de ez teljesen rossz, 169.254.x.y.
Esetleg lehet azzal összefüggésben a hiba, hogy a win7-esben gép N-es wifi van, míg az XP-sben és a mobilomban is csak G-s? Viszont a TP-Link router szintén N-es, próbáltam a gargoyle-ban átállítani G+B-re (meg Auto-ra is), de visszaállt magától N+G+B-re...
-
jNk
senior tag
-
emitter
őstag
nos hát felraktam a 4.1.7-et, sikerült is beállítani Repeater módba, viszont csak a Win7-et futtató gépemen megy a net, se az XP-s gépen, se a mobilomon nem. A netre kapcsolódó Pirelli routerben nem állítottam át semmit, arra mindegyik host tud kapcsolódni, úgy megy a net. A Pirelli DHCP-re van állítva, 192.168.1.2-250 IP-tartományban.
A TP-Link routerben, amire a gargoyle-t tettem, ezek a beállítások:
Ez pedig a gargoyle-re csatlakozott hostok, pontosabban a win7-es gép:
Mi lehet a gond, ami miatt a többi host nem tud kapcsolódni a gargoyle-hez? (akkor sem tudnak egyébként, ha a win7-es géppel lecsatlakozom)
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz krealon #24863 üzenetére
Szia!
Nem a "gazdagép" a LAN porthozhoz van csatlakoztatva.Mivel a router helyett a net megosztását a gazdagép látja el, a router WAN portjának semmi szereposztása nincs,gondolom. Megosztottam, beírtam a címeket, és semmi. A kliens gépnél próbáltam fixen is de úgy sem. Egyébként csatlakoztattam a WAN-hoz is a gazdagépet", de akkor sem változott semmi. A routerben kikapcsoltam, majd ismét be a DHCP-t, de továbbra is makacs!
Üdv, Dell XPS
-
emitter
őstag
és nekem vajon melyik kell? (v3-as hardware)
gargoyle_1.5.6-ar71xx-tl-wr941nd-v3-squashfs-factory.bin
gargoyle_1.5.6-ar71xx-tl-wr941nd-v3-squashfs-sysupgrade.binvagy inkább csak az 1.4-es stabil kiadást rakjam fel?
gargoyle_1.4.7-ar71xx-tl-wr941nd-v3-squashfs-factory.bin
gargoyle_1.4.7-ar71xx-tl-wr941nd-v3-squashfs-sysupgrade.bin -
legenda
válasz emitter #24859 üzenetére
igen, gyakran ütközést okoz!
amennyiben viszont az egyik dhcp 192.168.1.x - 192.168.1.x, a másik pedig 192.168.0.x - 192.168.0.x, úgy dchp szempontjából nem lesz ütközés, ellenben a két külön alhálózat más szempontból lesz/lehet problémás, például átjárás a kettő között!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem mobilnet megosztással kapcsolatban wifin keresztül routerrel.
Van egy laptopom ami kapcsolódik automatikusan mobilnetre , ez gép van összekötve a routerrel. A másik laptop (kliens) wifin kapcsolódik a routerhoz. Az eddigi leírásokból mindent megpróbáltam, de nincs net a "gazda gépen" kívül. Mindkettő laptop csatlakozik a routerhoz ( TP-LINK WR941ND ) de net megy a kliens gép felé.
Az internetet T-Home stick- en kapom.
Köszönöm előre is!!Üdv, Dell XPS
-
jNk
senior tag
válasz emitter #24855 üzenetére
Wifi Booster/Repeater/Range extender vásárlása előtt én megpróbálnám az openwrt alapú gargoyle firmware használatát a 941-en, azzal sanszos hogy menni fog a Wireless Repeater mód.
-
emitter
őstag
Sziasztok,
én is WDS bridge-el próbálkozom, arra már rájöttem, hogy csak WEP-es titkosítással működik a WDS, ma este sikerült is több órás kísérletezgetés után belőni a routereket (fizikailag egymás mellett voltak ekkor). Ment a net az asztali gépen XP-n, laptopon win7-tel, mobiltelókon is, minden ok. Majd miután levittem az egyiket a ház másik szintjére, teljesen megbolondultak. Ugyebár 2 wifi-hálózat van, mindkettő dhcp-kiosztású, a tartományok között nincs átfedés (adsl-modemes Pirelli: 192.168.1.2-100, TP-Link TL-WR941ND: 192.168.1.101-200).
A Win7-es gépen ment mindkét routerre csatlakozva a net, viszont az XP-s csak az egyik routerre tudott csatlakozni. Aztán már arra sem. Egy idő után a win7-es gép is csak az egyikre tudott. Néha egyikre sem tudtak. Volt hogy a routert sem érték el, máskor elérték, de a netet már nem kapták meg. Újraindítottam a routereket, gépeket - nem lett jobb tőle semmi. Belenézve a routerek dhcp-kliens listáiba, volt hogy az "A" router wifijére csatlakozó gép a "B" router IP-tartományából kapott címet, viszont a mobiltelóm rendesen a saját routerétől. Szóval teljes a káosz..
Alapból az volt az érdekes, hogy a neten talált leírások szerint csak az egyik routeren kell WDS-t beállítani, a másiknak (amelyiktől kapja a netet) nem is kell tudnia a WDS-t. Ezzel szemben nekem csak úgy működött a dolog (amíg még működött), ha mindkettőn beállítottam a WDS-t.. (még jó hogy mindkettő képes rá)
Mit ajánlotok, van rá remény, hogy stabilizálódjon a rendszer, vagy vegyek inkább egy wifi-boostert? (pl. ez a Netgear)
-
draco31
veterán
válasz nagyszellem #24851 üzenetére
Köszi a tippet, később kipróbálom, úgy látom nem egy-két kattintásos művelet a csere.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
nagyszellem
csendes tag
válasz draco31 #24835 üzenetére
Hát én is ebben a cipőben jártam egy darabig azzal a különbségel hogy nekem egy tp link 1043 - as om van. Az se x8 - as ommal, de még a családtagok samsung galaxy s 2 - es ein sem jelentek meg a képek, nem csak a play - on hanem a facebook - on sem. Hát mit mondjak elég pipa voltam. A helyzet ugyanaz volt mint nálad. Ismerősöknél, étteremben, vagy bárhol máshol meg ment szépen. Minden létező beállitást kipróbáltam a routeren de semmi. Akkor jött az ötlet hogy talán az open wrt - vel. Lecseréltem a firmware - t és láss csodát megjelentek a képek. De ezen felül még valamilyen oknál fogva gyorsabb is lett a net. Szerintem a gyári firmware elég rosszul sikerült, mintha fogná a routert. Éljen az OPEN WRT !!! ui: a netnek, titkositásnak semmi köze hozzá.
-
-
Alg
veterán
Ohh, valóban, my mistake - otthon valóban wifi router van (ott "telefonon" jön) - itt viszont koaxon, azaz kábelmodem. (koax, lan, meg 2 telefon csatlakozó van rajta)
szóval, ha jól értem olyan kellene nekem, hogy lan be, lan+wifi ki... (vagy koax be, lan+wifi ki...)?
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
legenda
amit a upc adott, az nem úgy néz ki, hogy egy koaxiális bement és egy lan kimenet? mert akkor az csak egy kábeles modem!
van külön wifi router, van külön ap, és van a kettő kombinációja!
a wifi router rendelkezik egy wan bemenettel, 4 lan kimenttel, egy vagy több wifi antennával, és a net szempontjából az alábbi kapcsolatokra képes;
wan <-> lan/wlan
az ap esetén csak egy lan port és egy vagy több wifi antenna adott, és az alábbiakra képes; lan <-> wlan, és amivel eltér a wifi routertől; képes arra is, hogy másik wifi hálózatra felkapcsolódjon, és azt wifi és lan/kábeles úton is továbbítsa, tehát wlan <-> wlan/lan is adott!
az ap client funkcióval is ellátott wifi router a kettő kombinációja!
neked elég a célra egy sima wifi router, ami a wan bemenetén megkapja a upc netet, és azt kábelen (4 lan port) és wifi útján (több, sok eszköznek azonos időben) is képes továbbítani!
árban sem annyira vészes a dolog, például 5 - 6 e ft környékén egy tp-link tl-wr741nd vagy egy tl-wr740n router bőven elég a célra![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kissadam9
csendes tag
Helló!
Nem tudjátok, hogy ezek a wifi hálózatok miért jelentek meg az utóbbi időkben a gépemen?
Egyik nap még nem látszott egyik sem, de amióta felraktak egy UPC antennát a szobám mellé, azóta mindig megjelennek ezek a hálózatok. Egyikre se lehet csatlakozni, jelszóval sincsenek védve, ezért úgy gondolom, hogy valaki csak szórakozik ezekkel. -
Alg
veterán
Nem nagyon vizsgáltam, az amit a UPC adott.
wifi router, aminek 4 lan kimenete van, és megannyi wifi eszköz csatlakozhat hozzá azonos időben?
Nálam ez a wireless router + AP (mármint egy eszközben) - persze lehet hogy ez marhaság, régen csináltam az otthoni hálózatot...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Android (2.3) vs Ad hoc témában fordulnék hozzátok...
Jelenlegi kiépítés: 25 megás UPC, router, asztali gép. A sztali gépben van egy TP-link wlan kártya.
Amit szeretnék megoldani, hogy a droidos teló (HTC Desire HD) és a notebook is kapjon a netből, de az asztali maradjon kábelesen kapcsolva.
Mi lenne a legolcsóbb/legegyszerűbb megoldás?
Ad hoc hálót ugyebár nem látja a telefon(+ bekapcsolva kell lenni hozzá az asztalinak, de talán ez a legkisebb gond)
WiFi router+AP eszköz? (ilyet használok otthon, emlékeim szerint nem olcsó...)
Meglévő routere (csak egy kimenete van) kábeles switch és arra asztali+ wireless AP (ez elég körülményesnek tűnik...)
[ Szerkesztve ]
-
czgabi76
tag
helló!
ezt a villámvédőt hogy kell használni?
vagy hogy ajánlatos használni?http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=217&model=TL-ANT24SP#spec
A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy milyen rssi vel milyen megabites netet lehet elérni?
példa:nekem 5 megabites az internetem,RSSI az -79db
rate:54ezzel mi a maximális elérhető sávszélesség?
-
jNk
senior tag
válasz czgabi76 #24834 üzenetére
Nem írtad hogy mihez kell, azt hitted kitaláljuk ?
A routerboard-ok a spec. szerint 10-28V közötti tápot igényelnek, a tiéd határeset, egy 750-et lehet hogy elvisz de én inkább a gyártó ajánlását venném figyelembe és egy 24V 0.8A verziót vennék. Egy 3 wifi kártyás RB 80-90méteres kábelen pedig 24V 1.6A meghajtást követel
-
draco31
veterán
Hello!
Volna egy kis problémám:
Egy TP Link TL-WR740N nevezetű routerem van kb. 3 hete. Most frissítettem a firmware-t rajta a legfrissebbre, ami sikerrel is zárult.
A mobilom miatt vettem, ami egy Sony Ericsson X8-as.
Nem gyári rajta a szoft, de ez nem számít.
A probléma az, hogy a Play áruházban nem jelennek meg a képek az itthon wifi-zek. 1 megás a netem, elégnek kellene lennie, mert a környéken sok ismerősömnek ilyen van, és náluk működik rendesen, bejönnek a képek.
Mobilnettel is jó, csak nálam nem működik wifi-n keresztül. Minden más megy rendesen.
Azt mondták, hogy a netem lassú, de az EDGE kapcsolat még lassabb, és mobilnettel azt használok, és mint mondtam a haverjaimnál ugyanezzel az 1 megás nettel jó.
Direkt ezért frissítettem csak, de nem segített ilyen téren.
Van valami ötletetek, hogy mit kellene beállítani rajta?
Csak IP cím van beírva, a WPA2 -es védelem van bekapcsolva a Encryption automatikusan van hagyva. És a jelszó, amit kér is rendesen.
Illetve a mód van 11bgn mixed-en hagyva, csatorna pedig automatikus szintén.
A telefonnal foglalkozó topicban azt mondták, hogy időtúllépés lehet a baj, de ha ráfrissítek, akkor sem változik.
Megnéztem a haverok beállításait, és a jelszón és az ip címen kívül minden egyezik.
Teljesen megvagyok lőve.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
weiwei
csendes tag
Sziasztok!
mi a véleményetek a Seltech és antennashop márkájú yagikról?jól működnek?
megbízhatóak?
net befogásra alkalmasok? -
Beri78
őstag
köszönöm a választ...
hát a kábelezés sajnos kilőve, mert egy közlekedési betonutat kellene átfúrni, aminek nem hiszem, hogy a kapcsolódó hivatalok örülnének
marad hosszútávon a net 5 ghz átcsoportosítása, mert antennával az oldható meg legegyszerűbben
[ Szerkesztve ]
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
czgabi76
tag
10.5V-ost is bele lehet dugni?
ilyen a feladó:
http://www.perucelular.com/mercadolibre/TLWA500G14.JPG[ Szerkesztve ]
A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
jNk
senior tag
válasz Beri78 #24826 üzenetére
Na ezekkel az infókkal már lehet mit kezdeni
A kültéri wifi egyik alapja hogy az antennák közötti freshnel zone-nak tisztának kell lenni a stabil működéshez. Az az akácfa sajnos eléggé negatívan befolyásolja a kapcsolatot, valószínűleg ezért (sem) volt használható az 5GHz-es megoldás.
Első körben én olyan helyre raknám az antennákat/eszközöket ahol a legkevesbé zavart a láthatóság: ablakba, tetőre.
Második variáció hogy (ha a net használata nélkül tökéletes az AV) a netkapcsolathoz használt rendszert cserélem 5GHz-re, szintén figyelembe véve a legjobb telepítési helyet.
Harmadik variáció (ha az AV mindig zavart) hogy az AV továbbítót cserélem kábelesre és a második körben említett 5GHz rendszeren át menne a Videó.
Negyedik lehetőség a kábelezéstoga007
A dd-wrt firmwareben van lehetőség többféle Hotspot szolgáltatás és egy Ad Network használatára.[ Szerkesztve ]
-
toga007
tag
Hali!
Valakinek nincs ötlete a kérdésemmel kapcsolatban, vagy hogy kihez forduljak vele?+36 7O 532 II47
-
Beri78
őstag
Igazad van
AV jeltovábbítók:
König 5.8 GHZ vezeték nélküli audió/videó jeltovábbító rendszer - ezzel szinte semmi jelem nincsVid Trans 2.4 GHZ AV jeltovábbító (nem pont ilyen van, hanem 4 csatornás, de olyat már nem találtam a neten)
Rooterek:
TP-link TL-WR 340G
Sitecom WL-527Környezet:
2 családi ház, egymástól 30 méterre, a 2 pont között egy 30 cm-es téglafal+2 cm vakolat, és egy 44 cm-es téglafal + 5 cm szigetelés, illetve 1 nagy akácfa nem kicsi lombozattal"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
jNk
senior tag
válasz Beri78 #24824 üzenetére
A wifi kapcsolat minősége/sebessége/stabilitása nagymértékben függ a környezettől (az 5GHz tartományban jobban mint a 2.4-ben).
A környezet ismerete (és a használt/próbált eszközök típusa) nélkül kétlem hogy bárki is elsőre tökéletes megoldással szolgál (a "kábelezz át"-on kívül). -
Beri78
őstag
az AV jeltovábbítóból kipróbáltam egy 5.8 ghz-es változatot, de sajnos a jel szinte semmi, míg a 2.4-es közel "tökéletes"
a 2.4-es jeltovábbítóban belső antenna van, így arra nem tudok irányított antennát szerelni
[ Szerkesztve ]
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Van egy wifi hátózatom (természetesen 2.4 ghz-es ) amin a net jön a mellettem található házból, és egy másik AV jeltovábbító is (ez is 2.4 ghz-en), ami egy av jelet lő át ugyancsak ebből az épületből.
Próbáltam csatornát váltani, de az AV jelet mindig zavarja a net jel, azaz ha van adatforgalom (ami mindig van) akkor az AV jel csíkozódik, illetve a hang is botrány.
Lehet erre valami megoldás?
-
czgabi76
tag
sziasztok!
az antennashop cégnek akik a wifi antennákat gyártják van weboldaluk?
google nem találja.A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma? A laptopunk sokszor elveszíti a wifi kapcsolatot, főleg olyankor amikor egy ideig nem nyúlunk hozzá és energiatakarékos módba vált / lemegy sleepbe. Ha ismét elővesszük, rendszeresen nem tud újra a hálózatra kapcsolódni. Ilyenor vagy a "Hibaelhárítás" segít, vagy még az sem, csak a restart... Elég sok wifi hálózatot észlel az inSSIDer, ennek megfelelően megpróbáltam egy üres csatornára állni, hátha az segít, de a probléma továbbra is fennáll.
Esetleg egy jobb / újabb router javítana a helyzeten? Vagy valami egyéb beállítás? Most egy Linksys WRT54GL-em van. -
Topikgazda
-
oz82
senior tag
Bocs.
Az USB Wifi kulcsét x edszerre raktam újra.
(az alaplapi LAN driverrel együtt), azonkívül nem tudom mit kellene még piszkálni, Van még USB 3 as driverem amit talán, de USB2 es portba van dugva.
A többi illesztó nem játszik szerintemNem tudom mi kever be....
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
Illesztések? Be van dugva minden rendesen
A csatornákat végig lövögettem, semmi javulás....
Ezt állítottam be magamnak (Sófalvi lennék én)[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Sajna win-t kellett telepíteni, és azóta van problémám az USB-s wifi stick el.
TP-link TL-WN422G 54Mbps es, a net pedig 25 megás T-home.Erős a jel teleítés előtt jött 20-21 Mb/s el el.
Most pedig ez a helyzet:
[link]A router és az USB stick, próbáltam másik gépben!
Esetleg milyen win összetevőt kellene piszkálni? Ha az okozza a galibát?
Tapasztalt vki hasonlót?[ Szerkesztve ]
-
toga007
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topic.
Volna egy kérdésem.
Feladat:
Van egy meglévő hálózat,van benne egy nagyobb switch.Gondolom mindenki dhcp-vel kap ip-t egy routerből.
Ide csinálnék egy alhálózatot egy wifi routerrel, ami aztán szórná az ingyen wifit orrba szájba boldog boldogtalannak.
A kérdés:
Az megoldható-e, hogy akik a wifi routerre csatlakoznak telóval, vagy laptoppal, vagy akármivel, annak az első http kérésére a router egy bizonyos weboldalra irányítson.Tehát leül Pityi Palkó a wifis telójával ehhez a routerhez.Rácsatlakozik, beírja, hogy fb.com a böngészőbe, majd bejön neki a prohardver.hu, majd innen, ha újra beírja a fb.com-ot, már a fb.com jön be.
Szóval a net teljesen ingyé volna, csak egy kis reklám lenne elhelyezve.
Ezt bármilyen router tudja, vagy valami open-wrts cucc kell hozzá mindenképp?köszi a segítséget.
+36 7O 532 II47
-
legenda
-
krealon
veterán
válasz scott_free #24808 üzenetére
Gyari firmware-rel nem.
-
scott_free
senior tag
hali,
a TP-Link TL-WR841ND wifi-routert lehet olyan üzemmódban használni, hogy egy meglévő wifi-hálózatot hosszabbítson meg?
-
Chrys_
addikt
válasz atos19881101 #24439 üzenetére
Helló!
Kis szünet után újra próbálkoztam összehozni a 2 routeres hálózatot.
Szóval a cél, hogy 2 router (dd-wrt firmware-rel) wlan-n keresztül legyen összekötve, és mindkettőhöz lehessen wifi-n vagy kábelen csatlakoztatni eszközöket.
Az egyik router Linksys WRT610N, a másik D-Dlink DIR-825.Az eredeti felállás az volt, hogy a Linksys a router_1 (ez állítja be a netkapcsolatot). Közben kiderült, hogy amit And mondott, sajnos beigazolódott, a D-Link DIR-825 nem jó router_2 -nek, mert nem ismeri a REPEATER BRIDGE módot, ami a wlan-összeköttetés feltétele (a client bridge valóban csak a routerek vezetékes összeköttetése esetén lenne jó, ami viszont nekem nem lenne jó ).
Ezért megcseréltem a 2 routert:
D-Link DIR-825 router_1 lett, AP módban, DHCP szerver fut.
Linksys lett a router_2, ez tudja a Repeater Bridge üzemmódot. A beállításokat elvégeztem a belinkelt leírás alapján (még a FW-t is újraraktam ) : repeater bridge mód, vap, megegyező wlan-beállítások a router_1-gyel, stb.A jelenlegi helyzet:
Ha csak router_1 van bekapcsolva, akkor az eszközök elérik a netet.
Amint router_2-t is bekapcsolom, sajnos nincs többé összeköttetés (wifi-t teszteltem csak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Autós topik