Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz peterk #2057 üzenetére

Lehet én tudom rosszul, de az OEM, amit megkapsz a géppel együtt, a retail meg amihez kapsz telepítőt, és neked kell aktiválnod. Az OEM-hez így nyilván nem kapsz telepítőt, és eleve aktiválva van, mert miért csinálnák másképp?! (Nem hiszem, hogy van idejük a hülyéknek magyarázni hogyan kell begépelni 14 karaktert, és megnyomni az aktiválás gombot.) Egyébként (legalábbis windows-nál) mindkét licensz csak egy-egy gépre ad jogot. Annyi a különbség, hogy a retail-nél ha hardver csere van, akkor átviheted az új gépedre, az OEM viszont olyankor elveszik. Windows-nál pl ha párhuzamosan több gépen megy, akkor azt írják, hogy csökkenthetik a funkcionalitását, esetleg visszavonhatják a licenszt, vagy szimplán nem engedik feltelepíteni második, harmadik gépre. Gondolom megvan a limit, hogy mit hajlandóak tolerálni. Többszöri telepítésnél előfordulhat, hogy fel kell hívni őket, hogy ugyanmár engedjék meg, mert tönkrement az előző géped. Office-nál nem tudom, hogy mi az eljárásuk, de nem hiszem, hogy nagyban eltérne ettől.

Új hozzászólás Aktív témák